Έπαρχος Άνδρου: Εδώ και τώρα απόφαση του ΠΕΣΠΑ!

Φωτογραφία της Πλούσκας: Την είπαν ρέμα! Αρχαιολογικό χώρο! Χώρο με υπόγεια ύδατα! Και τι δεν είπαν 4 όλοι κι όλοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους 21 του ΔΣ του Δήμου Άνδρου! Έγιναν 4-5 υδρογεωλογικές γνωματεύσεις! Και συνεχίζουν - εκτός κάθε διαδικασίας - να ζητάνε και 6η και 7η και άλλες τόσες! Το ΠΕΣΠΑ του κ. Θεοδωρίδη ακ'ομα το... συζητάει!!! Αν δεν ήταν ΓΓ στο ΥΠΕΣ ο ελάσσων της αντιπολίτευσης το θέμα θα είχε κλείσει από το 2015 και η Άνδρος θα είχε ΧΥΤΥ..

Δημοσιεύουμε επιστολή του Επάρχου Άνδρου προς τα μέλη του ΠΕΣΠΑ και στον επικφαλής κ. Θεοδωρίδη. Η επιστολή επισημαίνει τις διοικητικές ευθύνες του ΠΕΣΠΑ και του κ. Θεοδωρίδη για τις εξωθεσμικές μεθοδεύσεις που οδήγησαν σε δυόμιση χρόνια καθυστερήσεις. Ο Έπαρχος υπογραμμίζει την οριακή πλέον κατάσταση στον ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας και τον κίνδυνο η Άνδρος να βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο με τα σκουπίδια,

Το συμβούλιο συνεδριάζει στις 9:00 το πρωί στις 29/3. Υπογραμμίζουμε την τελευταία - εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας - παραπομπή του κ. Θεοδωρίδη - μετά από 4 θετικές γνωμοδοτήσεις υδρογεωλόγων - στο μη έχων καμία δικαιοδοσία ΙΓΜΕ. Και θυμίζουμε πως για όλά τα παραπάνω υπάρχει πλήρες και αναλυτικό υπόμνημα του Δήμου Άνδρου που έχει κοινοπιηθεί στο ΠΕΣΠΑ και θέτει πλέον τον κ. Θεοδωρίδη και τα μέλη του συμβουλίου ενώπιον των διοικητικών, ποινικών και αστικών ευθυνών τους - Εν Άνδρω.

ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ      

28 Mαρτίου 2018

ΠΡΟΣ 1.Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

         2.Μέλη του ΠΕΣΠΑ

Άμεση Λήψης Απόφασης ΠΕΣΠΑ για το ΧΥΤΥ ΑΝΔΡΟΥ στην θέση Πλούσκα

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης την Πέμπτη 29/3/2018 και ώρα 09.00 του αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου (ΠΕΣΠΑ) που αφορά στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του έργου ΧΥΤΥ και ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ του Δήμου Άνδρου στην θέση Πλούσκα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα :

1.Το Νησί μας αναμένει 6 χρόνια την εφαρμογή των διατάξεων του Ν4014/2011 για την έγκριση η αιτιολογημένη απόρριψη χωροθέτησης που περιλαμβάνει επίσης σύμφωνα με ΠΕΣΔΑ μονάδα προεπεξεργασίας σύμμεικτων και μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών.

2.Η περίοδος διαβούλευσης έληξε τον Οκτώβριο 2015 με όλες τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών θετικές.

3. Ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης κος Ν. Θεοδωρίδης αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο ΠΕΣΠΑ το οποίο αντί να γνωμοδοτήσει ως όφειλε, ζήτησε αναβολή του θέματος και προσκόμιση στοιχείων με αποτέλεσμα να χαθούν 2 έτη έως και σήμερα.

4. Στη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στις 29/3/2018 υφίσταται ακόμη το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση εκ νέου αναβολής με αιτιολογικό την υποβολή εκ νέου συμπληρωματικών στοιχείων που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν απαιτητά αφού εκδωθεί πρώτα η ΑΕΠΟ ως ειδικός όρος της και συγκεκριμένα να προσκομιστούν πριν την έναρξη κατασκευής του έργου και με υποβολή μελέτη συμμόρφωσης τελικού σχεδιασμού προς έγκριση σε επόμενο στάδιο από την αδειοδοτούσα αρχή.

4.Ενδεικτικά αναφέρουμε ως πιθανό λόγο αναβολής σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Άνδρου, την διενέργεια πολλαπλών γεωτρήσεων βάθους   αναλύσεις, επιβλέψεις γεωτεχνικών εργασιών και μελέτη που για να μεταφερθεί γεωτρύπανο από Αθήνα απαιτείται τεράστιο κόστος και για να περάσει από ανώμαλη χωμάτινη οδοποιία εισόδου στο γήπεδο ΧΥΤΥ απαιτούνται δαπάνες διαμόρφωσης , εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που οι δημότες δεν αντέχουν με τα οικονομικά του αλλά κυρίως δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαιτούν πολυετείς δικαστικές διαμάχες με την Ιερά Μόνη που έχει ξεκαθαρίσει δια εξώδικου στις 20/3/2018 ότι δεν επιτρέπει την τέλεση οποιασδήποτε εργασίας, ανασκαφής, μελετητικής επίσκεψης, χρήσης κλπ. και εν γένει την παρουσία και άσκηση οποιασδήποτε μορφής δραστηριότητας ή έργου ή εργασίας λόγω κυριότητας της έκτασης . Άλλωστε το θέμα το οποίο αφορούν οι γεωτρήσεις (γεωλογική και υδρογεωλογική διερεύνηση χώρου) είναι γνωστό στην αδειοδοτούσα αρχή από το 2014 με επιστολές και απόψεις κατοίκων και του κοινού και είναι αδιανόητο 4 χρόνια μετά να αποτελεί ξαφνικά λόγο αναβολής με αδυναμία εκτέλεσης τους χωρίς πρώτα να υπάρξει η έγκριση ΑΕΠΟ για τους λόγους που προαναφέραμε

Επισημαίνουμε ότι μετά από 6 έτη αναμονής οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση σημαίνει τεράστιο κίνδυνο περιβαλλοντικής, οικονομικής ζημιάς , δημόσιας υγείας από χιλιάδες δέματα που είναι έτοιμα να σκάσουν γεννώντας νέο ΧΑΔΑ στον χώρο του αποκατεστημένου πρώην ΧΑΔΑ , από το γεγονός ότι στις 14/5/2018 θα εκδικαστεί στο ΣΤΕ η αίτηση του υπουργείου πολιτισμού για απομάκρυνση του δεματοποιητή από τον αρχαιολογικό χώρο της Σταυροπέδας, από το γεγονός ότι ο αποκατεστημένος ΧΑΔΑ με χρήματα της ΕΕ 2007-2013 κινδυνεύει άμεσα να αναβιώσει και τα χρήματα της ΕΕ θα πρέπει να επιστραφούν και αυτόματα θα εφαρμοστεί το επιδικασθέν πρόστιμο στην χώρα για τον ΧΑΔΑ Άνδρου

Οποιαδήποτε αναβολή πέραν των κινδύνων που αναφέραμε είναι κατάφορη παραβίαση των ευρωπαϊκών και εθνικών κανόνων περιβαλλοντικής αδειοδότησης και λόγω των συνεπειών που προαναφέραμε .

Με βάση τα ανωτέρω, απαιτείται οριστική λήψη απόφασης στο ΠΕΣΠΑ στις 29/3/2018 ώστε και το Νησί της Άνδρου να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ορθό περιβαλλοντικά έργο κρίσιμο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία του Νησιού μας.

