Δήμος Άνδρου: Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο...

 

Χάρτινο καραβάκι. Φωτογραφία αρχείο Εν Άνδρω.

Θα ρωτήσετε: «και γιατί ο Δήμος Άνδρου ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο;" Η απάντηση μάλλον απλή: μα εδώ και κοντά τέσσερα χρόνια το καράβι του Δήμου Άνδρου είναι ακίνητο! Όπου άφησαν τα πράγματα οι προηγούμενοι είτε εκεί έμειναν είτε πήγαν και πιο πίσω. Η ακινησία, η αδράνεια, η αναβλητικότητα και ο εφησυχασμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μικρής παρέας που διοικεί ή που νομίζει πως διοικεί τον Δήμο Άνδρου. Και για να εξηγηθούμε:

(α) Στο θέμα του δεματοποιητή οι προηγούμενοι μας άφησαν στις τρεις παρατάσεις. Οι σημερινοί έχουν φθάσει τις οκτώ!!! Και συνεχίζουν!!! Άλλους, λοιπόν, έξι μήνες παράταση τελικά πήρε ο Δήμος Άνδρου για τον δεματοποιητή της Σταυροπέδας από το ΣτΕ. Αυτό σημαίνει πως μέχρι 21 Μαΐου 2018 μπορεί ο δεματοποιητής να παραμείνει στη Σταυροπέδα. Το ερώτημα είναι που θα παραμένουν τα σκουπίδια; Δεν μπορούν να τα συνεχίζουν να τα πετάνε στην παλιά χωματερή που αποκαταστάθηκε. Ή, μήπως μπορούν παρα το πρώτο πρόστιμο που ήλθε; Kανείς δεν ξέρει. Μάλλον ούτε και ο δήμαρχος και η μικρή ομάδα που τοn περιβάλει.

Τι θα γίνει αν τα σκουπίδια, μετά την δεματοποίηση, δεν πετάγονται στην χωματερή; Άγνωστο. Μάλλον ούτε ο δήμαρχος ξέρει. Ποιος αλήθεια από την σημερινή διοίκηση ασχολήθηκε σοβαρά με το πρόβλημα των σκουπιδιών. Κανείς. Όλοι διαχείρηση έκαναν πάνω σε ότι τους άφησαν οι προηγούμενοι που διοίκησαν ΜΟΝΟ τριάμιση χρόνια. Ενώ οι σημερινοί έφτασαν και αυτοί τα τριάμιση χρόνια και δεν έχουν κάνει ένα βήμα. Εκτός αν εννοούν βήμα το ότι ψηφισαν ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ τη χωροθέτηση στην Πλούσκα. Το πρόβλημα, λοιπόν, των σκουπιδιών της Άνδρου πήρε την όγδοη αναβολή του, αλλά θα το ξαναβρούμε μπροστά μας την άνοιξη και το καλοκαίρι. Και δεν θα υπάρχει πια και η ανακύκλωση που κατάργησε ο κ. Σουσούδη και η ομάδα του. Αλλά και πόσοι από τους κατοίκους της Άνδρου έχουν συνείδηση αυτών των προβλημάτων; Όλοι είναι στο "έχει ο Θεός". Μόνο που ο Θεός έχει, αλλά δεν δίνει...

(β) Αν τα σκουπίδια πήγαν πίσω άλλους έξι μήνες ο προϋπολογισμός του 2018 πήγε πίσω για τον άλλο μήνα!!! Η Αποκεντρωμένη ΔΕΝ ενέκρινε τα στοιχεία της διοίκησης Σουσούδη! Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει προϋπολογισμός να ξανάρθει για την ώρα προς έγκριση! Και δεν υπάρχει και αναθεώρηση του προϋπολογισμού του 2017 μεχρι να ενημερωθεί ο προϋπολογισμός του 2018 και με τα στοιχεία του Νοεμβρίου 2017!!!

Τζάμπα οι «ντροπές» που κράυγαζε στην αντιπολίτευση ο κ. Σουσούδης. Τζάμπα οι δημόσιες επιπλήξεις του ιδίου και του αντιδημάρχου κατά του προέδρου του ΔΣ Λ. Μπάλλα. Από ότι λένε οι προϊστάμενες αρχές ούτε ο κ. Σουσούδης, ούτε  οι σύμβουλοι, που ακόμα τον ακολουθούν, γνώριζαν τι ψήφιζαν.  Τζάμπα, λοιπόν, και τα περί «τσίρκου» που ξεφώνιζε ο αιώνιος (κατ’ απαίτηση του) αντιδήμαρχος κ. Θεοδωράκης. Τώρα ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του για να βρει ανταπόκριση στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. 

«Εν ‘Ανδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η νήσος των Αζορών
Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν
αιφνιδίως εξοκείλει ανοιχτά των Αζορών
Κι ένας νέος με μιαν νέα(ν), ωραιότατα παιδιά
φθάνουν κολυμβών γενναίως εις πλησίον αμμουδιά(ν)
Ζώντας βίον πρωτογόνων και ο νέος με την κόρη
κοίταζαν και κάπου κάπου εάν έρχεται βαπόρι
Αλλά φθάσαντος χειμώνος και μη φθάνοντος βαπόρι απεβίωσεν ο νέος και απέθανεν η κόρη
Αργότερα αργότερα πλησίασαν δυο κότερα ήρθε κι ένα βαπόρι
ματαίως ψάχνον για να βρει τον νέον και την κόρη
Κατηραμένη νήσος, νήσος των Αζορών
που καταστρέφεις νέους και θάπτεις των κορών
Να πέσει τιμωρία από τον ουρανόν
να λείψεις απ’ τους χάρτας και των ωκεανών
(Στιχοι: Mποστ/ Μουσική Μίκης Θεοδωράκης)