Συνέλευση Καπαριάς: Στο ίδιο έργο θεατές…

Στιγμιότυπο από την σύνελευση της Καπαριάς στις 29/4/17 (φωτ. Εν Άνδρω).

Η αντίδραση του χωριού της Καπαριάς είχε ως αφορμή το ξήλωμα της «παιδικής χαράς» του χωριού. Ο εργολάβος - που φτιάχνει την πλατεία τους - μια μέρα απλώς ξήλωσε τα παλιά όργανα. Αρκετοί κάτοικοι είδαν στην κίνηση αυτή της διοίκησης – και του πολιτιστικού συλλόγου - ως μια ενέργεια αυθαιρεσίας. Και κάλεσαν σε συνέλευση τους κατοίκους ζητώντας εξηγήσεις.

Η διοίκηση του Δήμου (δήμαρχος και τοπικός αντιδήμαρχος) έσπευσαν να τους "εξηγήσουν" και να τους καθησυχάσουν λέγοντας πως έκλεισαν ή ξήλωσαν τις «παιδικές χαρές» όλης της Άνδρου γιατί ήταν "μη πιστοποιημένες". Ο τοπικός σύλλογος έδωσε κι αυτός τις δικές του εξηγήσεις για τις επισκευές στην πλατεία. Αρκετοί κάτοικοι εξέφρασαν ερωτήματα ή διαμαρτυρίες προς την παριστάμενη διοίκηση.

 Δήμαρχος και αντιδήμαρχος για ακόμα μια φορά κατέφυγαν στο γνωστό πλέον παιχνίδι: οι προηγούμενοι... κι εμείς!!! Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την μέρα που εκλέχτηκαν και το μόνο που έχουν κάνει – όχι μόνο στις «παιδικές χαρές» - είναι να διαπιστώνουν πόσο δεν είχαν προχωρήσει τα πράγματα οι προηγούμενοι - τα τρία χρόνια που έμειναν στη διοίκηση!!! Και ως εκ τούτου πόσο δικαιολογημένοι είναι αυτοί που… δεν έχουν προχωρήσει τίποτα - τα τρία χρόνια που έχουν εκλεγεί!!!

Εδώ ήταν η παλιά παιδική χαρά που ξηλώθηκε. Η καινούρια θα γίνει όταν... γίνει μελέτη!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Αν αυτή η μόνιμη δικαιολογία τους καλύπτει «με γεια τους και χαρά τους»! Κάπως έτσι είχε και το έργο και στην συνέλευση της Καπαριάς. Πήγαν και διάβασαν εγκυκλίους και αποφάσεις. Είπαν τα γνωστά και τετριμένα για τους προηγούμενους. Μίλησαν αορίστως για κάποιον προγραμματισμό των επόμενων δυό χρόνων. Και κατέληξαν πως: «το υπουργείο περιμένει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να δώσει χρήματα για τις παιδικές χαρές στην Άνδρο»…

Στο απλό ερώτημα των κατοίκων «τι έχουν προγραμματίσει για την παιδική χαρά» απάντησαν πως «έχουν καταθέσει αίτημα στο υπουργείο»!!! Στο επόμενο απλό ερώτημα «αν έχουν κάνει μελέτη ή μελέτες για τις παιδικές χαρές» απάντησαν… τίποτα!!! Κατά τα άλλα τα γνωστά: «λεφτά δεν υπάρχουν…» Έλα όμως πως όπως λέει το υπουργείο: "λεφτά σας δίνουμε αν έχετε μελέτες…" (Τους θυμίζουμε πως εκρεμούν ήδη χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας και για τα σχολεία που δεν απορροφώνται γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα μελέτες!!!)... 

Αυτό όμως είναι το μέγα πρόβλημα της σημερινής διοίκησης που κλείνει τρία χρόνια από την μέρα που εκλέχτηκε: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ!!! Αυτή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που την παρουσίασαν με τυμπανοκρουσίες σε Αθήνα και Άνδρο!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Ακούν μελέτες και στρίβουν. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΡΓΟ!!! Πιο ερασιτεχνική διοίκηση δεν πρέπει να υπήρξε. Διαβάζουν εγκυκλίους και αποφάσεις και νομίζουν πως μορφώθηκαν!!! Και ασκούν διοίκηση μέσα από το... facebook!!!

Και να σκεφτεί κανείς πως δεν έχουν και οργανωμένη αντιπολίτευση. Ο μεν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πέθανε. Ο δε επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι άφαντος κοντά δύο χρόνια! Ο κόσμος που τους περίμενε χτες στην Καπαριά απλώς άκουσε να απαγγέλλουν αποφάσεις και εγκυκλίους - όπως τα 12 Ευαγγέλια!!!  Και πληροφορήθηκε πως έχουν κάνει… αίτημα στο υπουργείο!!! 

Όμως δεν αρκούν πια τα αιτήματα. Άλλαξαν οι εποχές. Χρειάζονται μελέτες για να πάρεις χρήματα...

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άστους Διαμαντή τους έμαθε όλος ο κόσμος μόνο ψέματα λένε κοντεύουν τρία χρόνια διοίκησης και δεν έχουν καμμία μελέτη .όποιοις τους ρωτάει απαντούν οι άλλοι τι έκαναν έχουν γίνει περίγελο της κοινωνίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο ίδιο έργο θεατές και στην χώρα που παρότι εκεί η διοίκηση πρέπει να πήρε χρήματα γύρω στις 10000 αν γνωρίζω σωστά το ποσό απο το Τοπικό της ΔΚ Άνδρου για μελέτη Στην χώρα δεν υπήρχε καμια αντίδραση απο τους κατοίκους,γονείς με αποτέλεσμα και καμια ενημέρωση απο τον Δήμο (ξηλώθηκαν δύο παιδικές χαρές)

This comment was minimized by the moderator on the site

Αίσχος κ. Δήμαρχε και ντροπή, παραιτήσου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Διαμαντή αυτή είναι η αλήθεια ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ καμμία μελέτη κανένα σχέδιο όταν τα άλλα νησιά καταθέτουν μελέτες εμείς χαιδεύουμε αυτιά .Δυστυχώς η ποιό ακατάλληλη διοίκηση που πέρασε από το νησί