Συνεχίζει απεργία ο Γ. Στεφάνου. Διαμεσολαβεί ο Γ. Χατζημάρκος μεταξύ υπουργού και εταιρειών…

 Το υπουργείο Ναυτιλίας.Μπροστά του δεμένα δύο από τα πλοία των Στεφάνου: τα SuperRunner & SuperCut (φωτογραφία αρχείου).

Ο Γιώργος Στεφάνου επικοινώνησε με sms σήμερα το πρωί με το site μας. Έγραψε για τις συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται. Συγκεκριμένα «πέρασε τη νύχτα στο υπουργείο Ναυτιλίας» στον όροφο του γραφείου του υπουργού. Κοιμήθηκε «για καμία ώρα στον διάδρομο». Είναι με την κόρη του και έναν φίλο μαζί. Κάνει «σιωπηλή κατάληψη και απεργία πείνας». Πίνει μόνο νερό. Χτες το βράδυ δημοσιογράφοι και κανάλια επικοινώνησαν μαζί του. Σήμερα περιμένει να πάνε στο υπουργείο τα πληρώματα των πλοίων του.

Πανό που ανάρτησαν οι εργαζόμενοι του Γ. Στεφάνου στο υπουργείο σήμερα το πρωί.

Όπως διαπιστώσαμε το θέμα Στεφάνου υπάρχει πλέον σε όλα τα site και αναφέρθηκε και στην τηλεόραση. Το θέμα προκλήθηκε από έγγραφο της Hellenic Seaways που έχει ένσταση για τον χρόνο άφιξης του Supeferry στη Σαντορίνη. Το έγγραφο λέει πως δικό της πλοίο και το πλοίο τυ Στεφάνου φτάνουν μαζί και υπάρχει μόνο μια προβλήτα. Για τον λόγο αυτό.λέγεται, πως δεν υπογράφει ο υπουργός.

Ρωτήσαμε τον καπετάν-Τάσο Τρέσσο ποια είναι η ναυτική πρακτική σε αυτή την περίπτωση. Και η απάντηση: «ότι γίνεται στο Γαύριο στις 10:00 κάθε πρωί. Όταν φτάσει πρώτο το Superferry από Ραφήνα μπαίνει και δένει. Όταν φτάσει πρώτο το Andros από Μύκονο μπαίνει και δένει. Όποιος έρθει δεύτερος περιμένει. Αυτό γίνεται σε όλα τα λιμάνια του Αιγαίου. Που είναι το πρόβλημα; Τα καράβια δένουν-λύνουν-φεύγουν παντού..»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εν Άνδρω ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος έχει έλθει σε επαφή με την HellenicSeaways για το δημιουργηθέν πρόβλημα και συνεχίζει την προσπάθεια επίλυσης του γιατί όπως είπε «τα νησιά χωρίς καράβια είναι αφετηρίες και τερματισμοί χωρίς δρόμους».

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εστω λοιπον δηλωνει το πλοιο οτι εχει αποπλου στις 10 00 και λογω οτι μπηκε πιο γρηγορα το αλλο πλοιο (συμφωνα παντα με την λογικη του κ Τρεσσσου) καθυστερει και φευγει στις 10 20 ,εχουν δικαιωμα οι επιβατες να εγειρουν αποζημιωση απο την εταιρεια ? Μαλλον Ναι αλλα σε ενα ευρωπαικον κρατος οπου ισχυουν νομοι και οχι σε ενα μπαινω βγαινω οποτε θελω και οποιος προλαβει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και πια είναι η hellenic που το υπουργείο της συμπαραστέκεται
Αυτό πάει να ποι (αριστερά )