Έπαρχος Άνδρου: Είχαμε προειδοποιήσει για το Γαύριο, αλλά δεν εισακουσθήκαμε…

 

Έφυγαν από Γαύριο 330 αυτοκίνητα και 1700 επιβάτες με 3 πλοία για Ραφήνα σε 30 λεπτά!!! (φωτ. Δ.Σ.).

Αγαπητέ κ. Σταυρόπουλε το θέμα της λειτουργίας του λιμένα Γαυρίου της Άνδρου που πολύ σωστά θέσατε στο site «Εν Άνδρω» είναι κάτι που έχει απασχολήσει την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου και ήδη έχουμε κάνει σχετικές προειδοποιήσεις για την αντιμετώπισή του. Προειδοποιήσεις έχει κάνει από τον Μάρτιο και το Λιμεναρχείο Άνδρου με το οποίο είμαστε σε στενή συνεργασία. Αναλυτικά:

1. Θέσαμε το θέμα υπόψη των μελών του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου  Ναυτιλίας κ. ΔιονύσιουΤεμπονέρα. Παραβρεθηκάμε και καταθέσαμε την άποψή μας για τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν λόγω έλλειψης υποδομών στον Λιμένα του Γαυρίου τις Κυριακές το απόγευμα από την αναχώρηση τριών (3) πλοίων (δύο τοπικά και ένα διερχόμενο) στο διάστημα από 20.00 έως 20.35. Σε αυτό συμφώνησαν πολλά από τα μέλη του Σ.Α.Σ. μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος των ακτοπλόων, κ. Μιχάλης Σακέλης.

2. Επανήλθαμε την προηγούμενη Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 αποστέλλοντας εγγράφως στον Γ.Γ. του Υπουργείου  κ. Διονύση Τεμπονέρα και στο Γραφείο Θαλασσίων Συγκοινωνιών τον προβληματισμό μας για το κατά πόσο οι υποδομές του Γαυρίου μπορούν να ανταποκριθούν στην αναχώρηση τριών πλοίων μέσα σε μισή ώρα θέτοντας και ζητήματα ασφάλειας για οχήματα και επιβάτες. Παραθέτουμε το έγγραφό μας στο οποίο μέχρι στιγμής οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου δεν έχουν απαντήσει.

Άνδρος, 25/6/2018

Δ. Λοτσάρης - Έπαρχος Άνδρου

 Κυριακή, 24/6/2018, ώρα 20.00. Γαύριο: χαμός στο ίσιωμα! Και δεν είμαστε στην φουλ σεζόν! Και δεν είχαμε μποφώρια... (φωτ. Δ.Σ.).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Άνδρος,22.6.2018

Αριθ.Πρωτ.:2665/81383

Ταχ. Δ/νση         : Άνδρος

Ταχ. Κώδικας     : 84500

Τηλέφωνο           : 22823.61222

Fax.                   : 22820.24459

Προς: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου

               Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

           κ. Διονύση Τεμπονέρα

Κοιν: 1)Γραφείο Θαλασσίων Συγκοινωνιών

Θέμα: Σχετικά με την αναχώρηση τριών (3) απογευματινών δρομολογίων τις Κυριακές από τον Λιμένα Γαυρίου νήσου Άνδρου και ενέργειες για την αποτροπή προβλημάτων

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

              Σε συνέχεια της Συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) τον Μάιο του 2018 και της τοποθέτησής μου αναφορικά με την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Άνδρου σας επανυποβάλλω τις απόψεις μου για τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν με την αναχώρηση από τον Λιμένα του Γαυρίου της Άνδρου τις Κυριακές το απόγευμα τριών (3) πλοίων (δύο τοπικά και ένα διερχόμενο) στο διάστημα από 20.00 έως 20.35.

              Υπάρχει έντονος προβληματισμός σε σχέση με την ασφάλεια και την διαχείριση επιβατών και οχημάτων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του Λιμένα Γαυρίου προτείνουμε την επαναφορά του δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ "SuperFerry" (Κρήτη - Άνδρος) στην προγενέστερη ώρα αναχώρησης από Άνδρο, ήτοι 18.45, άποψη με την οποία είναι σύμφωνη και η Λιμενική Αρχή του νησιού.

              Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να αποφευχθεί η συμφόρηση των οχημάτων στον Λιμένα του Γαυρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. 

Με τιμή

Ο Έπαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

                                                                                                 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σαφώς οι πλοιοκτήτες έχουν την κύρια ευθύνη, που ενεργούν για την μεγιστοποίηση των κερδών τους και επιδίδονται σε σκληρό ανταγωνισμό. Το υπουργείο όμως θα πρέπει να παρέμβει δραστικά, ώστε να διασφαλίσει την άνετη και κυρίως ασφαλή αποεπιβίβαση των επιβατών στο λιμάνι του Γαυρίου και την ασφάλεια της θαλάσσιας κυκλοφορίας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ, ΝΑ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ? ? ?
ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΟΤΙ, ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ, ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ,Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ? ? ?
ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ...ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΛΑ Τ' ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ, ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΟΙ !!!!!