Το μνημόσυνο, οι παρόντες, οι απόντες και οι επικρίνοντες…

 

Το μνημείο των χαμένων ναυτικών και επιβατών του πλοίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπου ο πατέρας-Καλλίνικος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Άνδρου

(Αργά το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου λάβαμε και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου του Δήμου Άνδρου που απαντά – από ότι καταλάβαμε - στους τρεις απόντες δημοτικούς συμβούλους της Υδρούσας από το μνημόσυνο του ναυαγίου του πλοίου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η απάντηση προκλήθηκε από ανώνυμα σχόλια φίλων τους που δημοσιεύτηκαν κάτω από το κείμενο-αναφορά του Εν Άνδρω για τα 35 χρόνια του ναυαγίου. Τα ανώνυμα σχόλια φίλων των τριών συμβούλων επέκριναν με βαρειές κουβέντες την αντιπρόεδρο Γαυρίου Ν. Μαμάη και τον τοπικό πρόεδρο Κ. Μούλα. Όπως σημειώνεται στην απάντηση του Δήμου Άνδρου το μνημόσυνο έγινε στο Γαύριο. Οι τοπικοί παράγοντες ήταν παρόντες και απόντες ήταν οι τρεις σύμβουλοι και οι επικρίνοντες!!!

Δυστυχώς αντί για αφιέρωμα μνήμης εφέτος παρακολουθούμε - όπως ήδη σημειώσαμε σε χθεσινό κείμενο μας για το μνημόσυνο - την χρησιμοποίηση του με σκοπό την όξυνση των τοπικών πολιτικών αντιπαλοτήτων και των προσωπικών παθών από την πλευρά των αντιπάλων τοπικών πολιτικών παραγόντων της Υδρούσας και του Γαυρίου. Κι αυτό σε μια εποχή που η Άνδρος βάλλεται πλέον εξωτερικά με ευθύνη αυτών που επιχειρούν να μετατρέψουν μια πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπικό πόλεμο μέχρι εσχάτων - Εν Άνδρω)

23 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Δήμος Άνδρου «παρών» στο μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους του «Χρυσή Αυγή»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, είναι χρέος μας να απαντήσουμε στα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε χθεσινό (22/02/2018) άρθρο της ιστοσελίδας «Εν Άνδρω» σχετικά με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Χρυσή Αυγή», που βύθισε στο πένθος το νησί μας στις 23 Φεβρουαρίου 1983.

Σε όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, γράφοντας ανυπόστατα σχόλια και ρίχνοντας λάσπη, η Αντιδήμαρχος κυρία Νίκη Μαμάη και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Μούλας, εκπρόσωποι της περιοχής της Υδρούσας, απαντούν ότι σήμερα, 22 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για τους αδικοχαμένους ναυτικούς και επιβάτες του πλοίου «Χρυσή Αυγή» και στη συνέχεια μοιράστηκε σιτάρι υπέρ αναπαύσεως των ψυχών που χάθηκαν.

Στις 10:30 π.μ. ο Πατέρας Καλλίνικος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Γαυρίου και ακολούθησε ρίψη στεφάνων παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου Άνδρου, της κυρίας Μαμάη και του κ. Μούλα, καθώς και λίγων παρευρισκομένων.

Επομένως, πού βρίσκονταν, αλήθεια, όσοι ψευδώς ανέφεραν ότι δεν τελέστηκε μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 35 χρόνων από το ναυάγιο του «Χρυσή Αυγή», κατηγορώντας την κυρία Μαμάη και τον κ. Μούλα για απουσία εκπροσώπησης εκ μέρους του Δήμου Άνδρου; Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στο τραγικό συμβάν της βύθισης του πλοίου, σας ενημερώνουμε ότι το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε και απόντες ήσασταν… εσείς!

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ
ΝΤΡΟΠΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αίσχος. Τελικά θέλω να μου πει κάποιος για πιο λόγο έγινε αυτό το μνημόσυνο? Για να τιμήσουμε την μνήμη αυτών που χάθηκαν εκείνη την τρομερή νύχτα ή για να πάρουμε παρουσίες απο τις Μαριες τις Αννες και όλες τις άλλες κατάλαβες...δίνετε λάθος άξια στην περίσταση... κριμα και πάλι κρίμα .
Αυτές μαζεύουν ψιφαλακια τώρα και τρέχουν παντού στο μνημόσυνο δεν θα πανε...όπου γάμος και χαρά πρώτες

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού δεν θα την βρει ποτέ κανείς , πώς τη βρήκε ο μελετητής;; Μήπως του χρωστάμε και από πάνω και δεν το ξέρουμε;; Λέτε να πρέπει να επιτιμηθει για την ευρυσιτεχνια του;; Ειδομεν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι αν δεν κατέβει ο Σουσούδης για δήμαρχος τι θα κάνετε ρε παιδιά; Θα μείνετε ορφανοί χωρίς μνημόσυνο και χωρίς κόλυβα;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ κουΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Πλούσκα είναι παντελώς αδιάφορη σε όλους, όπως ήταν πάντα. Κατάλληλη είναι μόνο για ΧΥΤΥ. Αρα και να χαθεί και να μην χαθεί χαμενη ήταν. Και ουτε θα την βρει ποτέ κανείς εκεί που είναι. Κοιτά όμως μην χάσεις την Άνδρο εσύ. Και μαζι με εσένα και εμείς... Αλλά αυτο δεν σε νοιάζει μιας και ζεις όλο τον χρόνο στην Αθήνα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχως που απο το προηγουμενο βταδυ και στο σχετικο σας δημοσιευμα αγαπητο ΕΝ ΑΝΔΡΩ, τρεξανε την αλλη μερα το πρωι, να κανουν και στο Γαυριο μνημοσυνο,ωστε να προλαβουν τα σχολια !
Αν δεν ειχατε δημοσιευσει το αρθρο σας και δεν ειχαν σχολιασει οι αναγνωστες σας αγαπητο ΕΝ ΑΝΔΡΩ,δεν ειχαν σκοπο να κανουν απολυτως τιποτα.
Και αποδειξη του γεγονοτος αυτου ειναι οτι,την αλλη μερα το πρωι,χωρις κανεις να το ξερει,χωρις καμμια ειδιποιηση,μαζευτηκαν οι αναφερομενοι στο δελτιο τυπου του Δημου Ανδρου...δηθεν οτι εκαναν μνημοσυνο.
Ειναι για πολλα γελια δυστυχως και δεν τους σωζουν κανενος ειδους τετοιες κουτοπονηριες !

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απαράδεκτο τα δελτία τύπου του. Δήμου να πέφτουν σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και μάλιστα για ένα τέτοιο θέμα όπως είναι ένα ναυάγιο με τόσες απώλειες, και επιπλέον να εκδίδονται κατόπιν εορτής. Θα ήθελα πραγματικά να παρευρεθώ αλλά δεν το ήξερα όπως και οι περισσότεροι. Το δελτίο τύπου θα είχε λοιπόν νόημα, εάν είχε εκδοθεί εγκαίρως και πριν την επιμνημόσυνη δέηση. H χρονική στιγμή και η σκοπιμότητα που εκδόθηκε λέγεται ΚΑΠΗΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΝΕΚΡΩΝ. ΝΤΡΟΠΗ.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ?????

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Μαρία Μαμάη οταν ήταν αντιδήμαρχος τι πρόσφερε στο Γαύριο? Το απόλυτο τίποτα.Το μόνο που κοιτούσε ήτσν... (διαγράφεται ένας υπαινιγμός - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα