Αναπτυξιακή Δήμου Άνδρου: Δεύτε τελευταίο ασπασμό…

 

"Λυση και θέση σε εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε.-Εταιρεία Ο.Τ.Α. και ρύθμιση συναφών θεμάτων". Το αγγελιόσημο της εξοδίου ακολουθίας - Παρασκευή, 6/10/17, ώρα 18:00 στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου - του προσφιλούς  "πολυεργαλείου" της διοίκησης, που επί τρια καλοκαίρια δεν πήρε εμπρός διαλύοντας την ανακύκλωση στην Άνδρο...

Την πρώτη φορά που ακούσαμε για την Αναπτυξιακή του Δήμου Άνδρου ήταν το 2014, τις πρώτες μέρες ανάληψης της σημερινής διοίκησης. Ήταν κατηγόριες και αναθέματα για τους προηγουμένους που «δεν ενεργοποιούσαν ένα τέτοιο πολύτιμο  “εργαλείο” για να διώξουν τους εργολάβους και να πάρει ο Δήμος την ανακύκλωση» Όλα αυτά ακουγόταν σαν ναπόηχος του 1985 όταν πολλοί τότε νόμιζαν πως το κράτος μπορούσε να γίνει... εργολάβος!

 Έτσι το 2014 το «εργαλείο» της Αναπτυξιακής ανέλαβε ο Αντώνης Λάβδας διαπνεόμενος από πνεύμα ορμής. Θα προετοίμαζε το αδρανές «εργαλείο» για την ανακύκλωση. Αυτό ήταν το πνεύμα της νέας διοίκησης. Μέσα σε αυτό το θριαμβευτικό κλίμα των πρώτων μηνών της διοίκησης Σουσούδη έδωσε και η Περιφέρεια 40.000 ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων στην Αναπτυξιακή. Μόνο που τα χρήματα δεν πήγαν στα ρέματα, αλλά σε χρέη και στην εφορία!!!

Πάντως η αναπτυξιακή ετοιμαζόταν για να αναλάβει το καλοκαίρι του 2015 την ανακύκλωση και να φύγει ο εργολάβος. Τον Μάϊο-Ιούνιο η Άνδρος ξέμεινε από ανακύκλωση, αλλά το «πολυεργαλείο» της Αναπτυξιακής… δεν πήρε μπροστά!!! Έφταιγε η γραφειοκρατία και οι προηγούμενοι είπαν. Εμείς απλώς είπαμε πως χάθηκε η ανακύκλωση για δύο σχεδόν μήνες μέσα στο καλοκαίρι. Μετά το μπάχαλο έδωσαν την ανακύκλωση στον ίδιο εργολάβο!!! Κι άρχισε αυτός να ξαναμαζεύει υλικά τον Αύγουστο του 2015!!!

Η Αναπτυξιακή ετοιμαζόταν για να αναλάβει την ανακύκλωση την επόμενη χρονιά. Ήρθε η επόμενη καλοκαιρινή περίοδος όμως η Αναπτυξιακή… δεν ήρθε! Κάπως εκεί βρέθηκε στον αέρα ο κάποτε ορμητικός και παρορμητικός Αντώνης Λαβδας, που είδε να χρεώνεται αυτός τα πάντα! Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος τον Ιούνιο του 2016. Η ανακύκλωση είχε πια περάσει υπό την ευθύνη του δημάρχου, που την ανέλαβε από την αντιδήμαρχο που είχε παραιτηθεί «για αυτοσχεδιασμούς στην ανακύκλωση»!

Και κάπως έτσι προέκυψε πάλι χάος το καλοκαίρι του 2016 γιατί δεν ανανέωσαν τη σύμβαση με τον εργολάβο της ανακύκλωσης. Έφεραν νέο εργολάβο ανακύκλωσης. Μόνο που αυτός ανέλαβε μέσα Αύγουστου 2016! Έτσι η ανακύκλωση καθυστέρησε και πρακτικά χάθηκε – μαζί με την Αναπτυξιακή και ένα ακόμα καλοκαίρι. Κάπου εκεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δυστρόπησε γιατί η κατακραυγή ήταν μεγάλη και δεν ήθελε να την φορτωθεί.

Τελικά η ανακύκλωση ανατέθηκε για 40 μέρες - στο κατακαλόκαιρο στο νέο εργολάβο - που μάλλον του είχαν τάξει «λαγούς με πετραχήλια»!! Αλλά στο τέλος βρέθηκε μπροστά σε πια προκήρυξη εργολαβίας που δεν την άντεχε. Έτσι τον διαγωνισμό για την ανακύκλωση κέρδισε ο αποπεμφθείς εργολάβος!!! Η διοίκηση πανηγύριζε γιατί μείωσε την τιμή. Μόνο που η μείωση ήταν πύρρειος νίκη! Είχαν χαθεί δύο καλοκαίρια και η ανακύκλωση πλέον παραπατούσε…

Και φτάσαμε στο καλοκαίρι του 2017. Έληξε πάλι η σύμβαση με τον εργολάβο ανακύκλωσης. Και πάλι η Αναπτυξιακή όμως δεν ήταν έτοιμη. Και πώς να είναι έτοιμη όταν την είχε αναλάβει η κ. Λένα Πολίτου, γνωστή για την αναποτελεσματικότητα της και πασίγνωστη για τις πολλές υπευθυνότητες που συγκέντρωνε και... δεν έφερνε σε πέρας! Θυμίζουμε πως ήταν υπεύθυνη: (α) τουρισμού, (β) υπεύθυνη του LIFE, (γ) υπεύθυνη τεχνικής υπηρεσίας, (δ) υπεύθυνη Αναπτυξιακής.

Λήγει λοιπόν το καλοκαίρι του 2017 η σύμβαση και φυσικά ο δήμαρχος και οι περιβάλλοντες αυτόν δεν την ανανεώνουν κάνοντας για τρίτη φορά μπάχαλο τα πάντα κατακαλόκαιρο! Δεν δίνουν την αύξηση που ζητούσε ο εργολάβος. Αλλά δίνουν 80.000 ευρώ στην Αναπτυξιακή να μαζέψει τα ογκώδη αντικείμενα από τους δρόμους!!! Το τι μάζεψε ή δεν μάζεψε η αναπτυξιακή ας το αφήσουμε για την ώρα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως πήρε ένα κοντέϊνερ για ανακυκλώσιμα. Το έβαλε κάπου και το… ξέχασε!!!

Είναι πια είναι Οκτώβρης του 2017. Τα ανακυκλώσιμα των καταστημάτων τα μαζεύουν οι δύο εταιρείες που κάποτε συνεργάστηκαν με τον Δήμο Άνδρου και πληρούν τις νόμιμες και τις τεχνικές προϋποθέσεις. Τα ανακυκλώσιμα των νοικοκυριών από τους κάδους μόλις ξεκίνησε να μαζεύει  - με πανηγυριώτικο τρόπο και αυτοδοξαστικά δελτία τύπου - άλλη εταιρεία που ήρθε από Αθήνα. Μόνο που όπως γράφτηκε δεν έχει που να πάει τα υλικά! Και όπως καταγγέλλεται αυτά πάνε στην χωματερή της Σταυροπέδας, που λειτουργεί παράνομα αν και… αποκαταστάθηκε!!!

Αυτό το «εργαλείο» αύριο καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι να… διαλύσουν!!!  Το «εργαλείο» «εξεμέτρησε το ζειν» και αύριο Παρασκευή στις 18:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του στο δημαρχείο Άνδρου. Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κοιμητήριο της Χώρας!!! Χωρίς να υπάρχει κάποιος δημόσιος  απολογισμός για την αποτυχία και για το που πήγαν και τα 80.000 ευρώ που πήρε η Αναπτυξιακή της διευθύνουσας κ. Πολίτου.

Φυσικά αναμένουμε τον προβλεπόμενο εξάψαλμο κατά την εξόδιο ακολουθία του "πολυεργαλείου" της «διοίκησης  Σουσουδη»: θα φταίνε οι "άλλοι" και θα φταίνε και οι προηγούμενοι που την απαξίωσαν!!! Βεβαίως και απέτυχαν στην Αναπτυξιακή και οι προηγούμενοι και όταν το κατάλαβαν ήταν αργά. Όμως και οι σημερινοί έφτασαν στον τέταρτο χρόνο της θητείας τους γινα καταλάβουν την αποτυχία τους!!! Και αποφάσισαν να την διαλύσουν. Πριν όμως διαλύσουν την Αναπτυξιακή κατάφεραν και διάλυσαν μια προσπάθεια αρκετών χρόνων για την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων μέσα σε κλαυσίγελο… Κρίμα τα μπλουζάκια και τα καπελάκια ανακύκλωσης που μοίραζε στα παιδάκια - στις δημαρχιακές φιέστες - ο πρώην επικοινωνιακός υπεύθυνος κ. Γ. Μηνδρινός...

Ρωτήσαμε προχθές τον κάποτε υπεύθυνο καθαριότητας πως αισθάνεται για όλα αυτά. Όχι πολύ καλά, είπε. Τον ξαναρωτήσαμε αν νοιώθει την ανάγκη να πει ή να κάνει κάτι βλέποντας την κατρακύλα των πραγμάτων. Και η απάντηση του ήταν: «τι μπορώ να κάνω; Είμαστε μια παρέα. Δεν μπορώ να αφήσω την παρέα. Θα μείνω μέχρι τέλος…».

Μια παρέα λοιπόν γύρω από τον δήμαρχο Σουσούδη θα ψηφίσει αύριο (6/10) την διάλυση του «πολυεργαλείου» της Αναπτυξιακής χωρίς απολογισμούς. Μια παρέα: "Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιομ θάμα"! Μερικοί λίγο θλιμμένοι. Αλλά όλοι τους πολύ επιθετικοί έναντι όσων δεν είναι στην παρέα. Έναντι των προηγουμένων που δεν ήθελαν τηνν παρέα! Έναντι όσων ήδη αποχώρησαν από την παρέα! Και φυσικά έναντι του Εν Άνδρω, που δεν στηρίζει την παρέα! Όλοι τους φταίνε! Μόνο αυτοί δεν φταίνε! Ποτέ δεν έφταιγαν! Πάντα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν… για την παρέα!!! Όχι για την Άνδρο…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Άνδρω
Η άποψή μου είναι εφόσον υπάρχει "τρομερή" διχογνωμία στο νησί περί Αναπτυξιακής την οποία χρησιμοποιούν προκειμένου να αποκτήσουν "πόντους" στο πολιτικό σκηνικό του αύριο, το οποίο ξεκίνησαν να "μαγειρεύουν".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο του αναγνωστη λόγω της σπουδαιότητας του φιλοξενείται στο Εν Άνδρω ως άρθρο....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΟ:

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/73%CE%9C%CE%9C%CE%A9%CE%A8%CE%99-%CE%98%CE%9E%CE%95

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτή η έκφραση του Δήμαρχου είναι ..σαν να σκέπτεται τι ήθελα εγώ και έμπλεξα μαζί σας φανταστικά πατριωτάκια μου;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή ήμουν απόψε στο συμβούλιο ο Σουσούδης εάν είχε έστω λίγο μυαλό έπρεπε να παραιτηθεί .Το θέμα αναπτυξιακή πήρε αναβολή για να φέρουν περισσότερα στοιχεία θα γίνει σε μια εβδομάδα όλη η α τιπολίτευση ψήφισρ αναβολή οι τρείς ανεξάρτητοι σύμβουλοι αναβολή όπως και ο Μπάλας με τον Βουραζέρη αναβολή .Έκανε αντί πρόταση ο αντιδήμαρχος του κ. ΒΟυραζέρης αναβολή και σε μια εβδομάδα ξανά να το φέρουν το θέμα.Ο Λάσκαρης δεν ήρθε όπψς και ο Σκόρδος δηλαδή ο δήμαρχος ήταν με έξι συμβούλους απαξιωμένος εντελώς !

This comment was minimized by the moderator on the site

1 ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΟΥ
2 ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ
3 ΝΑ ΓΙΝΕΙ διαχειριστικός έλεγχος στην Αναπτυξιακή Άνδρου από το έτος 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, όπως ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. Άνδρου με την υπ’ αρ. 194/25.10.2014 (ΑΔΑ: 728ΠΩΨΙ-6Δ6)
4 ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανοιχτή Επιστολή ...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατανοούμαι την προσπάθεια του μονίμως απόντα επικεφαλής της ελάσσονος να περάσει έστω και υπό μορφή σχολίου την μακροσκελή δικαιολόγηση της αποσίας του στα κρίσιμα θέματα του νησιού μας. Δστυχώς ο απών είναι και υβριστής. Όταν βρει το κουράγιο να ζητήσει συγνωμη δημόσια για τις άθλιες ύβρεις που εκτοξευσε θα αναρτήσουμε την μακροσκελή φλυαρία του. Μέχρι τότε ας δικαιολογηθεί για την άγνοια που έφτασε να πάρει είδηση για την Αναπτυξιακή, και την ανακύκλωση μόλις 2 ώρες πριν το Συμβούλιο!!! Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι μια λύτρωση να κλείσει η αναπτυξιακή και να σταματήσει αυτή η πληγη... αλλά γιατί να προτίθεται ο δήμος να πληρώσει τα χρέη της αναπτυξιακής????? Να πληρώσουν και να πάνε φυλακή οι διαχειριστές της αναπτυξιακής....που έφεραν με την κακοδιαχειριση τους την αναπτυξιακή σε 600.00€ χρέη!!!! Εμας τους Ανδριωτες δεν μας ενδιαφέρει το καλό της παρέας αλλά μας ενδιαφερει το καλό του νησιού μας. Να σταματήσει το φαγοπότι..... Και να απολογηθεί ο δήμος γιατί καλύπτει τον διαχειριστή της αναπτυξιακής!!!!! Να υπάρξει διαφάνεια πως γίνονται οι αναθέσεις και ποιος χρεώνεται τα καύσιμα τον μισθό και τις ζημιές των μηχανημάτων της ανάπτυξιακης..... Γιατί να τα πληρώνει όλα ο ανδριωτικος λαός????? Η παρέα να κερδοσκοπεί και ο λαός να υποφέρει..... Από τότε που ανέλαβε η αναπτυξιακή χάθηκαν και τα καλά έργα, μόνο πασαλυμματα έκαναν. Όταν ένας εργολάβος αναλαμβάνει έργο έχει και ρήτρα και ποινές όταν το έργο δεν είναι καλό.... Η αναπτυξιακή τι ποινές έχει για τα πασαλυμματα τόσα χρόνια?????? Να αποδοθούν ευθύνες ποιος την χρέωσε την αναπτυξιακή από την κακοδιαχείριση και πως. Αν ένας εργολάβος αναλαμβάνει έργα του δήμου όπως έκανε η αναπτυξιακή και έκανε κακή διαχείριση θα πλήρωνε ο εργολάβος και δεν θα πλήρωνε ο δήμος. και αν χρωστουσε στο ελληνικό δημόσιο και δεν μπορούσε να τα πληρώσει θα τον πηγαιναν φυλακή τον εργολάβο. Τώρα που εργολάβος είναι η αναπτυξιακή και χρωστάει 600.00€ γιατί προτίθεται ο Δήμος να πληρώσει το χρέος (εμείς οι πολίτες του Δήμου)???? Και γιατί οι υπεύθυνοι της κακής διαχείρισης της αναπτυξιακής δεν πάνε φυλακή και προτίθεται ο Δήμος να τους λυτρώσει???

This comment was minimized by the moderator on the site

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης !!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΠΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι και όσες απόψε ψηφίσετε να κλείσει η αναπτυξιακή ένα θα έχετε στο μυαλό σας ότι κάποιοι θα χάσουν τα λεφτά τους τον κόπο τους και αυτό δεν θα το ξεχάσουν ποτέ δεν θα το Ξεχάσουν Γιατί πάντοτε Θα Σας βλέπουν να τους το θυμίζετε πόσο Άδικη ήταν η απόφαση που πήρατε και βέβαια θα εύχονται τα καλύτερα για σας ( Μετά την άσφαλτο η ταφόπλακα )

Περισσότερα