Δημοτικό Συμβούλιο 5/10: Ήταν μια οπτασία μες την γλυκιά βραδιά…

 

Δημοτικό Συμβούλιο 5/10. Ήταν μια οπτασία που έγινε φαντασία...(φωτ. Εν Άνδρω).

Το έχουμε ξαναγράψει: με αυτό το συμβούλιο δεν πλήττει κανείς. Και για του λόγου το αληθές θα περιγράψουμε δύο από τα 16 θέματα του χθεσινού για χάρη των πολλών αναγνωστών μας. Δύο από τα πλέον «σοβαρά»! Και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματα σας.

Το πρώτο ήταν το επίμαχο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού που είχε γίνει ψιλοχάος στην οικονομική επιτροπή όπως γράψαμε. Αρχικά έφερε κάποιες αντιρρήσεις ο κ. Καπάκης με αναφορές στο Διαύγεια και με το τι είχαμε γράψει στο Εν Άνδρω. Απάντησε κοσμίως και προσεκτικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών. Και αναφέρθηκε κι αυτός στο δημοσίευμα μας που έλεγε τι έγινε στην Οικονομική Επιτροπή. Και ο αντιδήμαρχος κατέληξε πως η απόφαση ήταν «ομόφωνη»!

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών απαντά... (φωτ. Εν Άνδρω).

Διευκρίνισε βεβαίως πως υπήρξε εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας επί της οποίας έγιναν διορθώσεις, αναρτήθηκε ο πίνακας της Οικονομικής Υπηρεσίας και μετά έγινε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ κι όλα καλά κι «ομόφωνα»! Από τους παρόντες «ομόφωνους» μέχρι εκεί δεν μίλησε κανείς…

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Καπάκης και διάβασε μια εισήγηση με κάποιες αντιρρήσεις. Όσο διάβαζε ο επί των Οικονομικών χειρονομούσε σαν να έλεγε: τι ακούω αντιδήμαρχος άνθρωπος!!! Ο πρόεδρος Μπάλλας είχε σκάσει στα γέλια. Ο δήμαρχος Σουσούδης φορώντας κάτι χοντρά γυαλιά πρεσβυωπίας χαμογελούσε επιδοκιμάζοντας τα στελέχη του!!!

Όταν τέλειωσε ο κ. Καπάκης ο πρόεδρος Μπάλλας  τον επέπληξε λέγοντας πως μακρηγόρησε γιατί ο χρόνος του ήταν 5 λεπτά κι αυτός μίλησε 7!!! Μετά απάντησε ο κ. Βουραζέρης επί 12λεπτο!!! Aυτόν τον συνεχάρη ο πρόεδρος Μπάλλας γιατί μίλησε μόνο τόσο!!!

Η κ. Πολίτου ψαχνει τους κωδικούς της διαφωνίας στην "ομόφωνη εισήγηση". Προσέξτε την "προσοχή" με την οποία κοιτά ο απροετοίμαστος κ. Βιδάλης.... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μετά ο πρόεδρος Μπάλλας πήγε να βάλει το θέμα σε ψηφοφορία. Αλλά εκεί σήκωσε το χέρι της η κ. Λ. Πολίτου και δεν «ομοφώνησε», αλλά διάβασε μια σειρά κωδικούς ζητώντας τροποποίηση της «ομόφωνης απόφασης» της Οικονομικής Eπιτροπής!! Πήγε η «ομοφωνία» περίπατο κι άρχισε μια ατέλειωτη διαπραγμάτευση – κάτι σαν προσυμβούλιο των «ομόφωνων» – για το ποιους κωδικούς της «ομόφωνης εισήγησης» θα έπρεπε να τροποποιήσουν. Ήταν σαν κολοκυθιά: να αλλάξουμε τους κωδικούς για τις τουριστικές εκθέσεις προτείνει η Πολίτου. Εντάξει συμφωνεί ο Βουραζέρης. Αλλά να μην αλλάξουμε τους άλλους γιατί δεν φτάνει το αποθεματικό προσθέτει. Διαφωνεί η Πολίτου ως προς την ακτομηχανική μελέτη στο Μπατσί (ήρθε προφανώς στην επιφάνεια μετά το άρθρο του Δ. Σταυρόπουλου στο Εν Άνδρω).

Ακούει ακτομηχανική ο πρόεδρος Μπάλας και παρεμβαίνει λέγοντας: «μα τώρα στο ΔΣ θα μιλήσουμε για ακτοπλοϊκή μελέτη (!!!) και βαπόρια!!!» Κάποιοι της αντιπολίτευσης βάζουν τα γέλια. Οι της συμπολίτευσης σοβαροί. Πολύ σοβαροί!!! Ίσως δεν είχαν καταλάβει. Ίσως έκαναν πως δεν κατάλαβαν. Το παίρνει όμως είδηση ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάλλας και το γυρνά στην πλάκα. Πάλι δεν καταφέρνει να πει σωστά τη λέξη και συνεχίζει να μιλά για την ακτοπλοΐα!!! Ήταν σαν σκέτς από επιθεώρηση…

Ο κ. Φραδέλος μιλά για τους άδειους κωδικούς της Χώρας...

Κάπου εκεί παρενέβη και ο πρόεδρος του Τοπικού της Άνδρου και είπε πως δεν έχουν βάλει χρήματα στον προϋπολογισμό για επισκευές στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Χώρας!!! Ψάχνοντας τα χαρτιά του ο επί των Οικονομικών διαπίστωσε πως: «ναι η παρατήρηση του κ. Φραδέλου ήταν σωστή. Δεν είχαν μπει χρήματα για την Χώρα σε αντίθεση με την Υδρούσα και Κόρθι». Κι είπε πως: «θα τα βάλει κάποια άλλη στιγμή!»

Όλος αυτός ο διάλογος μπροστά στον απαθή και σιωπηλό κ. Βιδάλη (πιο απαθής και σιωπηλός πεθαίνεις), ο οποίος είναι ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την ύδρευση και την αποχέτευση!!! Ίσως να μην είχε πάρει είδηση ο άνθρωπος πως ο κωδικός που τον αφορούσε ήταν άδειος!! Δίπλα  του εξίσου απαθής ο κ. Θεοδωράκη, που είναι και αντιδήμαρχος Χώρας. Αυτός σίγουρα δεν το είχε πάρει είδηση…

Πέρασαν 20-25 λεπτά χαλαρής συζητησούλας για να συμφωνήσουν και να «ομοφωνήσουν» μες την γλυκιά βραδιά. Οι της αντιπολίτευσης χαμογελώντας παρακολουθούσαν το συμβούλιο να έχει ξεφύγει εντελώς… Στο τέλος οι της πλειοψηφίας «ομοφώνησαν» πως θα φέρουν όλες τις άλλες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού προσεχώς!!! Σκέψου δηλαδή να μην είχαν «ομοφωνήσει» στην Οικονομική Επιτροπή πόσο θα τράβαγε η κουβεντούλα έτσι χωρίς πρόγραμμα και χωρίς διαδικασίες στο δημοτικό συμβούλιο; Ίσως μέχρι να δέσουν τα καράβια της ακτοπλοΐας του προέδρου Μπάλλα στο Μπατσί!!!

Το δεύτερο θέμα που ξεχωρίσαμε αφορά το στοιχειωμένο κτίριο της Επισκοπής στην Αγορά της Χώρας. Το κτίριο είναι μέσα στα μαδέρια από πέρσι τον χειμώνα. Για να προχωρήσει η επισκευή από την Περιφέρεια χρειάζεται όπως είπε ο Έπαρχος – που ήταν παρών - μια νομική γνωμάτευση. Αυτή την γνωμάτευση δεν την έχει φέρει ακόμα ο Δήμος. Εκεί πήρε τον λόγο ο πρόεδρος και νομικός Μπάλλας και είπε πως η νομική γνωμάτευση… ετοιμάζεται!!!

Πόσους μήνες ετοιμάζεται μέχρι τώρα η νομική πρόταση; ΕΦΤΑ!!! Φανταζόμαστε μέχρι τους εννιά να έχει ολοκληρωθεί η κύηση!!! Αλλιώς θα χρειαστεί «καισαρική τομή»!!! Τώρα αν μέχρι την ολοκλήρωση της πέσει κανένα μαδέρι και χτυπήσει κανέναν σίγουρα θα φταίει… το μαδέρι!!!

Αυτά. Και εις άλλα με υγεία…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην πλειοψηφία είδαμε κάποιες εκπλήξεις στο χτεσινό συμβούλιο. Αναμένουμε τις εξελίξεις. Βλέπουμε ότι έρχονται εκπλήξεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Α ρε Τάκη πάλι σε καπέλωσε ο Δήμαρχος. Όλο της Λενιώς περνάει.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραιο σακακι! Απο το Μιλάνο κι αυτο? Ρε πατε καλα? Ξυπνηστε οι της "συμπολιτευσης"!!!