Εντάσσονται σε χρηματοδότηση το "κλειστό" Γαυρίου και η μαρίνα Μπατσίου

 

Από τα προσχέδια του "κλειστού" Γαυρίου

Προχωράνε δύο ζωτικά έργα για την Άνδρο, το ένα το "κλειστό" στο Γαύριο κι το άλλο η μαρίνα στο Μπατσί. Τα έργα σχεδίασε ο Δήμος Άνδρου και εντάχθηκαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Τώρα που άνοιξαν οι κρουνοί του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων "Φιλόδημος 2" του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρά η χρηματοδοτική ένταξη τους.

Από την εξαγγελία των έργων (15/3)

Σύμφωνα με τον κατάλογο των έργων που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 15/3 στην Άνδρο αναλογούν αυτά τα δύο έργα:

Κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου. Ο χώρος και ένα προσχέδιο είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας Γ. Γλυνού. Η διοίκηση Σουσούδη το εξήγγειλε από την αρχή τα θητείας της (2014). Και το προχώρησε φτιάχνοντας φάκελο (2016). Όπως φαίνεται η Περιφέρεια τώρα που άνοιξε η χρηματοδοτική κάνουλα των δημοσίων επενδύσεων το προχωρά προς ένταξη μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος στον Φιλόδημο 2 του υπουργείου Ανάπτυξης. Το κονδύλι είναι της τάξεως 1,46 εκ. ευρώ.

Η ολοκλήρωση αυτού έργου θα δώσει στη νεολαία όλης της Άνδρου το πρώτο κλειστό γυμναστήριο και στον Α.Ο. Άνδρου τη δυνατότητα να παίζει αγώνες μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο. Η δε θέση του στο Γαύριο διευκολύνει την προσέλευση και αποχώρηση ομάδων για το τοπικό πρωτάθλημα από τα άλλα νησιά.

Μαρίνα Μπατσίου. Η μαρίνα διαμορφώθηκε επί δημαρχίας Κυριάκου Θωμά με επίβλεψη της Νομαρχίας. Το έργο είχε παρενέργειες στον όρμο του οικισμού και λόγω ορισμένων ελλείψεων δεν αδειοδοτήθηκε. Όπως φαίνεται και από την εξαγγελία έφτασε η ώρα επί διοίκησης Σουσούδη να ολοκληρωθεί λιμενικά και να προστατευθεί η παραλία με βάση ακτομηχανική μελέτη που έχει εκπονηθεί. Με την ολοκλήρωση θα μπορούν να δένουν περίπου 60 σκάφη αναψυχής με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Το κόστος του έργου που θα χρηματοδοτηθεί και αυτό από Αναπτυξιακό πρόγραμμα Φιλόδημος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι 610.963 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να διορθωθουν τα προβλήματα στην ακτή του οικισμού, ενώ  αυξάνεται η δυνατότητα του Μπατσίου ως τουριστικού προορισμού μιας και θα μπορεί να φιλοξενεί και τουρίστες σκαφών αναψυχής.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

KANENA NEO AΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ? ?
ΚΑΤΑ...ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ...ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ? ?
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ? ?
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ! !
ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

@KGLYGIZOS
#κλειστό γήπεδο στην Ανδρο.Ο σπόρος που ρίχτηκε...δίνει τώρα καρπούς απο το σημερινό Υπουργείο, που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του.Να θυμηθούμε εδω όλοι πώς ξεκίνησε.Δείτε το link:http://androssimera.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5.htmlhttp://pic.twitter.com/6PUxMqxQ6E

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε ΠΕΡΤΕΣΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡ ΙΑΚΩΒΟΣ, να αγιάσει το στάμα σας!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΔΡΟΥ.
ΑΥΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόκειται για δύο τύπους γηπέδων που εφαρμόζονται κυρίως, στην επαρχία και τα νησιά, οι οποίες έχουν ως εξής:
α) Τ 10β χωρητικότητας περίπου 500 θέσεων για αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ και χαντ-μπωλ
και
β) Τ 11β χωρητικότητας 450 θέσεων μόνο για Μπάσκετ και βόλεϊ.
Το βασικό πλεονέκτημα του γηπέδου τύπου Τ 10β, εκτός από το ότι διαθέτει περισσότερους βοηθητικούς χώρους, μας τόνισαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α, ότι συνίσταται μάλιστα για το ότι, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν και μουσικές εκδηλώσεις τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν μέχρι 1.200 άτομα.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ '' Τ10Β''...ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΩΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΥΤΕΡΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ? ?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Η ΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΤΑΤΕ... ΨΙΧΟΥΛΑ, ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ...ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ! !
ΟΧΙ...ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΕΤΕ ΤΟΣΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ !
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΟΣΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε παιδια διαβαζουμε στο facebook, ότι άρχισαν να λενε μπράβο στον Θεοδόση, να τον εξυμνούν που δουλεύει για το τόπο μας και αναρωτιόμαστε όλοι τι έγινε με την υλοποίηση του κλειστού στην Ανδρο ??
Απειρες οι φορές που του ζήταγαν να μας δείξει πρωτόκολλα κια γενικότερα ενέργειες που έχει κάνει για αυτό το έργο ζωής για το νησί μας και ουδέποτε αλήθεια είδαμε ή δημοσιοποιήθηκε κάτι απο πλευράς Δήμου.
Καλά αυτοί οι Συριζαίοι εκεί στα Υπουργεία, πως ερχονται και προωθούν ένα τέτοιο έργο επι δημαρχίας Σουσούδη, όταν αυτός δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως , τόσο large είναι ? ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Mην βιαζεστε να λετε ότι εγινε κιόλας το κλειστο στο γαυριο?
Αν δεν τρεξουν οι σημερινοι δημοτικοι μας και όχι μονον αρχοντες, οι τοπικοι συλλογοι, οι ιδιοι οι γονεις των εκατονταδων παιδιων μας απο ολα τα αθληματα,όλοι μαζι, ωστε να γινει σε χρονο ρεκόρ, όπως εγινε και το νεο δημοτικο σχολειο, μην πανηγυριζουμε λοιπον.
Σηκωστε μανικια και αφηστε στην ακρη, ποιανου ιδεα ηταν και ποτε? και τρεχατε ..ποδαρακια μου για αμεσες εσκαφες...
Η κατασκευη διπλα στο λιμανι,διπλα στις αλλες σχολικες εγκαταστασεις θα ειναι το νεο κοσμημα της Ανδρου και αυτοματα μπορουν να ξεκινησουν νεα αθληματα κλειστου, νεα πολιτιστικα προγραμματα, να προγραματιστουν, αφου πλεον δεν θα μας φοβιζει ο καιρός,
οι βροχες κλπ καιρικες συνθηκες για κανενα μηνα ολάκερου του χρονου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιά το κλειστό στο Γαύριο θα είχατε ακούσει κάποιους «περίεργους» τύπους που έλεγαν ότι το έργο το σαμποτάρει ο Καπάκης γιά να μην το πιστωθεί ο Σουσούδης. Τώρα που θεωρητικά προχωράει που θα πάνε να κρυφτούν απο τη βλακεία που τους δέρνει.

This comment was minimized by the moderator on the site

εκλογές επέρχονται ελπίζω να είναι ένα θαααααααααααααα

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωρες ειναι να μας βγεί τώρα και ο αξιοσεβαστος Επαρχος Ανδρου και να μας πει ότι αυτος φροντισε να γινει το κλειστο στο γαυριο ...τοτε θα γελασει και το παρδαλο κατσικι κυριε Διαμαντη.
Οταν καποιοι μιλαγαν για την αναγκη να ‘’ σπρώξουν’’ την προσπαθεια της τοτε δημοτικης κοινοτητας με αρχικα τον κυριο Νικο Τριδημα και μετεπειτα τον κυριο Μιλτο Καρλο, ολοι τους χλευαζαν απο την ΧΩΡΑ μεχρι το ΦΕΛΛΌ.
Ε λοιπον τωρα λιγο σεβασμο, στα προσωπα αυτα και ενα ευχαριστω,μία συγνώμη, γιατι, δεν ηταν οι τρελλοι του χωριου, αλλα οι πραγματικοι πατριωτες, ανεξαρτητα δημοτικης παραταξης που τοτε εκπροσωπουσαν.

Περισσότερα