Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου: ο Γ. Χατζημάρκος μίλησε ανοιχτά για όλους και για όλα...

Αρκετοί οι προσελθόντες για να ακούσουν τον περιφερειάρχη. Όσοι ήρθαν από Γαύριο και Μπατσί - όπως φάνηκε και από την συζήτηση - τους απασχολούσε κυρίως ο ΧΥΤΥ (φωτ. Εν Άνδρω).

Επί πέντε ολόκληρες ώρες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ακούραστος και πλήρως προετοιμασμένος μίλησε ανοιχτά για όλους και για όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άνδρου. Για πρώτη φορά στην Άνδρο έγινε μια τόσο μεγάλη πολιτική συζήτηση για πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, προβλήματα, σχεδιασμούς. ¨ηταν μια εντυπωσιακή παρουσίαση όλων των θεμάτων που απασχολούν το νησί και το Αιγαίο.

Ο Γ. Χατζημάρκος μίλησε κάνοντας και έναν εκτενή και γλαφυρό απολογοσμό της τετραετούς παρουσίας του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μια παρουσία πολιτική, αλλά και ακομάτιστη, διεκδικητική, αλλά και πραγματιστική. Και αυτό φάνημε από την αναλυτική εξήγηση για τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση τους στα χρόνια που πέρασαν και τις προοπτικές τους. 

Για την ιστορία να πούμε πως την συζήτηση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Άνδρου. Στη συζήτηση παρενέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης που έθεσε με μια σύντομη ομιλία του τα ζητήματα της Άνδρου που σε αρκετές περιπτώσεις ξεχωρίζουν από αυτά των άλλων νησιών, αλλά και σε πολλές συμπίπτουν. Επίσης μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζανακίσης και έθεσε επί τάπητος καυτά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα των Κυκλάδων. 

Οι πέντε ομιλητές της χτεσινής συζήτησης: από αριστερα ο έπαρχος Άνδρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος Άνδρου και ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. (φωτ. Εν Άνδρω)

Ο Γ. Χατζημάρκος μίλησε αναλτυικά για τον τουρισμό του Νοτίου Αιγαίου, που το πρόγραμμα προβολής τυ στο εξωτερικό χρηματοδοτεί αποκλειστικά με πόρους της η Περιφέρεια, Για τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα της Περιφέρειας και των Δήμων. Για το κόστος των ναυτικών και αεροπορικών εισιτηρίων στα νησιά που βαίνει αυξανόμενο και την βοήθεια που περιμένει από το κράτος και η οποία δεν έρχεται. ,Για την έλλειψη πιστοποίησης όλων των λιμανιών και το λάθος μοντέλο τω λιμενικών ταμείων που δεν προχωρούν.Για την συμβολή της Περιφέρειας στην υγεία με επιδοτήσεις γιατρών και εξασφάλιση αγοράς ασθενοφόρων. Και για την μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την αγορά ιατρικών σωστικών μεταφορικών μέσων ΄στο Αιγαίο.

Ακόμα έθεσε τα προβλήματα που βάζει η κυβέρνηση στην περιφέρεια τόσο για τον σταυβλισμό των ζώων, που πρέπει να υλοποιηθεί - βάσει κοινοτικής οδηγίας - μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2019 και για τον οποίο η πολιτεία δεν έχει φτιάξει μέχρι σήμερα ούτε το νομικό πλαίσιο! Επίσης για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που η πολιτεία πέρασε στις περιφέρειες χωρίς συζήτηση με αποτέλεσμα η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχει 42.000 να έχει πάρει οριστικά πρωτόκολα κατεδάφισης χωρίς υπηρεσία για να κάνει τις κατεδαφίσεις!

Τέλος έθεσε επί τάπητος το μέγα πρόβλημα της "δημόσιας περιουσίας"  που ορίστηκε αυθαίρετα και που σήμερα διεκδικεί πιο επιθετικά από κάθε άλλη φορά το υπουργείο Οικονομικών. Τελικός στόχος, όπως επισήμανε μετα από ερώτηση του Εν Άνδρω. είναι η απόδοση της στο υπερταμείο που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση και η πώληση νησιών και τεράστιων εκτάσεων νησιών-φιλέτων (Σύμη, Πάτμος, κλπ) σε ξένους επενδυτές με στόχο την μείωση του δμόσιου χρέους!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

 Διαβασμένος ο περιφερειάρχης (φωτ. Εν Άνδρω).

Ως προς την Άνδρο ο περιφερειάρχης στάθηκε αναλυτικά στο συνεδριακό κέντρο που μελετάται και σχεδιάζεται επί 10ετία από τον Αλκιβιάδη Τάττο στον παρακείμενο χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου. Ένα συνεδριακό κέντρο 350 θέσεων με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό. Το κόστος κατασκευής - χωρίς τον μηχανολογικό εξοπλισμό - υπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Τα χρήματα θα βρεθούν και από ιδιωτικούς πόρους, αλλά και ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε δήμόσια να συμβάλει με ότι μπορεί η Περιφέρεια την ώρα που θα χρειαστεί. Μια ώρα που όπως όλα δείχνουν πλησιάζει αφού πλέον απομένει μόνο μια υπογραφή για την τελική έκδοση της Άδειας.

Μίλησε ακολούθως για τις λιμνοδεξαμενές/υδατοδεξαμενές. Όπως έχουμε ήδη γράψει από χτες - στην συζήτηση που είμασταν παρόντες θα γίνουν τρεις υδατοδεξαμενέ: μια στο Γαυριο, μια στις Εβδουσιές/Αποίκια, μια στην Πίσω Μεριά. Προφανώς η μόνη που δεν το διάβασε ήταν η κ. Βολίκα που με επιθετικό τρόπο διέκοψε και ρώτησε: "που θα γίνουν οι δεξαμενές;" Προφανώς αναζητούσε κάποια συνωμοσία της διοίκησης Γλυνού που τις μελέτησε και του επάρχου - σε συνεργασία με τον δήμαρχο - που σήμερα τις προωθεί. Δυστυχώς ο τοπικισμός τυφλώνει. Η απάντηση πως η μια θα γίνει στο Γαύριο σαν να την απογοήτευσε γιατί δεν ανταποκρινόταν στο καταγγελτικό τόνο της...

Ο Α. Βόσσος μιλά για το θέμα της Πλούσκας (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια και αρκετές φορές την ώρα που ο περιφερειάρχης μιλούσε και για τον ΧΥΤΥ - όπως είχαμε προαναγγείλει από την Κυριακή - διεκόπη από τον Ανδρέα Βόσσο, που όπως φαίνεται έχει αναλάβει - σταθερά απόντος του κ. Καπάκη - την εκπροσώπηση της ομάδας της Υδρούσας που αντιδρά με κάθε είδους πολιτικές πιέσεις, με δικαστικές διώξεις, με διαδικαστικά τερτίπια και διοικητικές παρεμβάσεις στην υλοποίηση του έργου. Ο κ. Βόσσος έθεσε για πολλοστή φορά τον δρόμο πρόσβασης και μια σειρά γνωστών επιχειρημάτων που έχουν απαντηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τις μέλετες.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε η όλη συζήτηση να γίνει στο τέλος. Κάτι που δεχτηκαν και οι αντιδρώντες. Στη συνέχεια παρουσίαστηκε η υλοποίηση της επισκευής του Δημοιτκού Σταδίου Άνδρου από την Περιφέρεια, ο σχεδιασμός σε συνεργασία με το γεωπονικό πανεπιστήμιο της ταυτοποίησης του ανδριώτκου λεμονιου (μια μελέτη του γεωπονικού πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Επαρχείο) και οι επισκευές σχολικών κτηρίων από την Περιφέρεια. Τέλος στάθηκε στην μελέτη του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει χρηματοδοτήσει η Περοφέρεια και υλοποιεί το Επαρχείο για την συντήρηση του επαρχιακού δικτύου της Άνδρου. Για τις λεπτομέρειες της υλοποίησης μίλησε για λίγο και ο Έπαρχος Άνδρου, που έχει την ευθύνη του έργου.

Ο έπαρχος Άνδρου εξήγησε τι παρεμβάσεις θα γίνουν στο επαρχιακό δίκτυο του νησιού (φωτ. Εν Άνδρω).

Να σημειώσουμε πως από τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων που έθεσαν σοβαρά προβλήματα στα οποία απάντησε ο περιφερειάρχης πρέπι να αναφέρουμε τις κρίσιμες ερωτήσεις για τον πρωτογενή τομέα που έθεσε ο Φραντζέσκος Αθανασίου που έθεσε επί τάπητος το αδιέξοδο πρόβλημα του σταυλισμού και έδωσε την ευκαιρία στον περιφερειάρχη να πει όσα εξηγήσαμε παραπάνω.

Απόμα ενδιαφέρουσα και η παρέμβαση του συμβούλου Δημήτρη Λάσκαρη που μιλησε και για τα προβλήματα του λιμανιού του Γαυρίου που έχει εγκαταλειφθεί από το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου και για το υδατοδρόμιο που ακυρώθηκε.Ο περιφερειάρχης εξήγησεπως ευθύνη της κακής λειτουργίας τυ Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου είχε ο πρόεδρος του κ. Κορνάρος, που δεν προχώρησε καμία μελέτη για την Άνδρο. Εξήγησε πως τα υδατοδρόμια σταμάτησαν μετά από καταγγελία του κ. Κορνάρου που ήθελε να κάνει της Τήνου με ιδιωτ, ο οποίος τείκά τους εγκατέλειψε, αλλά με την καταγγελία σταμάτησαν όλα. Σήμερα γίνεται νέα προσπάθεια από την περιφέρεια να ξαναπροχωρήσει το θέμα.

Τέλος σημαντική και η παρέμβαση του Ανδρέα Βόσσου που - επιτέλους ξέφυγε για λίγο από το γνωστό ρεπερτόριο της Πλούσκας - έθεσε το καυτό θέμα της "δημόσιας περιουσίας" στο Γαύριο. Κάτι που ταλαινίζει εδώ και 24 χρόνια εκατοντάδες ιδιοκτήτες (ίσως και χιλιάδες) στην Υδρούσα. Όπως είπε έχουν δεσμευτεί 11.400 στρέμματα γης σαν "δημόσια περιουσία", ενώ ανήκουν σε ιδιοκτήτες, οι οποίοι κινδυνεύουν να τυς ζητηθεί "να αγοράσουν τις περιουσίες τους από το κράτος ή να πληρώσουν πρόστιμο"!

Με αφορμή την παρέμβαση του Βόσσου ο Γ. Χατζημάρκος εξέθεσε την κατάσταση σε όλο το Αιγαίο που η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και το υπουργείο Οικονομικών κινεούνται επιθετικότερα από κάθε άλλη φορά έχοντας χαρακτηρίσει νησιά και μεγάλα τμήματα νησιών "δημόσια περιουσία". Στόχος η εκποίηση τους μέσω του υπερταμείου ή η είσπραξη προστίμων από τους ιδιοκτήτες.

Τέλος η Μ. Μαμάη  έθεσε και το θέμα του κλειστου γυμναστηρίου στο Γαυριο. Όπως φάνηκε από την απάντηση του δημάρχου το θέμα έχει πλέον κολλήσει, λόγω λάθος χειρισμών του και πλέον μοιάζει να έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Δυστυχώς...

Από τις παρεμβάσεις στο ακροατήριο επιλέξαμε τις πλέον ενδιαφέρουσες ή τις πλεόν αξιοπερίεργες που δίνουν και το κλίμα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Τέλος στις αξιοπερίεργες παρεμβάσεις σημειώσαμε δύο, Η πρώτη της Μαριας Λοτσάρη (κάποτε περιφερειακής συμβούλου με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, σήμερα δημοτικής συμβούλου Χαλανδρίου) που ζητήσε εξηγήσεις από το Επαρχείο και τον Δήμο για την αγνόηση του παραρτηματος του επιμελητήριου Κυκλάδων της Άνδρου! Ο περιφερειάρχης απάντησε πως το θέμα αυτό ήταν εκτός συζήτησης. Εκεί έληξε η σεμνή κόντρα με τον έπαρχο/αδελφό της! Μάλλον ήταν λάθος μέρος, ώρα και τρόπος να τεθύν δημόσια οι προσωπικές αντιθέσεις της.

Και η δεύτερη αξιοπερίεργη παρέμβαση ήταν της Άννας Βολίκα. Η σύμβουλος έθεσε με ανακριτικό τρόπο το θέμα για το μηχανήμα αποσκλήρυνσης του νερού στο Μπατσί. Η εγκατάσταση του μηχανηματος δεν εγκρίθηκε από τους εποπτέύοντες τον Δήμο Άνδρου. Το ερώτημα Βολίκα ήταν αποκαλυπτικό για την ποιότηταου νερού των περίφημων γεωτρήσεων που έχει 60% άλατα!!! 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ

Όσοι είχαν έλθει για να ακούσουν τον περιφερειάρχη να μιλά για την Πλούσκα (και ίσως και να αντιπαρατεθούν μαζί του) είχαν την ευκαιρία να έχουν έναν σχετικά εκτενή διάλογο μαζί του (φωτ. Εν Άνδρω).

Και βεβάιως δεν ήταν δυνατόν να μην τεθεί επί τάπητος στο τέλος και η χωροθέτηση της Πλούσκας. Αυτή την φορά δεν πρόλαβε κανείς να μιλήσει γιατί ελαφρώς εκνευρισμένη - πιθανόν από την αναμονή - η κυρία Α..Γ. από το Γαύριο, με ύφος ανακριτικό έθεσε ζητημα για το πως πέρασε η μελέτη του ΧΥΤΥ από την Οικονομική Επιτροπη της Περιφέρειας χωρίς να είναι ολοκληρώμενη, όπως είπε.

Ο περιφερειάρχης απάντησε πως δεν μπορεί να περάσει μια ημιτελής μελέτη από την Οικονομική Επιτροπή γιατί θα την γύριζαν πίσω οι εποπετεύοντες κυβερνητικοί φορείς. Συνεπώς η μελέτη ήταν ολοκληρώμένη και με όλα τις απαιτύμενες άδειες. Η κ. Α.Γ. αιφνιδιάστηκε γιατί προφανώς δεν ήξερε την διαδικασία και αναπαρήγαγε ότι λένε στα F/B της Άνδρου διάφοροι ανώνυμοι ή ανευθυνολογούντες. Την απάντηση συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάσχης Φ. Ζανεκιδης, πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής. Ο αιφνιδιασμός για την κυρία και τους παριστάμένους ήταν διπλάσιος.

Η συζήτηση μετά πήγε, μετά από νέα ερώτηση της κυρίας, στον υπάρχοντα δρόμο. Το μέγα επιχείρημα του δρόμου κατέρρευσε από μόνο του όταν ο περιφερειάρχης εξήγησε πως ο δρόμος βάσει του οποίου δόθηκε η έγκριση δεν είναι ο υπάρχων, είναι αυτός της μελέτης. Το πως θα υλοιποιηθεί η μελέτη ειναι θέμα του μελετητή και του αναδόχου εγρολάβου του έργου. Συνεπώς η άδεια ορθώς δόθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας μιας και δεν αφορά τον υπάρχοντα δρόμο, αλλά αυτόν που θα προκύψει με βάση την μελέτη! Κάπου εκί ολοκληρώθηκε η απάντηση.

Όμως η καλή κυρία δεν μπορούσε να αφήσει έξω από την οργη της και το Εν Άνδρω. Κατήγγειλε πως για την συνάντηση του περιφερειάρχη δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση. Ο περιφερεάρχης είπε πως δεν μπορεί να ενημερώνει με e-mail τον κόσμο και πως είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ του νησιού. Στράφηκε δε χαμογελώντας προς τον παρευρισκόμενο διαχειριστή του Εν Άνδρω, ο οποίος πιστοποίησε το γεγονός. Τότε η κυρία με ύφος λίαν υψηλοπρεπές απάντησε: "δεν διαβάζω Εν Άνδρω"!!! Ο περιφερειάρχης ατάραχος και χαμογελαστός της είπε: "μπορείτε να το διαβάζετε και να μην το αποδέχεστε"...

Κάπου εκεί τέλειωσε και αυτή η θορυβωδης παρέμβαση της κυρίας που στο τέλος πήγε στον περιφερειάρχη να καταγγείλει το "Εν Άνδρω, που δεν συντάσσεται με τις "σώστες απόψεις" της για την χωροθέτηση και... παραπληροφορεί!!! Τι να πει κανείς; Το μόνο που μπορεί να σχολιάσουμε σε αυτό το σημείο είναι πως μόνο ένα site ειχε προαναγγείλει συζήτηση γα τον ΧΥΤΥ. Και αυτό ήταν το Εν Άνδρω. Άραγε πως ήρθε φουριόζα η κυρία που... δεν μας διάβασε;;;

 Τέλος για το θέμα παρενέβη και ο Στέλιος Πολυκράτης που θεωρητικά εκπροσωπεί όσους υπέγραψαν άπαξ κάποτε για την Πλούσκα. Και ρώτησε αν θα κάνει πολιτική παρέμβαση η Περιφέρεια για την Πλούσκα; Σε ερώτημα του Γ. Χατζημάρκου πως κατάλαβε κάτι τέτοιο από όσα είπε ή πως το υπέθεσε η απάντηση του κ. Πολυκράτη ήταν: "αυτά λένε στα καφενεία"!!! Ο περιφερειάρχης αναρωτήθηκε: "με βάζετε με κουβέντε στα καφενεία και μου ζητάτε να αποδείξω πως δεν είμαι ψάρι"!!! Μα μιλάμε σοβαρά;"

Σημείωση: Με το που έληξε η πεντάωρη συζήτητηση με τον περιφερειάρχη το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου μπήκε στη ημερήσια διάταξη. Έμειναν περίπου 11-12 σύμβουλοι! Οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι αποχωρησαν ομαδικά. Φυσιολογικό. Όμως μαζί τους αποχώρησαν και οι τρεις αντιδρώντες της Υδρούσας! Μοιάζει να μην τους απασχολεί πλέον κανένα διοικητικό θέμα του Δήμου Άνδρου. Ρωτάνε μόνο για τις εκκρεμότητες της Υδρούσας δίνοντας αναφορά στο τοπικό τυς ακροατήριο και μόνο. Και το ενδιαφέρον τους εστιάζετε σε μια συνεχή αντιπολίτευση με εστιασμό στην Πλούσκα!!! Ξεχνούν πως έχουν εκλειγεί δημοτικοί σύμβουλοι Άνδρου, με ψήφους από όλο το νησι! Ή, μήπως εκεί που έχουν φέρει τα πράγματα είναι μόνο δημοτικοί σύμβουλοι  Πλούσκας;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και τωρα κυριε Καπακη που μαθαμε εδω στη Χωρα, οτι οι τρεις συμβουλοι της Υδρουσσας,ξαναεσμιξαν με τον Δημαρχο, εδω, σε ραντεβου, τι κανεις εσυ, μετα απο τοσα τελευταια....κολλητηλικια ?
Δυστυχως η ανυπαρξια του Συνδυασμου σου,ειναι ολοφανερη και η συμμετοχη σου στις εκλογες, ηδη καμμενη.
Το μονο που σου μενει, καμμια πολυσελιδη ανακοινωση....ετσι για ντορο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πότε θα μας ενημερώσεις αγαπητό εν Άνδρω, για το ραντεβού των τριών ανεξαρτήτων της Υδρούσας με τον δήμαρχο ; Τι διαπραγματεύσεις έγιναν; τι ανταλλσγές συμφωνήθηκαν; Δυστυχώς είσαι ανημέρωτος; Μάλλον η ρήξη τελειώνει. Συσπειρώνεται ο δήμαρχος και θα μείνει ο Έπαρχος Λοτσάρης μόνος του με τον πόνο του και την Πλούσκα.
Μα όλα τα καλά δεν τα μαθαίνεις τελικά... Το ραντεβού έγινε χτές το απόγευμα και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Γ. Δ. Κουκουλα έχετε καεί με το ψεύτικο e-mail σας. Αφήστε μην δοκιμάσετε πάλι. Σας ξέρουμε κυρία μου!!!
ΥΓ. Τέτοιους φοβερούς "αγωνιστές" με κουκούλες μόνο ο Τσολάκογλου είχε παλαιότερα! Στην Κατοχή...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Γιαννούλη Δελατόλα μήπως μπορείτε να γράψετε και ένα έγκυρο mail σας και ποιος είστε συγκεκριμένα. Σχόλια τόσο προσωπικά δεν μπαίνουν χωρίς στοιχεία. Ευχαριστώ για την κατανόηση σας... Περιμένουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Τι να γράψουμε Αμαλία Γρηγόρα που ξεφωνίσζεις στους διαδρόμους για τον ΣΥΡΙΖΑ??; Τι να γράψουμε για το κόμμα σου??; Δύο-τρεις ανακοίνωσεις έχει βγάλει στο νησί με τα τόσα προβλήματα. Την μια εναντίον μας!!! Γιατί τους πήγαμε κόντρα πολιτικά "στην Πλούσκα της ζωής τους". Έχεις βγει στα κάγκελα γι' αυτούς που έχουν ξεχάσει το νησί μας. Και λες πως είσαι και ανδριώτισα - και όχι Συριζιώτισα!!! Τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ της ζωής σου Αμαλία... για την ζωή σου στην Άνδρο???
Σου φταίει ο περιφερειάρχης Αμαλία γιατί μίλησε μαζί σου στα ίσια. Ακουσε οσα ασυνάρτητα κι αστήρικτα υποστηρίζεις και φωνάζεις στους δρόμους και στους διαδρόμους. Σου έδωσε ευθείς απαντήσεις. Είτε σου άρεσαν είτε όχι. Και εσένα σου έφταιγε το Εν Άνδρω που μόνο αυτό είχε γράψει για συζήτηση του περιφερειάρχη για τον ΧΥΤΥ!!! Και αφού "δεν το διαβάζεις" ντύθηκες κι ήρθες όλο οργή και φωνή. Κι ήρθες να μάς καταγγείλεις στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς το παρακράτος των κουκουλοφόρων τρολ της ζωής σου!!! Δικός σου λογαριασμός.
Όπως δικό σου λογαριασμός είναι πως βρίζεις το μόνο ΜΜΕ που έγραψε (και θα ξαναγράψει) για το ναυάγιο στο οποίο έχασες τον άνδρα σου. Βρίζεις το μόνο ΜΜΕ που έκανε - 30 χρόνια μετά την απώλεια του - ένα μνημόσυνο για τον χαμένο πατέρα του παιδιού σου!!! Μας ανταποδίδεις με κομματική χολή και προσωπική εμπάθεια σου την ευαισθησία μας στη μνήμη των χαμένων ναυτικών (γιατί κάπως έτσι χάθηκε και ο πατέρας μου). Μας ανταποδίδεις με φανατισμό την ευγένεια να ανασύρουμε τη μνημη του άνδρα σου από τα βάθη των ωκεανών!!! Καλά κάνεις. Ζούμε σε εποχή φανατικών του ΣΥΡΙΖΑ! Κι εσύ είσαι ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ζήσαμε κάποτε στα νιάτα μας μια άλλη ονειροπολα αριστερά που χάθηκε στους ωκεανούς της ζωής. Μια αριστερά οραμάτων που δεν έφτασε ποτέ μέχρι σήμερα. Εκείνη η αριστερά Αμαλία Γρηγόρα είχε ήθος. Αλλά όλα αυτά εσενα δεν δε αφορούν. Ζεις την ΣΥΡΙΖΟαριστερά του φανατισμού, της κουκούλαας των τρολ που λένε και κατηγορούν τους πάντες ανωνύμως. Αυτούς ακολουθείς με τον φανατισμό της νεοφώτιστης...
Αν θες να προσφέρεις στην Άνδρο πήγαινε να βρεις τους 3 άφαντους κυβερνητικούς βουλευτές και να τους πεις να βοηθήσουν έστω σε ΕΝΑ έργο την Άνδρο. Κι εμείς τότε θα γράψομε καλά λόγια για "το κόμμα της ζωής σου"!!!.
Καλημέρα σας κυρία μου...

