Είναι το Κόρθι δυσπρόσιτη περιοχή ή όχι; Ερωτήματα και διαπιστώσεις...

Εδώ και δύο μέρες έχει στείλει το Επαρχείο παρέμβαση του Επάρχου Άνδρου στον υπουργο Παιδείας για το ότι το Κόρθι αποχαρακτηρίστηκε από δυσπροσιτη περιοχή και οι καθηγητές του δεν θα έχουν τα επι πλέον μόρια που παίρνουν όσα σχολεία χαρακτηρίζονται έτσι. Την ίδια στιγμή όμως διατηρείται ο χαρακτηρισμός δυσπρόσιτη περιοχή για την Πίσω Μεριά Κορθίου και όσοι διδάσκουν στο Μουστάκειο έχουν αυτό το μικρό προνόμιο. Αποτέλεσμα της κίνησης του υπουργείου Παιδείας να υπάρξουν δυσκολίες στο προσεχές μέλλον γιατί οι  νέοι καθηγητές δεν θα το προτιμήσουν και να αποδυναμωθεί το σχολείο. Για όλα τα παραπάνω ο Έπαρχος Άνδρου έστειλε επιστολή στον υπουργό ζητώντας να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς των καθηγητών για το Κόρθι.

Το Εν Άνδρω δεν δημοσέιυσε αμέσως την επιστολή του Επάρχου γιατί ήθελε να δει τις αντιδράσεις από την δημοσίευεση στα άλλα μέσα του νησιού. Να δει τι θα κάνουν οι έχοντες την άμεση αρμοδιότητα για την λειτουργία των σχολείων της Άνδρου. (ο αρμόδιος Δημός Άνδρου έβγαλε ανακοίνωση με δύο μέρες καθυστέρηση!!!) Να δει πως θα σχλοιάσει/ααντιδράσει το "support group Πλούσκας/Καπάκη" για την μη αρμοδιότητα του Επάρχου στα θέματα Παιδείας. Να δει αν θα αντιδράσει και ο  πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μπατσίου για την εκτός αρμοδιότητας παρέμβαση του Επάρχου.

Περιμέναμε δύο μέρες. Και δεν είδαμε κίνηση ή αντίδραση από τους "συνήθεις αντιδρώντες". Πιθανόν να μην το πήραν είδηση γιατί οι "ανδριδρώντες" προφανώς διαβάζουν και σχολιάζουν - ανωνύμως - μόνο το Εν Άνδρω (ξέρουν πως έχει μεγάλη απήχηση). Υπάρχει όμως και ένας άλλος πολιτικός λόγος. Κανένας από αυτούς ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ πραγματικά για τα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιού. Για τα προβλήματα των κατοίκων του. Όλοι "αντιδρούν" για ένα και μόνο θέμα εδώ 3 ολόκληρα χρόνια: για την Πλούσκα. Το ποιοι είναι εμμονικοί με ένα και μόνο θέμα και το ποιοι ασχολούνται με όλα τα δρώμενα στο νησί και πληροφορούν για όλα τα συμβαινοντα την Άνδρο είναι προφανές. Αυτοί "αντιδρούν" μόνο όταν κάποιος κάνει κάποια κίνηση και ταράξει ακινησία που τους βολεύει και βασιλεύει! Ή, μόνο αν το Εν Άνδρω γράψει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωρίσει. Τότε θεωρουν όσους κινούνται ή γράφουν "ύποπτους" για τους πιο απίθανους λόγους. Έτσι όμως κάνουν ότι μπορούν ώστε το νησί να μην πάει μπροστά ... Εν Άνδρω     

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου

Κοιν: Βουλευτές Κυκλάδων: Γιάννη Βρούτση, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο, Νίκο Μανιό

Άνδρος 15/1/2018

Θέμα: Αποχαρακτηρισμός Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου νήσου Άνδρου ως δυσπρόσιτου

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαράδεκτο υποβιβασμό του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου Άνδρου μέσω της αναμοριοδότησής του. Είναι γεγονός ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν λαμβάνουν υπόψη τη νησιωτικότητα και τις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες ζωής, εργασίας και μετακίνησης που αφορούν στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις περιοχές αυτές.

Η περιοχή του Κορθίου της ν. Άνδρου, ήταν και παραμένει επί της ουσίας περιοχή δυσπρόσιτη και η μετακίνηση των εκπαιδευτικών από και προς το Κόρθι είναι ιδιαίτερα δύσκολη.  Εν προκειμένω το Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου απέχει από το λιμάνι του νησιού πάνω από 38 χιλιόμετρα και τα μέσα συγκοινωνίας είναι ελλιπή. Καλύπτει τα κριτήρια χιλιομετρικής απόστασης από την πρωτεύουσα του νησιού, καθώς απέχει πάνω από 40 λεπτά από τη Χώρα της Άνδρου.

Επιπροσθέτως το  εν λόγω σχολείο στελεχώνεται κατά τα 2/3 από αναπληρωτές καθηγητές. Η ήδη δύσκολη στελέχωσή του αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων, εφόσον και όσοι καθηγητές επέλεγαν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων, βλέπουν τώρα ξαφνικά να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή. Ο τυχών αποχαρακτηρισμός συνεπώς θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργικότητας και στελέχωσης με άμεση συνέπεια τη συρρίκνωση του μαθητικού δυναμικού και του γενικότερου πληθυσμού της περιοχής.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στην ίδια ευρύτερη περιφέρεια του Κορθίου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς, το οποίο δίκαια πρόσφατα χαρακτηρίστηκε δυσπρόσιτο. Δεν εννοείται σχολεία της ίδιας Δημοτικής Ενότητας να διαφοροποιούνται στο χαρακτηρισμό.

Ως εκ τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης πρότασης του ΥΠΕΠΘ για αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων και την άμεση επαναφορά της προηγούμενης μοριοδότησης στη σχολική μονάδα του Γυμνασίου Τ.Λ Κορθίου της Άνδρου, διότι η οποιαδήποτε υποβάθμιση του σχολείου μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην σχολική κοινότητα.

            Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας.

                                                                                    Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

                                                                                    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ανεβήκατε επίπεδο εν Άνδρω αφού βάλατε σχόλιο του Καστανιώτη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ναι για μια φορά και με σχετική απάντηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΓΙΑ ΥΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΑΜΙΣΘΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΠΑΡΤΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΚΑΙΟΥΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα ποιος είπε γέροντα ότι ενδιαφέρουν κανέναν οι άμισθοι σύμβουλοι του Σουσούδη. Αν βάζαμε τέτοια δεν θα μας διάβαζαν. Αυτά ενδιαφέρουν εσάς εκεί στη γειτονιά σας. Δηλαδή τι θα κάνουν η κ. Χαλά και ο κ. Βλάμης και κοντεύετε να ανεβειτε στα κεραμίδια. Ξεκαβαλήστε. Ο κόσμος στην Άνδρο έχει ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα κι εσείς παίζετε κρυφτούλι! Και ψάχνετε κάτω από τα βότσαλα συνεχώς για "κακούς"...
Καληνύχτα παππού...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κατανοήτή η αντίδραση του "suport group" μπρόστα στην απόδειξη πως ΔΕΝ τους ενδιαφέρει η Άνδρος παρά μόνο να χαθεί η χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο και να εκλεγεί ο εκλεκτός τους δήμαρχος. Αυτή ήταν δυστυχώς πάντα η αδυναμία της Άνδρου
Η αποκάλυψη πως τους ενδιαφέρει μόνο να σχολιάζουν αρνητικά στο Εν Άνδρω - αναζητώντας εναγώνια ακροατήριο μέσα από το ευρείας απήχησης site μας - προωθώντας αυτούς τους δύο στόχους τους ενόχλησε. Απόδειξη της ενόχλησης 8-9 θλιβερά σχόλια, που υποτίθεται πως επιδιώκουν... διάλογο!!! Σχολια πανομοιότυπα μεταξύ τους σε ύβρεις, προπηλακισμούς και απίστευτα "επιχειρήματα"... Μόνο και μόνο για να μας τρολάρουν. Αν δεν σας ενδιέφερε το Site μας δεν θα ασχολιόσασταν με τόσο πάθος μαζί του. Σας ενοχλεί όμως με την απήχηση του και με το ότι δεν κάνει πίσω στην "τρομοκρατία" των ανώνυμων ύβρεων σας. Κατανοητή η απέλπιδα προσπάθεια του περιορισμένου αριθμητικά "suport group" μιας παρέας που αντί να ασχολείται με το σύνολο των προβλημάτων της Άνδρου μετατρέπει την πολιτική σε "τρομοκρατία" ύβρεων κατά των άλλων και ψυχοεκτόνωση δικής της όπου μπορεί.
Το Εν Άνδρω δεν έχει και δεν εξυπηρετεί συμφέροντα. Γράφει αυτά που βλέπει. Λέει αυτά που πιστεύει. Και δεν έχει κερδοσδκοπικό ή άλλο χαρακτήρα. Όσο μάς αρέσει αυτό που κάνουμε θα το κάνουμε. Όταν πάψει να μάς αρέσει θα πάψουμε να το κάνουμε. Απλά πράγματα.
Και κάτι τελευταίο: το Εν Άνδρω δεν προωθεί κανέναν για δήμαρχο ή έπαρχο. Οι ενδιαφερόμενοι προωθούν ή όχι τους εαυτούς τους μεσα από την καθημερινή ενασχόληση με τα προβλήματα του νησιού. Και εκεί κρίνονται. Αυτά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ εύστοχο το άρθρο του Εν Ανδρω και τα σχόλια που ακολουθούν. Στην παρούσα φάση ολοι οι διοικωντες και οι μελλοντικοί υποψηφιοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για το πως θα ανέβουν οι προσωπικές τους "μετοχές" και μοιράζουν παροχές, δίνουν λύσεις σε μικροπροβλήματα διαφόρων περιοχών του νησιού και γενικότερα δείχνουν μια καλή εικόνα του εαυτού τους στον ντόπιο κόσμο. Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει προ πολλού στην Ανδρο και δυτυχώς είναι το μόνο πράγμα για οποίο "καιγεστε" στην Ανδρο, τη στιγμη που τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια (μικρά και μεγάλα) είναι ήδη αρκετά βήματα μπροστά... Είναι κρίμα για το όμορφο νησί αυτό να μην ενδιαφέρεται για τα ίδια του τα προβλήματα, τα οποία δεν είναι και λίγα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευγενική σας συνδρομή στην ορθογραφία της λέξης δυσπρόσιτος. Λογικό ότι κάτι θα ξεφύγει ιδίως όταν γράφεις βιαστικά και είσαι συγκινημένος γιατί πας σε κηδεία.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΞΕΝΟΣ ΠΟΝΟΣ, ΟΝΕΙΡΟ.
ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.