Πεντάωρη ακρόαση στο ΠΕΣΠΑ - Στις 12/4 απόφαση για την Πλούσκα

 

Πλήρης αυτή τη φορά η επιστημονική ομάδα του Δήμου Άνδρου. Στο διάδρομο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από αριστερά: ο καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης, πρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, ο καθηγητής ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος, πρώην ΓΓ για τα Στερεά Απόβλητα, ο Δαμιανός Μπούρκας, ο μελετητής για την Άνδρο - πρόσφατα πέρασε χωρίς προβλήματα την μελέτη του για την Τήνο από το ΠΕΣΠΑ - και η νομικός Αγγελική Καλλία (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο ΧΥΤΥ Πλούσκας κρίθηκε μέχρι τώρα στα επί της διαδικασίας και στην επιστημονική παραφιλολογία. Σήμερα ο Δήμος Άνδρου απάντησε και στα δύο. Στα επί της διαδικασίας με νομικό υπόμνημα και με την παρουσία της εγκρίτου νομικού Αγγελικής Καλλία βάζοντας την διοίκηση ενώπιον των ευθυνών της. Και στην επιστημονική παραφιλολογία (που οδήγησε σε 4 υδρογεωλογικές γνωματεύσεις!!!) με επιστημονικό υπόμνημα και με την παρουσία του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ και προέδρου της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Σπύρου Παυλίδη που έδειξε πως η Πλούσκα είναι απολύτως ασφαλής για ΧΥΤΥ.

Το ρεπορτάζ

Στους διαδρόμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου βρέθηκαν σήμερα δεκάδες ανδριώτες που περίμεναν ή κατέθεταν επί πέντε ολόκληρες ώρες στο ΠΕΣΠΑ.

Η μακρά διαδικασία ξεκίνησε με το ΠΕΣΠΑ να καλεί μετά από μιάμιση ώρα διαβούλευση τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Επικεφαλής ο Λ. Βλάμης. Ακολούθησαν η Μ. Αμολοχίτου, ο Θ. Μανούσος, ο Σ. Πολυκράτης, η Β.Πάνου και αρκετοί άλλοι. Μαζί και ο τεχνικός σύμβουλος τους καθηγητής Γ. Σταμάτης. Οι θέσεις τους γνωστές.

Ακολούθησε η ομάδα των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων της Υδρούσας. Από καιρό οι τρεις σύμβουλοι έχουν διαχωριστεί πλήρως από την Άνδρο και να έχουν ταυτισθεί με τις σκληρές τοπικιστικές απόψεις μιλώντας για χωροθετήσεις παντού αλλού εκτός Πλούσκας!

Μετά ήταν η δικηγόρος της Μονής Αγίας και η δικηγόρος των κατοίκων του Αγίου Πέτρου. Ακολούθησε η δικηγόρος των Πιτροφού-Ζαγανιάρη που έθεσε το ΠΕΣΠΑ προ των ευθυνών του μιας και ο χώρος της Σταυροπέδας έχει τελικές αποφάσεις και πρέπει να φύγει και ο δεματοποιητής.

Τέλος λίγο μετά τις 13:00 κλήθηκε ο δήμαρχος με τον έπαρχο, τους δύο καθηγητές, την δικηγόρο και τον μελετητή του έργου Δ. Μπούρκα.

Το νομικό υπόμνημα της Αγγελικής Καλλίας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στο ΠΕΣΠΑ και όχι μόνο όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις. Η Α.. Καλλία στους διαδρόμους του Αποκεντρωμένης στον Πειραιά (φωτ. Εν Άνδρω)

Το επιστημονικό βαρόμετρο

Μέχρι σήμερα το «επιστημονικό βαρόμετρο» το καθόριζε η περιβόητη γνωμάτευση Γ. Σταμάτη, που μιλούσε για αστοχίες, για επιφανειακές ρυπάνσεις που θα τρέχουν κάθε μέρα, για σεισμούς, για πετρώματα διαπερατά κλπ. Για να την στηρίξει είχε καταθέσει και την «εμπειρία» του στα Ιωάννινα. Αλλά όπως αποδείχτηκε το 2015 τα είπε εντελώς ανάποδα και τότε ο αρμόδιος του ΠΕΣΠΑ τον έβγαλε «στη σέντρα». Παρόλα αυτά η παραφιλολογία στην Άνδρο συνέχιζε.

Σήμερα το κλίμα άλλαξε. Η παρέμβαση του καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρου Παυλίδη (που πήγε εξέτασε επισταμένα επί τόπου το πεδίο) έδειξε πως η Πλούσκα αποτελείται από αδιαπέραστα πετρώματα (αντίθετα από ότι έλεγε ο Σταμάτης). Επίσης, τόνισε πως ο συγκεκριμένος χάρτης για την περιοχή του ΙΓΜΕ, που χρησιμοποίησε, ήταν παλιός και λανθασμένος. Η εξέταση του πεδίου του Σ. Παυλίδη και οι νεώτεροι χάρτες έδειξαν διαφορετικά στοιχεία. Η Πλούσκα, κατέληξε ο καθηγητής Σ. Παυλίδη είναι θέση εντελώς ασφαλής για ΧΥΤΥ!

Ακολούθως ο καθηγητής του ΕΜΠ Ανδρέας Ανδρεόπουλος και πρώην ΓΓ για τα Στερεά Απόβλητα του ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε υπόμνημα μιας γνώριζε καλά το χρονίζον θέμα της Άνδρου μέχρι το 2014. Και υποστήριξε πως η λύση που προτείνει η μελέτη είναι σύμφωνη με τους κανόνες για το περιβάλλον και με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές. Η επιστημονική παραφιλολογία υποχώρησε μπροστά στα δύο πολύ σοβαρά υπομνήματα των καθηγητών σε δύο από τα μεγαλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κάτοικοι της Άνδρου στον διάδρομο της Αποκεντρωμένης (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πολιτικό βαρόμετρο

Το κλίμα μέχρι πριν 15 μέρες έδειχνε αρνητικό για κάθε χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Υπήρχε μια συνέχεια εξωθεσμικών προσκλήσεων (να μιλήσουν στο συμβούλιο οι δύο ΓΓ του ΥΠΕΣ, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι, οι δικηγόροι διαμαρτυρόμενων κατοίκων, ο τεχνικός τους σύμβουλος, οι τρεις ανεξάρτητοι σύμβουλοι κλπ και από την άλλη μόνο τρεις - ο δήμαρχος, ο έπαρχος και η δικηγόρος). Αυτό το σκηνικό έδειχνε μια προδιάθεση μονόπλευρη που ήταν συνέχεια των μέχρι τώρα πολιτικών πιέσεων του ΓΓ του ΥΠΕΣ.

Όμως το κλίμα άρχισε να αλλάζει σταδιακά. Η αξιολόγηση της κυβέρνησης που τρέχει αυτές τις μέρες οδήγησε σε πιέσεις των ευρωπαίων για να προχωρήσουν οι εκκρεμότητες που έχει η χώρα με τους βιολογικούς και τα απορρίμματα γιατί επικρέμονται μεγάλα πρόστιμα. Κάπως έτσι ο υπουργός κ Φάμελος, που έχει την ευθύνη του θέματος, τηλεφώνησε στο ΠΕΣΠΑ ζητώντας να κλείσει το θέμα της Άνδρου!

Ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Β. Καπετάνιος πήρε το «διπλό μήνυμα». Κατανόησε πως η κυβερνητική γραμμή άλλαξε και «τρέχουμε τώρα». Και είδε πως ο Δήμος Άνδρου με το υπόμνημα έλεγε πως όσοι από την διοίκηση συνέχιζαν «να πατάνε την μπάλα στην εξέδρα» θα ήταν αντιμέτωποι με νομικές και αστικές συνέπειες.

Κατόπιν τούτου ο κ. Καπετάνιος με επιστολή του ακύρωσε την παρουσία του στο ΠΕΣΠΑ, αρνήθηκε κάθε χρήση της εισήγησης του δηλώνοντας: «εγώ μια επίσκεψη έκανα για ένα 24ωρο στην Άνδρο και έκανα και μια συμβουλευτική πρόταση προς τον Δήμο Άνδρου! Δεν θέλω να την λάβετε υπόψη σας». Και κατέληξε: έχετε καθυστερήσει πολύ και πρέπει να τελειώνετε με την Άνδρο!!!

Αυτός που άργησε να πάρει το μήνυμα ήταν ο ΓΓ του ΥΠΕΣ Γ. Καπάκης, ο οποίος μέχρι προχτές συνέχιζε το «επιστολικό συγγραφικό έργο» του με μια νέα πολυσέλιδη αναφορά, την οποία συνυπέγραψαν οι τρεις «ανεξάρτητοι σύμβουλοι» που τον ακολουθούν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως ίσως τον «απέτρεψε» να παραβρεθεί στο ΠΕΣΠΑ ο υπουργός Π. Σκουρλέτης!

Τι μας λένε τα παραπάνω; Πολλά και τίποτα! Περιμένουμε και θα δούμε. Η Άνδρος περίμενε 28 μήνες το ΠΕΣΠΑ. Τι είναι να περιμένει τώρα 15 μέρες;

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , ΓΙΑΤΊ ΕΊΣΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ;; ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ .....ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πότε γράψαμε πως εμείς δεν λέμε ονόματα; Το αντiθιθετο έχουμε γράψει. Εμείς λέμε ονόματα. Μήπως μιλάτε για άλλο site;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χωροθέτηση ΧΥΤΥ χωρίς υπερπλήρη διερεύνηση σύνθεσης-διαπερατότητας πετρωμάτων, θέσης-ποσότητας-ποιότητας υπόγειων υδάτων είναι απαράδεκτη! Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένας σοβαρός μελετητής είναι να αγοράσει από το ΙΓΜΕ επικαιροποιημενα στοιχεία σε μορφή ηλεκτρονικών χαρτών και να τα χρησιμοποιήσει στην πολυκριτηριακή ανάλυση του θέματος και αν δεν βρει τα απαιτούμενα στοιχεία να μπει στο έξοδο................αλλιώς ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ! Και βέβαια πώς θα μπορούσε να γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (πραγματική και όχι δήθεν) αν δεν γνωρίζει ο μελετητής τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος στο οποίο θα υλοποιηθεί το έργο;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΤΕΥΛΩΝΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΣΤΑ ΓΚΛΑΡΑ
Το 2015 γράφαμε στο Εν Άνδρω πως "γεωτρήσεις στον ΧΥΤΥ θα γίνουν με την μελέτη εφαρμογής μετά την έγκριση της ΜΠΕ της Μελέτης". Κ'ατι που προβλέπει και η Μελέτη που ισχυρίζεστε πως ξέρετε!!!
Πως εσείς μηχανικός άνθρωπος καταλάβατε πως είναι το ίδιο με τις γεωτρήσεις που ζητούν οι κάτοικοι "πριν να εγκριθεί η Μελέτη"; Προς πληροφόρηση σας γεωτρήσεις πριν εγκριθεί η Μελέτη συνεπάγονται πρόσθετα μεγάλα έξοδα τα οποία ΔΕΝ προβλέπονται και ΔΕΝ μπορούν να γίνουν σε οικόπεδο που πριν την ΜΠΕ ανήκει σε άλλον. Συνεπώς ότι γράφαμε τότε ήταν και είναι ΚΑΘΑΡΟ, σύνομο και προέκυπτε από την Μελέτη
Από τα παραπάνω καταλήγουμε πως κ. Γκλάρα είτε αγνοείτε την μελέτη είτε ανοήτως μπερδεύεστε με τα ελληνικά είτε έχετε άλλη σκοπιμότητα και διαστρευλώνετε την θέση μας.
ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ
ΥΓ Διαγρφουμε από το site και την Σελίδα μας στο F/B ψεύδη και διαστρευλώσεις και μαγκιές. Τα δικά σας σχόλια εμπίπτουν και στις τρεις παραπάνω κατηγορίες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η υδρογεωλογική μελέτη του Δήμου στον κ Λιαραρη τι έγινε; Γιατί ο Δήμος ανέθεσε ξανά την ίδια μελέτη στον κ Μπηλιώνη; Γιατί αυτοί οι μελετητές δεν ήταν στο ΠΕΣΠΑ;; Γιατί δεν απαντά ο Δήμος στα ερωτήματα μας;;

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 201 /2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
Έχοντας υπόψη :
1. Τις διατάξεις του άρθρου 209 παρ1 τουΝ.3463/2006(ΦΕΚ 114 τ.Α΄/8.6.2006)
«περί κύρωσης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπως ισχύουν σήμερα»
2. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010(ΦΕΚ 87/7.6.2010) περί «Νέας Αρχιτεκτονικής
της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα
Καλλικράτης»
3. Τις διατάξεις του Ν.3861/2010(ΦΕΚ 112 Α΄/13.7.2010 «Περί Ενίσχυσης της
διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των
κυβερνητικών διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο
«Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις.
4. Τις διατάξεις τουΝ.3871/2010(ΦΕΚ 141 Α΄/17.8.2010)Περί Δημοσιονομικής
Διαχείρισης και Ευθύνης
5. Την με αρ. πρωτ Π1 /3305/3.11.1010 κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1789
Β΄/12.11.2010)περί « καθορισμού χρηματικών ορίων αναθέσεων εργασιών
ΟΤΑ»
6. Το Β.Δ. 17-5/15.6.59 (ΦΕΚ 114 Α΄/59) περί «οικονομικής διοικήσεως και
λογιστικού Δήμων και Κοινοτήτων»
7. Τις διατάξεις του ΠΔ/τος 28/80(ΦΕΚ 11 Α΄/15.1.1980) Περί εκτελέσεως
έργων και προμηθειών ΟΤΑ
8. Τις διατάξεις του Ν.2286/95 ΦΕΚ 119/1.3.1995 περί «προμηθειών του
Δημοσίου Τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων.»
9. Το άρθρο 80 τουΝ2362/95 (ΦΕΚ 247 Α/27.11.95) Περί δημοσίου Λογιστικού
ελέγχου των δαπανών του κράτους και άλλες διατάξεις, όπως ισχύει σήμερα.
10. Την με αρ 2/59649/0026 Υ.Α. (ΦΕΚ 1427 τ.Β΄22.10.2001) Περί
αναπροσαρμογής χρηματικού ποσού άρθρου 80 τουΝ2362/1995
11. Την με αρ 27319/18.7.2002 Κοινή Απόφαση ΥΠΕΣΔΔΑ κ Ανάπτυξης (ΦΕΚ
945 Β΄/24.7.2002) περί χρηματικού ορίου απευθείας ανάθεσης
12. Τις διατάξεις του Π.Δ. 118/2207 περί κανονισμού Προμηθειών Δημοσίου.
13. Τις διατάξεις του Ν.2198/1994 και ειδικότερα το άρθρο 24 (ΦΕΚ
43/22.43.1994) περί παρακράτησης φόρου στο εισόδημα από εμπορικές
επιχειρήσεις.
14. Το ΠΔ 113/2010 (ΦΕΚ 194/22.11.2010) Περί ανάληψης υποχρέωσης από
διατάκτες.
15. Τις διατάξεις του Ν.4155/2013 (ΦΕΚ 120 Α΄/29.3.2013) «περί Εθνικού
Συστήματος Ηλεκτρονικών δημοσίων Συμβάσεων και άλλων διατάξεων».
6. Την με αρ.119/2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί Συγκρότησης
Οικονομικής Επιτροπής.
17. Την με αρ 466/12.9.2014 απόφαση Δημάρχου περί ανάθεσης στον
Αντιδήμαρχο οικονομικών, Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής κ. Βουραζέρη
Χρήστο της υπογραφής του συνόλου των εγγράφων της Οικονομικής Υπηρεσίας
και της Οικονομικής Επιτροπής.
18. Την με αρ.469/25-5-2016 Πρόταση Ανάληψης Υποχρέωσης περί «Έγκρισης
δέσμευσης πίστωσης» σε βάρος του Κ.Α.20.6117.0003 με τίτλο
«Υδρογεωλογική έκθεση ΧΥΤΥ», προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου
οικονομικού έτους 2016.
21. Την με αρ 54/25-5-2016 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης
δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάθεση υπηρεσίας «Υδρογεωλογική
έκθεση ΧΥΤΥ»
22. Την από 7/6/2016 οικονομική προσφορά του Ιωάννη Γ. Λιάλαρη
Γεωλογικές Περιβαλλοντικές μελέτες ύψους 9796,00€ (εννέα χιλιάδες
επτακόσια ενενήντα έξι ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
23. Το γεγονός ότι η παρούσα δαπάνη θα βαρύνει το κωδικό αριθμό εξόδου
20.6117.0003 του προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου Άνδρου οικονομικού
έτους 2016 για το οποίο υπάρχει η σχετική πίστωση.
24. Το γεγονός ότι η παρούσα δαπάνη δεν υπερβαίνει το χρηματικό όριο των
23.200,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σύμφωνα με την Υ.Α.Π13305/3.11.2010
περί «Καθορισμού χρηματικών ορίων αναθέσεων στους ΟΤΑ για απευθείας
αναθέσεις.
25. Το γεγονός ότι για κάθε δαπάνη άνω των 2000,00€ ( δύο χιλιάδων ευρώ)
πλέον ΦΠΑ θα συντάσσεται σχετική σύμβαση, ενώ παράλληλα αναρτάται στο
Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων(ΚΗΜΔΗΣ) και λαμβάνει
μοναδικό αριθμό καταχώρησης, σύμφωνα με το Π1/89 11.1.2013 έγγραφο
Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Εγκρίνει την απευθείας ανάθεση υπηρεσίας «υδρογεωλογική έκθεση ΧΥΤΥ»
στον Λιάλαρη Γ. Ιωάννη Γεωλογικές –Περιβαλλοντικές μελέτες σύμφωνα με την
οικονομική προσφορά ύψους 9796,00€ (εννέα χιλιάδες επτακόσια ενενήντα έξι
ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σε βάρος του Κ.Α.20.6117.0003,
προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου οικονομικού έτους 2016 .
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ
Ειδικότερα η Έκθεση θα έχει ως αντικείμενο να διερευνήσει την τρωτότητα του
υδροφόρου αλλά και τις πιθανότητες ρύπανσης των υπογείων νερών της περιοχής
Πλούσκα της νήσου Άνδρου, από ενδεχόμενη αστοχία της κατασκευής ή
λειτουργίας του ΧΥΤΥ Άνδρου που έχει μελετηθεί και προγραμματίζεται να
κατασκευασθεί στην περιοχή.
Για την σύνταξη της έκθεσης θα γίνουν οι εξής ειδικές εργασίες και υπολογισμοί:
1. Επί τόπου επίσκεψη γεωλόγων και εξέταση των γεωλογικών και
υδρογεωλογικών συνθηκών της λεκάνης Πλούσκα και ειδικά της θέσης του
έργου του ΧΥΤΥ. Σύνταξη Γεωλογικού – Υδρογεωλογικού Χάρτη.
2. Συλλογή, επεξεργασία και αξιολόγηση των υφιστάμενων μελετών και
τεχνικών εκθέσεων που έχουν συνταχθεί με θέμα την κατασκευή του έργου
του ΧΥΤΥ Άνδρου στην θέση «Πλούσκα».
3. Καταγραφή των θέσεων και των στοιχείων των υφιστάμενων γεωτρήσεων
ύδρευσης.
4. Εκτίμηση την γεωλογικής δομής, των διαστάσεων και των υδραυλικών
χαρακτηριστικών του υδροφόρου στρώματος, καθώς και της διεύθυνσης της
υπόγειας ροής. Μέτρηση ή εκτίμηση της στάθμης των γεωτρήσεων εν
ηρεμία και υπό άντληση. Εκτίμηση της διηθητικής ικανότητας του εδάφους
στην θέση του ΧΥΤΥ.
5. Υπολογισμός της ακτίνας επιδράσεως των υδροληπτικών έργων
(γεωτρήσεων) καθώς και της ακτίνας επιδράσεως των διηθήσεων του ΧΥΤΥ
στο υπέδαφος (σε περίπτωση αστοχίας του).
6. Υπολογισμός του μέσου ετήσιου υδατικού ισοζυγίου της υδρολογικής
λεκάνης (βροχοπτώσεις, εξάτμιση, κατείσδυση, φυσική απορροή προς την
θάλασσα και απολήψεις από γεωτρήσεις). Εκτίμηση της διακύμανσης της
στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, μεταξύ υγρής και ξηρής περιόδου του
έτους.
7. Εκτίμηση της υπόγειας διαδρομής που είναι πιθανόν να ακολουθήσουν οι
ρύποι σε περίπτωση αστοχίας του ΧΥΤΥ και εκτίμηση της πιθανότητας να
υπάρξει ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή των υφισταμένων
γεωτρήσεων ύδρευσης.
8. Εκτίμηση της δυνατότητας (από απόψεως υδατικού ισοζυγίου) κατασκευής
νέων γεωτρήσεων ύδρευσης στην περιοχή, καθώς και της δυνατότητας
κατασκευής νέων γεωτρήσεων στον χώρο του ΧΥΤΥ για την εξυπηρέτηση των
υδατικών αναγκών του έργου , καθώς και για την παρακολούθηση των
ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του υπόγειου νερού.
9. Διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την ορθολογική λειτουργία
του έργου.
Επί της καθαρής τιμολογιακής αξίας γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος
σε ποσοστό 8% σύμφωνα με το άρθρο 24τουΝ2198/1994 καθώς και ποσοστό
0,10% υπερ της αρχής Δημοσίων Συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 4
τουΝ4013/2011(ΦΕΚ 204/Α /15.9.2011).
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί αμελλητί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου
Άνδρου –αποφάσεις Δημάρχου στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να αποσταλεί στον
ανάδοχο με ευθύνη του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλοι μαζί να βρούμε τη νέα πιο κατάλληλη θέση για το χυτυ επιτέλους να σταματήσει το ανέκδοτο της πλουσκας ευτυχώς στις 12 Απριλίου θα το πάρουν απόφαση... Μέρος χωρίς πρόσβαση σε μετά κοντά στο πιο τουριστικό μέρος της Άνδρου ημαρτον..

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Μπασαντη με χαρα σας περιμενουμε στην πριφραξη του οικοπεδου στην Πλουσκα για την δημιουργια του ΧΥΤΥ.Να παρετε μαζι και τον Γιαννη Γληνο που ειχε τηννιδεα και τωρα πλεον υλοποιειται στο νησι μας ΧΥΤΥ.
Αφηστε τους να λενε, εσεις που καλα κανατε και φιλτραρατε τα κειμενα που ελεγαν κατα της Πλουσκας, σημερα δικαιωνεστε και σας περιμενουμε να καλυψετε με πιο πλουσιο ρεπορταζ την στιγμη της οριοθετησης του οικοπεδου του ΧΥΤΥ.
Συγχαρητηρια κυριε Μπασαντη για την γενναια σας σταση ολο αυτο τον καιρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένας από τους "επιστήμονες" που κατέθεσε υπέρ του Δήμου για το ΧΥΤΥ (μέσω τετρασέλιδης "έκθεσης" ιδεών ο κύριος Ανδρέας Ανδρεόπουλος από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χημικός (καμία σχέση με υδρογεωλογία ή γεωλογία) υπογράφει ως Καθηγητής Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΕΕΔΣΑ (Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)).
Η ΕΕΔΣΑ είναι ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της Εταιρείας ΕΠΤΑ.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσος χρόνος, χρήμα και ταραχή θα είχαν αποφευχθεί ΑΝ ο κος μελετητής είχε κάνει μια ολοκληρωμένη μελέτη εξαρχής...................κοίταξε όμως την ευκολία και τον περιορισμό του κόστους..............

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΟ '''ΕΝ ΜΙΣΗ ΑΝΔΡΩ''' ....ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ - ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΤΕ -- ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΣ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΔΡΟΥ.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΣΠΑ ΧΤΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2018.
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε ήδη απαντήσει στο ζητημα σε προηγούμενο αναγνώστη. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δημοσιεύσουμε ΤΙΠΟΤΑ που να το γράφει και να υπογράφει ο ΕΛΑΣΣΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ μέχρι να βγει δήμόσια και να ζητήσει συγνώμη για τις πολιτικές αθλιότητες που είπε εναντίον μας χωρίς λόγο. Αφορμή το ότι ασκήσαμε κριτική στη "μη θέση του" για ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Το ότι ανεβάσαμε ως σχόλιο αυτό που στείλατε είναι παραχώρηση σε εσάς. Αν δεν σας αρέσει το κατεβάζουμε αμέσως. Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα