Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018. Η νέα ανθρωπογεωγραφία του ΔΣ Άνδρου.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή βράδυ (19/1) ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2018 του Δήμου Άνδρου με ψήφους 11 υπέρ έναντι 6 κατά. Yπέρ ψήφισαν 8 σύμβουλοι που ακολουθούν τον δήμαρχο, oi Δ. Λάσκαρής, Α. Τσατσομομοίρου, Λ. Πολίτου, Δ. Θεοδωράκης, Βιδάλης, Γ. Ψωμάς, Ν. Μαμάη, Ι. Σκόρδος. Επίσης υπέρ ψήφισαν ο εκ της αντιπολίτευσης ο Μανώλης Βάμβουκας, ο ανεξάρτητος Χ. Βουραζέρης και ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας. Κατά ψήφισαν ο Γ. Καπάκης και η ομάδα της Υδρούσας που πλέον έχει ταυτιστεί μαζί του. Ήτοι, οι Α. Βόσσος, Μ. Μαμάη, Α. Βολίκα. Κατά ψήφισαν και δύο σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης που τείνει πλέον να μετατραπεί σε ελάσσονα: οι Φ. Αθανασίου και Τηνιακός.

Ο ανεξάρτητος Χ. Βουραζέρης, αν και διαφώνησε με τον προϋπολογισμό και προέβλεψε πως θα κοπεί στην επόμενη φάση από την Αποκεντρωμένη, ψήφισε υπέρ!. Όπως διευκρίνισε ψήφισε υπέρ για να μην λένε πως σαμποτάρει την προσπάθεια του δημάρχου, του οποίου μέχρι πρότινος ήταν πολύ στενός συνεργάτης!

Κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας τι θα γίνει με τον προϋπολογισμό. Το αν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη, όπως προβλέεπι ο δήμαρχος και ομάδα του. Ή, αν δεν θα περάσει, όπως λέει η αντιπολίτευση και οι διαφωνούντες, . Άγνωστο και το πότε θα μπορεί ο Δήμος Άνδρου θα εκτελεί τον προϋπολογισμό και να εκπληρώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Όλα εξαρτώνται από το αν συντάχθηκε καλά ο - ακόμα για μια χρονιά - καθυστερημένος προϋπολογισμός. Ίδωμεν…

Στα παραπολιτικά της συζήτησης: εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Γ. Καπάκης και η ομάδα των τριών συμβούλων που τον ακολουθούν προσήλθαν όλοι μαζί - αν και λίγο καθυστερημένοι - στο συμβούλιο. Είναι προφανές πως με την κοινή εμφάνιση τους έκαναν επίδειξη δυναμης της ομάδας τους, που πλέον αριθμεί τα 4 ή 5 μέλη. Κάτι που ανατρέπει τους μέχρι σήμερα αριθμητικούς και πολιτικούς συσχετισμούς και δημιουργεί – το είχαμε προβλέψει προ καιρού – μια νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου.

Να σημειώσουμε την διαφορά: η μέχρι πριν δύο χρόνια εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοτικά πράγματα της Άνδρου αποκτά εύρος. Το πολιτικό και τοπικό εύρος εξέφρασαν οι τέσσερις σύμβουλοι και με την ομαδική προσέλευση τους στο δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου. Αν κανείς αναζητήσει την αφετηρία όλων αυτών των εξελίξεων θα διαπιστώσει πως όλα  ξείνησαν από την πλήρη πολιτική αδυναμία και διοικητική αδιαφορία του δημάρχου, που διευκόλυνε τοπικιστικούς ανταγωνισμούς. Αυτό επέτρεψε στο μπλοκάρισμα του ΧΥΤΥ Άνδρου μέσα από τις γνωστές πολιτικές πιέσεις του ΓΓ του ΥΠΕΣ στο ΠΕΣΠΑ κατά την τελευταία διετία. Αυτά για να λέμε μερικά πράγματα με το όνομα τους…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μας αφορα η ωρα προσελευσης των δημοτικων συμβουλων και επικσφαλής των παραταξεων, αλλα ενα ειναι σιγουρο: ο κύριος Δημαρχος και ο κυριος Καπακης ερχοταν απο Αθηνα με το απογευματινο πλοιο της Παρασκευης για το συγκεκριμενο Δημοτιο Συμβουλιο..Αν ρωτησετε τους τακτικους επιβατες του δρομολογιου, θα το επιβεβαιωσουν αλλωστε!