Δύο επείγουσες απαντήσεις για το λιμάνι στο Μπατσί...

 

Η προβλήτα του λιμανιού στο Μπατσί με τα προβλήματα που αναμένουν άμεσα επίλυση (φωτ. Εν Άνδρω).

(Το γράμμα του αναγνώστη που δημοσιεύσαμε προχτές για την κακή κατάσταση της προβλήτας στο Μπατσί κινητοποίησε δύο δημόσιες υπηρεσίες του νησιού που επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας: το Λιμεναρχείο Άνδρου και ο Δήμος Άνδρου. Το Λιμεναρχείο μάς ενημέρωσε πως για τα θέματα της προβλήτας Μπατσίου - που ανέφερε ο αναγνώστης μας και επισκέπτης της Άνδρου - υπάρχουν αρκετές αναφορές του στον Δήμο Άνδρου - που είναι αρμόδιος.

Αναλυτικά: (α) Απρίλιος 2016, (β) Ιούλιος 2017, (γ) Οκτωβριος 2017. Και στα τρία έγγραφα - όπως εξήγησαν - επισημαίνεται η ανάγκη επισκευής της προβλήτας και αντικατάστασση στα καπάκια των φρεατιών και η απομάκρυνση παλιών αντικειμένων για λόγους ασφαλείας και τέλος για το φανάρι που χάλασε μέσα Μαρτίου 2018 υπάρχει συνεχής πίεση από το διοικητή λιμενικού Γαυρίου για επιδιόρθωση του. Για το θέμα, τέλος, υπάρχει και αναφορά σε ατύχημα Ολλανδέζας τουρίστριας σε φρεάτιο το καλοκαίρι του 2017 για το οποίο έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Λιμεναρχείο.

Από την μεριά του ο Δήμος Άνδρου μάς ενημέρωσε προφορικά και γραπτά (δελτίο τύπου) για την γνώση του προβλήματος και την επίσπευση των εργασιών, ώστε ένα χρονίζον πρόβλημα θα κλείσει και να λειτουργήσει με ασφάλεια η προβλήτα στο Μπατσί. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για το γράμμα με τις επισημάνσεις του που βοήθησε στην δημοσιοποίηση του προβλήματος. Και ευχαριστούμε και για τις έγκαιρες απαντήσεις των υπηρεσιών. Δημοσιεύουμε τις απαντήσεις και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Άνδρου με την ελπίδα πως ένα θέμα που τράβηξε - όπως φαίνεται από τις ενημερώσεις του Λιμεναρχείου προς τον Δήμο Άνδρουσε μάκρος - θα κλείσει τις επόμενες μέρες - Εν Άνδρω).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στο δημοσίευμα για την προβλήτα του λιμανιού του Μπατσίου

Με αφορμή το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Εν Άνδρω», την 7η Μαΐου 2018, σχετικά με την προβλήτα του Μπατσίου και το φανάρι του λιμανιού, δεδομένου ότι το λιμάνι του Μπατσίου είναι το μοναδικό που ανήκει στον Δήμο Άνδρου, διευκρινίζουμε τα εξής:

  • Η λανθασμένη τοποθέτηση του πίνακα και της ηλεκτρικής εγκατάστασης είχε ως αποτέλεσμα -μετά από κακοκαιρία- την είσοδο του νερού της θάλασσας στο σημείο και κατ’ επέκταση την παύση λειτουργίας του φαναριού. Εξειδικευμένο συνεργείο του Δήμου Άνδρου, αφού πρωτίστως μετέφερε τον πίνακα σε ασφαλή τοποθεσία, εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος ώστε το συντομότερο δυνατό το φανάρι να τεθεί και πάλι σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τους χειμερινούς μήνες δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εργασίες.
  • Παράλληλα, με δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου στις 17 Μαρτίου 2018, αναφερθήκαμε εκτενώς στην ανάγκη για αναβάθμιση των υποδομών του τουριστικού καταφυγίου του Μπατσίου, τονίζοντας ότι έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες και τις επίπονες προσπάθειες του Δήμου, το σημαντικό αυτό έργο εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου, από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί.
  • Στο πρόγραμμα των εργασιών συμπεριλαμβάνεται και η ακτομηχανική μελέτη-πρόταση για την αποκατάσταση της παραλίας του Μπατσίου, ενώ όσον αφορά τις λιμενικές εγκαταστάσεις, αναμένεται να γίνει προσθήκη πλωτής εξέδρας με στόχο την ανάδειξη του λιμανιού σε χώρο κρουαζιέρας, υδατοδρομίου και μαρίνας (60 θέσεων). Παράλληλα, προβλέπονται εργασίες λιθορριπής, ο βραχισμός για τη θωράκιση του λιμανιού, η ενεργητική μελέτη πυροπροστασίας και η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας ISPS.

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

 8 Μαΐου 2018

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιός πίνακας και ποιός κεραυνός ρε παιδιά ; Το φανάρι του λιμενοβραχίονα είναι ηλιακό...!!!Μια καινούρια μπαταρία θέλει για να κρατάει φόρτιση απο το ηλιακό φως της ημέρας. Το δούλεμα πάει σύννεφο. Οι λήψεις νερού και ρευματος (πίλαρ) γιατί ξηλώθηκαν και μεταφέρθηκαν απο το λιμάνι του Μπατσίου στις προβλήτες του Γαυρίου;Ποιός έδωσε τέτοια εντολή;Μας ρώτησαν;
Κάτι άλλο άσχετο αλλά εξίσου σημαντικό.....το θέμα με την παιδική χαρά κυριε Μπασαντή το έχετε "σκαλίσει" ; Γιατί η παιδική χαρά ξηλώθηκε δίχως να έχει δρομολογηθεί άμεσα η νέα; Ποιός έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς; Τα παιδιά μας που θα απασχολούνται τον ελευθερο χρόνο τους ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεί στην Άνδρο πόσο σας δουλεύουν??? Ήμουν το Πάσχα στο Μπατσί και αυτό το οποίο έχω να πω φώτα στο λιμάνι δεν υπήρχαν Από την εκκλησία βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι κοιτώντας κάτω και μάλιστα το σχολιάζαμε και γι αυτό το θυμάμαι .Έρχεται λοιπόν ο Δήμος μετά από ένα μήνα να σας πει ότι ???? Νομίζω ότι το θράσος τους απεριόριστο δυστυχώς λυπάμαι για τον ωραίο τόπο που έχετε ίσως δεν έχετε ανθρώπους κατάλληλους στην διοίκηση πιστεύω το καλοκαίρι που θα ξανά έρθω να έχουν ανάψει !

This comment was minimized by the moderator on the site

Να παρουμε τα πρα γματα απο την αρχη. Αυτος ο καλος ο κυριος επισκεπτης ηλθε με το σκαφος του και την παρεα του στο Μπατσι για ολιγοημερες διακοπες, αλλα οι συνθηκες του λιμανιου/προβλητας τον αναγκασαν μετα απο 1-2 μερες να φυγει γιατι δεν ειχε τα στοιχειωδη που παρεχει μια προβλητα.Ειχε δε την καλοσυνη να δημοσιοποιησει μια επιστολη προς τους ενδιαφερομενους και να υποδειξη τα κακως κειμενα της προβλητας ,οπως, οτι δεν εχει ηλεκτρικο ρευμα,δεν ειχε νερο,δεν υπαρχουν φωτα στη προβλητα,ανοικτα επικινδυνα φρεατια και το βασικο οτι δεν δουλευει το φαναρι του λιμανιου και ερχετα τωρα ο Δημος με ενα δελτιο τυπου και τι μας λεει?? οτι ο πινακας παροχης ηλεκτρικου ρευματος για το φαναρι ειχε τοποθετηθει σε λαθος μερος κτλ και ρωτω: ο τεχνικος που τοποθετησε εκει που τοποθετησε τον πινακα ειχε καποιες κυρωσεις? ο τεχνικος οταν παρεδωσε το εργο ελεχθηκε για την καλη λειτουργεια του πινακα απο καποιο υπευθυνο του Δημου?? το δελτιο τυπου του Δημου δεν αναφερει τιποτα για την μη παροχη ηλεκτρκου ρευματος στην προβληττα,τιποτα για την μη παροχη νερου,τιποτα για την σκοτεινη προβλητα,τιποτα για τα ανοικτα φρεατια, αλλα μας παραπεμπει σε ενα δελτιο τυπου που αναρτηθηκε στις 17 Μαρτιου 2018 και μιλαει για ΄΄την αναβαθμιση υποδομων του τουριστικου καταφυγιου του Μπατσιου'' που προκειτα να γινουν , εαν ποτε γινουν στα επομενα 20 με 40 χρονια, αλλα δεν λεει τιποτα για τα τρεχοντα μικρα προβήματα που ενας λογικος ανθρωπος/νοικοκυρης τα λυνει σε μια μερα. Αγαπητοι κυριοι υπευθηνοι οσο και καλοπροαιρετος να ειμαι, που ειμαι, με αυτο το σκεπτικο που εχεται δεν προχωραει απολυτος τιποτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ξεχναει ο δημος Ανδρου για τα βουνα σκουπιδιων που ειναι στο λιμανι και για την ανακυκλωση που δεν υπαρχει
ανευθυνοι και ψευτες

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε τυφλούς απευθύνεται το Λιμεναρχείο και ο Δήμος;;; Τα καπάκια από τα φρεάτια λείπουν χρόνια και έχουν χτυπήσει και άλλοι εκτός από την Ολλανδέζα τουρίστρια, μιας και δεν υπάρχει και φωτισμός. Επίσης λείπουν και φωτιστικά. Αυτά δεν τα βλέπουν;;; Και μια απορία. Μόνο στο Μπατσί έχουμε κακοκαιρίες, κεραυνούς κλπ;;;; Μην μας θεωρείτε ανόητους.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ

ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΧ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ. ΣΤΙΣ 10 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΜΟΛΙΣ 2,5 ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ; ΠΟΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ; ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ; ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ . ΣΤΟ ΚΑΛΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΝΤΡΟΠΗ......