Απίστευτο! Καλαμάκι και Πλάκα Καπαριάς δεν έχουν νερό λόγω… λειψυδρίας!!!

 Όμορφη και θεαματική πλαγιά, ωραιότερη παραλία, αλλά από νερό... ζητείται ελπίς!!!

Λόγω «λειψυδρίας» η περιοχή Καλαμάκι Καπαριάς μέχρι την Πλάκα δεν έχει νερό! Αυτό μας είπε δημοτική υπάλληλος του ΚΕΠ Κορθίου. Ήταν η μόνη που σήκωσε το τηλέφωνο όσες φορές δοκιμάσαμε να μιλήσουμε με κάποιον αρμόδιο ή αναρμόδιο για να επαληθεύουμε επιστολή καταγγελίας αναγνώστη μας.

Για τις άλλες υπηρεσίες να πούμε πως προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιον στην Τεχνική Υπηρεσία. Ατυχήσαμε. Από 10:30 και 11:30 την Πέμπτη 22/3 το τηλέφωνο είτε μίλαγε είτε δεν απαντούσε!!! Δοκιμάσαμε πάλι μεταξύ 13:30 και 14:00. Πάλι είτε μιλούσε είτε δεν απαντούσε!!! Κάναμε μια προσπάθεια να βρούμε την τοπική πρόεδρο. Δεν απαντούσε. Και έτσι μεταφέρουμε εδώ κατ’ αρχή την αδυναμία επικοινωνίας μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμο Άνδρου μια απλή καθημερινή μέρα. Αλήθεια εκείνη η "τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες" που ανήγγειλε σαν είδηση πριν δύο χρόνια περιχαρής εφημερίδα δημοσίων σχέσεων φίλα προσκείμενη στην εκάστοτε ηγεσία τι έγινε καλή μου; Το συνδέσατε ή ακόμα;

Γράφουμε τα παραπάνω με την ελπίδα να τα διαβάσει ο δήμαρχος ή κάποιος άλλος και να ενδιαφερθεί για το νερό και για τις υπηρεσίες. Γιατί εικάζουμε πως ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας - λόγω εορτών - θα έχει ήδη φύγει από Πέμπτη για Αθήνα!!

(Αν ο καλός διευθυντής βρεθεί και αν δεν βαρεθεί ας απαντήσει! Μπορεί να έχει κάποια καλύτερη δικαιολογία από την «λειψυδρία»! Πριν λίγο καιρό ξαναγράψαμε κάτι και απάντησε με μια εβδομάδα καθυστέρηση μέσω facebook - τρελή πλάκα στον Δήμο που όλοι απαντάνε μέσω facebook!!!)

Διαβάστε τώρα και την καταγγελία του αναγνώστη μας που αποφάσισε να επενδύσει χρήματα και να κατασκευάσει ένα σπίτι στην Άνδρο. Αλλά σκόνταψε στο… νερό!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ

Καλησπέρα σας,

Σας γνωστοποιώ την επιστολή που έστειλα προς τον Δημαρχο Ανδρου για την ελλειψη νερου στην περιοχή του Καλαμακίου Καππαριας. Ελπίζω στην απάντησή τους

Ευχαριστώ

20/3/2018  

Κύριε Δήμαρχε,

          Έχω υπό ανέγερση την εξοχική μου κατοικία στην περιοχή Καλαμάκι Καππαριάς Άνδρου. Εδώ και πολύ καιρό οι εργασίες κατασκευής της οικοδομής έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης νερού. Παρακαλώ πολύ, να μεριμνήσετε άμεσα ώστε να τροφοδοτηθεί η περιοχή με νερό προκειμένου να προχωρήσει η αποπεράτωση της κατοικίας. Γνωρίζετε, ότι οι εργάτες των συνεργείων είναι ντόπιοι κάτοικοι και το γεγονός της έλλειψης του νερού έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί!

        Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι η Τουριστική περίοδος ήδη ξεκίνησε, η περιοχή κατοικείτε και η Άνδρος είναι ένα νησί εύκολα προσβάσιμο όλο το χρόνο! Για όλους αυτούς τους λόγους αντιλαμβάνεστε ότι η τροφοδοσία του νησιού με νερό είναι άκρως απαραίτητη. Σας τονίζω δε, ότι το αίτημά μου έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών και οχι για ψυχαγωγικούς σκοπούς (όπως γέμισμα ...πισίνας)

         Ελπίζω στην κατανόησή σας και στην άμεση επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζω εγώ και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Προκειμένου να έχετε την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί μου αν χρειαστεί σας γνωστοποιώ το e mail μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το τηλέφωνο επικοινωνίας 6972 996966

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κατριβές Θεόδωρος

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ έχουμε το πρόβλημα της δόμησης όπου να ΄ναι. Βεβαίως δόθηκαν Άδειες.
Εκατό οικισμούς έχει η Άνδρος , ο ένας χτίζει στο ...Καλαμάκι Καπαριάς, ο άλλος
στον Πλάτανο Στενιών , ο παράλλος σε όποιο διάραχο βλέπει θάλασσα και βρήκε
φτηνό και μετά άντε Κοινωνία πλήρωνε τα δίκτυα ρεύματος, επικοινωνιών, νερού,
έπειτα παίρνει ο καθένας και μια Άδεια για ιδιωτική γεώτρηση για να αποτελειώσει
όποια νερά υπόγεια υπάρχουν, ζητά <εξαρτάται πόσο ισχυρός είναι> και δρόμο,
πληρώνουν όλοι αυτό που αποκαλείται "εξοχική κατοικία" , κατοικείται αυτή ένα
μήνα το χρόνο, κατά τα άλλα έχουμε ανάπτυξη.
Ο Μυτιληνιός πολιτικός που προ χρόνια πρότεινε να σταματήσει η εκτός οικισμών
δόμηση (Σιφουνάκης), καταδίκασε το πολιτικό μέλλον του αλλά μήπως είχε δίκιο;
Ας έχουν όλοι στο μυαλό τους ότι Μάρτιο σε κανονικές συνθήκες πνιγόμασταν στα
νερά, κάθε βράχος ξεφλέιζε ενώ φέτος δεν τρέχουν ούτε οι πηγές ούτε τα ρέματα.
Έχομε μπροστά μας Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο δηλαδή
έξι ολόκληρους μήνες.
Υ.Γ. Μπορεί να γίνει μια έρευνα γιατί δεν έγιναν στην Άνδρο λιμνοδεξαμενές όπως στα
άλλα νησιά; Κάποιοι ξέρουν τα παρασκήνια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κ Κατριβε. Σας καταλαβαίνω απόλυτα για το πρόβλημα της έλλειψης νερού στο χωριό σας. Μάθετε όμως ότι τα ίδια προβλήματα υπήρχαν το 2017 στο Συνετι αλλά ακόμα και το Μπατσί το καλοκαίρι 2016 και 2017 είχε τεράστια προβλήματα με την τεχνητή έλλειψη νερού. Έχει ενδιαφερον να μάθετε αν το πρόβλημα οφείλεται σε λειψυδρία , ανικανότητα, ή σκοπιμότητα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ.ΚΑΤΡΙΒΕ,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ...ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΙΚΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ Η ΜΙΣΗ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΟΧΙ. ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Που αλλού θα γράψετε για το νερό της Πλούσκας; Ψάχνετε και για ακροατήριο στην Καπαριά τώρα. Όντως μωραίνει Κύριος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro