Κουφά πράγματα...

Στη ζωή υπάρχει η πραγματικότητα που θέλουμε να βλέπουμε και η πραγματικότητα που διαμορφώνεται πέρα από αυτά που εμείς θέλουμε να βλέπουμε. Το ίδιο και στην πολιτική  Ο Λένιν (μετρ της πολιτικής και της προπαγάνδας) περιέγραψε το τι θέλουμε να βλέπουμε με την εικόνα του ποτηριού που έχει νερό μέχρι την μέση. Ο ένας το βλέπει μισογεμάτο και ο άλλος μισοάδειο. 

Το πρόβλημα με την διοίκηση Σουσούδη στην Άνδρο είναι πως περιγράφει διαρκώς το ποτήρι σαν γεμάτο, ενώ είναι εντελώς άδειο. Ένα παράδειγμα: Φέρνουν προς ψήφιση μια παραχώρηση του σχολείου στις Στενιές. Όμως στα χαρτιά τους ΔΕΝ γράφουν καμία χρήση!!! 

Στο Συμβούλιο γίνεται χάος. Κάποιος μιλά για πολιτιστικό κέντρο. Τρεις κάτοικοι των Στενιών, που είναι παρόντες, μιλάνε για… ουζερί! Κάποιοι απόντες «αντιδρούν» και γράφουν στο f/b περί πολιτιστικού χώρου καταγγέλλοντας περί παραπληροφόρησης. Ο δήμαρχος δεν γράφει τίποτα στο συμφωνητικό! Ποιος περιγράφει πιο σωστά την πραγματικότητα; Αυτός που δεν γράφει τίποτα; Αυτοί που είναι παρόντες και λένε για ουζερί; Ή, αυτοί που αν και απόντες λένε περί πολτιστικού κέντρου;

Αυτή είναι η διοίκηση Σουσούδη. Δεν μπορεί να πράξει τίποτα σωστά. Δεν μπορεί να συντάξει μια συμφωνία. Έτσι μετά τσακώνονται όλοι με όλους. Και μετά τους φταίνε… οι άλλοι!!! Πάντα οι άλλοι!!! Ή, για μερικούς φταίει και ο αγγελιοφόρος! Κι όχι το μήνυμα που ήταν έτσι θολά και κακά γραμμένο. Τι να πεις;

Να μην πεις τίποτα. Γιατί το θέμα με το παλιό σχολείο των Στενιών είναι μικρό μπροστά στο θέμα των βιολογικών της Χώρα και του Κορθίου, που είναι τεράστιο, αφορά το περιβάλλον και την υπόσταση δύο βασικών οικισμών του νησιού.

Περί βιολογικού

Πάμε λοιπόν στον βιολογικό της Χώρας. Εκεί έχουν λήξει οι εργασίες προ πολλού, αλλά και οι συμβάσεις λειτουργίας του. Η εταιρεία του ανδριώτη εργολάβου ολοκλήρωσε το έργο μέσα στις προθεσμίες της και με όλες τις προδιαγραφές. Το λειτούργησε επί ένα χρόνο πολύ καλά και η επιτροπή ελέγχου της ΕΕ ήρθε και πιστοποίησε την άρτια λειτουργία του. Εδώ και μήνες να βρει σε ποιόν θα παραδώσει την λειτουργία του έργου. Αλλα δεν βρίσκει κανέναν και τίποτα!

Από την άλλη ο βιολογικός του Κορθίου υπολειτουργεί γιατί δεν έχει συντηρηθεί επί τριάμισι χρόνια. Όσα χρόνια απήλθε η προηγούμενη διοίκηση. Λειτουργεί οριακά και με πατέντες. Χάρη στη βοήθεια της εταιρείας που έχει τον βιολογικό της Χώρας. Όμως αυτή όπως είδαμε φεύγει! Αλλά και στην περίπτωση του Κορθίου ο δήμαρχος κωφεύει!!!

Ο δήμαρχος έχει ενημερωθεί από την άνοιξη πως το φθινόπωρο η εταιρεία φεύγει. Οι αρμόδιοι μηχανικοί έχουν ενημερώσει πως για να λειτουργήσει ο βιολογικός της Χώρας και του Κορθίου χρειάζονται 2-3 προσλήψεις και κάποια εκπαίδευση για να παραλάβουν. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα!!!

Κάποια στιγμή ο δήμαρχος ανέθεσε στον σύμβουλο μηχανικό του να δει πως θα χρεώνουν τους συνδεδεμένους γιατί χρειάζονται 180.000 με 200.000 ευρώ τον χρόνο για την λειτουργία τους. Πέρασαν μήνες πολλοί και πάλι δεν ακούστηκε τίποτα!!!

Ξαφνικά έρχεται ένα δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου που περιγράφει με ωραία χρώματα «τις προσπάθειες του δημάρχου να ολοκληρωθεί ο βιολογικός της Χώρας με σύνδεση της Μεσαριάς και των Λειβαδίων». Καλογραμμένο δελτίο. Καλοχτενισμένο. Φρέσκο-φρέσκο. Που λέει πως "η συνάντηση με κυβερνητικό παράγοντα πήγε καλά και πως η συζήτηση για χρηματοδότηση ήταν θετική"! Πολύ ωραία πράγματα...

Τι δεν λέει το δελτίο του δημάρχου, που περιγράφει με ωραίους τόνους το ποτήρι σαν μισογεμάτο;

-        Πως ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα οι μελέτες των προς χρηματοδότηση έργων.

-        Πως δεν υπάρχει ιδέα πως και από ποιους θα παραληφθεί ο βιολογικός της Χώρας και τι θα γίνει με του Κορθίου που πλέον δουλεύει οριακά χωρίς συντήρηση.

-      Πως και πόσο θα χρεώνονται οι συνδεδεμένοι κάτοικοι της Χώρας με τον βιολογικό για να μπορεί να λειτουργεί οικονομικά αυτός.

-      Πως θα συντηρηθεί το παλιό δίκτυο, που ήδη ρετάρει στον Νειμποριό και οι κάτοικοι φωνάζουν;

-        Τι μας λένε τα παραπάνω;

   -  Πως το ποτήρι έχει αδειάσει προ πολλού. Όμως ο δήμαρχος εξακολουθεί να θέλει να το περιγράφει στα δελτία του - και στο λατρεμένο του facebook - σαν γεμάτο ή ενίοτε σαν μισογεμάτο! Και αμφισβητεί τους πάντες για τα πάντα. Όμως όσο κι αν αμφισβητεί την πραγματικότητα σύντομα θα διαπιστώσει, πέρα από το πως θέλει να βλέπει αυτός το ποτήρι, πως τα γεγονότα (βιολογικός, σκουπίδια, κλπ) είναι ξεροκέφαλα και επιμένουν...

 «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
προφανώς δεν έχετε ιδέα με ποιούς μιλάτε και αυτό σας οδηγεί σε λάθη και χαρακτηρισμούς που δεν κολακεύουνε ούτε εσάς ούτε και το επάγγελμα/λειτούργημα που υπηρετείτε!!! Ξεπερνάω το "κυρία" και το γεγονός ότι για κάποιον δικό σας (??) λόγο, υποθέσατε πως είμαι κάποια κυρία... το να επιμένετε όμως να μου μιλάτε για τον δήμαρχο λες και είμαι κάποιος ακόλουθός του, ενώ σας ενημέρωσα ΗΔΗ πως ουδεμία σχέση έχω μαζί του.. Φανερώνει είτε ψύχωση/εμμονή με τον Δήμαρχο είτε πως απλά κάθε φορά λέτε αυτά που εσείς θεωρείτε ορθά άσχετα με το θέμα που αναφέρει ο συνομιλιτής σας!!
Συγνώμη λοιπόν για τις ενοχλήσεις και καλή συνέχεια στην ιστιοσελίδα σας!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με εκπλήττει που εκνευρίζεστε με τα δικά σας λάθη ή παραλείψεις!!!
(α) Γράφετε εσείς ανώνυμα και μετά επιπλήττετε εμένα που δεν ξέρω με ποιον ή ποια μιλάω!!!
(β) Αλήθεια ποιο ήταν το θέμα σας; Η ενημέρωση ή η αντιπολίτευση; Νομίζω πως είναι η αντιπολίτευση. Λοιπόν, δεν σας αρέσει η ατιπολίτευση. Γιατί; Γιατί έχετε λόγους να στηρίζετε τον καλό μας δήμαρχο. Και γιατί σας ενοχλεί που σας το είπα. Εμένα δεν με ενοχλεί που με είπατε "αντιπολίτευση". Άλλωστε στις δημοκρατίες ως γνωστό υπάρχουν και "φίλοι" και "αντιπολίτευση". Δεν το ξέρετε. Δεν πειράζει.Εικάζω πως σας αρέσει να βάζετε ταμπέλες στους αλλους αλλά δεν σας αρέσει αν βάζουν σε εσάς; Περιέργο. Και λίγο ιδιοτελές νομίζω...
(γ) Δεν έχω καμία εξάρτηση ή ψύχωση με κανέναν. Ο Τύπος όμως - εντάξει δεν το ξέρετε το κατανοώ - ασχολείται κυρίως με την εξουσία. Και της ασκεί κριτική. Άρα και με τον δήμαρχο/δημοσιογράφο που έχουμε στην Άνδρο. Σας έφερα ένα παράδειγμα "ενημερωτικής" δημοσιογραφίας του καλού μας δημάρχου και εκνευριστήκατε πολύ. Να εικάσω πως ίσως έχετε κάποια σχέση μαζί του και με την δημοσιογραφία που ασκεί τελευταία;
Πάντως να ξέρετε πως η συζήτηση μαζί σας είναι μια απόλαυση και αν δεν ξαναγράψετε θα στενοχωρηθώ. Ειλικρινα υμέτερος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γεία σας και πάλι!! Αυτό που ήθελα εγώ να θίξω με τα σχόλιά μου, είναι ότι έχετε επιλέξει να κάνετε αντιπολίτευση και όχι να ενημερώνετε!!!
Αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!! Ούτε είναι φίλος μου ο δήμαρχος όπως πολύ άστοχα αναφέρετε, ούτε καν τον ψήφισα (απλά για να καταλάβετε)...Είμαι απλά ένας άνθρωπος από την Άνδρο που επιθυμώ να ενημερώνομαι σφαιρικά για ό,τι συμβαίνει στο νησί μας!!! Μάλλον όμως αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί μέσω τις σελίδας σας, το οποίο είναι απογοητευτικό για εμένα που όταν έτυχε να σας γνωρίσω σας είχα εκτιμήσει ιδιαιτέρως κε. Μπασαντή! Καλό σας μεσημέρι και καλή συνέχεια!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αγαπητή κυρία (μου επιτρέπετε τον φιλικό τόνο) μάλλον δεν ξέρετε πως η ενημερωση έχει ενίοτε αντιπολιτευτική ή συμπολιτευτική διάθεση. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Μάλλον θα προτιμούσατε μια ενημέρωση με λυρικούς τόνους όπως αυτούς του δημάρχου που δημοσιογραφεί ακατάπαυστα στο f/b και στα φιλικά του blog με ωραιολογίες και κενολογίες. Όπως αυτή σήμερα που "ανακάλυψε"... το Μουσείο Ελιάς στον Πιτροφό και μας ξεναγεί κιόλας!!! Προς γνώση σας γιατί είστε λίγο καιρό στο νησί το Μουσείο είναι εκεί πολλά χρόνια πριν αναλάβει ο σημερινός δήμαρχος. Κρίμα που χρειάστηκε να σας το "αποκαλύψει" κάποια φίλη του... Ακόμα κι έτσι πήγατε προχθές και μάθατε μερικά πράγματα. Αυτό μάλλον θα εννοείτε εσείς σαν ενημέρωση....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαμαντή βαρεθήκαμε πλέον να λέμε και να γράφουμε τα χάλια τους .Απλά κάνουμε υπομονή και βλ΄΄επουμε με πολύ λύπη την καταστροφή της Άνδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία να τα λες, αλλά όταν στα λένε εσένα.... λογοκρισία!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΝΙΚ σοβαρέψου. Μόλις σου απάντησαμε. Βρς κάτι έξυπνο να πεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να με συγχωρέσετε... αλλά μάλλον εκτός από το facebbok και το twitter, οι ειδικοί στην "διακυβέρνηση" προφανώς γράφουνε και στο εν Άνδρω!!!!!
Υ.Γ. Όλα καλά και εννοείται να κάνει ο καθένας όσο σκληρή κριτική θεωρεί ότι πρέπει... κάποια λύση όμως έχετε να προτείνετε κύριοι ή απλά να κράζετε??
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Προφανώς είστε άσχετος με την λειτουργία του Τύπου στη δημοκρατία. Ο Τύπος ασκεί κριτική δεν κυβερνά. Ο δήμαρχος κυβερνά και προτάσεις φέρνει η αντιπολίτευση. Κρίνεται και η διακυβέρνηση και οι προτάσεις. Απλά πράγματα.
(β) Ενιότε ο Τύπος μέσω των στηλών του κάνει και προτάσεις. Αλλά μέσω ειδικών ή πολιτικών που έχουν να πουν κάτι ή να προτεινουν κάτι. Απλά πράγματα φίλε ΝΙΚ.
Τώρα στην περίπτωση των δύο σημερινών παραδειγμάτων να κάνουμε εμείς μερικές προτάσεις για να μαθαίνεις ΝΙΚ.
(α) Άραγε ήθελε πολύ μυαλό να ρωτούσε ο φίλος σου ο δήμαρχος έναν νομικό για το τι γράφουν σε μια σύμβαση παραχώρησης;
(β) Άραγε ήθελε πολύ μυαλό να προχωρούσε ο φίλος σου ο δήμαρχος εγκαίρως είτε σε προκήρυξη πρόσληψης δύο τεχχνιτών για τους βιολογικούς είτε σε μια σύμβαση με δύο τεχνικούς είτε σε μια παράταση της σύμβασης με την σημερινή εταιρεία αν αυτή φυσικά δεχόταν να μείνει; Χρήματα μπορεί να βρει αν πληρώσουν οι συνδεδεμένοι με το δίκτυο όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο.
Είδες αγόρι μου ή μήπως κορίιτσι μου τι απλά είναι μερικά πράγματα; Αλλά εσείς προφανώς δεν καταλαβαίνετε τα απλά πράγματα ΝΙΚ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro