ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας στην Άνδρο

Ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη υπουργού Άμυνας στην Άνδρο. Όπως και να το δει κανείς είναι κάτι ξεχωριστό για το μικρό Κόρθι, αλλά και για την Άνδρο, που ο Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των ναυτικών εορτάζεται με κυβερνητική εκπρόσωπηση σε τόσο επίσημο επίπεδο. Το Εν Άνδρω βρέθηκε σε όλες τις φάσεις της επίσκεψης και με ένα εκτενές φωτορεπορτάζ θα προσπαθήσει να καλύψει για όλους τους κυριώτερους σταθμούς της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας στην Άνδρο. Εδώ το ελιόπτερο - τύπου Χιούι - υπερίπταται πάνω από το γήπεδο λίγο πριν προσγειωθεί στην Χώρα της Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου η πρώτη αναμνηστική φωτογραφία. Διακρίνονατι ο υπουργός Άμυνας. Αριστερά του ο δήμαρχος και ο αρχιπλοίαρχος Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου και ο διοικητής της ναυτικής βάσης της Άνδρου. Δεξιά του ο πατήρ Αντώνιος, ο αντιστράτηγος διοικητής της ΑΣΔΕΝ και ο λιμενάρχης Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Πρωτος σταθμός, μετά την άφιξη, στην Μονή Παναχράντου (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ο Ευδόκιμος μόνιμος "πρεσβευτής" της Άνδρου με τους μοναχούς υποδέχεται τον υπουργό Π. Καμμένο και τον στατηγό Ν. Μανωλάκο της ΑΣΔΕΝ (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Ο Ευδόκιμος ξεναγεί τον υπουργό Άμυνας στην εκκλησία της Μονής Παναχράντου (Φωτ. Εν Άνδρω).

Γύρω από το τραπέζι συζητούν και για προβληματα της Άνδρου. Από την πολιτική ηγεσία του νησιού ήταν μόνο ο αντιδήμαρχος Κορθίου  Ήταν μια ευκαιρία στη συζήτηση το Εν Άνδρω να θέσει στον υπουργό και ζητήματα που έχουν φτασει στο site. Ζητήσαμε να χρησιμοποιήσει την ΜΟΜΑ για να φτιάξει τους δύο δρόμους προς τη ναυτική βάση στον Αμόλοχο και προς το ναυτικό παρατηρητήριο της Φάσας. Επίσης να φτιάξει το υπόλοιπο του χωματόδρομου προς την Πανάχραντο που με τις βροχές έχει καταστραφεί πάλι. Ο υπουργός απάντησε πως θα το κάνει. Και ζήτησε να φύγει από τον χωματόδρομο/τσιμεντόδρομο προς Κόρθι ώστε να έχει ιδία εικόνα της κατάστασης. Επισης ζήτησε να πετάξει πάνω από την Βόρεια Άνδρο στην επιστροφή ωστε να δει την κατάσταση του συγκεκριμένου δκτύου. Μετά ζήτησε την άδεια του αντιδημαρχου - που ήταν ο μόνος παρών - για να πάρει πρωτοβουλία. Ως Εν Άνδρω μετά από αυτό περιμένουμε τα επόμενα βήματα (φωτ. Εν Άνδρω).    

Ο υπουργός δίνει ως αναμνηστικό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Γέροντα Ευδόκιμο (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ο Ευδόκιμος ανταποδίδει χαρίζοντας δύο βιβλία. Το ένα με την ιστορία της Μονής και το άλλο με την μγειρική του (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικόπτέρου με τους μοναχούς της Παναχράντου (εν Άνδρω).

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουστάκειο ϊδρυμα. Παραβρέθηκαν από την τπική αυτοδιοίκηση μόνο ο Ιάκωβος Σκόρδος και ο Γιώργος Τρανάκος. Μετά ο υπουργός και η συνοδεία του συνέχισαν και έφτασαν στην Αγία Τριάδα όπου τους περίμενε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γλυνός. Οι δύο τους είχαν γνωριμία από το 2007 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Γιάννης Γλυνός με τον Νίκο Χαζάπη εξήγησαν στον υπουργό και στη συνοδεία του για την λειτουργία του περιβαλλοντικού κέντρου Κορθίου, έργο του Γιάννη Γλυνού από την εποχή που ήταν δήμαρχος Κορθίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Το επίσημο τραπέζι έγινε στη Λιθοδομή στο Κόρθι. Το παρέθεσε ο Δήμος Άνδρου. Στο τραπέζι από την πολιτική ηγεσία της Άνδρου παρακάθησαν ο δήμαρχος και ο ΓΓ του ΥΠΕΣ. Δεν παρέστη ο έπαρχος. Από την ακολουθία του υπουργού ο στρατηγός Ν. Μανωλάκος και ο αρχιπλοίαρχος Αιγαίου Γ. Αγραφιώτης. Παρέστη ο αστυνομικός διευθυντης Κυκλάδων, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Άνδρου, ο διοικητής της ναυτικής βάσης Άνδρου, ο διοικητής εθνοφυλακής Άνδρου (Εν Άνδρω).

Ακόμα μια φωτογραφία από της Λιθοδομή. Το πλήρωμα του ελικοπτερου με τους δύο εκπροσώπους του λιμενικού σώματος της Άνδρου. Στην άκρη ο Παναγιώτης Κατσιώτης, ανδριώτης και  φίλος του υπουργού (φωτ. Εν Άνδρω).

Λίγο μετά τις 15:00 έφτασε στον Όρμο Κορθίου, από την Κάρυστο, η φρεγάτα Θεμιστοκλής για να τιμήσει την εορτή του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι.(φωτ. Εν Άνδρω).

Μια ακόμα φωτογραφία της φρεγάτας στο Όρμο Κορθίου από την σημερινή εορταστική μέρα (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

...............................

Να και το τρολάρισμα από τις κυρίες της διοικησης που είχαν χαθεί. Όσο επώνυμος είστε εσείς κυρία Μερκούρη - αλήθεια που είχατε χαθεί τόσον καιρό; - τόσο και η κυρία Μπαμπινιώτη - που τελευταία εμφανίστηκε στην Άνδρο....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και μόνον ότι ο υπουργός Καμμένος και το κόμμα του ψήφισαν ΟΛΑ τα νομοσχέδια, εναντίον της Εκκλησίας, του άθεου κυβερνήτη μας και πολιτικού συνεταιρου του , θά έπρεπε να μην είχε κληθεί ως επίσημος καλεσμένος στην γιορτή του Αγίου Νικολάου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλιστα ο Νικος Κωνσταντης ο εκπρόσωπος των χρυσών αυγών στην Άνδρο που έγραψε το σχόλιο : Guest - Νικος Κωνσταντης
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα παρακαλούσα να μην γίνεται εδώ πολιτκή σύγκρουση με αναφορά σε βιαιότητες. Μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά δεν είναο ο χώρος καταλληλος. Ευχαριστούμε για την κατανόηση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπασαντη μας τα ζαλισες με το Κορθι
Ποσους "χορηγους" εχεις απο κει ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Όπως βλέπεις στο site η μόνη διαφήμιση από εκεί είναι η τζάμπα του Αντωνέλλου!!! Για ρώτα πόσα πλήρωσαν όσους προβάλαμε και θα μάθεις αγένεστατε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Βεβαίως και είναι πολύ σημαντική η επίσκεψη όλων των ΄΄μεγάλων'' στο Κόρθι .Ο παπάς του Κορθίου εκτός από τα γένια ,έστω και κοντά,έχει και τα κτένια ,τα ''κονέ'' με τους δεξιούς και το εκμεταλλεύεται .ΕΞΑΙΡΟΎΝΤΑΙ οι στρατιωτικοί.Και του χρόνου.......

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας προκαλεί θλίψη η κακεντρέχεια ορισμένων ανθρώπων στην Άνδρο. Και νοιώσαμε την ανάγκη να το εκφράσουμε. Κάπως κατάφερε το μικρό σε πληθυσμό και ξεχασμένο τουριστικά Κόρθι να ξεχωρίσει εφέτος στη γιορτή τυ Αγίου Νικολάου με την άφιξη ενός υψηλόβαθμου θεσμικού παράγοντα, του υπουργού Άμυνας της Ελλάδος. Ανεξαρτήτως πολιτικων πεποιθήσεων - το Εν Άνδρω άλλωστε έχει επικρίνει πολλές φορές την σημερινή κυβέρνηση σε πολλά θέματα που άπτονται της ναυτιλίας, της ακτοπλοΐας και της αξιοπιστίας - σε ένα κράτος όμως ο υπουργός Άμυνας είναι ένας σημαντικός θεσμικός παράγων, Το ότι ηρθε στο Κόρθι συνοδεύομενος από έναν στρατηγό, από το ναυτικό διοικητή Αιγαίου και την φρεγάτα Θεμιστοκλής - που ναυλοχεί πια στην Κάρυστο - είναι κάτι ξεχωριστό για τον Όρμο που αριθμεί μόνο μερικές εκατοντάδες κατοίκους.
Το ότι άκουσε δύο προβλήματα και είδε δύο επιτεύγματα μιας περιοχής ξεχασμένης είναι και αυτο κάτι. Το ότι ανάγκασε την εξαφανισμένη ηγεσία του νησιού να πάει στο Κόρθι είναι και αυτό κάτι. Το ότι έστω και για λίγες ώρες η Άνδρος ξύπνησε από τον χειμερινό λήθαργο της με όλη αυτή την κινητοποίηση στο νησι και στις Κυκλάδες είναι κι αυτό κάτι. Πες τε το επικοινωνιακό. Όμως κάτι κουνήθηκε μέσα στην ερημιά του χειμώνα.
Και όμως κάποιοι δεν το αντέχουν!
Το ότι πήγε στην Πανάχραντο είναι φυσιολογικό. Ο Ευδόκιμος και η Πανάχραντος είναι με την δράση τους σε όλο το νησί και στην Ελλάδα "πρεσβευτές" της Άνδρου. Δεν είναι λοιπόν μόνο το όνομα που κάνι τα πράγματα, είναι και η δράση που αναδεικνύει ανθρωπους, τόπους, μοναστήρια....
Ας αφήσουμε αυτόν που γράφει για το ποιος θα πληρώσει το τραπέζι. Θεωρητικά ο Δήμος Άνδρου θα πληρώσει μερικά κατοστάρικα. Πρακτικά δεν έχει προϋπλογισμό! Και μπορεί και να το πληρώσει ο εστιάτορας!!! Όπως συμβαίνει και στο Μπατσί που πληρώνει του Αγίου Φιλίππου μεγάλο μέρος του τραπεζιού και εκεί ο εστιάτορας ο Γιάννης για να γιορτάσει ενας μικρός τόπος τον πολιούχο του.
Εσείς που λέτε αυτές τις ανοησίες τι θα θέλατε; Να μην έρχεται κανείς τον χειμώνα στην Άνδρο είτε ειναι του ενός κομμάτος είτε του άλλου: Θα θέλατε οι μικροί τόποι να περνάνε τις γιορτές χωρίς έναν επισκέπτη; Τέτοια Άνδρο αφιλόξενη και μοναχική ονειρεύεστε; Μπράβο σας...,
Τελος για τον ανόητο που έγραψε για τον Γιάννη Γλυνό θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτα και μετά να γράψει. Ο Γ. Γλυνός ήταν ο δήμαρχος της περιοχής και έφτιαξε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίσδευσης στο Κόρθι. Ένα κέντρο που παρουσιάστηκε χτες στους επισκέπτες και που φέρνει χιλιάδες παιδιά και δασκάλους κάθε χρόνο μέσα στη σχολική χρονιά στο Κόρθι για σεμινάρια. Έδωσε ζωή στο τόπο του. Και σήμερα ο Γλυνός με βαριά κλονισμένη υγεία δουλεύει ακόμα και προσφέρει επώνυμα. Όχι όπως που εσύ σχολιάζεις ανώνυμα. Και πέρα από ο πισινός του Όρμο Κορθίου (όπως αυτοπροσδιορίστηκες) τι άλλο είσαι;
Μάθε πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις και σήμερα στο Κόρθι θα βρεις τη σκιά του Γλυνού από κάτω. Δημοσιεύσαμε το άθλιο και ειρωνικό σχόλιο που δεν είχες το θάρρος να γράψεις εσύ ένα πισινός. Για να δουν όλοι τι είδους πισινοί κυκλοφορούν με μάσκες ανάμεσα τους στην Άνδρο.
Το Εν Άνδρω επώνυμα και πολύ πριν ο Γλυνός αρρωστήσει και αποσυρθεί επεσήμανε τότε τα όποια πολιτικά λάθη του. Δεν αμφισβήτησε όμως ποτέ την ακεραιότητα του. Εσύ τι αμφισβητεις κακομοίρη και θλιβερέ ανώνυμε; Πέρα από την κατρακύλα σου ως πισινός έχεις κάτι άλλο να πεις;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΣΑ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλε ο Γλυνος που εχει αποσυρθει αλλα οποια πετρα και αν σηκωσεις απο κατω τον βρισκεις αριστερος που εγινε δεξιος
αχ νιοτη ποιος να μου λεγε οτι θα κατρακυλουσε ετσι

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμενος και τσιπρας η απολυτη καταστροφη γεμισαν την πατριδα μας λαθρομεταναστες ανεργους και φτωχους και εκαναν το στρατο υπυρετη τον λαθρομεταναστων

This comment was minimized by the moderator on the site

αντι να τον πεταξουμε στη θαλασσα αυτον και κατι αλλους Βρουτσιδες και λοιπους συγγενεις, ειναστε και χαρουμενοι που ηρθε στην Ανδρο....

Περισσότερα