Έπαρχος Άνδρου: προτάσεις για διασφάλιση των δρομολογίων και σύνδεση Άνδρου με Βόρειο Αιγαίο και Σύρο.

 

Ο έπαρχος Άνδρου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Άνδρου (φωτ. αρχείου Εν Άνδρω). 

Από δελτίο τύπου που έστειλε το Επαρχείο Άνδρου σήμερα και αναφέρεται στην παρέμβαση του επάρχου Δ. Λοτσάρη στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα που έγινε στη Νάξο στις 31/5 και το ΣΑΣ που ακολούθησε την 1/6 καταγράφουμε δύο προτάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Άνδρο και την ακτοπλοΐα.

Η πρώτη κατατέθηκε από τον έπαρχο στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα. Όπως είπε ο έπαρχος Άνδρου «είναι «αναγκαιότητα με την έγκριση των δρομολογίων των βασικών γραμμών που κατατίθενται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018, το ταυτόχρονο άνοιγμα των πλάνων πώλησης εισιτηρίων από τις εταιρείες, που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 10 ημερών από την πάροδο της έγκρισης, ενώ εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να ακυρώνεται αυτοδίκαια η έγκριση του δρομολογίου...

Το άνοιγμα των πλάνων με την έγκριση των δρομολογίων θα αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις των ακτοπλόων για την εκτέλεση των δρομολογίων, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από ανεκτέλεστα δρομολόγια "φαντάσματα". Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υποσχέσεις για σύνδεση της Άνδρου με την Σύρο που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε στην τρέχουσα θερινή περίοδο».

Και προσέθεσε πως «με το άνοιγμα των δρομολογίων έχουν την δυνατότητα οι πελάτες του εξωτερικού, να γνωρίζουν τα ισχύοντα δρομολόγια και να προγραμματίζουν από νωρίς τις διακοπές της επόμενης περιόδου».

Η πρόταση - όπως σημειώνεται - βρήκε αποδοχή από όλους τους παρευρισκόμενους γιατί με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται δρομολόγια που δεν θα γίνουν και φέρνουν προσκόμματα σε εκείνα που θα γίνουν.

Η δεύτερη αναφορά του επάρχου Άνδρου περιείχε προτάσεις για δύο νέα δρομολόγια σχετικά με την Άνδρο:

α) Να συμπεριληφθεί στη νέα προκήρυξη του δρομολογίου που εκτελείται από Λαύριο για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η προσέγγιση της Άνδρου.

β) Ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο με επιστροφή, σύνδεσης Άνδρου με Σύρο, από τα πλοία που εκτελούν την βασική γραμμή Ραφήνα - Άνδρο - Τήνο - Μύκονο. Συγκεκριμένα ένα απογευματινό δρομολόγιο Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Σύρο και το επόμενο πρωινό δρομολόγιο από Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Σύρο. Με την επισήμανση πως το δρομολόγιο από Μύκονο – Σύρο να επιδοτείται.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν και με το υπάρχον πλοίο η διάρκεια από την Ανδρο στη Μυτιλήνη τον Αγιο Ευστράτιο, τη Λήμνο και γενικότερα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου διαρκεί αρκετές ώρες, ανοίγοντας μια σύνδεση προς το Βόρειο Αιγαίο και κατ' επέκταση τη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν προοπτικές για υποδοχή επισκεπτών απο τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω των λιμανιών της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας ή της Αλεξανδρούπολης. Ισως αν εξελιχθεί η συγκεκριμένη γραμμή μα μπουν μεγαλύτερα ή γρηγορότερα πλοία προσεγγίζοντας και την Ανδρο, η οποία δεν αποτελεί μεγάλη παράκαμψη του δρομολογίου τους από και προς το Λαύριο!