Ξεκίνησε η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων (και της Άνδρου). Αντί χειροκροτημάτων εκφράσεις… λύπης!!!

 

Από την επίσημη τελετή για τα εγκαίνια στο δημαρχείο Συρου.

Εγκαινιάστηκε η πρώτη από τις τέσσερις φάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των ελληνικών νησιών στη Σύρο (19/3) από τον Αλέξη Τσίπρα. Και βέβαια το ελληνικό παράδοξο συνεχίστηκε και με το έργο αυτό. Έτσι αντί χειροκροτημάτων στο τέλος της μέρας είχαμε εκφράσεις «λύπης»!!!

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το έργο όμως η κάλυψη «ξέχασε» όσους συνέβαλαν μέχρι σήμερα σε αυτό! Η Νέα Δημοκρατία έβγαλε αμέσως ανακοίνωση «ενθυμούμενη» πως ήταν αυτή που το ξεκόλλησε και το δρομολόγησε! Και η Κομισιόν με tweet αργά το απόγευμα «θύμισε» σε όλους πως ήταν αυτή που το χρηματοδότησε!!! Απίστευτα κι όμως ελληνικά!!!

Τέλος πάντων πέρα από τα χειροκροτήματα και τις έκφρασεις λύπης για την μέρα να σημειώσουμε πως το σημαντικό αυτό έργο λύνει το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης των κυριότερων νησιών των Κυκλάδων με διπλές συνδέσεις μεταξύ τους και με την Αττική! Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το συνολικό κοινωνικοοικονομικό όφελος, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της διασύνδεσης των Κυκλάδων, προσεγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα νησιά που επωφελούνται και η Άνδρος – καθώς πλέον υπάρχει διπλή διασύνδεση - μια μέσω Κάβο Ντόρου και Εύβοιας με το Αλιβέρι και άλλη μια με Σύρο. Με τα σημερινά εγκαίνια η πρώτη φάση, παύει να είναι δοκιμαστική και μπαίνει σε κανονική λειτουργία. Θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση για τις Κυκλάδες. Η Β’ Φάση προβλέπει ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού της Νάξου και αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών συνδέσεων Άνδρου-Τήνου και Άνδρου-Λιβαδιού (Εύβοια).

Όπως είχαμε πει εγκαίρως το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Νειμποριό σταματά. Οι μηχανές του θα ξηλωθούν και θα φύγουν. Όσοι υπάλληλοι της ΔΕΗ είτε θα βγουν σε σύνταξη θα απορροφηθούν στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Ανοίγει πλέον ο δρόμος για αξιοποίηση του λιμανιού της Χώρας και των κτηριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ.Μπασαντής, ένας έγκυρος full-time συνωμοσιολόγος.
ΕΡΩΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Σας παρακαλώ πολύ μάς λέτε ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ που διαβάσατε από εμάς στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ; Παρακαλώ ΕΝΑ. Αν Βρείτε και δεύτερο κερδίζετε δωρεάν ταξίδι στην Μυκόνο!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στη Σύρο, στην περιοχή Λαζαρέττα.
Aνάμεσα στ’ άλλα επεσήμανε ότι :
Είναι προγραμματισμένες άλλες τρεις φάσεις και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 245 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ?
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ...ΜΙΣΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λοιπόν είναι όπως τα λέτε. Υπήρξε μπέρδεμα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ΕΕ η κάλυψη όχι. Η διαμαρτυρία Σχοινά ήταν για την κάλυψη. Σήμερα έγινε διόρθωση. Την κάνουμε κι εμείς κι ευχαριστούμε. Πάντως η "λύπη" μένει γιατί κάποιοι δεν σέβονται την διαδρομή των έργων και όσους βοήθησαν. Και αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει σε τέτοια έκταση.
Σας ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΟ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΕΧΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ.
Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΣ !
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο σήμερα έγινε η διευκρίνιση πως η αναφορά ήταν στην κάλυψη κι όχι στον λόγο του πρωθυπουργού. Πάντως η "λύπη" παραμένει γιατί μόνο στην Εκλλάδα συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα που δείχνουν έλελιψη πολιτικού πολιτισμού.
Σας ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ... Ο ‘’ ΠΛΑΤΑΝΟΣ’’ ...ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 6-8 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ‘’ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ’’ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΠΩΛΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ TUI, Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ 10 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4 ΚΑΙ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ? ?
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ? ?
ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ 49 ΜΟΝΟΡΟΦΑ ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ.
ΜΑΚΑΡΙ - ΜΑΚΑΡΙ - ΜΑΚΑΡΙ .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια εχουμε και εμεις ακούσει ότι μεγάλος ξενοδοχειακός κολοσσός, καλοβλέπει το οικόπεδο του εργοστασίου της ΔΕΗ και τον σε συνέχεια λιμένα της Χώρας για ταυτόχρονη αξιοποίηση τους.
Μάλιστα είχαν λένε και πληροφόρηση απο τα ...μέσα στην ΔΕΗ, για το πότε θα έκλεινε το εργοστάσιο και ήδη μαθαίνουμε, ότι έχουν γίνει οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αξιοποίησης του με την δημιουργία μονάδας 5 αστέρων, για ένα συγκρότημα στολίδι στο Αιγαίο ...εφάμιλλο με αυτά που διαθέτει η αλυσσίδα σε γνωστό θέρετρο στην Κύπρο.
Μακάρι να γίνει μιά και σε συνδυασμό με το υφιστάμενο λιμάνι, δίνει πρόσβαση, ξέχωρα απο το λιμάνι της Ανδρου το Γαύριο, να υπάρχει και η προσέγγιση με κόττερα πολυτελείας, να φιλοξενούνται στην μονάδα.
Βέβαια σε πολλούς εδώ στην χώρα, ίσως να μην αρέσει, που μιά τέτοια μονάδα, θα ζητήσει ιδιωτικό λιμένα-μαρίνα, φιλοξενίας των πολυτελών σκαφών των υψηλών πελατών της, αλλα θα πρέπει να το πάρουν απόφαση, ότι η Ανδρος μας , θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει, στον τουριστικό χάρτη και να μην παραμένει ο φτωχός συγγενής των άλλων Κυκλαδονήσων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου στο Νειμποριό δεν έχει παρθεί ακόμη. Η ΡΑΕ δεν συμφώνησε με την πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ και ανέθεσε σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ την διεξαγωγή μελέτης. Μέχρι την τελική λήψη της απόφασης το status μένει ως έχει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Την λύπη σας να απευθύνετε σε αυτούς που κακόβουλα σας ενημερώνουν γιατί φαίνεται εσείς δεν ακούσατε την ομιλία του. Ο Πρωθυπουργός ε΄πε ,με συγχρηματοδοτηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ενωσης και με την χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαικής Τράπεζας Ε πενδύσεων.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα δημοσιεύσαμε το επίσημο σχόλιο του υπεύθυνου εικοινωνίας του Κ. Γιούνκερ Μαργαρίτη Σχινά!!! Υπάρχει άλλος ποιος έγκριτος από το επίσημο tweet του επίσημου εκπροσώπου που το είχαν όλα τα site της Αθήνας;;;;;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το εργοστασιο στη Χωρα θα γινει οπως εχει ακουστει ενα μεγαλο ξενοδοχειο 5*, ωστε να αποκτησει επιτελους το νησι μας ενα τετοιο ξενοδοχειο ?
Η επενδυση ειναι ειπαν σχεδον ετοιμη, αρκει να αλλαξουν αμεσα Συντελεστη Δομησης στην εν λογω περιοχη, ωστε να τρεξει η υλοποιηση του εργου.
Μην τα αφησουμε παλι ολα στο Δημο, γιατι πολυ φοβομαστε οτι θα παει στις καλενδες!
Και ενα τελαυταιο .Θα θελησουν εκει κατω στο λιμανι, να δοθει η προβλητα για μαρινα της ιδιας της ξενοδοχειακης μοναδας η θα κολλησουμε στους ντοπιους εφοπλιστες, που ποιανουν τις προβλητες και δεν θελουμε τουτη την ωρα να επεκταθουμε στο αν αφηνουν εσοδα και ποσα στο νησι,χωρις να θελουμε να παραβλεψουμε βεβαιως τις υπολοιπες χορηγιες τους στο τοπο μας .Αλλα, αλλο αυτο και αλλο, ο ελλιμενισμος με μονιμες θεσεις?
Και καλα μεχρι τωρα δεν ζητηθηκε η επεκταση του λιμενα, αλλα οταν προκειται να ζητηθει η κατασκευη ιδιωτικης ξενοδοχειακης μαρινας πεντε αστερων, θα δοθει για χρηση ?