ΔΙΑΛΟΓΟΣ - Άρις Διαπούλης: "κύριε Βλάμη ψεύδεστε ασυστόλως..."

 

Ο χώρος της Πλούσκας

(Από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Αριστοτέλη Διαπούλη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή με την οποία απαντά στο μακροσκελές σχόλιο του κ. Λεονάρδου Βλάμη έναν εκ των ελάχιστων που γράφουν και μιλούν επώνυμα για την Πλούσκα. Άρα μπορεί κανείς να τους απαντήσει και επώνυμα. Ο Άρις Διαπούλης εγκαλεί δημοσίως σε αυτήν και τον πρώην συνάδελφο του στο δημοτικό συμβούλιο γιατρό Ανδρέα Βόσσο που ψήφισε τα κριτήρια της Πλούσκας το 2012. Τα κριτήρια ψηφίστηκαν ομόφωνα εκ νέου και από το σημερινό δημοτικό συμβουλίο σε συνεδριάσεις στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Καπάκης - Εν Άνδρω).

Κύριε Βλάμη ψεύδεστε ασυστόλως όταν λέτε ότι δεν έγινε επιστημονική ανάλυση και μελέτη-χαρτογράφηση του νησιού ώστε να επιλεγούν κατάλληλες εναλλακτικές θέσεις από τις οποίες με τεχνικοοικονομική ανάλυση να προκύψει η πλέον κατάλληλη και ενδεδειγμένη θέση.

Ήμουν δημοτικός σύμβουλος την άνοιξη του 2012 όπως και ο κ. Βόσσος όταν το τότε ΔΣ συγκροτημένα και ομόφωνα ψήφησαν τα τότε κριτήρια που έβγαλαν την θέση Πλούσκα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση .

Συμφώνα με την μελέτη του ο κ Μπούρκας αναφέρει: Η τελική κατάταξη του σημείου έγινε ύστερα από εξέταση δεκάδων θέσεων, και προέκυψε μέσα σε τρεις μήνες: Πλούσκα, Στενό, Μακροτάνταλο 1 & 3, Κάστρο, Τρομάρχια. Και μάλιστα με καθαρές διαφορές μεταξύ τους μιας και τα κριτήρια ήταν συγκεκριμένα, συγκροτημένα και ομόφωνα ψηφισμένα από το τότε ΔΣ την άνοιξη του 2012.

Η φιλοσοφία των κυριότερων κριτηρίων ήταν:

  1. - Να είναι σε μέρος που να μην ενοχλεί και να μην φαίνεται.
  2. - Να μην θίγει τα υπόγεια νερά του νησιού. Να μην έχει οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, τουριστικές ζώνες κλπ κοντά.
  3. - Να μην είναι μέσα σε ζώνη προστασίας της Φύσης.
  4. - Να μην είναι σε μέρος δύσκολα προσπελάσιμο ή απομακρυσμένο για να είναι λειτουργικό και οικονομικά βιώσιμο το έργο.

Ακόμα και στις διάφορες αντιρρήσεις και ενστάσεις σας ακολούθησε νέα κατάθεση φακέλου από την μελετητική εταιρεία όπου ενσωματώθηκαν όλες οι ερωτήσεις προκειμένου να εκπληρωθεί η τυπική πληρότητα που ήταν το ζητούμενο.

Προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αμφιβολίες μετατοπίστηκε το γήπεδο της εγκατάστασης προς την κορυφογραμμή ώστε η απόσταση του γηπέδου από το ρέμα Πλούσκα να είναι περίπου 90 μ και η λεκάνης απορροής του έργου να είναι πολύ μικρή ήτοι 0,06κμ2.

Επίσης λήφθηκαν υπόψη εκ νέου οι αποστάσεις ως προς την κοντινότερη γεώτρηση της περιοχής που ήταν πλέον στα 1150 μέτρα σε ευθεία γραμμή πολύ χαμηλότερα και βαθύτερα (200μ) σε άλλο γεωγραφικό και γεωλογικό χώρο.

