Σήμερα το πρώτο μέρος μεγάλης δημοσκόπησης που έγινε στην Άνδρο

 

Σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ξεκινάμε την δημοσίευση μεγάλης δημοσκόπησης που έγινε στο νησί μας για λογαριασμό του Εν Άνδρω. Την έρευνα διενέργησε μια εκ των μεγαλυτέρων και πλέον έγκυρων εταιρειών δημοσκοπήσεων η METRONANALYSISΗ εταιρεία έχει κάνει μέχρι σήμερα πολλές έρευνες στην Άνδρο από το 2010 μέχρι το 2014 και όλες με μεγάλη επιτυχία. Όμως για πρώτη φορά θα δημοσιευτεί έρευνα της στο νησί μας. Στόχος είναι να ανοίξει ακόμα περισσότερο ο πολιτικός διάλογος πάνω σε μια αντικειμενική εικόνα που θα απεικονίζει το τι πιστεύουν οι πολίτες σήμερα για τα πρόσωπα και τα πράγματα του νησιού μας.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικό ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε από 382 πολίτες που ψηφίζουν στην Άνδρο. Διενεργήθηκε 7-8-10 Οκτωβρίου 2016 και συμπεριέλαβε όλη την Άνδρο, αλλά και κατά περιοχές. Το δείγμα της έρευνας είναι πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της Άνδρου μιας και αναφέρεται στο 5% των ψηφοφόρων της Άνδρου. Θυμίζουμε πως στις πανελλήνιες έρευνες το αντίστοιχο δείγμα είναι το 1% με 1,5% των ψηφοφόρων. Συνεπώς ένα τόσο υψηλό δείγμα εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης από την σημερινή δημοτική αρχή έχουμε για πρώτη φορά μια πρώτη εικόνα πως εκτιμούν το έργο της οι πολίτες και τι πιστεύουν και για την αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα οι τοπικοί ταγοί (συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι) εκτιμούσαν ότι ήθελαν ο ένας για τον άλλο. Από την άλλη οι πολίτες εκτιμούσαν όπως μπορούσαν την εικόνα των πολιτικών. Από αύριο θα υπάρχει πλέον η πρώτη δημόσια εικόνα όλων. Ας μελετήσουν οι πολιτικοί και οι πολίτες τα πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας και ας προβληματιστούν χωρίς κραυγές και χωρίς εξάρσεις.

Πρέπει να ξέρουν πως η εικόνα που απεικονίζεται για όλους στην έρευνα δεν διαμορφώθηκε σε μερικές μέρες ή σε μερικούς μήνες. Πήρε πολύ καιρό. Και αναφέρεται σε όλο το νησί. Εξετάζεται η Άνδρος συνολικά αλλά και κατά περιοχές: Γαύριο, Μπατσί, Χώρα, Κόρθι.

Αυτή τη xronik;h στιγμή δεν μετρήθηκε η εκλογική δύναμη ή η πρόθεση ψήφου για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Κι αυτό και γιατί οι εκλογές είναι μακριά και γιατί δεν υπάρχουν ακόμα δηλωθείσες υποψηφιότητες. Μετρήθηκε, λοιπόν, η γνώμη των πολιτών για το δημοτικό έργο, για το έργο της αντιπολίτευσης και η σχετική δημοφιλία των προσώπων.

Στη δημοφιλία μετρήθηκαν θετικές και αρνητικές γνώμες για κάθε πρόσωπο. Και στο τέλος απεικονίστηκε η διαφορά τους ως τελικό «ισοζύγιο». Για κάποιους το «ισοζύγιο» είναι θετικό. Για άλλους αρνητικό. Το «ισοζύγιο» τελικά είναι αυτό καταγράφει και την πολιτική δυναμικής έχουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα στο νησί μας.

Το Εν Άνδρω και η έρευνα

Στην έρευνα συμπεριελήφθητε ερωτηματολόγιο σχετικά με την διείσδυση του διαδικτύου στο νησί μας και ερευνήθηκε η απήχηση και το ενδιαφέρον που έχουν οι πολίτες για το Εν Άνδρω. Ξέραμε από τις ηλεκτρονικές μετρήσεις την μεγάλη απήχηση του site στην Άνδρο (είναι πρώτο σε πάρα πολύ μεγάλη απόσταση από το δεύτερο). Ξέραμε την δυναμική του με τις αναδημοσιεύσεις της πρωτότυπης ύλης μας εκτός Άνδρου από άλλα site ή εφημερίδες (Newsit, iephimerida, WWFHellas, NaxosPress, Cyclades24, RealNews, Καθημερινή, κλπ). Τώρα ήρθε η ώρα να καταγραφούμε και σε μια ολοκληρωμένη έρευνα με ερωτηματολόγιο.

Η έρευνα αυτή που μας απεικονίζει ως το μεγάλο siteτου νησιού μας είναι γι’ εμάς είναι η βάση για ένα νέο μεγάλο άνοιγμα, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του Εν Άνδρω στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα της της Άνδρου. Για τις νέες πρωτοβουλίες μας θα μάθετε προσεχώς.

Ες αύριον λοιπόν τα σπουδαία…

Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μας εχει σκάσει κιόλας η δουλια του ειναι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΙΣ ΠΙΑ...