Επικίνδυνες αποφάσεις για την αστυνομία και την πυροσβεστική στην Άνδρο!

Το Πυροσβεστικό Σώμα Άνδρου έχει αποδείξει την αξία του. Ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια που έπληξαν το νησί δεκάδες μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Όμως, αντί να ενισχύεται σε ένα νησί με τόσες δασικές φωτιές... αποδυναμώνεται από τους αρμόδιους! (φωτ. Εν Άνδρω).

Με σαφώς υποβαθμισμένες τις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την προστασία του Πολίτη, βρίσκει την Άνδρο η νέα καλοκαιρινή και τουριστική περίοδος!

 Τόσον η Αστυνομία όσο και το Πυροσβεστικό Σώμα, θα στερηθούν απαραιτήτων επιχειρησιακών «εργαλείων» που έχουν να κάνουν με την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών, όπως οι περιπολίες και επιχειρήσεις σε δύσβατες περιοχές και οι πυρκαγιές.

Αυτό είναι το τζιπ (!) που έταξε η αστυνομική διεύθυνση!!! Μόνο τζιπ δεν είναι! Κι έχει και 150.000 χιλιόμετρα!! Για εκτός δρόμου ούτε λόγος (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε καμία περίπτωση ωστόσο η ποιότητα δράσης των στελεχών των δυο Σωμάτων προβλέπεται να επηρεαστεί, αφού οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες της Άνδρου έχουν δείξει μέχρι τώρα δείγματα υπεύθυνου επαγγελματισμού και αυτοθυσίας και παρά την λιγοστή τους δύναμη έχουν φέρει σε πέρας όλες τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί…

Άλλη μια κοντινη φωτογραφία του "παρ' ολίγον... τζιπ"!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Αστυνομία δεν θα έχει τελικά τζιπ 4χ4, αφού αντί γι αυτό που περίμενε προκειμένου να αντικαταστήσει το παλαιό που είχε βγει εκτός λειτουργίας, ήρθε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης… μια κούρσα citroen, με περισσότερα από…150.000 χιλιόμετρα στο ενεργητικό της, χωρίς φάρο και σειρήνα που για να γίνει επιχειρησιακά έτοιμη, χρειάζεται… σέρβις και μια σειρά από ανταλλακτικά! Για διαδρομές εκτός ασφάλτου, ούτε λόγος να γίνεται!

Στο Πυροσβεστικό Σώμα, το κλιμάκιο της Άνδρου θα στερηθεί τις υπηρεσίες της «ναυαρχίδας» του στόλου του, αφού το όχημα χωρητικότητας 5 τόνων νερού, έφυγε για την Σαντορίνη και δεν επέστρεψε ποτέ!

Στα τρία χρόνια της θητείας του ο εξ Απροβάτου ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ (και σύμβουλος της ελάσσονος στον Δήμο Άνδρου) δεν έχει πάει ουτε μια φορά στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Άνδρου, που είναι στο... Απροβάτου!!! Τόση μέριμνα για την Άνδρο... (φωτ. Εν Άνδρω).  

Μπορεί η Πυροσβεστική να ενισχύθηκε με ένα μικρό πυροσβεστικό, αλλά το «θηρίο» ήταν άκρως απαραίτητο γιατί όπως απεδείχθη στις φωτιές του παρελθόντος, η ποσότητα του νερού που μετέφερε και η δυνατότητα δράσεως, ήταν καθοριστικά απαραίτητη για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών με πολλά μέτωπα.

Μετά την αφαίρεση από το νησί στρατηγικών  υπηρεσιών, τώρα εν όψει καλοκαιριού τα νησί μένει χωρίς «εργαλεία» απέναντι στις πυρκαγιές και στην ασφάλεια του.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται πολλά:

-        Γιατί η κυβέρνηση υποβαθμίζει συστηματικά την Άνδρο;

-       Ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια – που μαθαίνουν την κατάσταση - δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν στους αρμόδιους - και στον έχοντα την ευθύνη της πυρόσβεσης ΓΓ του ΥΠΕΣ Γ. Καπάκη - για την αδιαφορία τους αντιδρώντας σε αυτές άδικες ενέργειες για τον τόπο

-        Οι οικονομικά ισχυροί του νησιού δεν μπορούν να κάνουν κάτι στα κέντρα λήψης αποφάσεων; πιέζοντας το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, τον ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας και την Αστυνομική Διεύθυνση για τις τόσο άδικες αποφάσεις τους για την Άνδρο;

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενώ το Υψηλού είναι κοντά στ Απροβατο και βλέπεις τους επισκέπτες της πυροσβεστικής!!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι καλή μου. Το γράψαμε: γιατί μάς το έχει ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ο ΙΔΙΟΣ ο Καπάκης το 2016!! Όπως μας είπε: "δεν ηθελε να κομπλάρει τα παιδιά με την πειρα του"
Μετά ως γνωστόν έγινε ΓΓ Πολ, Προστασίας και χάθηκε και από την Άνδρο....
Άλλη απορία καλή μου ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι οικονομικά ισχυροί του νησιού πιέζουν μόνο όσα τους συμφέρουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υποτίθεται οτι εχουμε και καταγόμενο από το νησί της Ανδρου τον Γενικο Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας! Που να μην καταγόταν απο το νησί.. Τι περιμένει ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα του νησίου (Επαρχείο) για να διαμαρτυρηθούν επιτέλους? Νομίζουν οτι με ενα επιβατικο καθαρα για την ασφαλτο στο Αστυνομικό Τμήμα και δύο μικρα φορτηγάκια στην πυροσβεστική, θα μπορέσουν τα σώματα ασφαλείας αυτά να ανταπεξέλθουν στην ολοένα αυξανόμενη κίνηση του νησιού κατα τους θερινούς μήνες? Τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια τα στατιστικά στοιχεία μας δείχνουν οτι οι μήνες από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη είναι οι καλύτεροι δυνατοί για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν το βλέπει αυτό? θα πει καποιος τί να κανει? Να στείλει έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και να έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό κύρο Τόσκα: Αλλωστε εκείνος διόρισε τον Ανδριώτη κύριο Καπάκη στη θέση του ΓΓ Πολτικής Προστασίας κι οχι καποιος άλλος! Ας ξυπνήσουν επιτέλους οι τοπικοι άρχοντες και ας αναλογιστούν σε πόσο επικίνδυνα μονοπατια οδηγείται ο τόπος της Ανδρου. Οι βάρδιες των αστυνομικών δεν επαρκούν, λόγω ελλειψης ατόμων στην υπηρεσία (ο Δήμος όφειλε να αιτηθεί τουλαχιστον δόκιμους της Τουριστικής Αστυνομίας, όπως κνουν άλλα νησιά για το καλοκαίρι), τα ατομα στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο υπαρβάλλουν εαυτούς κατα τις επικίνδυνες φωτιές που "ξεσπουν" τους θερινούς μήνες με τα μελτέμια να λυσομανουν! Στο Κεντρο υγείας δεν επαρκεί το προσωπικό και γνωρίζουμε ολοι τις ελλείψεις και την αγκύλωση του Ελληνικού Δημοσίου στον διορισμό ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στην επαρχία και οχι μονον.. Στην Ανδρο πως διεκδικούμε ομως, τι κάνουμε για να παμε τον τόπο ενα βήμα μπροστά? Ή μήπως οδεύουμε ολοταχώς προς την όπισθεν?? Απορίες ενος συχνου επισκέπτη καταγόμενου απο το νησί των ναυτικών και της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης..

This comment was minimized by the moderator on the site

εσυ μονιμα κυριε Μπασαντη τον καπακη βρισκεις μπροστα σου !
ΑΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ
Ποιος σχεδιάζει την πυροσβεστική διάταξη στην Ελλάδα και στα νησιά κυρία μου; Μόλις μάθεις ξαναγράψε μας... Εμείς ΞΕΡΟΥΜΕ πως ευθύνη της διαχείρισης έχει το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και την πολιτική ευθύνη της διαχείρισης η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.
Ποιος είναι ΓΓ Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα και έχει την πολιτική ευθύνη και των νησιών; Μήπως ο Καπάκης;
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΡΩΤΑΜΕ:
Πόσες φορές βγήκε από το σπίτι του στο Απροβάτου να πάει μέχρι την Πυροσβεστική στο Απροβάτου ο έχων την ευθύνη Γ. Καπάκης;
Όπως είχει πει ο ίδιος ΠΟΤΕ!!!
Αυτά προς ενημέρωση σας γιατί η Παλαιόπολη είναι πολύ μακριά από το Απροβάτου για εσάς...
ΥΓ Όταν γράφουμε για τις ευθυνες του Δήμου είμαστε καλοί ε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro