Ενοχλητικές αλήθειες για την Πλούσκα. Tο αδιέξοδο των σκουπιδιών της Άνδρου στο ECOPRESS

Στο πάνελ της συνάντησης των 70κόντα στο Τιτάνια: η κ. Πάνου, ο κ. Πολυκράτης και ο πανεπιστημιακός του μονολόγου... (φωτ. Εν Άνδρω).

Το θράσος των ψεύτικων προφίλ και των ψευδωνύμων του «Δήμου Πλούσκας» δεν έχει τέλος. Έχουν μπλοκάρει κοντά 2½ χρόνια την χωροθέτηση με τον «επικεφαλής της ελάσσονος» (ένας σύμβουλος ουσιαστικά), και έχουν πει τα πλέον απίθανα για τον χώρο του ΧΥΤΥ.

Αποτυπώνουμε μερικά για την ιστορία του θέματος: (α) ρέμα, που δεν είναι ρέμα σύμφωνα με το κράτος, (β) αρχαιολογικός χώρος, που δεν είναι αρχαιολογικός χώρος σύμφωνα με την αρχαιολογία, (γ) υπόγεια νερά, που όπου υπάρχουν είναι στα 200 μέτρα βάθος σύμφωνα μe το κράτος, (δ) υδροδοτούσες γεωτρήσεις πόσιμου νερού, που όμως έχουν 60% άλατα και χρειάζονται 80.000 ευρώ τον χρόνο να τραβήξουν το νερό από τέτοια βάθη και επιπλέον μηχάνημα 500.000 ευρώ για να το καθαρίσει, το οποίο δεν υπάρχει! Άρα το «πόσιμο» δεν πίνεται όπως είπε στο ΔΣ και δημοτική σύμβουλος που αντιδρά στον XYTY!!! (ε) δρόμοι που δεν θα μπορούν να αντέξουν μεταφορά φορτηγών κλπ προς τον ΧΥΤΥ, οι οποίοι όμως δεν έγιναν αφού δεν προχωρά ο ΧΥΤΥ!!! (στ) καθηγητές άσφαλτοι (!!!) και αλάθητοι (!!!) κάτι που δεν αντέχει σε επιστημονική κριτική μιας και το άσφαλτο και το αλάθητο το έχει μόνο ο Πάπας!!! Αφήστε που στο ΠΕΣΠΑ το 2016, όπως θα δούμε παραπάκατω άλλα καταγράφηκαν...

Τώρα οι ψευδώνυμοι και ψευδεπίγραφοι έχουν επανέλθει με το κορυφαίο: καθηγητές πανεπιστημίου κόντρα σε ιδιώτες μελετητές. Γράφουν εδώ μέσα κάτι φυσιογνωμίες όπως π.χ. «Νίκος» (που μπορεί να είναι Νίκη, Μίνα, Μαρία, Άννα, Θόδωρος, Ανδρέας, Γιάννης κλπ) και «Ντροπή» (που μπορεί να ντρέπεται και για το ποιος είναι και γι’ αυτό δεν το λέει το όνομα του) κλπ.

Όλοι αυτοί οι "αγανακτισμενοι" μιλάνε για "καθηγητές πανεπιστημίου" που λένε "θέσφατα". Δεν ξέρουν οι δύσμοιροι πως στην επιστήμη ΔΕΝ υπάρχουν θέσφατα. Μόνο στον συνδικαλισμό των δημοσίων υπηρεσιών (π.χ. ΥΠΑ, ΕΦΟΡΙΑ, κλπ) υπάρχουν "θέσφατα". Και αναρωτιούνται κιόλας οι ανώνυμοι: "Πως μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει το κύρος των καθηγητών ένας ιδιώτης μελετητής;"

Εξ ορισμού γι' αυτους το πανεπιστημιακό κράτος έχει πάντα δίκιο. Αλλά πράγμα περίεργο δεν δέχονται το κράτος ως υπηρεσίες (πχ υδρογεωλόγοι της Περιφέρειας, μηχανικοί Δήμου Άνδρου κλπ). Αυτό το κράτος το γεμίζουν μηνύσεις. Όμως το κράτος των καθηγητών (που στηρίζει τους ιδιώτες με τις μελέτες του!!!) το δέχονται! Είναι το "καλό και άσφαλτο" κράτος"!!!

Από την συνάντηση των 70κόντα στο Τιτάνια το 2016. Αυτό για να ξέρουμε γιατί μιλάμε... (φωτ. Εν Άνδρω)

Να τους θυμίσουμε κατ΄αρχή πως πριν πάρουν αυτούς τους δύο καθηγητές (αυτοί οι ιδιώτες της Πλούσκας) στη δούλεψη τους είχαν πάρει άλλον πανεπιστημιακό (στη δούλεψη τους), τον οποίον παρουσίασαν στο Τιτάνια ως ειδικό γνώστη του θέματος!

Συζητήσαμε μαζί του τότε. Έκανε μια «έκθεση» που έλεγε ότι έλεγε. Του ζητήσαμε να κάνει διάλογο με τον μελετητή. ΑΡΝΗΘΗΚΕ! Είπε τα εξής ειστημονικά: «εγώ λέω τα δικά μου, ο μελετητής λέει τα δικά του, τι διάλογος να γίνει;» Και απήλθε. Δεν τον ξαναείδαμε και ούτε ξανακούσαμε για την επιφανή μελέτη του!

Μετά έφτασαν στην Άνδρο δύο επόμενοι πανεπιστημιακοί που παρουσιάζονται από τους Πλουσκαίους ως "θέοι", ενώ απλά λένε γνώμες χωρίς να έχουν κάνει μελέτη και έρευνα πεδίου. Απλώς συνάγουν γενικά συμπεράσματα.Όμως χωρίς επίσημες αξιολογήσεις στο τραπέζι έχουμε "συμπεράσματα γενικόλογα"! Τουτέστιν μεθερμηνεύομενο: "θεωρητική κουβέντα να γίνεται"! Και αυτό στην φυσική και στην χημεία που είναι τα πάντα μετρήσεις!!!

Πάνω σε αυτή την κουβέντα μάς προέκυψαν και οι τρεις διαφωνούντες του Σουσούδη που έχουν κάνει καραμέλα το "πανεπιστήμιο" και το "πανεπιστήμιο" και οι "δύο καθηγητές". Ωραίο ακούγεται, αλλά... πολύ συνδικαλιστικό και καθόλου επιστημονικό. Προς πληροφόρηση τους οι πανεπιστημιακοί όταν διεκδικούν "το αλάθητο" (κάτι που τους πληροφορούμε πως εξ ορισμού είναι λάθος μιας και στο πανεπιστήμιο ΔΕΝ υπάρχει το αλάθητο) πρέπει να καταθέτουν μελέτες σε συνέδρια ή σε επιστημονικά έντυπα κλπ και κρίνονται από αντίστοιχους επιστήμονες. Δεν κρίνεται η επιστήμη σε δημοτικά συμβούλια με χειροκροτήματα και επιφωνηματα κατοίκων ή δημοτικών συμβούλων πολυποίκιλων επαγγελμάτων (π.χ. ενοικιαζόμενα δωμάτια! οδηγοί ταξί! πνευμονολόγοι! πυροσβέστες! φιλόλογοι! κλπ),

Όμως στην περίπτωση των Πλουσκαίων η επιστήμη "έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια"! Όλοι κρίνονται ανάλογα με την θέση που παίρνουν "υπέρ ή κατά" της χωροθέησης. Αυτό φυσικά δεν είναι επιστήμη. Είναι πολιτική και συνδικαλισμός. Κάτι που ξέρει καλά ο εκ των ηγετών του "κινήματος" ως παλαιός και έμπειρος συνδικαλιστής με καριέρα στον χώρο...

Μερικές λεπτομέρειες τώρα για το τι λέχθηκε για την "γνωμάτευση" του καθηγητή Σταμάτη στο ιστορικό ΠΕΣΠΑ του 2016. Σε εκείνη την "ιστορική" συνάντηση ο καθηγητής Σταμάτης ανέφερε την πείρα του στο θέμα και δήλωσε πως έχει κάνει και αντίστοιχη γνωμάτευση για ΧΥΤΥ στην Ήπειρο. Όμως όπως αποκαλύφθηκε από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος (του ελληνικού κράτους) και τον υδρογεωλόγο Κυκλάδων (του ελληνικού κράτους κι αυτός) ο καθηγητής Σταμάτης είχε κάνει εκεί μελέτη για λογαριασμό ιδιώτη εργολάβου, η οποία έλεγε πως ο ΧΥΤΥ δεν είχε αστοχίες!!! Ο ΧΥΤΥ εκείνος όμως είχε αστοχιες!!! Και η γνωμάτευση του καθηγητή αποκλήθηκε "ΔΙΑΤΡΗΤΗ"!!!! Αυτά και λέχθηκαν και γράφτηκαν στα πρακτικά του ΠΕΣΠΑ το 2016! Δεν θέλουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο για τον καθηγητή Σταμάτη και τις "γνωματεύσεις" του. Ο νοών νοείτο....

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 ΥΓ1. Προς πληροφόρηση όλων. Μαθαίνουμε πως ο Δήμος Άνδρου έχει καταθέσει νομικό υπόμνημα που επισημαίνει τις ποινικές και αστικές ευθύνες του κ. Θεοδωρίδη για την "αιώνια" αναβολή του ΠΕΣΠΑ!!! Η δικαιολογία Θεοδωρίδη είναι... να έρθει το ΙΓΜΕ!!! Πρακτικά είναι πολιτική απόφαση - λόγω των ΓΓ του ΥΠΕΣ - να "καεί¨η Πλούσκα! Κατά την γνώμη μας η Πλούσκα "κάηκε". Όσο υπάρχει αυτή η πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΣ πολύ δύσκολα θα παρθεί απόφαση. Όπως έχει "καεί" και η Σταυροπέδα, η οποία μαθαίνουμε πως κάποια στιγμή θα κλείσει. Το τι θα γίνει τότε εμείς το έχουμε πει. Εσείς δεν θέλετε να το ακούσετε. Αλλά πολύ φοβόμαστε πως θα το δείτε και υα το ζήσετε! Το τι θα λένε τότε οι Πλουσκαίοι και οι άλλοι το φανταζόμαστε. Το πόσο θα χάσει η Άνδρος το καταλαβαίνετε. Όλα αυτά γιατί "παίζονται πολιτικά παιχνίδια" μέσα από την υποδαύλιση ενός πρωτόγονου τοπικισμού. Κάπως έτσι χάθηκαν τα ΕΣΠΑ, αλλά χτίστηκαν και χτίζονται πολιτικές καριέρες πάνω στα σκουπίδια. Δεν σας αρέσει να το πείτε, αλλά έτσι είναι... 

ΥΓ2. Ήδη ένα ακόμα εκτεμές προειδοποιητικό δημοσιεύμα stiw 12 Φεβρουαρίου 2018 για την Άνδρο κρούει το κώδωνα του κινδύνου στο ECOPREWSS. αλλά το ΥΠΕΣ δεν υπάρχει, το ΠΕΣΠΑ ζητά τώρα και "γνωμοδοτησεις του ΙΓΜΕ" (σε λίγο και της NASA), o ΓΓ του ΥΠΕΣ συνεχίζει να κάνει διαδικαστικές ενδτάσεις ως "επικεφαλής της μειοψηφίας" (μόνος πλέον)!!! Και οι τρεις της Υδρούσας ζητάνε "δημοκρατικά" τα σκουπίδια να πάνε εκτός Υδρούσας (ούτε σε ακατοίκητη και απόμακρη περιοχή δεν δέχονται). Στο τραπέζι υπάρχει από την μεριά τους η πρόταση του γιατρού Βόσσου - σε συζητήσεις - να πάνε στην Αγία Θέκλα ως "κεντροβαρούς σημείου"!!! Μήν αδικούμε όμως τον γιατρό, την απίστευτη αυτή πρόταση - που πλήττει τον τουριστικό οικισμό του Κολύμπου, τον αρχαιολογικό χώρο του Στρόφιλα, τον κεντρικό δρόμο της Άνδρου και την αρχαία και νέα Παλαιόπολη - διατύπωσε πρώτος ο ειδικός ΓΓ του ΥΠΕΣ Β. Καπετάνιος!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ECOPRESS (12/2/2018):

Άνδρος: Το νησί των …. σκουπιδιών!  – Ρεκόρ καθυστερήσεων και άγριος πόλεμος για το νέο ΧΥΤΥ – Τι λένε οι υπεύθυνοι

 Καλοκαίρι 2011. Τα επί μήνες σωριασμένα σκουπίδια καίγονται σε δρόμο της Άνδρου!!! Αυτοανάφλεξη είπαν. Κανείς δεν ξέρει. Ανεξαρτήτως του ποιός έφταιγε η Άνδρος πλήρωσε το κόστος. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα αν μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους. Αλλά που μπορούν να πάνε; ΠΟΥΘΕΝΑ χωρίς χωροθέτηση... Άρα κάποια στιγμή θα μείνουν...

Η Άνδρος, η λεγόμενη και «Μικρά Αγγλία»  ή αλλιώς το νησί της ναυτιλίας και των εφοπλιστών γίνεται πλέον το νησί των … σκουπιδιών.

Ο παλιός ΧΑΔΑ, που από το 2012 έβαλε την Άνδρο στη μαύρη λίστα των ελληνικών περιοχών με παράνομες χωματερές, μετά από ευρωκαμπάνες και τον σχετικό διασυρμό,  με χρηματοδότηση της   Ευρωπαϊκής Ένωσης μετατράπηκε σε ΧΑΔΑ προς εξυγίανση με δεματοποιητή. Ωστόσο  συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο όλα τα τελευταία χρόνια τα  σκουπίδια του νησιού, ο δεματοποιητής είναι έτοιμος να σκάσει και τα σκουπίδια ήδη ξεχειλίζουν.

Παράλληλα η Άνδρος υποτίθεται ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση και χρηματοδότηση με 7 εκατομμύρια ευρώ της οριστικής λύσης Χώρου Υγειονομικής Ταφής  (ΧΥΤΥ) των Απορριμμάτων στη θέση Πλούσκα.

Νειμποριος 2011. Σκουπίδια στο ρέμα. Καίγονται παράγοντας διοξίνες. Ενδιεφέρεται κάποιος γιατρός ή καθηγητής πανεπιστημίου για την πραγματική μόλυνση και τα παιδιά που αναπνέουν τους ρύπους; Ή μόνο όλοι εξαντλούνται σε μια θεωρητική συζήτηση περί μόλυνσης; Πρακτικά υπάρχει αδιαφορία για την υγεία όλων των κατοικων, για το περιβάλλον όλου του νησιού και για την οικονομία και τον τουρισμό που θα καταρρεύσουν...

Ρεκόρ καθυστερήσεων

Εδώ και πολλούς μήνες εκκρεμεί να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Νοτίου Αιγαίου  για την έγκριση ή την απόρριψη της μελέτης για τον ΧΥΤΥ της Άνδρου στη θέση Πλούσκα. Ενώ το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών του νησιού είναι εκρηκτικό και επείγον,  η Άνδρος  κατέχει το αρνητικό ρεκόρ  των αργοποριών  στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Πέραν των διαδοχικών προσπαθειών χωροθέτησης ΧΥΤΥ από το 2000 η τελευταία προσπάθεια χωροθέτησης ΧΥΤΥ  στο νησί  χρονολογείται 6 χρόνια (!) από το 2012.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:  http://ecopress.gr/?p=5737

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρώτα χαίρομαι που αυτή τη φορά δεν κόψατε το μισό σχόλιο μου (απορώ πως νομίζετε πως θα σας επιτρεψουμε να μας βρίζετε χωρίς λόγο - Εν Άνδρω)
Τώρα το που θα πάνε τα σκουπίδια ούτε εγώ, αλλά ούτε και εσείς είστε γνώστης. Πρέπει ψύχραιμα και νηφάλια να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν σωστά τις μελέτες τους χωρίς τοπικισμούς και κάτω από το τραπέζι αποφάσεις. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί προσπερνάμε τη πρότασή μου, νομίζω ότι θα κάνει καλό σε όλους και κυρίως στην Άνδρο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Δεν αναρτούμε ύβρεις ιδίως όταν έχουν προσωπικό χαρακτήρα και δεν στηρίζονται σε δεδομένα.
2. Απαντήσαμε αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Επί 16 μήνες συζητούσαμε με τις εν λόγω κυρίες και τους κυρίους που τις ακολουθούν. Μάταιος κόπος... Δεν τους ενδιαφέρει η Άνδρος τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και η γνώμη τους...
3. Τα σκουπίδια θα δείτε προσεχώς που θα πάνε και τότε θα σας ενδιαφέρει. Στους δρόμους της Άνδρου! Το είπαμε το ξαναείπαμε και εσείς δεν καταλαβαίνετε. Η Σταυροπέδα γέμισε. Πόσα να πάρει ακόμα και πόσο θα κάνει το ΣτΕ πως δεν βλέπει. Χρόνος δεν υπάρχει, χρήματα σε λίγο δεν θα υπάρχουν. Η Πλούσκα πάει για πολιτικές βρούβες. Κι εσείς νομίζετε πως έχετε χρόνο για μελέτες από την αρχή. Τουτέστιν χτενίζεστε...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό ακριβώς εννοώ ότι πάντα είχατε άποψη αλλά τελευταία ήταν μονόπλευρη, διχαστική και ακραία. Σας καλώ λοιπόν να αναλάβετε πρωτοβουλία ώστε τα αντίθετα μέρη να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν. Τότε μόνο θα έχετε προσφέρει πραγματική υπηρεσία στο νησί μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάναμε ότι ήταν δυνατόν το 2015. Ατυχήσαμε. Σας τονίζουμε πάλι πως οι απόψεις μας ήταν πάντα οι ίδιες.
Αντιστρέφουμε την πρόταση σας: Δεν δοκιμάζετε εσείς - που φαντάζομαι δεν θεωρείτε τον εαυτό σας διχαστικό και ακραίο - μήπως τα καταφέρετε καλύτερα;
Μέχρι όμως να τα καταφέρετε δεν προτείνετε κι έναν χώρο να πάνε τα σκουπίδια γιατί η Σταυροπέδα γέμισε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, ήμουν και εγώ στο Τιτάνια και ο μελετητής κ Αγ.Οικ. που δείχνει η φωτό που δημοσιευετε στην κάρτα που μου έδωσε γράφει ότι είναι Δρ.Περιβαλλοντολογος και όχι καθηγητης πανεπιστημίου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ο κ. Πολυκράτης τον σύστησε ως πανεπιστημιακό εμείς δεν τον ξέραμε. Εσείς που το ξέρατε γιατί δεν διαψεύσατε τον κ. Πολυκράτη;
Προς δική σας γνώση ο έτερος καθηγητής που έφεραν οι της Πλούσκας ενδιαφερόμενοι στο ΔΣ τον Οκτώβριο του 2015 έβαλε έναν υποψήφιο διδάκτορα και μίλησε που πήγε στον χώρο!!! Αφήστε θα μπλέξετε. Το όλο θέμα είναι χαμένο μεταξύ υποψηφίων διδακτόρων και υποψηφίων δικτατόρων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή ερευνήστε χτες που άδειασε η νταλίκα με τα σκουπιδια που φόρτωσε από γήπεδο στη χώρα? Στο νταμαρι του Πέτσα . Αυτά γιατί δεν τα γράφετε? Μη τους καλύπτετε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν έχουμε ένα ανταποκριτή σε κάθε γειτονιά στην Άνδρο. Όποιος ξέρει κάτι ας μάς γράψει, ας στείλει φωτογραφία, ας μιλήσει. Ποιος καλύπτει ποιόν αγαπητέ μου; Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που τα γράφουμε επωνύμως. Αλήθεια μιας και είστε Πιτροφιανός που έχει χαθεί ο Πιτροφός αυτά τα χρόνια;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή σας διαβάζω αρκετό καιρό και τα άρθρα και σχόλιά σας είναι εξαιρετικά και βλέπουν τα γεγονότα του νησιού αντικειμενικά. Το τελευταία καιρό και με αφορμή τη περίφημη ΠΛΟΥΣΚΑ αρχίσατε να αλλάζετε στάση με αποκορύφωμα το τελευταίο σας κείμενό...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ότι γράφετε από εδώ και κάτω είναι προϊόν άγνοιας ή ψεμάτων. Προς πληροφόρηση σας το Εν Άνδρω δεν έχει αλλαξει θέση ούτε ένα λεπτό στα τρια αυτά χρόνια.
Σας παραπέμπουμε (α) στο κείμενο μας: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ - Μάρτης 2015.(β) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑ΅- Μάρτιος 2015 (γ) Δεκάδες κείμενα μας για την ανάγκη χωροθέτησης του ΧΥΤΥ "εδώ και τώρα" στην Πλούσκα όλα αυτά τα χρόνια. (δ) Στη συνεχή διαμάχη μας για τον τοπικισμό και τον καιροσκοπισμό του "επικεφαλής της ελάσσονος" και των φίλων του (ένας σύμβουλος με την συνδρομή των τριών αποχωρησάντων από τον κ. Σουσούδη) (ε) πως είστε "τακτικός αναγνώστης" και δεν έχετε δει σε όλα τα κείμενα περί Πλούσκας (10 περίπου από τον Οκτώβριο 2017) το πόσο επιθετικά αντιδρούν οι Πλουσκαίοι (ανώνυμοι) στα κόσμια και πληροφοριάκα γραπτά μας;
ΔΕΝ χρειάζεται να γράψουμε κάτι άλλο. Είτε δεν μάς παρακολουθείτε είτε ψεύδεστε. Διαλέξτε και παίρνετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυό πανίβλακες...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν μπορούσατε να μην βρίζατε θα ανεβάζαμε το σχόλιο σας...
ΥΓ Στην χωροθέτηση εμπλέκεται νομικά και πολιτικά μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο. Πως εσείς ένας "σκεφτόμενος" δεν το ξέρετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά η Βολίκα θα πεί ναι στον Καμπανό όπως παλιά και μετά να δούμε τι θα πεί η φίλη της η Μαμάη και ο φίλος της ο Βόσσος

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η Πλούσκα εκτός από χυδαίους φασιστες έχει και... χυδαίους κλόουν. Καλά πάτε συνεχίστε. Τα χάλια σας τα στέλνω στους επικεφαλής Πλουσκαίους αυτής της χυδαίας καμπάνιας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Α..... (Διαγράφετε ένα όνομα) ποιά είναι αυτή που εξουσιάζει την Ανδρο??? (Διαγράφεται μια επιθετική προτροπή)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μαμάη σταμάτα με την πλούσκα γιατί τα σκουπίδια θα πάνε καμπανό και θα κλαίς μετά

Περισσότερα