Πλήρης απογοήτευση η ανακύκλωση στον Δήμο Άνδρου

Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης μαζεύει οικιακά σκουπίδια! (φωτ. Β.Π.)

(Από τον αναγνώστη Β.Π., μόνιμο κάτοικο Χώρας Άνδρου, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται στην χρησιμοποίηση του νέου απορριμματοφόρου της ανακύκλωσης - μετά τριετή αγρανάπαυση! - για οικιακά σκουπίδια! Και την πλήρη αποτυχία της ανακύλωσης στον Δήμο Άνδρου τα τελευταία τρία χρόνια... - Εν Άνδρω).

Το νέο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης του Δήμου Άνδρου “ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”!! Με ανακοινώσεις, δελτία τύπου και μεγάλη χαρά πριν από τρία χρόνια περίπου ο Δήμος Άνδρου παρέλαβε τότε ένα νέο απορριμματοφόρο μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης σε... αγραναπαύση επί τριετία! (φωτ. Β.Π.)

Και σήμερα αγαπητό Έν Άνδρω είδαμε με έκπληξη (μετά την ανάθεση της ανακύκλωσης σε εργολάβο) το νέο απορριμματοφόρο για τα ανακυκλούμενα υλικά να κινείτε και να μαζεύει, όχι “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ” όπως στην αρχή νομίσαμε, αλλά οικιακά σκουπίδια. Σας αποστέλλω και σχετικές φωτογραφίες για να μην λένε…

Και μετά την αγρανάπαυση τώρα σε δράση! (φωτ. Β.Π.)

Κι όμως το απορριμματοφόρο αυτό επιδοτήθηκε με σκοπό την ανακύκλωση και δόθηκε μέσω του προγράμματος αποκατάστασης του ΧΑΔΑ, ο οποίος μετά την αποκατάσταση του εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμα!

Τα παραπάνω δείχνουν πως ο Δήμος Άνδρου δεν ενδιαφέρθηκε και εξακολουθεί να μην ενδιαφέρεται για την ανακύκλωση! Αρκούσε όπως φαίνεται τότε η αυτοπροβολή του δημάρχου…

Τα «συγχαρητήρια» μου για την «σωστή και νόμιμη αξιοποίηση» των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για το γεγονός πως ο σημερινός Δήμος Άνδρου πρωτοπορεί στην ανακύκλωση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με ποσοστά που βαίνουν μειούμενα μέχρι εξαφανίσεως!!!!

Β.Π. Μόνιμος κάτοικος Χώρας Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Αντιδήμαρχος Γαυρίου, ο Πρόεδρος Γαυρίου και ο λεγόμενος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, είναι ....κοιμισμένοι με το αδιανόητο, που δημιούργησαν μέσα στο χώρο του πρώην parking στο δημοτικό χώρο κοντά στο γήπεδο 5Χ5, να το έχουν κάνει σκουπιδότοπο
Του ΓΑΥΡΙΟΥ τα μαύρα χάλια! Η λέξη ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, αν είστε υπεύθυνοι τελικά, είναι λίγη!!!
Αυτοί θέλουν να κάνουν και ΧΥΤΥ????? ?????
Να και οι φωτογραφίες κύριε Μπασαντή και σας παρακαλώ γράψτε κάτι, σε λίγες μέρες θα ανοίξουν τα σχολεία κυνδινεύουν τα παιδιά μας.
https://www.facebook.com/groups/497728250332362/permalink/1580200692085107/
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα γράψουμε προσεχώς. Δεν τα προλαβαίνουμε όλα αυτή την εβδομάδα. Αν στείλετε κάτι έτοιμο ευχαρίσως να το ανεβάσουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ντροπή, μετά από τόση μεγάλη προσπάθεια να μπούμε όλοι μας στη λογική της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης με ομιλίες, έντυπα σχολίκες δράσεις, ειδικούς κάδους , ειδικό απορριματοφόρο , τελικά δε χρειάστηκε παρά μόνο η δημοτική αδράνεια ή σκοπιμότητα για να πάνε όλα στην αρχαιολογική χωματερή.
Ντροπή σε αυτούς αλλά και σε μας που τους ανεχόμαστε.