Ξεκίνησε διαδικασία διαχωρισμού του λιμενικού ταμείου Άνδρου-Τήνου με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου

Νυχτερινή αναχώρηση από το λιμάνι του Γαυρίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στην Τήνο παρουσία 9 εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου με ψήφους 5-2-2 αποφασίστηκε ο διαχωρισμός του Οι 5 εκπρόσωποι της Άνδρου ψήφισαν υπέρ του διαχωρισμού. Οι δύο εκπρόσωποι της Τήνου ψήφισαν κατά και οι δύο άλλοι ψήφισαν να γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Τήνου. Να σημειώσουμε πως από την Άνδρο επικεφαλής των εκπροσώπων ήταν ο δήμαρχος.

Βέβαια η σημερινή ψηφοφορία δεν σημαίνει πως έγινε ο διαχωρισμός. Θα χρειαστεί χρόνος και αποφάσεις των υπουργείων. Όμως όπως δήλωσε ο δήμαρχος Άνδρου η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Και όπως τόνισε για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχει προηγηθεί σχετική προεργασία.

Σε ερώτηση μας, προς τους εκπροσώπους της Άνδρου στο λιμάνι του Γαυρίου, ποιοι ήταν οι λόγοι αυτού του διαχωρισμού η απάντηση ήταν πως «πιστεύουμε πως έτσι θα είναι πιο λειτουργικό το σχήμα.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

H διαχείριση της λιμενικής ζώνης είναι μεγάλο θέμα και σαφώς θα ήταν καλύτερα να γίνεται από φορέα του νησιού για πολλούς λόγους.
Ο Δήμαρχος ξέρει ότι άλλοι νησιωτικοί δήμοι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες σύστασης δικού τους λιμενικού ταμείου αμέσως μόλις ανέλαβαν υπηρεσία. Αυτός δεν έχει κανένα δικαίωμα να περηφανεύεται γιατί ξεκίνησε τις διαδικασίες όταν άκουσε ότι άλλο μικρό νησάκι απέκτησε το δικό του Λ.Τ.
Το 2016 νομίζω είχε βάλει στον προυπολογισμό χρήματα για εκπόνηση μελέτης αλλά μάλλον τα χρήματα δε φτάσανε.
Όταν τον ρωτούσαν τι γίνεται με την υπόθεση αυτή απαντούσε ότι ρώτησε τους αρμοδίους και τον διαβεβαίωναν ότι δεν υπήρχε δυνατότητα σύστασης του Ταμείου. Ποιους αρμοδίους όμως ρωτούσε? Τον προηγούμενο Υπουργό Ναυτιλίας!!!!!! Αυτή είναι διατεταγμένη κομματική υπηρεσία. Μπράβο του!!
Όσον αφορά στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο αμειβόμενος Αντιδήμαρχος, τακτικό μέλος του Λ.Τ. δεν πήγε γιατί είχε κλεισμένη δουλειά καφέ στη Χώρα και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωματικό. Τι θα γινόταν αν δεν πήγαινε ένας από την Αντιπολίτευση? Ισοπαλία με την ψήφο του Προέδρου να μετράει διπλή.
Το Νοέμβριο του 2015 (ΑΔΑ: 7ΖΧΖΩΨΙ-3ΥΝ) είχε αποφασιστεί ομόφωνα η Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου.
Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια ξύπνησε ο Δήμαρχος και επιτέλους κατάλαβε ότι άλλος είναι ο Υπουργός Ναυτιλίας και αλλού πρέπει να απευθυνθεί.
Καληνύχτα

This comment was minimized by the moderator on the site

σε ποιο λιμάνι θα κάνουν έργα δεν είχαν πρόγραμμα τόσα χρονιά τώρα θαααααααααα κάνουν το χρήμα μιριστηκανεεεεεεεεεεεεεεεεε