Οι άλλες γεωτρήσεις ήταν ακόμα μακρύτερα: στα 1650 και στα 2600 μέτρα σε ευθεία γραμμή. Ακόμα η θέση, ήταν πια σε ακόμα πιο ασφαλή απόσταση και σε μη ορατό σημείο από τον οικισμό Γίδες, καθώς και από το Ατένι. Η απόσταση του έργου από τον οικισμό Γίδες είναι 2300m από το κέντρο του και 1250m από το όριό του σε ευθεία γραμμή. Η απόσταση του έργου από το Ατένι είναι 2110m σε ευθεία γραμμή.

Κύριε Βλάμη σε ένα τόσο μεγάλο έργο γίνονται συνεχώς τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο φάκελο του.

Κύριε Βλάμη γιατί κόπτεστε για το κόστος του έργου 5 με 7 εκ ευρώ το όποιο καλύπτεται εξολοκλήρου από ΕΣΠΑ μέσω περιφέρειας και δεν επιβαρύνει τους Δημότες της Άνδρου (δείτε αντίστοιχο έργο στα Κύθηρα με 3.500 μόνιμους κατοίκους προυπολογισμου 5εκ ευρώ).

Κύριε Βλαμη γιατι δεν ενημερώνετε του πολίτες για το περιεχόμενο του φάκελου του έργου το οποιο περιλαμβανει:

  1. - Εργοστάσιο ανακύκλωσης,
  2. - Μικρό ΒΙΟΚΑ μέσα στο ΧΥΤΥ
  3. - Διπλά μονωτικά στρώματα με συμπιεσμένη άργιλο γεωμενβράνες γεώ-υφασμάτα, γεω-συνθετικούς αργιλικούς φραγμούς που στην ουσία κάνουν αδιαπέραστες της κυψελίδες ενός ΧΥΤΥ.
  4. - 20- 30 νέες θεσεις εργασιας στην περιοχή της Υδρούσας.

Κύριε Βλάμη για ποιες υδρολογικές μελέτες μιλάτε και με ποια επιστημονική τεκμηρίωση, θεωρείτε ότι θα επιμολυνθούν οι γεωτρήσεις του Μπατσίου όταν η κοντινότερη στο ΧΥΤΥ βρίσκεται ένα χιλιόμετρο σε οριζόντια απόσταση και σε βάθος 200μ και τη στιγμη που υπάρχουν ήδη δυο υδρολογικες που αποδεικνειουν το αντιθετο από τους ισχυρισμούς σας.

Κύριε Βλάμη είναι τραγική έως επικίνδυνη η νοοτροπία σας να θεωρείτε εκ προοιμίου ότι ένας ΧΥΤΥ θα ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε ΧΑΔΑ.

Κύριε Βλάμη είναι επικίνδυνη και για γέλια η υπόθεση σας ότι αν απορροφηθεί η θέση Πλούσκα το πρόβλημα που μας ταλανίζει μια εικοσαετία, θα λυθεί σε 18 το πολύ μήνες, όταν μόνο για την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας η θέση Πλούσκα χρειάστηκε 12 μήνες.

Κύριε Βλάμη σταματήστε να παίζετε με το μέλλον νέων ανθρώπων που έχουν επενδύσει στο Νησί τους .

Κύριε Βλάμη σταματήστε να παίζετε με την νοημοσύνη μας!

                                                                                Διαπούλης Αριστοτέλης

                                                           Αγανακτισμένος Εξοργισμένος Μόνιμος      

                                                                          Κάτοικος Άνδρου που Ζει από      

                                                                                     τον τόπο του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΒΛΑΜΗ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" περίπου 2 ημέρες πριν

 ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΜΗΣ

Αγαπητέ κε Γιαννίκο,

στην παρέμβασή σας υπογράφετε δηλώνοντας την ιδιότητά σας ως Μηχανικός.

Να συστηθούμε λοιπόν: συνταξιούχος Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, ομότιμο μέλος ΤΕΕ, για να γνωρίζει το κοινό ότι συζητάμε επί ίσοις όροις.

Εχω αρθρογραφήσει πολλές φορές επώνυμα για το θέμα και οι απόψεις μου είναι γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι όψιμα στρατευθέντες, όπως εσείς, στην κατεύθυνση στήριξης της προισταμένης σας δημοτικής αρχής αγνοείτε παντελώς τί έχει συμβεί.

Πάμε λοιπόν:
1. Αρθρογραφείτε για την Πλούσκα και δεν γνωρίζετε ότι οι θέσεις Μακροτάνταλο και Πλούσκα βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή και άρα το ευφυολόγημά σας ότι: ‘Να πω δύο λόγια και για το Μακροτάνταλο, αφού κι αυτό συζητιέται. Αλήθεια, η λύση να ταξιδεύουν τα απορριμματοφόρα κάθε μέρα 150χλμ. πήγαινε - έλα από Χώρα και Κόρθι διασχίζοντας Μπατσί και Γαύριο, με διπλάσιο λειτουργικά κόστος είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά προτιμότερη;’ είναι έωλο αφού ότι ισχύει για το Μακροτάνταλο ισχύει και χειρότερα για την Πλούσκα όσον αφορά αποστάσεις από Χώρα και Κόρθι και οδούς διέλευσης.

2. Οσον αφορά την μελέτη της εταιρείας ΕΠΤΑ και την αξιοπιστία της αρκούν τα κάτωθι:
α. Αρχική υποβολή ΜΠΕ σελ.128: ’Στο βόρειο τμήμα του νησιού.....η πρόσβαση ήταν αδύνατη λόγω μη ύπαρξης οδικής πρόσβασης’ παρόλα αυτά συμπεριέλαβε την καθυπόδειξη θέση Πλούσκα.
β. Από το 2012 υπέβαλε εν σειρά αλλεπάλληλα τοπογραφικά του γηπέδου στην Πλούσκα με ρέμα εντός, ρέμα εκτός , μισό ανω ρέμα εντός, μισό κάτω ρέμα εντός, μελέτη διευθέτησης/οριοθέτησης ρέματος και μελέτη περί μή ύπαρξης ρέματος, που το κάθε επόμενο αναιρούσε το προηγούμενο.
γ. Από το 2012 - 2018, επί εξαετία η ΜΠΕ συνεχώς υποβάλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επιστρέφει για συμπλήρωση ελλείψεων.

Δεν θα επιμείνω άλλο γιατί αρκούν αυτά για να σας παρακινήσουν να εντρυφήσετε στο πρόβλημα και να μην αρκείσθε σε επιφανειακά ξεσκονίσματα. Και εμάς τους δυστυχείς κατοίκους της Ανδρου μην μας .... τρομάζετε με φωτογραφίες σκουπιδιών από τον Πύργο της Ηλείας. Εχουμε χιλιάδες φωτογραφίες όλης της Ανδρου, στο Μπατσί, στο Γαύριο, στην Χώρα και σε κάθε χωριό και παραλία από το 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 που τότε δεν έφταιγε η χωροθέτηση ΧΥΤΥ με το ζόρι στην Πλούσκα και ετοιμάζουμε τις φωτογραφικές μας μηχανές να απαθανατίσουμε και τα σκουπίδια του 2018. Επειδή δε πλησιάζουμε σε προεκλογική χρονιά πείτε στους προισταμένους σας δημοτικούς άρχοντες να βάλουν τα καλά τους για να φωτογραφηθούν για τελευταία φορά με τα σκουπίδια της ....ανεπάρκειάς τους.

