"Γυμνοί" και "άδειοι": Σκληρές αλήθειες για τις παραλίες!

 

Είναι να σε πιάνει θλίψη και να σε κυριεύει ο θύμος! Όχι επειδή το νησί είναι «γυμνό» από εξοπλισμό, αλλά επειδή είναι άδειο από μυαλά!

Η Άνδρος έχει στοχεύσει το μέλλον, την ευημερία και εν γένει την ύπαρξη της, κυρίως στον Τουρισμό. 

Θολά, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και όραμα, σουλουπώνεται κάθε καλοκαίρι, κρύβει πρόχειρα ότι πληγώνει αισθητικά τον τόπο επί χρόνια και υποδέχεται τους χιλιάδες φίλους της, που την επιλέγουν για διακοπές και ξεκούραση.

-  Ποιος απ όσους που κάθισαν στην καρέκλα του Δημάρχου, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είχε ουσιαστική τουριστική συνείδηση, ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και συνέπεια έργων και λόγων σε ότι αφορά την αναβάθμιση του τόπου στα μάτια των επισκεπτών;

-  Ποιος ταξίδεψε σε άλλες παραθεριστικές αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό να πάρει ιδέες και τεχνογνωσία; Ποιος παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια αρμόδιων οργανισμών; Ποιος έστειλε στον Εισαγγελέα αυτούς που «δολοφονούν» το περιβάλλον και προσβάλουν την μοναδική κυκλαδίτικη ομορφιά του νήσου; Ποιος «όπλισε» τον τόπο με μέσα και μηχανήματα που διευκολύνουν την ζωή των τουριστών;

...ΚΑΝΕΙΣ!

Για τον απλούστατο λόγο, ότι κανένας δεν είχε το βάθος της πολιτικής σκέψης και την ωριμότητα να καταλάβει, ότι το προϊόν που λέγεται «διακοπές» είναι άκρως ανταγωνιστικό και θέλει συνεχή δουλειά και εξέλιξη προκειμένου να διατηρήσει υψηλά στάνταρ.

Αυτή την εποχή, όλα τα νησιά ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο. Στην Μύκονο (νούμερο ένα ελληνικό νησί, με πάμπλουτο Δήμο) κάτι θηριώδη μηχανήματα οργώνουν όλες τις παραλίες καθαρίζοντας την άμμο από σκουπίδια, ξύλα, απορρίμματα, πέτρες και ότι έβγαλε η θάλασσα τους χειμωνιάτικους μήνες. Επί κεφαλής ο δήμαρχος. Του Αγίου Πνεύματος όλα θα είναι πεντακάθαρα.

Στην Άνδρο, ουδείς διανοήθηκε να προμηθευτεί ο Δήμος έστω ένα τέτοιο, μικρότερο αλλά απόλυτα χρήσιμο μηχάνημα. Κοστίζει ακριβά; Ίσως. Ωστόσο λεφτά υπήρχαν, όχι για ένα αλλά για περισσότερα, με την συνδρομή ίσως και των εφοπλιστών και των άλλων ευεργετών του νησιού.

Δεν το σκέφθηκε κανείς όμως για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς από τους αιρετούς αυτοδιοίκητικους, δεν διαθέτει την απαραίτητη τουριστική ευαισθησία, αν και ο καθαρισμός των ακτών αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Δήμου!

Μόνο κάποια χρόνια παλιότερα, ο τότε δήμαρχος Μυκόνου Βερωνης, είχε… δανείσει στην Υδρουσα ένα παλιό μηχάνημα, άχρηστο για το «νησί των ανέμων», που πια σάπισε, χάλασε και εγκαταλείφθηκε. Από τότε τίποτα…

Υ.Γ.  Οι φωτογραφίες είναι από τον καθαρισμό των ακτών της Μυκόνου… για να ζηλέψουμε!

Τ.Β. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

''Και μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σ΄εσένα,αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την χώρα σου.....JFK......χωρίς σχόλια

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια ο κ δημαρχος μας αναφέρει για το φεστιβάλ για της παιδικές χαρές δεν μας είπε όμως για της παραλιες
Όλον αυτόν τον κόσμο που θα έρθει στο νησί θα είναι μόνο για το φεστιβάλ ανδρου!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για άλλοι μια φορά ο λαλίστατος δημαρχος Μαι τους εναπομείναντα στην παρέα του προσπαθεί τα αδικαιολόγητα ασυμμάζευτα λαθη του να τα φορτώνει σε άλλους
Επειδή είναι πολλοί λίγος σκεπτόμενος και
η εξωτερική του Σιν εργάτες δεν τον διορθώνουν η βάρκα του μπάζει πολλά
νερά ας φροντίσει να την καλαφατίσυ όσο είναι νωρίς
Όσο για των απολογισμό τον δυόμισι ετών που μας λέει (θα μου επιτρέψει να του πο σαν καλά σκεπτόμενος Ανδριοτης είναι
απολογία) γιατί δεν αναφέρθηκε σε κανένα έργο δικό του
και το μόνο μου έκανε αναφέρθηκε σε
αυτούς που τον έβγαλαν δήμαρχο γιατί δεν ήταν ικανός να συνεργαστεί μαζί τους το μόνο που ήθελε να υπακούν και να λένε ναι σε όλα κατά την αρέσκεια του
Αυτά για την ώρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι λέτε τώρα αφού ο δημαρχος μας είναι όλα τα λεφτά ,αααααααααααααααα
Να τον χαιρόμαστε είναι τόσο άξιος που τα κατάφερε να μίνι αυτός και η χαζή ακολουθία

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή κάνε ένα ρεπορτάζ με τα χθεσινά χάλια του ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ πρέπει οι Ανδριώτες να μαθαίνουν την αλήθεια.... (το υπόλοιπο σχόλιο διαγράφεται ως ψευδές και τρολάρισμα...)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κύριε το ΔΣ αναβλήθηκε οριστικά χτες το βράδυ γύρω στις 21:00. Θα γράψουμε όταν πρέπει το πλήρες ρεπορτάζ και για την διοίκηση και για την αντιπολίτευση. Αν εσείς έχετε πρεμούρα δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΡΑΨΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ. ΑΠΟΨΕ 10 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

"Η Άνδρος έχει στοχεύσει το μέλλον, την ευημερία και εν γένει την ύπαρξη της, κυρίως στον Τουρισμό". Αυτή η διαπίστωση τα λέει όλα Είναι όλα τα λεφτά. Πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητή απ' όλους τους Ανδριώτες. Είναι μονόδρομος. Είναι η κεντρική στόχευση, όπου όλες οι άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες όπως: εστίασης, καταλύματος, θάλασσσες, δρόμοι, καθαριότητα, εξυπηρέτηση, περιβάλλον, ψυχαγωγία κτλ, ως μέρη ενός παζλ συνθέτουν τη συνολική εικόνα που θα σχηματίσει ο επισκέπτης για να την πάρει μαζί του και να επηρεάσει θετικά άλλους επισκέπτες. Βέβαια μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάστρωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάδειξης του νησιού, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, την έχει η Δημαρχιακή αρχή. Δεν αρκούν μόνο τα ταξίδια και οι φωτογραφίσεις στο facebook. Τα αποτελέσματα είναι εκείνα που μετρουν και φαίνονται στις συζητήσεις, για τις εντυπώσεις που έχουν αποκονίσει οι επισκέπτες του νησιού. Και δυστυχώς το κλίμα που έχει ήδη δημιουργηθεί δεν βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι, όλες αυτές οι διαπιστώσεις και υποδείξεις, προερχόμενες μάλιστα από πολλαπλές πηγές, αποτελούν κ. Μπασαντή "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρο στο Μπατσι αυτη η διαδικασία γίνεται κάθε χρόνο οχι ακρυβως ετσι αλλα κάπως ετσι και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή απο τους εκάστοτε αντιπάλους του δήμου . Τι να λέμε λοιπόν είμαστε κομπλεξικοί και οπιστοδομικοι καμία σχέση με τους Μυκονιάτες εμείς κοιτάμε πως θα κλείσουμε τον διπλανό μας πως θα κατηγορήσουμε τον δήμαρχο και όλλους τους υπόλοιπους και το μαγαζί μας μπορεί να βρωμάει αλλα αυτο δεν το βλέπουμε . Ίσος να περιμένουμε τον δήμαρχο να ερθει να μας το καθαρίσει . Αυτα είχα να πω και να συστήσω στους συναδέλφους επαγγελματίες όλης της ΑΝΔΡΟΥ οτι πρέπει να κουνήθουμε και εμείς λίγο, μην τα περιμένουμε ολα απο τους άλλους γιατι για την εικόνα του μαγαζιού μας τουλάχιστον είμαστε εμείς και μονο εμείς υπεύθυνοι . Ευχαριστω πολυ .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ 'ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ' ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙΡΗ?

ΕΣΚΑΨΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 (ΤΡΕΙΣ) ΜΕΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ ,ΕΔΩΣΑΝ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΥΠΟΓΕΙΑ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ).ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 4 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΡΕΣ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΕΡΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ 'ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ 'Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ? ' ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ,ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.ΑΥΤΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΥΓΑΝ

ΥΓ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΚΟΥΣ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ...ΑΠΛΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΙΛΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ? ? ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ '' ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ'' ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ BEACH..MPAROUS ΕΚΜΙΣΘΩΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΕΣΟΔΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.....ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ...EΣΤΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ? ? ..ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ! !
ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ....ΕΕΕΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ! !
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΝΔΡΟΥ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΤΗΤΟ...

Περισσότερα