ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Δεν ψηφίζει προϋπολογισμό αν δεν αναμορφωθεί εκ βάθρων! Θέτει επτά πολιτικούς όρους...

 

Επτά πολιτικούς όρους θέτει για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό. Ο δήμαρχος καλείται να πάρει πολιτικές αποφάσεις γιατί δεν έχει πλειοψηφία. Δεν μπορεί να προπηλακίζει τους αντιπάλους του και να περιμένει να τον ψηφίσουν. Δεν προχωρά για την ωρα σε πολιτικές κινήσεις. Πως θα γίνει μια συνενόηση και μια νέα σύνθεση στον προϋπλογισμό; Άγνωστο...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Με μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας τις τελευταίες μέρες. Από τη μια μεριά η δημοτική αρχή ανίκανη να διαχειριστεί τα ψέματα που προεκλογικά και μετεκλογικά διέδωσε προς κάθε κατεύθυνση και σήμερα την έχουν πνίξει, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα τοπικά προβλήματα και από την άλλη παρατηρούμε να προσπαθεί να παίξει το ρόλο του λυτρωτή, ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κατάντια του Δήμου μας, πρώην Αντιδήμαρχος οικονομικών.

Εξ αρχής δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε με συνέπεια τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης, όπως μας ανέθεσαν οι δημότες του νησιού μας. Παιχνίδια με τα προβλήματα του Δήμου δε θα κάνουμε και θα είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική οδηγεί σε επιδείνωση τα προβλήματα αυτά.

Διαπιστώσαμε από την αρχή του έτους ότι υπάρχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό 2017 του δήμου ανώτερο των 800.000,00 ευρώ. Ζητήσαμε στοιχεία τα οποία βεβαίως δε μας δόθηκαν, κάναμε παρεμβάσεις στο Δ.Σ. για να διορθωθεί ο προϋπολογισμός, αλλά η δημοτική αρχή, αγέρωχη τότε, μας αγνόησε και σύμφωνα με την πάγια τακτική της μας λοιδόρησε.

Ο τότε Αντιδήμαρχος οικονομικών, με ύφος πολλών καρδιναλίων, έπλεκε τα εγκώμια της διαχείρισης που αυτός άσκησε επί των οικονομικών του Δήμου. Δε μιλάμε για το μακρινό παρελθόν αλλά για την εβδόμη Απριλίου 2017 ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού.

Μας ανέλυσε πόσο βελτιώθηκαν τα οικονομικά του Δήμου, παρόλα τα δήθεν προβλήματα που εμείς τους κληρονομήσαμε. Στο τελευταίο Δ.Σ,. επιτέλους, ο τέως Αντιδήμαρχος βεβαίωσε ότι υπάρχει έλλειμμα 600.000,00€.

Πιστεύουμε ότι το έλλειμμα είναι μεγαλύτερο, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών που αγγίζουν τις 200.000,00€ (ενώ τις παραδώσαμε πλεονασματικές) και τα χρέη των άλλων νομικών προσώπων του Δήμου.

Απευθυνθήκαμε στην εποπτεύουσα αρχή να ελέγξει περαιτέρω τον προϋπολογισμό και αυτός εγκρίθηκε με ψευδείς βεβαιώσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος, για τις οποίες κατηγόρησε τον τέως Αντιδήμαρχο ότι αυτός του υπέδειξε να τις δώσει και τώρα έχει βρεθεί μπλεγμένος. Είμαστε σίγουροι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, επιτέλους θα κάνουν το καθήκον τους και θα αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που τους αναλογούν.

Επιμείναμε και επιμένουμε ότι ο Δήμος οικονομικά βουλιάζει με υπαιτιότητα της νυν Δημοτικής Αρχής και μόνο. Δε θα συναινέσουμε στην παραπέρα κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, όπως επιχειρήθηκε με την τελευταία αναμόρφωση την οποία καταψηφίσαμε και με την οποία επιχειρήθηκε να σπαταληθεί και το τελευταίο ευρώ που υπήρχε διαθέσιμο.

Τη θέση μας αυτή στηρίξαμε εξ αρχής και στηρίζουμε και σήμερα και οποιαδήποτε προσπάθεια να μας εμπλέξει στα πολιτικά παιχνιδάκια των όψιμων κριτικών της πολιτικής που ασκεί ο Δήμαρχος και η παράταξη του, θα πέσει στο κενό.

Ενόψει του νέου προϋπολογισμού έτους 2018, ο οποίος καταρτίστηκε με προχειρότητα και περισσή κουτοπονηριά και πάντα στα πλαίσια της αδιαφάνειας και απόκρυψης στοιχείων, καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, η αποδοχή τους ή μη θα καθορίσει και τη στάση μας όταν αυτός θα έρθει προς ψήφιση.

Ο νέος προϋπολογισμός θα πρέπει:

1. Να είναι σφιχτός σε δαπάνες που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα το δημότη, πχ. Επιχειρησιακά σχέδια, μελέτες για δήθεν τουριστική ανάπτυξη, μελέτες για διαχείριση κάδων ανακύκλωσης και πολλές άλλες.

2. Να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες σύνταξης, ώστε σε καμιά περίπτωση να μην είναι ελλειμματικός και να τηρηθεί απόλυτη σειρά πληρωμής των υποχρεώσεων

3. Να ομαλοποιηθούν οι εισπράξεις των ανταποδοτικών και μη τελών, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν οι δημότες να ανταποκριθούν σε αυτές έτσι ώστε όλες οι δημοτικές ενότητες να πληρώνουν για την ίδια περίοδο κατανάλωσης.

4. Να σταματήσει ο διαγωνισμός της καθαριότητας και το έργο να υλοποιηθεί με ίδια μέσα του Δήμου. Θα υπάρξει εξοικονόμηση 80 έως 90.000,00€ τα οποία θα διατεθούν στην ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Σημειωτέον ότι στο νέο π/υ δεν έχει εγγραφεί ούτε 1 ευρώ για ανακύκλωση.

5. Να ανασκευαστεί το τεχνικό πρόγραμμα με στόχευση σε μεγαλύτερα έργα και προπαντός σε μελέτες που μπορούν να αναδείξουν επιδοτούμενα έργα.

6. Να αξιοποιηθεί το προσωπικό και τα μηχανήματα της Αναπτυξιακής έτσι ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι εργολαβίες με τις οποίες άλλα ανατίθενται και άλλα γίνονται ή και δε γίνονται καθόλου. Σημαντική παράλειψη και ευθύνη των διοικούντων ότι έως σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. για τη μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο, όπως ακριβώς ο νόμος ορίζει.

7. Επιτέλους να δίνονται στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία εκτέλεσης του π/υ όπως ρητά ορίζεται από τη νομοθεσία, έτσι ώστε ο κάθε δημότης να βλέπει που διατίθενται τα χρήματα που με τόσο κόπο καταβάλλει.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

People in this conversation

Load Previous Comments
 • Επισκέπτης - Συμπολιτης σας

  Εγω απλοϊκα μελεταω τα κονδυλια του προϋπολογισμου, διαπιστωνω οτι παλι Ο Δημαρχος συνεχιζει να πληρωνει συνταξεις και προνοιακα επιδοματα με τη μορφη ενοικιων, αποθηκων κλπ, οταν τα κτηρια του Δημου αυτου του τυπου που νοικιαζει, ειναι αμετρητα και διασπαρτα στο νησι. Του το εχει επιβαλει ο πρωην αντιδημαρχος του για να διατηρησει υη σιωπη του και αυτος ψηφους; λεω εγω τωρα.
  .

 • Επισκέπτης - Σκεπτόμενη Χωραΐτισσα ΙΙ

  Μήπως πήρε το μάτι σας καμία πρόσφατη δημοσκόπηση; Θέλω να δω τα αποτελέσματα στην ερώτηση "ο πιο ακατάλληλος δήμαρχος στην Άνδρο".
  Αν τον ξέρουμε όλοι : ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

 • Επισκέπτης - Σκεπτόμενη Χωραΐτισσα Ι

  Αυτό το "Ή είσαι μαζί Μου ή με τους Άλλους", που λέει συνέχεια τώρα τελευταία ο Σουσούδης, ποτέ δεν το κατάλαβα. Το θεωρώ φασίζον, μικρόνοο, με παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης, ευαισθησίας και αγάπης εκ μέρους αυτού που το εκστομίζει.
  Τέτοιους δεν τους χρειαζόμαστε. Σε προσωπική ή δημόσια ζωή μας.

 • Επισκέπτης - περιπλανωμενος

  ευχαριστω για τη φιλοξενια. Κατ αρχην ΟΙ ΧΑΝΟΙ και ο επειδης ειναι οι θεσμικα ελεγχοντες και παει ο καιρος της ειρωνιας και του χλευασμου εκ μερους του Τοτε Μεγα Αντιδημαρχου Οικονομικων και σημερινου διωκτη του χαχανιζοντος καποτε Δημαρχου. Ειναι αυτοι που με φανερες και μυστικες αναφορες σε ελεγκτικες και εισαγγελικες αρχες, καποτε, διαπομπεβαν και κατειγγειλαν τους ΧΑΝΟΥΣ για δηθεν σκανδαλα. Χοροστατουσε τοτε ο Μεγας των Οικονομικων και εβαλε το Δημο και το προσωπικο του να ασχολειται ΜΟΝΟ με συγκεντρωση στοιχειων ελεγχου, να χαθει η εμπιστοσυνη μεταξυ υπηρεσιακων και πολιτικων. Αποτελεσμα, να μην εμπιστευεται κανενας και κανεναν, κλιμα που μονο οπισθοδρομηση εφερε.Γενικα,στην πολιτικη ζωη καθε επιπεδου, δινεις μια περιοδο χαριτος το πολυ 6 μηνων και μετα καμια ανοχη. Η μοναδικη διαπιστωση που νομιζω οτι ειναι γεγονος, του αρχιτεκτονα της διαλυσης, ειναι το ποιοτικα πολυ χαμηλο επιπεδο του διοικητικολογιστικου προσωπικου, που διαπιστωνεται πολυ ευκολα με μια επισκεψη για επαγγελματικη υποθεση σας. Διαπιστωνεται, απο εμπειρο ματι, η ανεπαρκεια τους, φαινονται ανθρωποι αδιαβαστοι, αμελετητοι, ετσι το καναμε... ετσι μαλλον γινεται κλπ. Τελειωνοντας να υπενθυμισω και παλι την ανονιμη αναφορα στον Εισαγγελεα για τα χρονια 2011 εως 2013, με συγγραφεα τον Ανεξαρτητο πρωην αντιδημαρχο και στοχευση κυριως το γαμπρο εν ενεργεια δημοτικου συμβουλου της ελασσονος αντιπολιτευσης, την Αποφαση του ΔΣ για ελεγχο ολων των πεπραγμενων Γλυνου, με πρωτεργατη και παλι τον παραπανω, συμφωνουντες δε τους απειρους και εμπειρους συμβουλους της συμπολιτευσης. Ολα αυτα και αλλα τοσα καλειται σημερα να αντιμετωπισει η Δημοτικη αρχη, δυστυχως ομως, ειναι αργα. Καληνυχτα κατακαημενη ιδιαιτερη πατριδα μου για δυο ακομα χρονακια

 • Επισκέπτης - Σκεπτόμενη Χωραΐτισσα

  .........και για να το κλείσω το θέμα με τα πολιτικά, διότι ανέβασα πυρετό κι έκλεισε ο λαιμός μου.
  τώρα θα φανεί και από τι μέταλλο ακριβώς είναι φτιαγμένος ο Θεοδόσης Σουσούδης
  διότι όπως έλεγε κι ο Τρούμαν: "άμα δεν αντέχεις τη ζέστη, βγες απ' την κουζίνα"

 • Επισκέπτης - ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ

  Ναι ρε ζαβέ θα έχουμε εξελίξεις. Ξέρω δεν θα ψηφιστει προϋπολογισμός. Πόσοι θα φύγουν; Πόσοι θα ανεξαρτοποιηθούν; Θα γίνει ο Βάμβουκας πρόεδρος; Εξελίξεις με το καντάρι στον καφενέ που πας...

 • Επισκέπτης - ΣΟΥΣΟΥΔΟΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

  ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ;;

 • Επισκέπτης - Ποια Ανδριακή Ένότητα

  Έξυπνε μην βιάζεσαι,ακόμη δεν έχεις δει τίποτα. Θα έχουμε εξελίξεις.

 • Επισκέπτης - ΑΠΛΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ

  Έχει δίκιο βρε Γλυνέ ο ζαβός που λέει πως μείνατε 4. Ενώ του Σουσούδη του μείνανε 7. Αλήθεια βρε Γλυνέ ποιος έχασε περισσότερους; Εσύ που είχες 5 και σου έμειναν 4 ή ο γίγαντας είχε 13 και του έμειναν 7; Εσύ έχασες έναν! Ο γίγαντας έξι! Εσύ ήσουν μειοψηφία και έμεινες μειοψηφία! Ο άλλος ήταν πλειοψηφία κι έγινε μειοψηφία! Εσύ μαζί με τους ανεξάρτητους έχεις πλειοψγφία τώρα! Αλλά ο ζαβός δεν το ξέρει. Έχει μείνει στο 2015. Οι δικοί σου μαζί με τους ανεξάρτητους αν δεν ψηφίσετε δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Όπως συνέβη δύο φορές μέχρι σήμερα. Ο άλλος με την μειοψηφία των επτά να δούμε τι θα κάνει τώρα. Ο ζαβός ξέρουμε τι θα κάνει. Θα πάι στο δημοτικό να μάθει αριθμητική...

 • Επισκέπτης - Ποια Ανδριακή Ενότητα

  Ποια Ανδριακή ενότητα βρε Γλυνο-Μαλταμπεδες.
  Δες τη φωτογραφία, τέσσερις χάνοι έχουν μείνει που γελάνε μεταξύ τους σαν χαζοί..όλοι τους...καμαρώστε τον επειδής και την παρέα του....