Φιλικά,

Λεονάρδος Οδυσσέας Βλάμης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΗΣ ΔΙΑΠΟΥΛΗΣ....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κ. Διαπούλης έχει ήδη απαντήσει με επιστολή του από το πρωί 13/2 στην κ. Πάνου. Όμως λόγω της τρέχουσας ύλης το κείμενο της απάντησης του μαζί με την επιστολή της κ. Πάνου θα δημοσιευτουν αύριο πρωί στο Εν Ανδρω. Συνεπώς όσα γράφετε είναι εκτός πραγματικότητας.
Σημείωση: Όπως θα δείτε αύριο το πρωί η ανάρτηση θα έχει ημερομηνία 13/2.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει να περιμένετε για να πάρετε απάντηση από τον κ. Διαπούλη
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κ. Διαπούλης έχει ήδη απαντήσει με επιστολή του από το πρωί 13/2 στην κ. Πάνου. Όμως λόγω της τρέχουσας ύλης το κείμενο της απάντησης του μαζί με την επιστολή της κ. Πάνου θα δημοσιευτεί αύριο στο Εν Ανδρω. Συνεπώς όσα υβριστικά γράφετε είναι εκτός πραγματικότητας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ περιμένω από εσάς να αναλάβετε τη πρωτοβουλία που σας πρότεινα σχετικά με το δρόμο Γαύριο- Άνω Άγιος Πέτρος- Πλούσκα. Νομίζω ότι αυτή η κίνησης σας θα λύση πολλά θέματα σχετικά με το δρόμο και θα βγουν αλήθειες. Τώρα αυτά που λέγονται ότι υπάρχουν χρήματα γιά τη διαπλάτυνση του υπάρχοντος δρόμου και στη συνέχεια νέου δρόμου από άνω Άγιο Πέτρο πρόσβασης Πλούσκα είναι μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων ανίδεων. Ευχαριστώ ακόμη μία φορά γιά τη φιλοξενία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Με αφορμή τον διάλογο που ξεκίνησε για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας , θα ήθελα να εκφράσω ορισμένες απορίες που μου δημιουργήθηκαν από τις τοποθετήσεις του κ.Διαπούλη :
α)Εκτός του πτυχίου Φαρμακευτικής , που ως πληροφορήθηκα κατέχει, είναι κάτοχος και άλλων πτυχίων-Σχολών , όπως του Ε.Μ.Π ή Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ.λ.π ,ώστε να αιτιολογούνται οι απόψεις που εξέφρασε ;
β) Μέχρι την υπόδειξη της θέσης ,από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Γλυνός), γνώριζε ότι στον χάρτη της Ανδρου υπήρχε τοποθεσία με το όνομα ΠΛΟΥΣΚΑ , ή την έμαθε και αυτός όπως ο μελετητής ,μέσω GOOGLE;
γ)Πρίν από τις σχετικές συνεδριάσεις του Δ.Σ (2012-2015) για το εν λόγω θέμα, του δημιουργήθηκε η επιθυμία να την επισκεφθεί, ώστε να έχει ιδία γνώμη για ανάληψη ευθύνης ; Διότι αν έκανε τον κόπο αυτό , θα διεπίστωνε με τα μάτια του την ύπαρξη του ποταμού της Πλούσκας, (συνεχούς ροής), αλλά και την ύπαρξη του ρέματος που διασχίζει το γήπεδο.Και ίσως τότε να είχε ενοχές για τα τωρινά του γραφόμενα.
δ)Αναφερόμενος στις αποστάσεις και την ορατότητα από τους γύρω οικισμούς , γνωρίζει ο ίδιος την ορατότητα πολλών οικιών των Ατενίων ή και την πραγματική απόσταση από τις Γίδες (ιδίως μετά τη μεταφορά προς την κορυφο-γραμμή του γηπέδου του ΧΥΤΥ), πλέον δε και σημαντικότερο ,την ορατότητα από την Ιερά Μονή Αγίας (ύψος απορριματικού φορτίου και θέσεις συνοδών εγκαταστάσεων);
ε)Mε τι στοιχεία και γνώσεις υδρογεολογίας αποφαίνεται και αποφασίζει ότι δεν θα μολυνθούν οι γεωτρήσεις του Μπατσιού; Και το ερώτημα τίθεται: Μήπως οι γνώσεις του είναι ανώτερες των εξειδικευμένων καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου;
ζ) Μήπως γνωρίζετε να μας απαντήσετε γιατί ο Δήμος Άνδρου έχει εκπονήσει δύο(2) υδρογεωλογικές μελέτες, μία με τον κ. Λιαλιάρη και μία με τον κ.Μπηλιώνη;
στ) Τέλος , όσον αφορά την πρόσβαση στη συγκεκριμένη θέση και τις απόψεις του, επιβεβαιώνεται ότι όχι μόνον δεν γνωρίζει την περιοχή αλλ΄ούτε την έχει επισκεφθεί. Διότι ο μεν δρόμος προς Άγιο Πέτρο δεν υπερβαίνει σε μέσο πλάτος τα 3,20μ ,(με αδυναμία διάνοιξης), ο δε δρόμος , που τεχνιέντως αιωρείται τελευταία, όχι μόνον είναι εκτός απαιτουμένων χαρακτηριστικών, αλλά έχει και απαγορευτικό κόστος.
ΨΕΥΔΟΜΑΣΤΕ λοιπόν όλοι κ.Διαπούλη ή είχατε καθησυχάσει από το 2012 ότι ο ΧΥΤΥ θα κατασκευασθεί μακρυά από εσάς;
Αναρωτηθήκατε ποτέ , ποια είναι η κατ΄ανάθεση μελετητική εταιρεία με την τεράστια εμπειρία που μας αναφέρετε και ποια είναι τα μεγάλα ή μικρά έργα που εκτέλεσε επιτυχώς; Μήπως λοιπόν κ.Διαπούλη , όταν λαμβάνουμε αποφάσεις κρίσιμες και ζωτικής σημασίας για το νησί μας , πρέπει να έχουμε ιδία γνώση των πραγμάτων και καταστάσεων ώστε με ευθύνη να λαμβάνουμε αποφάσεις και όχι καθ΄υπόδειξη;
Σε μη απάντησή σας , θα μου επιτρέψετε να σας αντιστρέψω τη φράση σας,<<…….Ψεύδεστε ασυστόλως. >>
Ευχαριστώ για την φιλοξενία ,
Ευαγγελία Πάνου