Ο Έπαρχος Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο αξιοτιμος κυριος Επαρχος καλο θα ειναι να μεινει στην Αθηνα πλεον η στη Ροδο...αν και το καλυτερο θα ειναι τωρα πριν βγει η αποφαση του ΧΥΤΥ, να παραιτηθει μεχρι την 11/4/2018.
Μια μερα πριν βγει η αποφαση, ωστε να εχει τον χρονο, να δηλωσει δημοσιως την παραιτηση του.
Η ενασχοληση με τα κοινα, θελει τολμη και παντελονια.....
ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί ο ρατσισμός του πανελονιού; Μόνο άνδρες ασχολούνται με την πολιτική; Οι γυναίκες γιατί όχι; Άρα σας μένει η τόλμη. Δεν είναι τόλμη κάποιος να πηγαίνει κόντρα στα μικροσυμφέροντα του και να σκέφτεται όλη την Άνδρο σαν όλο. Δεν το έχετε κάνει ποτέ. Μόνο το χωριό σας βλέπετες Για κάντε μια προσπάθεια να βγείτε από τα τοπικιστικά σας στερεότυπα. Δείτε ΟΛΗ την Άνδρο. Αυτό κι αν θέλει τόλμη φίλε μου.
Καληνύχτα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

σας προτεινουμε απο σήμερα 29/3/2018, αγαπητε μας Διαμαντή να μετονομασετε το site σας απο'' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' σε ''ΕΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΝΔΡΩ'' ωστε να είστε πιστός σε ολα σας τα γραφόμενα σε σχέση με τον ΧΥΤΥ κατά κύριο λόγο.
Η προσφορά σας είναι δεδομένη και απλά θα βάλει τα πραγματα στην σωστή τους θέση, ως προς τον προσαντολισμό της ειδησεογραφίας σασ για το νησί μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε Τρεχαγυρεύοπουλε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ είναι site ΟΛΗΣ την Άνδρου. Εσείς που την διαιρείτε όπως σας αρέσει αλήθεια ποιος είστε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Λένε πως κάθε κρίση, τους καλούς τους κάνει καλύτερους και τους κακούς χειρότερους. Ίσως. Αλλά το σίγουρο είναι πως μόλις περάσει ετούτη η κρίση και με την κατάληξη του ΧΥΤΥ,τώρα που σιγά σιγά σβήνουν τα φώτα, δεν θα γίνουν απλά κακοί,αλλά θα λουφάξουν, θα κρυφτούν μέσα στο πλήθος, θα ανεμίζουν κάποια από τις σημαίες του αντιδραστικού τους προσώπου,μέχρι να ξαναβρούν την ευκαιρία για να δείξουν τα δόντια τους.
Κατά τούτο, οι …Βάρβαροι που αποχωρούν προσέφεραν άθελά τους πολύτιμη υπηρεσία, σε όλους όσους πίστευαν ότι η τότε προταση του Γιάννη του Γληνού και η μετέπειτα μεταστροφή του θεοδόση του Σουσούδη, ήταν καταλυτική για τις σημερινές εξελίξεις.
Κρίμα για όλους αυτούς,αλλά και για όλους όσους τους ακολούθησαν....

This comment was minimized by the moderator on the site

TΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ...ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΛΟΥΣΚΑΙΟΥΣ, ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ? ?
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ? ?
ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΑΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ? ?
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ --- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ---ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΑΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ...
ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ...ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ....
΄Η ΑΚΟΜ ΑΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙΟΛΑΣ....Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

...και τωρα φιλτατε επαρχε της Ανδρου μας - μετά τα σημερινά γεγονότα- ποια θα ειναι τα επομενα βηματα σας ?
μηπως θα ειναι καλο να δηλωσετε τι θα πρεπει ν ακάνετε, εσείς και οι ομοιδεατές σας εκεί κάτω στην περιφέρεια στη Ροδο ? ?
εσας περιμενουμε να κανετε την γενναια κίνηση....

This comment was minimized by the moderator on the site

EPITELOYS EPIKRATHSE H LOGIKH TIS MH PERAITERW KAATSTROFHS TOU NHSIOU MAS.
OLOI MAZI GIA TON XYTY, POU THA MAS ENWNEI KAI DEN THA MAS XORIZEI SAN ANDRIOTES.

