Οι προοπτικές της καλοκαιρινής υδροδότησης στο Μπατσί...

 

(Από τον κ. Στέλιο Πολυκράτη λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων στο Μπατσί. Το θέμα αφορά την καλοκαιρινή υδροδότηση του μεγαλύτερου τουριστικού προορισμού της Άνδρου και είναι ιδιαίτερης σημασίας - Εν Άνδρω)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Μετά το έγγραφο που έστειλε το Σωματείο μας των Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων περιοχής Υδρούσας στον κ. Δήμαρχο για θέματα που αφορούν την ύδρευση του Μπατσίου την ποιότητα των νερών την αδειοδότηση του τουριστικού καταφυγίου και την αποκατάσταση της παραλίας του Μπατσίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στις 28-2-2018 στον Δήμο Άνδρου.


Πέραν των αρμοδίων του Δήμου για τις γεωτρήσεις και του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη, από το Σωματείο μας παρευρέθησαν ο προέδρος κ.Στέλιος Πολυκράτης ο κ. Γεώργιος Δουδουσάκης, ο κ. Νικόλαος Μουστάκας, ο κ. Ιωάννης Αμοιραδάκης, ο κ. Νικόλαος Μαλταμπές και από τον Δήμο Άνδρου οι αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Ψωμάς και κ. Διαμαντής Θεοδωράκης οι δημοτικοί σύμβουλοι κα.Αθηνά Τζατζομοίρου και ο κ. Νίκος Βιδάλης, ο υδραυλικός του Δήμου κ.Λεονάρδος Στεφανής και οι τρείς ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Άννα Βολίκα κα.Μαρία Μαμάη και ο κ. Άνδρέας Βόσσος

Για τις γεωτρήσεις μας επιβεβαίωσε ο κ. Δήμαρχος οτι το αργότερο μέχρι τον μήνα Ιούνιο θα λειτουργούν και οι τρείς γεωτρήσεις στην περιοχή της Αγίας και θα είναι σε ετοιμότητα και οι πέντε γεωτρήσεις στην περιοχή του Μπατσίου, οι οποίες ανάλογα με την ζήτηση θα τίθενται σταδιακά σε λειτουργία. Μας ανέφεραν όμως και είναι γνωστό από χρόνια οτι το εσωτερικό δίκτυο του Μπατσίου είναι πεπαλαιωμένο και δεν μπορεί να δεχτεί πέραν των άλλων και μεγάλες ποσότητες νερού λόγω μικρής διατομής των σωλήνων.

Για την ποιότητα των νερών θα μας δώσουν τις αναλύσεις μέχρι τέλος Απριλίου και για το τουριστικό καταφύγιο και την αποκατάσταση της παραλίας μας γνώρισαν τα κάτωθι:

Μας υπενθύμισε κατ'αρχάς ο κ. Δήμαρχος ότι το λιμάνι του Μπατσίου είναι το μοναδικό που ανήκει στον Δήμο Άνδρου και όχι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Στην πρόταση για τα έργα στο τουριστικό καταφύγιο του Μπατσίου, περιλαμβάνεται η προσθήκη πλωτής εξέδρας, η τοποθέτηση της οποίας θα συνδράμει στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, ο βραχισμός για τη θωράκιση του λιμανιού, η ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας και η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Κώδικα περί Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων ISPS (International Ship and Port Facility Security.

Έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, οι εργασίες για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα" και μέσα στην όλη διαδικασία των εργασιών του καταφυγίου περιλαμβάνεται και η μελέτη για την αντιμετώπιση αποκατάστασης της παραλίας του Μπατσίου.

Συνάδελφοι θα παρακολουθούμε τα ανωτέρω θέματα επισταμένως και θα σας ενημερώνουμε ως οφείλουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επισκέπτης - ΧΩΡΑΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. 4 ώρες πριν
Πότε θα μας ενημερώσεις αγαπητό εν Άνδρω, για το ραντεβού των τριών ανεξαρτήτων της Υδρούσας με τον δήμαρχο ; Τι διαπραγματεύσεις έγιναν; τι ανταλλσγές συμφωνήθηκαν; Δυστυχώς είσαι ανημέρωτος; Μάλλον η ρήξη τελειώνει. Συσπειρώνεται ο δήμαρχος και θα μείνει ο Έπαρχος Λοτσάρης μόνος του με τον πόνο του και την Πλούσκα.
Μα όλα τα καλά δεν τα μαθαίνεις τελικά... Το ραντεβού έγινε χτές το απόγευμα και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ε! αφού τα ξέρεις και τα γράφεις εσύ τι ζητάς να τα γραψουμε κι εμείς. Έμεις έχουμε μείνει στον Πειραια και στα ακτοπολϊκά... Αυτά έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον νομίζουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro