Σχέδιο συρρίκνωσης της αστυνομίας στην Άνδρο! Κύριοι πάρτε θέση…

 

Εκεί στα μέσα του φθινοπώρου, όταν τα νησιά αδειάζουν από τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, θα συμβεί στην Άνδρο κάτι απαράδεκτο και επικίνδυνο: μαζί με τους τουρίστες θα φύγουν και… οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Χώρα και το Γαυριο!

Αποκαλύπτουμε και προειδοποιούμε εγκαίρως ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι: ο δήμαρχος, ο έπαρχος και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ.

 -   Πρέπει να δραστηριοποιηθούν, να κάνουν διαβήματα  και παραστάσεις στον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να αποτρέψουν την συρρίκνωση της αστυνομικής δύναμης του νησιού. Και εν ανάγκη να καταγγείλουν το κυβερνητικό σχέδιο αποδιοργάνωσης μιας εκ των πιο νευραλγικών υπηρεσιών του τόπου.

 -  Πρέπει να αποδείξουν ότι η Άνδρος δεν είναι το «αποπαίδι» των Κυκλάδων και η έλλειψη ουσιαστικής προστασίας των κατοίκων και των περιουσιών τους, αποτελεί «εχθρική πράξη».

Σύμφωνα με το σχέδιο, που εκπονεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στα τέλη Οκτωβρίου, στην Άνδρο θα υπηρετούν… 11 αστυνομικοί, ενώ η οργανική δύναμη της αστυνομικής υπηρεσίας του νησιού είναι 30!!!

 

Με τις άδειες και τα ρεπό, ουσιαστικά σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται καθημερινά μόνο 5 ή 6 αστυνομικοί, που θα πρέπει να κρατούν ανοικτό το τμήμα στην Χώρα και το σταθμό στο Γαυριο σε 24ωρη βάση! Να διεκπεραιώνουν γραφική εργασία, να παραδίδουν έγγραφα, να κάνουν περιπολίες στις ερημιές, να εκτελούν μεταγωγές κρατουμένων, να παρίστανται σε συνεδριάσεις του δικαστηρίου, να επεμβαίνουν σε παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες, να επιλύουν διαφορές, να ερευνούν καταγγελίες, να παρακολουθούν υπόπτους, να κάνουν τροχονομικούς ελέγχους, να επιτηρούν την τάξη και να κάνουν αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας, για να ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

 -   Όταν η δύναμη είναι μειωμένη πάνω από 60% ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Στα τέλη Σεπτεμβρίου στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας θα προστεθούν περίπου 500 νέοι αστυφύλακες και ταυτόχρονα θα «ανοίξουν» θέσεις και στις Κυκλάδες. Στην Άνδρο, όχι μόνο δεν προβλέπεται η μετάθεση ή απόσπαση αστυνομικού, αλλά αντίθετα προγραμματίζονται μετακινήσεις αρκετών από τους υπάρχοντες στην ηπειρωτική χώρα!

Την ίδια ώρα η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί και ο χειμώνας στο νησί είναι μεγάλος και επικίνδυνος. Αν ελαχιστοποιηθεί και άλλο η δύναμη της αστυνομίας, τότε χάνεται και η όποια ασφάλεια υπάρχει σε όσους κατοικούν στον «βράχο». Ήδη το αστυνομικό δελτίο στην Άνδρο, αρχίζει και γεμίζει από διαρρήξεις, αρπαγές τσαντών, εισβολές σε σπίτια και ναρκωτικά.

Οι ευθύνες της διοίκησης και όσων έχουν δυνατότητα να παρέμβουν είναι τεράστιες και ανήκουν αναλόγως σε όλους. Η αποκάλυψη του σχεδίου των στρατηγών της ΕΛΑΣ για τον τόπο, γίνεται εγκαίρως στο «εν Ανδρω». Ας αντιδράσετε τώρα, όσο είναι καιρός, για να αποδείξετε ότι μπορείτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων…

Π.Κ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή εσύ καλά τα λες να πάρουν θέση .Αλλά Δήμαρχος και Έπαρχος είναι για τα πανηγύρια πόσο μοιάζουν σε αυτό και μην διαφωνήσεις Διαμαντή είσαι έξυπνος άνθρωπος έκανες ένα λάθος με τον Σουσούδη μην το ξανά κάνεις με τον Λοτσάρη όσο για τον Καπάκη ανύπαρκτος !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποια αστυνομια ; υπαρχει στην ανδρο αστυνομια; ανυπαρκτη

This comment was minimized by the moderator on the site

Κακώς θα μείνουν 11. Τέτοιοι που είναι να τους διώξουν όλους να μην τους πληρώνουμε κιόλας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ρε παιδια δουλεθομαστε ολοι μαζι ? ? ? για ποιά αστυνομια μιλαμε ? ? φόνοι χωρίς να σχολούνται για τους ενόχους ? ? αυτά μονο στην ανδρο γίνονται ! !
κυκλοφοριακό το απόλυτο χάος ! ! όποια αρμοδιότητα κια να έχουν....ναι δεν την εκτελούν ! ! τι να λέμε τώρα ! !
100 φορές να μπορουσε ο Δημος να κάνει δημοτικη αστυνομια σε ΧΏΡΑ-ΚΌΡΘΙ-ΜΠΑΤΣΙ -ΓΑΥΡΙΟ, να προσλαμβάνονταν και ντόποιοι συμπολιτες μας, στους οποίους θα ξεκαθαρίζοταν, ότι αν κάνουν τα σταρβά ματια θα απολύονται,ν αέχουν και την έννοια της δουλειάς, παρ'α την μονιμάδα όλων αυτών της αστυνομίας, που μας έχουν γραμμένους....

This comment was minimized by the moderator on the site

Δλδ τωρα το νησι εχει 30 αστυνομικους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Έχει 17 και θα μείνουν 11!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

... να κάνουν περιπολίες στις ερημιές.....να επεμβαίνουν σε παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες, να επιλύουν διαφορές, να ερευνούν καταγγελίες, να παρακολουθούν υπόπτους, να κάνουν τροχονομικούς ελέγχους, να επιτηρούν την τάξη και να κάνουν αισθητή την παρουσία της Αστυνομίας, για να ενισχύεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών......
όποιος τους έχει δει να κάνουν Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ από τα αναφερόμενα να το πει και στους υπόλοιπους!
Είναι τόσο τραγικά απόντες που ακόμα και αν κλείσει (ΕΠΙΣΗΜΩΣ) το Α.Τ δεν θα νιώσουμε την διαφορά.
Το κυκλοφοριακό μπάχαλο, μεταξύ άλλων, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς τους