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χιλιόμετρα αλλάζουν αν πας από αλλού. Τα χιλιόμετρα αλλάζουν αναλογα και πως τα μετράς. Και ιδίως ποιος τα μετρά. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το ψέμα πως δεν αλλάζουν. Εδώ μερικί βρήκαν ρέμα, μέτά αρχαία μετά επιφανειακές γεωτρήσεις στα 200 μέτρα βάθος. Στα χιλιόμετρα θα κόλωναν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χιλιόμετρα δεν αλλάζουν και ντροπή σε όσους προσπαθούν να παραποιήσουν την αλήθεια. Μυαλά τουλάχιστον πρέπει να αλλάξουν μερικοί , γιατί για ήθος και αγωγή το έχασαν το πλοίο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλες οι αποστάσεις που γράφει ο επισκέπτης #χιλιομετρα και αποστάσεις#. είναι σωστές. Κρίμα που κάποιοι επιχειρούν να αλλοιώσουν τα αυταποδεικτα. Αποδεικνύουν σε όλους τους αντριωτες που παρακολουθούν το θέμα την σοβαρότητα τους αλλά και ότι υπηρετούν σκοπιμότητες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Φίλοι του enandro γιατί μετράτε σαν το Καραγκιόζη; Τα χιλιόμετρα που λέτε είναι μόνο το πήγαινε, δεν θα επιστρέψουν πίσω; Επίσης δεν έχετε άποψη γιά το πλάτος του δρόμου; Θεωρώ ότι έχετε πάει στη Πλούσκα και ξέρετε το δρόμο. Μπορούμε να πάρουμε και τον κύριο Διοπούλη και να κάνουμε μαζι τη διαδρομή και μάλιστα να την κινηματογραφήσουμε και σε δημόσια εκδήλωση να τη προβάλουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους. Αν το enandro θέλει να είναι αντικειμενικό μπορεί να αναλάβει μιά τέτοια πρωτοβουλία για να κλείσουν πολλά στόματα. Ευχαριστώ γιά τη φιλοξενία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Google Earth είναι η απάντηση με μηδενική απόκλιση δεν θα κουραστείς καθόλου θα εμπλουτίσεις και της γνώση σου ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια πληροφορία, ο δρόμος μόνο στο Στενό είναι μόνο 12 χιλιόμετρα. Και καοτράχαλος. Και από την διασταύρωση της Καπαριάς μέχρι το Γάυριο είναι 35. Συν 5 χιλιόμετρα μέχρι Πίσω Μεριά. Όλη μαζί η διαδρομή είναι στα 50 Plus. Τι σόι GPS έχεις που δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό άθροισμα; πάρε άλλο.

Περισσότερα