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που το Εν Άνδρω φιλοξενούσε τους κυβερνητικούς βουλευτές Συρμαλένιο και Σιγάλα στις στηλες του που έλεγαν πως ΘΑ βάλλουν πλάτη για το Μουστάκειο. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που το Εν Άνδρω φιλοξενούσε στις στήλες του τον κυβερνητικό βουλευτή Συρμαλένιο που με δηλώσεις του στο Κόρθι έλεγε πως ΘΑ βοηθήσε να βρεθεί άκρη για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Έχουν περάσει δύο χρόνια που το Εν Άνδρω φιλοξενούσε στις στήλες του τον κυβερνητικό βουλευτή Συρμαλένιο που πηγε επίσκεψη στην Μονή Παναχράντου και έλεγε πως ΘΑ βοηθήσει όπου μπορεί την Άνδρο. Τόσα ΘΑ και από παρουσια ΚΑΜΜΙΑ για την Άνδρο οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές. Ποια είναι η βοήθεια που λάβαμε; ΚΑΜΜΙΑ. Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τον βουλευτη Συρμαλένιο για προβλήματα της Άνδρου. Την πρώτη μίλησε αυτός. Την άλλη ο ανθυποβοηθός του!!! Καμία σημασία για το νησί!!! Το Εν Άνδρω μίλησε με τον κυβερνητικό βουλευτή Συρίγο για το νησί. Έκανε πως δεν ήξερε τίποτα από τα προβλήματα μας. Ούτε ότι ο σύντροφος του Γιάννης Γλυνός ότι ήταν άρρωστος ήερε ο κυρ-Αντώνης. Και ούτε ποτέ τον πήρε τηλέφωνο όπως είπε. Αυτή είναι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Άνδρο.
Ήρθε ο Περιφερειάρχης κι μίλησε 5 ώρες για όλους και για όλα. Το γράψαμε. Μίλησε για μερικά έργα. Το γράψαμε. Μίλησε για χρήματα στο νησί. Το γράψαμε. Και λύσαξαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε θα ρωτήσουν τα τρολ που είναι οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές και που βοηθάνε την Άνδρο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ, ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ Ν@Υ#&ΡΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΑΣ
ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΔΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΄΄ΕΝ ΑΝΔΡΩ΄΄???
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ SITE Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ
ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
ΗΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΨΟΓΟ ΜΕΣΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Της μόδας η κουκούλα σήμερα. Όποιος θέλει φοράει μια και γίνεται "προστευόμενος ψέυτης". Γράφει ότι γουστάρει για τον Χατζημάρκο. Για τον Μπασαντή. Ας θυμηθουν οι αμνήμονες την κόντρα Εν Άνδρω - Χατζημάρκου για τις ανεμογεννητριες. Και ας δουν οι απόντες και παρόντες του οργανωμένου τρολαρίσματος κουκουλοφόροι ψηφοδεείς της εκάστοτε εξουσίας πως δεν είμαστε φανατικοί σαν αυτούς. Βλέπουμε και κρίνουμε. Και τον Χατζημάρκο. Και όλους. Δημοσιεύουμε κείμενα όχι γιατί γράφουν κάτι αστείοι τύποι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση: αν μπορείς δημοσειύσε το. Εσεις τρέμετε να βγάλετε την κουκούλα "προστατεύομενοι ψέυτες" εμείς ποτέ δεν είχαμε κουκούλα. Κουκούλα είχαν οι δωσίλογοι της Κατοχής. Και οι σημερινοί "προστευόμενοι παραμυθατζίδες" σας. Αυτά και τέρμα. Αν έχετε κανένα επιχειρήμα καλώς. Αλλιώς στην τρύπα σας...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΠΩΣ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ? ?
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ,ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΜΕ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΤΕ ΜΑΓΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ! !
ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥΣ !
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ? ?
ΔΕΝ ΜΑ ΣΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΑΛΛΑ ΜΑ ΣΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ, ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ? ?
....ΒΟΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟ - ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ - ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ! !
ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΡΑΓΙΚΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΑΣΤΟ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜ ΕΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ? ?
Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΣΟ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΕΡΓΟ... ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ''ΚΟΡΩΝΕΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΩΝΕΣ'' ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ.
ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ,Α ΣΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ''ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ'' ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ...ΠΕΡΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΥ ! !
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΛΑΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΚΑΙ ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ .

Περισσότερα