ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2016: Απογόήτευση για διοίκηση και αντιπολίτευση. Ποια πρόσωπα ξεχωρίζουν

 

Σαφέστατα αρνητικό το κλίμα για το πως πάνε τα πράγματα στην Άνδρο

Δημοσιεύουμε σήμερα την δημοσκόπηση που έγινε πριν τέσσερις μέρες στην Άνδρο. Η δημοσκόπηση καταγράφει το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί πλέον σε σχέση με την πολλά υποσχόμενη δημοτική αρχή που ανέλαβε τα ηνία του νησιού μας με 60% πριν δύο χρόνια. Όμως καταγράφει επίσης και την πλήρη ανυπαρξία της αντιπολίτευσης που καταφέρνει και σκοράρει ακόμα λιγότερο και από την σημερινή διοίκηση. Από τα προβλήματα του νησιού τα σκουπίδια ήταν και παραμένουν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού μας συνεχώς επιδεινούμενο πλεόν στην κοινή γνώμη. 

Στα πρόσωπα που έχουν ή είχαν πολιτική δράση έχουμε αρκετές εκπλήξεις. Ο κ. Σουσούδης αν και σκοράρει αρνητικά ως δήμαρχος καταφέρνει και διατηρεί σημαντικό μέρος της δημοφίλιας του ως πρόσωπο. Ο έπαρχος κ. Λοτσάρης είναι το νέο πρόσωπο στην τοπική πολιτική με αυξανόμενη δημοφιλία και ελάχιστες αρνητικές κρίσεις. Στο ισοζύγιο αρνητικών και θετικών γνωμών περνά καθαρά μακράν πρώτος.

 

Ένας πίνακας που θα πρέπει να προσεχθεί. Αποτυπώνει την δημοφιλία των προσώπων ανά δημοτική ενότητα. Αν λάβουμε υπόψη πως η Χώρα έχει περίπου 3600 ψηφοφόρους, η Υδρούσα περίπου 2600 και το Κόρθι γύρω στους 1400 έχει πολύ μεγάλη σημασία το τι σκοράρουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα κατά περιοχή. Γιατί δίνει μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που θα πρέπει να αναλυθούν πολύ προσεκκτικά για να έχουμε και την απήχηση τους σε πραγματικά μεγέθη.

Από τα άλλα πρόσωπα να σταθούμε στο come back του κ. Γιαννίση, στην πλειοψηφούσα εκλογικά περιοχή της Χώρας όπου έρχεται δεύτερος μετά τον νυν δήμαρχο υπολειπόμενος μόλις 2% σε δημοφίλια. Ο κ. Καπάκης απλά βελτιώνει σταδιακά την δημοφιλία του, αν και δεν έχει σημαντικά ερείσματα στην Χώρα. Ο αποχωρήσας κ. Θωμάς περνά τον προτελευταίο και φιλόδοξο κ. Βουραζέρη, που καταφέρνει σκοράρει αρνητικά, χωρίς να έχει σοβαρή επιρροή έξω από το Κόρθι.

 (Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που αναφέρεται στην αναγνωσιμότητα και στην επισκεψιμότητα των site, των blog και των ομάδων στο facebookθα δημοσιευτεί αύριο. Μια μόνο πληροφορία: καθόλου παράξενο που το Εν Άνδρω αποτελεί την κύρια και δυναμικότερη ιστοσελίδα πληροφόρησης και πολιτισμού της Άνδρου – Ες αύριον λοιπόν τα νεώτερα για τα site και τα blog).

Το γενικό κλίμα & τα τοπικά προβλήματα

Η γενική αίσθηση που προκύπτει από την δημοσκόπηση για την πορεία της χώρας δε διαφοροποιείται από την πανελλαδική εικόνα. Το 85% των ερωτηθέντων στην Άνδρο δηλώνουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 8% ότι πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι επιδόσεις αυτές σε σχέση με αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση που έγινε στην Άνδρο (Αύγουστος 2013) είναι σαφώς χειρότερες, καθώς τότε  το ποσοστό όσων εκτιμούσαν ότι η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση είχε καταγραφεί στο 70%Στην Άνδρο τώρα η αίσθηση ότι τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση ανέρχεται στο 18% και κινείται περίπου στα επίπεδα που είχαν καταγραφεί και προ τριετίας (19%).

Συντριπτικό το ποσοστό στις αυθόρμητες απαντήσεις των πολιτών όταν τους ρωτάνε ποιο είναι το πρώτο πρόβλημα που σας έρχεται στο νου. Περίπου 7 στους 10 λένε τα σκουπίδια.

Το σημαντικότερο πρόβλημα της Άνδρου είναι, με απόσταση από το δεύτερο, το θέμα της Καθαριότητας και των Σκουπιδιών. Επτά στους δέκα (69%) κατοίκους το αναφέρουν ανάμεσα στα δύο σημαντικότερα προβλήματα και το ποσοστό αυτό συγκριτικά με το παρελθόν δείχνει ότι βαίνει αυξανόμενο, αφού τον Αύγουστο το 2013 είχε καταγραφεί στο 54%. Ειδικά στην περιοχή της Χώρας και του ευρύτερου διαμερίσματος της Υδρούσσας, οι αυθόρμητες αναφορές ανέρχονται για τα σκουπίδια στο 75-76%. Σε απόσταση ακολουθούν στη δεύτερη και την τρίτη θέση τα προβλήματα του Οδικού δικτύου (15%) και της Ύδρευσης (14%).

Το δημοτικό έργο και η αντιπολίτευση

Σαφως αρνητικό το πρόσημο για την δημοτική αρχή στην συνολική αξιόλογηση του δημοτικού έργου.

Η αξιολόγηση του Δημοτικού έργου ανά τομέα παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις όπως και στο παρελθόν. Η καλύτερη επίδοση σημειώνεται στα θέματα πολιτισμού με 64% θετικές κρίσεις και ακολουθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών με 48%. Είναι σχετικά εντυπωσιακό πως το 64% θετικών γνωμών που βρέθηκε στον πολιτισμό κάτι που δείχνει πως οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις τοθ φεστιβάλ Άνδρου έχουν πιστωθεί στην δημοτική αρχή. Στον αντίποδα, οι χειρότερες επιδόσεις καταγράφονται στον τομέα της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας με μόλις 14% θετικές κρίσεις αλλά και στον τομέα της Καθαριότητας με 24%.

Εδώ παρουσιάζεται η αξιολόγηση του δημοτικού έργου όταν ρωτάνε αναλυτικά με κατάλογο. Πάλι η καθαρίοτητα κι εδώ σκοράρει αρνητικά όπως και η τοπική οικονομία. Στον πολιτισμό νάναι καλά το φεστιβάλ Άνδρου.

Οι διαφοροποιήσεις αυτές από τομέα σε τομέα είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν και οι συγκρίσεις δείχνουν ότι η σημερινή δημοτική αρχή αξιολογείται εξίσου θετικά στις πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ στο θέμα της καθαριότητας η αξιολόγηση της είναι ελαφρώς χειρότερη: από της προηγούμενης που το 2013 ήταν -27, ενώ της σημερινής είναι το 2016 στο -32.

 Τα προβλήματα κατά περιοχή κατοικίας. Στην Χώρα και στην Υδρούσα τα σκουπίδια κάνουν ρεκόρ. Το Κόρθι πιο μικρό και μαζεμένο δεν έχει το ίδιο πρόβλημα.

Η συνολική θετική αξιολόγηση σε όλη την Άνδρο της Δημοτικής αρχής είναι στο 38% και η αρνητική στο 50%! Σημειώνουμε ότι ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Υδρούσσας, οι επιδόσεις της Δημοτικής αρχής είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες αφού στην περιοχή του Γαυρίου το 65% εκφράζεται αρνητικά στην περιοχή του Μπατσίου το 60% επίσης. Αλλά και στην Χώρα πλειοψηφούν οι αρνητικές γνώμες με 47% έναντι 40% των θετικών. Μόνο στο Κόρθι υπάρχει μια σαφώς θετική πλειοψηφία (+55% έναντι -33%), γιατί λόγω μικρού πληθυσμιακού μεγέθους της περιοχής χειμώνα-καλοκαίρι τα σκουπίδια δεν την βαραίνουν ιδιαίτερα. Όμως και το Κόρθι ακριβώς λόγω του μικρότερου πληθυσμού η πλειοψηφία του δεν βαραίνει ιδιαίτερα στο συνολικό ποσοστό του νησιού.

Η εικόνα της αντιπολίτευσης στο σύνολο της είναι παραπάνω από απογοητευτική. Πρακτικά δεν υπάρχει αντιπολίτευση. 

Με αυτή την αρνητική εικόνα της δημοτικής αρχής αποτελεί «άθλο» της δημοτικής αντιπολίτευσης που πετυχαίνει σκορ ακόμα χαμηλότερο!!! Σε όλη την Άνδρο η αντιπολίτευση στο σύνολο της έχει 19% θετικές κρίσεις και 59% αρνητικές! Κάτι που ουσιαστικά πως είναι ανύπαρκτη. Ίσως αυτό να εξηγεί και το ότι η σχετική δημοφιλία του κ. Σουσούδη, παρότι έχει τρωθεί, αντέχει ακόμα.

Κατά περιοχές η αντιπολίτευση έχει 55% αρνητικές γνώμες στη Χώρα και 20% θετικές. Στο Μπατσί και στο Γαύριο κάνει αρνητικό ρεκόρ με -74% και  -71% και με θετικές +15% και +10% αντιστοίχως!!! Απίστευτα νούμερα. Τέλος στο Κόρθι  έχει -42% και +29%! Ας δει η αντιπολίτευση τι έχει καταφέρει και ας αναλογιστεί και αυτή για την εικόνα της…

Αξιολόγηση δημάρχου

Μέσα σε δύο χρόνια το έργο του δημάρχου πέρασε στα κόκκινα. Έπεσε πάρα πολύ στην Υδρούσα, σχεδόν ισοψηφία τα αρνητικά με τα θετικά στην Χώρα, που είναι και η έδρα του κ. Σουσούδη. Μόνη θετική αναλαμπή το Κόρθι με τον περιορισμένο σχετικά πληθυσμό του όπου τα σκουπίδια δεν κυριαρχούν.

Η συνολική πολιτική αξιολόγηση για το έργο του δημάρχου είναι αρνητική! Ο κ. Σουσούδης έχει 42% θετικών γνωμών για το έργο του και 48% αρνητικό! Στην Χώρα αξιολογείται με αρνητικό πρόσημο (αρνητική αξιολόγηση -44% και θετική +43%). Στις άλλες περιοχές τα πράγματα είναι πάρα πολύ χειρότερα με -61% και -63% στο Μπατσί και στο Γαύριο. Τέλος στο Κόρθι λόγω του μικρού πληθυσμού και της σχετικής καθαριότητας το έργο του αξιολογείται θετικά με +56% έναντι αρνητικών γνωμών -32%.

Θυμίζουμε ότι η σημερινή διοίκηση και ο δήμαρχος έχουν την εξουσία 2 χρόνια και είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα των δυόμιση ετών, μέσα στο οποίο η αξιολόγηση του Δημοτικού έργου κατέστη αρνητική.

Δημοφιλία τοπικών στελεχών

Ο σημερινός Δήμαρχος κ. Σουσούδης εμφανίζεται να είναι το δημοφιλέστερο τοπικό στέλεχος με θετικές/μάλλον θετικές γνώμες 63%. Ωστόσο αν δούμε την διαχρονική εξέλιξη της δημοτικότητας του τότε βλέπουμε πως βαίνει φθίνουσα, αφού λίγο πριν από τις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές (τον Απρίλιο του 2014) είχε φτάσει σε δημοφιλία στο 80%! Από τότε έχει μια πτώση της τάξεως του 17%. Όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα όταν εξεταστεί το συνολικό ισοζύγιο μεταξύ θετικών και αρνητικών γνωμών. Τον Απρίλιο του 2014 ο κ. Σουσούδης είχε θετικό ισοζύγιο 66% και σήμερα έχει 29%! Μια μεγάλη πτώση της τάξεως του 37%!!! Κάτι που σημαίνει πως πλέον έχουν πολλαπλασιαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αρνητικές γνώμες. Κατά περιοχές η δημοφιλία του δημάρχου παρά την σαφή πτώση δείχνει να αντέχει στην Χώρα, στο Μπατσί και στο Κόρθι. Έχει όμως πλέον προβλήματα στο Γαύριο.

Είναι σαφές πως ο δήμαρχος, παρά τις αρνητικές κρίσεις για την δημοτική αρχή και για το έργο του, ως πρόσωπο, αν και έχει υποχωρήσει σε ποσοστά,  διατηρεί μια δημοφιλία. Το πως θα την χρησιμοποιήσει από εδώ και εμπρός θα το δούμε. Σημειώνουμε πως το δεξί του χέρι ο κ. Βουραζέρης σκοράρει αρνητικά σε όλο το νησί και κυρίως στα δύο πολυπληθέστερα δημοτικά διαμερίσματα. Ο κ. Καπάκης έχει κάνει μερικά βήματα στη δημοφιλιά του. Αλλά η πενιχρή παρουσία της παράταξης του δνε τον έχει βοηθήσει καθόλου

Στη δεύτερη θέση δημοφιλίας βρίσκεται ο έπαρχος κ. Λότσαρης με 55% θετικές γνώμες και ελάχιστες αρνητικές κρίσεις: μόλις 13%. Ο κ. Λότσαρης στο ισοζύγιο θετικών-αρνητικών περνά καθαρά στην πρώτη θέση και με απόσταση με +42. Και έχει δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερη βελτίωση μιας και σε τοπικό επίπεδο σημαντικά τμήματα του πληθυσμού στην Χώρα και στο Κόρθι δηλώνουν πως δεν τον γνωρίζουν ακόμα. Αντιθέτως κυριαρχεί στο Μπατσί και στο Γαύριο.

 

Στο ισοζύγιο θετικών και αρνητικών γνωμών περνά μπροστά κατα πολύ ο έπαρχος Άνδρου. Εδώ ο δήμαρχος έχει χάσει πολύ έδαφος από τον Απρίλιο του 2014 όταν είχε 66% θετικό ισοζύγιο, ενώ σήμερα έχει περιοριστεί στο 29% Κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην ανάλυση. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κ. Καπάκης με 46% δημοφιλία και σχετική ανοδική πορεία από το 2014 που έφτανε στο 32%. Στο ισοζύγιο μεταξύ αρνητικών και θετικών γνωμών ο κ. Καπάκης φτάνει το +22%. Σε τοπικό επίπεδο ξεχωρίζει η δημοφιλία του στο Μπατσί, υπολείπεται από τους περισσότερους στη Χώρα και έχει περιορισμένη απήχηση στο Γαύριο και στο Κόρθι. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο κ. Θωμάς με 40% δημοφιλία, αλλά με προβληματικό ισοζύγιο αρνητικών/θετικών γνωμών αφού έχει ισοζύγιο μόλις +1% (39% αρνητικών γνωμών). Σε τοπικό επίπεδο σχετικά καλύτερα τα πάει στο Μπατσί.

Στην επόμενη θέση με 38% δημοφιλία είναι ο κ. Γιαννίσης. αλλά με μεγάλη ανοδική πορεία σε σχέση με το 2010 όταν είχε ξαναμετρηθεί σε σχετική έρευνα της εταιρείας. Στο ισοζύγιο αρνητικών και θετικών γνωμών φτάνει το +18% μόλις 4% πίσω από τον κ. Καπάκη, που κατέχει και σημαντικό δημόσιο αξίωμα. Στην μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή, αυτή της Χώρας. ο κ. Γιαννίσης οπως δείξαμε ειναι ισχυρός ερχόμενος δεύτερος με μόλις 2% διαφορά πίσω από τον δήμαρχο κ. Σουσούδη! Το μειονέκτημα του είναι η Υδρούσα που δεν είναι γνωστός.

Και στην έκτη θέση με αρνητικό πλέον ισοζύγιο στο -2% βρίσκεται ο κ. Βουραζέρης με αρνητικές γνώμες 33% και θετικές 31%!!! Σε τοπικό επίπεδο δημοφιλής είναι μόνο στο Κόρθι που έχει δημοφιλία αντίστοιχη του κ. Σουσούδη. Στο Γαύριο είναι ανύπαρκτος και στο Μπατσί και στην Χώρα έχει μικρή απήχηση. Μικρότερη ακόμα και από αυτή του κ. Μαλταμπέ που μετρήθηκε αρνητικός.

Στην δυναμική της δημοφιλίας ο κ. Λοτσάρης εμφανίζεται με πολύ μεγάλα αποθέματα βελτίωσης. Κι αυτό γιατί στην Χώρα όπως και στο Κόρθι.  αν και πάει καλά, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Άρα έχει περιθώρια να αυξήσει την δημοφιλία του. Το ίδιο συμβαίνει και με τον  κ. Γιαννίση, που και αν και σκοράρει εντυπωσιακά στην Χώρα, στην περιοχή της Υδρούσας είναι σχεδόν άγνωστος. Άρα έχει όπως βλέπουμε περιθώρια μεγάλης βελτίωσης της δημοφιλίας του.

Αν γίνει μια προβολή της δημοφιλίας των παραπάνω πολιτικών στελεχών με βάση τα περιθώρια βελτίωσης στην κοινή γνώμη (λαμβάνεται υπόψη και η αναγνωρισιμότητα) τότε βλέπουμε πως ο κ. Λοτσάρης, που έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, περνά καθαρά πρώτος φτάνοντας το 81!. Ακολουθούν οι κ. Καπάκης και Γιαννισης με 66! Μετά ο κ. Σουσούδης με 65! Στη συνέχεια ο κ. Θωμάς με δυνατότητα να φτάσει σε δημοφιλία το 51! Και τέλος ο κ. Βουραζέρης στην καλύτερη περίπτωση να προσεγγίσει το 48%!!!

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Περί εκλογών στο Εν Άνδρω.
Προσωπικά έχω ανεβάσει 6 σχόλια (την ίδια ημέρα ανάρτησης του άρθρου) στο εν λόγω άρθρο του Εν Άνδρω και δεν έχει αναρτηθεί κανένα.....
(Αγαπητέ μου στο Εν Ανδρω και στο γκάλοπ δεν μίλησε κανείς για εκλογές. Κάπου αλλού είσαστε ίσως και ακούσατε τέτοια πράγματα. Δεύτερον έχουν κοπεί μόνο 3 σχόλια σε δύο μέρες με βλακείες και ασυνάρτητους υπαινιγμούς. Πως έσεις στείλατε 6;;;; Αν χρησιμοποιήσατε τρια διαφορετικά ψευδώνυμα - πάλι δεν είναι 6 - τότε αυτό λέγεται τρολάρισμα. Και τα τρολ δεν ζουν εδώ. Χτυπήστε άλλη πόρτα παρακαλώ)

Αγαπητό Εν Άνδρω τι συγκρίνεις; Έπαρχο με Δήμαρχο; Τι κοινά έχουν αυτοί οι δύο θεσμοί;

(Που είδατε την σύγκριση των δυό θεσμών. Όλοι είδαν την σύγκριση δύο προσώπων σε δημοφιλία. Αυτή η στρέβλωση ης πραγματικότητας πως λέγεται; Σας το ξαναλέμε τα τρολ της Άνδρου δεν ζουν εδώ. Πηγαίνετε πιο κάτω...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντή μία ερώτηση έκανα ας απαντούσατε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ.............. απλά πράγματα................Καληνύχτα σας.............
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχετε δίκιο. Ξεχάστηκα και το έριξα στην ανάλυση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΟΥΣΟΥΔΗ
ΗΣΥΧΑΣΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΜΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ…

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα σας.Ποιος ξέρει να μας πει για λογαριασμό τίνος έγινε η δημοσκόπηση αυτά;;Ευχαριστώ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν διαβλασατε την προαναγγελία έγραφε. Και αν δείτε κάτω την ταυρότητα της έρευνας, δίπλα στην υπογραφή γράφει. Αν είναι μιρκή η εικόνα ανοίξτε τη. Απλά πράγματα. Για να ξέρετε όμως έγινε για λογαριασμό του διαχειριστή του Έν Άνδρω, όπως είχε γίνει στο όνομα του ιδίου πάλι και το 2014 από την ίδια εταιρεία λίγο πριν τις εκλογές και πρόβλεψε την τεράστια διαφορά και το ακριβές ποσοστό του κ. Καπάκη. Τότε δεν δημοσιεύτηκε γιατί ήταν λίγο πριν τις εκλογές. Ακόμα πιο απλούστερα. ..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξέρεις τι είναι να τρέχεις μόνος και να βγαίνεις δεύτερος?
Μόνο ο δήμαρχος Άνδρου ξέρει!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασάντη, νομίζω ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δεν είναι πραγματικά γιατί δεν υπάρχει καθόλου δείγμα από τους ετεροδημότες, που όπως ξέρουμε όλοι στην ΑΝΔΡΟ, αυτή βγάζουν ΔΗΜΑΡΧΟ. Συμπεριλαμβανόμενων κι αυτών πιστεύω ότι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα απ’ ότι παρουσιάζετε στην ερευνά σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τρία τα λάθη σας αγαπητε
(α) Δεν είναι έρευνα μας. Είναι της πλέον εγκυρης εταιρε'ιας δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα με επιτιχυμένη παρουσία δεκαετίες.
(β) Δεν είναι η πρώτη έρευνα που κάνει στην Άνδρο. Είναι μια από τις πολλές. Οι προηγούμενες δεν δημοσιευτήκαν. Έγινε ερευνα στο όνομα του κ. Θωμά το 2010 και προέβλεψε την επιτυχία του κ. Γλυνού από τον Ιούλιο. Έγινε το φθινόπωρο του 2012 και έδειξε την σχετική αντοχή του κ. Γλυνού. Έγινε το φθινόπωρο του 2013 στο όνομα του κ. Θωμά και έδειξε την μεγάλη πτώση του κ. Γλυνού. Έγινε την άνοιξη του 2014 στο όνομα του Δ. Μπασαντή και πρόβλεψε με σχετική ακρίβεια τα ποσοστά και των τριών παρατάξεων.
(γ) Οι ετεροδημότες δεν μετρώνται και στις πανελλήνιες έρευνες ΠΟΤΕ. Γιατί η τάση και σε αυτούς ακολουθεί κατά κανόνα κανονική κατανομή. Δηλαδη ακολουθούν το ρεύμα.
ΥΓ Στην Καποδιστριακή Άνδρο οι ετεροδημότες μερικές φορές λόγω περιοριισμένου πληθυσμου των Δήμων ίμπορούσαν να έχουν ένα ειδικό βάρος. Στην Καλικρατική Άνδρο όπως έδειξαν οι συστηματικές έρευνες της METRON ANALYSIS μάλλον έχουν ακόμα μικρότερο. Το 2014 φάνηκε πως ενίσχυσαν κατά μερικές μονάδες (4-5) την τότε παράταξη Μαλταμπέ όπως έδειξε το αποτέλεσμα.. Ο κ. Σουσούδης προβλέφθηκε πάνω από 60% (πήρε 60%), ο κ. Μαλταμπές προβλέφτηκε πάνω από 20 (πήρε 28%). Και δεν επηρέασαν καθόλου την παράταξη Καπάκη (προβλέφθηκε 13% πήρε 12%). Επίσης όπως βλέπετε δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα (λόγω χρονικής απόστασης) αντίπαλος και η αντιπολίτευση είναι απούσα. Άρα ο κ. Σουσούδης τρέχει ακόμα μόνος του.και είναι στα κόκκινα. Αυτά τα λιγα. Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ…

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ από την “εφημερίδα των συντακτών"
Αστεροσκοπείο: Περισσότερες μέρες με ζέστη και ξηρασία
12.10.2016, 12:17 | Ετικέτες: ξηρασία, επιστήμη
Συντάκτης: efsyn.gr
Ο αριθμός των θερμών ημερών ανά έτος αναμένεται να αυξηθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι και κατά 40 μέρες έως το 2100 λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ερευνητές δρ. Δήμητρα Φουντά και δρ. Χρήστος Γιαννακόπουλος προβλέπουν επίσης ότι οι ημέρες με δυσφορία θα αυξηθούν ιδιαίτερα στη δυτική Ελλάδα, ενώ ανάλογη θα είναι και η αύξηση των ημερών με απαιτήσεις ενέργειας για ψύξη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, σε συνδυασμό με τη μείωση περίπου κατά 30% της χειμερινής βροχόπτωσης, η περίοδος ξηρασίας αναμένεται να επιμηκυνθεί κατά ένα μήνα, με ανάλογες αυξήσεις στον αριθμό των ημερών με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι μάλλον δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις προκύπτουν από ένα συνδυασμό ιστορικών κλιματικών στοιχείων (χάρη στις μοναδικές ιστορικές χρονοσειρές του Αστεροσκοπείου Αθηνών από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα) και προσομοιώσεων διάφορων κλιματικών μοντέλων, που κάνουν προβλέψεις για το ποιες συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην Ελλάδα κατά τα τέλη του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με την κ. Φουντά, η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως μία από τις πλέον ευάλωτες περιοχές του κόσμου στην κλιματική αλλαγή, κυρίως σε ό,τι αφορά την αύξηση της θερμοκρασίας, τη συχνότητα εμφάνισης καυσώνων και την επικράτηση ξηρότερων συνθηκών στο μέλλον.

Όπως επισήμανε (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η μεταβολή της θερμοκρασίας στη χώρα μας ακολουθεί ποιοτικά την πορεία της θερμοκρασίας του Βόρειου Ημισφαιρίου, με θερμότερες και ψυχρότερες περιόδους, ενώ βρίσκεται σε συνεχή άνοδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Η αύξηση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα είναι πιο σημαντική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και φτάνει μέχρι και τον ένα βαθμό Κελσίου ανά δεκαετία, ενώ συνοδεύεται από σημαντική αύξηση των ιδιαίτερα θερμών ημερών και των επεισοδίων καύσωνα, ακόμη πιο έντονα στα αστικά κέντρα.

ΠΛΟΥΣΚΑ, τ'ακούς? Βάστα γερά νάχουμε νερό και άσε τους να μετριούνται!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δημοσιεύσαμε αυτό το εντελώς άσχετο σχόλιο ως δείγμα εμμονικής συμπεριφοράς κάποιων που ότι και να διαβάσουν καταλήγουν εκεί που αυτοί θέλουν. Μια λέξη που είχε ρατσιστικό υπονοούμενο κόπηκε. Παρακαλούμε τα σχόλια σας μικρότερα και πιο συγκεκριμένα αν γίνεται..
ΥΓ Άραγε γιατί εφέτος στο Μπατσί ΔΕΝ είχαν αρκετό νερό; Άρχισε η ξηρασία και στέγνώσαν οι γεωτρήσεις;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Poios tin xari sou kyrie Basanti!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις τώρα αρχίζει ο κόσμος της Άνδρου να καταλαβαίνει το τεράστιο σφάλμα του να μαυρίσει και να εξαφανίσει τον Γιαννίση. Τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιαννίσης όσο και η Ανδριώτικη κοινωνία πέσαμε θύματα της συστηματικής λασπολογίας κύκλων των οποίων η δράση τώρα ακόμα αρχίζει να αποκαλύπτεται, μαζί με την ταυτότητα των λασπολόγων και τα κίνητρά τους.