SYGXARHTHRIA SE OLOUS OLOUS AGONISTHKAN GIA AYTO ! !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές πως σχόλια με αλήτικες εκφράσεις ΔΕΝ δημοσιεύονται κύριε που μιλάτε περί δημοκρατίας. Και ακόμα έχουμε εξηγήσει πως κείμενα του ελάσσονος της αντιπολίτευσης ΔΕΝ θα δημοσιευτούν στο site αν ο απόστρατος δεν ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τις πολιτικές και προσωπικές αθλιότητες που έγραψε. Όσοι θέλουν δεοντολογία οφείλουν να τηρούν την δεοντολογία. Η δημοκρατία οφείλει να υπερασπίζεται τον εαυτό της από τους άθλιους υβριστές. Αυτά και τέρμα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ??
ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ...ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ?
ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ?
Ή ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ?
ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΣΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ? ?
Η ΑΝΔΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ 1
ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΝΟΗΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΥΡΕΙ ΜΠΑΣΑΝΤΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Κάνετε ένα μικρό λάθος ο κ. Ίσαρης πολιτεύτηκε με άλλο συνδυασμό που ΕΧΑΣΕ τις εκλογές!!! Και να παραιτηθεί ο έπαρχος θα βγει κάποιος από τον συνδυασμό που ΚΕΡΣΙΣΕ τις εκλογές! Αυτά γιατί έχετε λίγο μπερδευτεί.
(β) Για έπαρχο ψηφισε ΟΛΗ η Άνδρος!!! Και όλη η Άνδρος δεν είναι οι της Πλούσκας. Όλη η Άνδρος είναι ΚΑΙ το Κόρθι ΚΑΙ η Χώρα ΚΑΙ η Παλαιόπολη κλπ. Τα έχετε μπερδέψει κι εδώ νομίζω.
(γ) Το ξέρετε πως μετά την Πλούσκα δεύτερη επιλογή είναι Μακροτάνταλο (Καμπανός); Και τέταρτη επιλογή είναι πάλι Μακροτάνταλο: Κι εδώ τα έχτε μπερδέψει πάλι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Oχι κύριε Επαρχε,δεν θα τρομοκρατούμε δημόσιους λειτουργούς κατά τα συμφέροντα μας. Ολοι στο νησί επιθυμούμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα απορρίμματα και να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ σε θέση ασφαλή και χωρίς την παραμικρή επιστημονική αμφιβολία για την τρωτότητα του εδάφους και του υφιστάμενου υδροφόρου ορίζοντα, σε θέση επωφελή από πλευράς κόστους-ωφέλειας για το δημόσιο χρήμα ακόμα και το ευρωπαϊκό, με απολύτως σύννομες διαδικασίες και θλιβόμαστε βλέποντας τη δημοτική αρχή του νησιού μας να πολώνει το κλίμα, προφανώς σε πανικό, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ που φτάνει στο σημείο, με ανακοινώσεις του Δημάρχου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και στα κοινωνικά δίκτυα, να στρέφεται κατά στελεχών της ΑΔΑι προς επηρεασμό των ενεργειών τους, επιχειρώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη δράση της δημόσιας διοίκησης .

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ανησυχείτε Έπαρχε, τα δέματα δεν πρόκειται να σκάσουν γιατί απλούστατα είναι τρύπια από την στιγμή της δεματοποίησης , με αποτέλεσμα να έχουμε όλα αυτά τα χρόνια μια νέα χωματερή εκεί που τοποθετούνται τα δήθεν δεματοποιημένα σκουπίδια. Στάχτη στα μάτια των άσχετων ήταν ο δεματοποιητής, που μόνο πρόσθεσε την επιπλέον ποσότητα πλαστικού και συρμάτων στο σκουπιδομάνι της Σταυροπέδας.
Για κακή τύχη των Ανδριωτών όλοι οι διοικούντες έπαιξαν άσχημο παιχνίδι με τα σκουπίδια!

Περισσότερα