Έφυγε η πρώτη φουρνιά! Τι έδειξε το τεστ στο Γαύριο.

 

Λειτούργησε χτες το Γαύριο. Αλλά χρειάζονται έργα στο λιμάνι γι να προχωρήσει η Άνδρος στη νέα εποχή που ήδη είναι εδώ (φωτ. Εν Άνδρω).

Η πρώτη μεγάλη φουρνιά των καλοκαιρινών επισκεπτών στης Άνδρου, αποχαιρέτησε χθες, (Κυριακή 19.8) το νησί! Με την γεύση της αλμύρας, όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς και ωραίες αναμνήσεις, επέστρεψαν ο καθένας στην καθημερινότητα της πόλης και στις υποχρεώσεις του…

 Με τα πλοία της γραμμής που έκαναν έξι δρομολόγια, εκείνοι που έφυγαν ήταν χιλιάδες και τα αυτοκίνητα εκατοντάδες! Φυσικά η Άνδρος δεν άδειασε. Το νησί είναι ακόμα  ζωντανό με πολύ κόσμο, αλλά παραδοσιακά το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά της Παναγίας, ξεκινά η μεγάλη επιστροφή.

Αναχώρησαν με τα 4 χτεσινά βραδινά πλοία 4.000 επιβάτες για Ραφήνα (λιμεναρχείο Άνδρου)!

Αυτή την φορά όλα κύλησαν ομαλά. Από το απόγευμα της Κυριακής το Γαύριο ξεχείλισε από κόσμο και Ι.Χ. Ωστόσο η έντονη παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού και ο σωστός σχεδιασμός των μέτρων, διευκόλυνε την κυκλοφορία τόσο στο λιμάνι όσο και στον στενό κεντρικό δρόμο που οδηγεί στις προβλήτες.

Με τον δήμαρχο να επιβλέπει, σχεδόν ολόκληρη η δύναμη της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού στην Άνδρο, ήταν στο Γαυριο. Δεν σημειώθηκαν καθυστερήσεις και δεν υπήρξαν παράπονα. Εικόνα συγκροτημένης διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης.

Μάλιστα λόγω του δυνατού μελτεμιού στις βραδινές αναχωρήσεις αρχικά τα βαπόρια έμπαιναν ένα-ένα στο λιμάνι με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση τους.

Και ακόμα αναχώρησαν με τα τέσσερα χτεσινά βραδινά πλοία 1000 ΙΧ και 100 δίκυκλα (λιμεναρχείο Άνδρου)!

Όμως ας μη σταθούμε σε αυτό. Χθες φάνηκαν οι ουσιαστικές αδυναμίες και ελλείψεις της Άνδρου. Για όσους βλέπουν καθαρά και λίγο μακριά, το νησί αλλάζει ραγδαία.

Περισσότερος κόσμος, πολλοί πλέον και οι επισκέπτες από το εξωτερικό, αγοραπωλησίες στα σκαριά ακόμα και νεοκλασικών σπιτιών στη Χώρα από πλούσιους Ευρωπαίους, νέες κατασκευές πολυτελών εξοχικών κατοικιών, το Airbnb σχεδόν να τριπλασιάζει τα καταλύματα,  ζωηρό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Μπατσί, όλα αυτά δείχνουν ότι μια νέα εποχή φαίνεται να έρχεται.

Κοντινός προορισμός, πολύ καλή συγκοινωνία υπέροχες φυσικές ομορφιές, αναδεικνύουν την Άνδρο σε παίκτη  ιδιαίτερων αξιώσεων στην βιομηχανία του τουρισμού.

Γαύριο: η πύλη εισόδου και εξόδου της Άνδρου. Χρειάζεται περιφερειακός δρόμος, διαπλάτυνση, προβλήτα σωστή κλπ (φωτ. Εν Άνδρω).

Σ’ αυτή την πρόκληση ο τόπος χρειάζεται αφύπνιση και πολλή δουλειά. Οι ευκαιρίες έρχονται και φεύγουν. Ταχύτατες δράσεις και μεγάλα έργα πρέπει να προγραμματιστούν άμεσα. Κύριος στόχος το λιμάνι. Τα χθεσινά μέτρα απέδωσαν μεν αλλά είναι… ασπιρίνη!

Ο περιφερειακός δρόμος, η άμεση απαλλοτρίωση των σπιτιών που στενεύουν τον δρόμο προς το λιμάνι με ταυτόχρονη κατασκευή υπαίθριων parkingστις δυο άκρες του Γαυριου είναιπλέοναπαραίτητες και άμεσεςπαρεμβάσεις. Βελτίωση των υποδομών του λιμανιού και άμεση εκβάθυνση της λιμενολεκάνης κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέες ξενοδοχειακές μονάδες και προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων με λιμενικές εγκαταστάσεις του 1970! Όποιος δεν δει έγκαιρα το μέλλον και δεν προσεγγίσει τις ουσιαστικές και επιτακτικές ανάγκες του τόπου, μόνο κακό θα κάνει στο νησί και θα φρενάρει την ανάπτυξη του. Αυτά προς το παρόν γιατί απ ότι φαίνεται τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση. 

Χ. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν υπάρχουν υποδομές για ολο αυτον το κόσμο!!
Οτι και να κάνει ο δημαρχος αν δεν φτιαξει τους δρομους και το λιμανι ο κοσμος θα ρχεται μια φορα και μετα δεν θα ξαναπαταει

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω με την σειρα μου θελω να αναφέρω ενα περιστατικό ταλαιπωρίας στις 208/2018 όσον αφορά την μετακινηση μου κατα την επιστροφή μου στην αθήνα. Έχοντας βγαλει εισιτήριο με το Σούπερ Φερι 2 τον αδερφων στεφάνου με ωρα αναχωρήσεις 20.05 καταλήξαμε να ξεκινήσουμε 21.55!!!! με σχεδόν 2 ωρες καθηστεριση!! Αποτέλεσμα οταν φτάσαμε στην ραφηνα να μην υπάρχει λεωφορείο για την εξυπηρέτηση των επιβατων. Το τελευταίο δρομολογιο απο ραφηνα πρός αθηνα ειναι 22.45. Η μονη λύση το ταξί με κόστος 45 εύρο!!! Άκουσα τον κύριο Στεφανου στο πανηγυρι της κατακοιλου να λεει (Να μην προτιματε τα βαπορια που έρχονται στο νησί για 3 μηνες αλλα να στηρίζεται τα βαπορια που εξυπηρετούν το νησι ολο το χρόνο). Πόλυ σωστό κατα την γνωμη μου!! Αλλα οταν κυριε Στεφάνου ο κοσμος σας προτιμα αλλα στο τέλος απόφαση του καταλήγει σε ταλαιπωρία του δεν θα το ξανα κάνει!! Γιατί ενω ξέρατε οτι οταν το καραβι σας θα φτασει 2 ωρες αργότερα δεν πήρατε πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση τον επιβατων του καραβιου σας??? Ειμαι σιγουρος οτι έχετε τα μεσα να το κάνετε!! ΥΓ. Το καραβι περιμενε 1.15 λεπτα εξω απο το λιμανι. Το Τερα Τζετ έιχε δεσει κατα τέτοιο τρόπο κλεινοντας ολες τις προβλήτες του λιμανιου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δέσει αλλο καραβι. Σε αλλη θέση απο οτι έδενε καθε κυριακή απόγευμα δινοντας την δυνατότητα να δέσει και το Σουπερ Φερη. μην μου πειτε λογο του αέρα γιατι οταν έδεσε το Σουπερ Φερη εδεσε διπλα του και το Ανδρός. Θα συμφωνισω οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το νησί δεν εχει τις υποδομες και την οργανωση για τόσο αριθμό παραθεριστων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα συμφωνήσω με οσα λέτε, αλλά θέλω να προσθέσω ότι πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των Ανδριωτων. Στην Μεσσαρια φτιάχτηκε περιφερειακος δρόμος ο οποίος αν δεν τον γνωρίζεις δεν των χρησιμοποιείς! Και ο λόγος απλός... Από την πάνω μεριά έχει εξαφανισθεί η πινακίδα και από την κάτω (χώρα) εντεχνως "διορθώνεται" συνέχεια η πινακίδα με μπογιά ώστε να κατευθύνονται όλοι μέσα από την Μεσσαρια. Μήπως με τον περιφέρειακο δρόμο χάνουν κάποιοι πελατεία???
Αν θέλετε σας στέλνω και φωτογραφία από την πινακίδα που "αυτόδιορθώνεται" συνέχεια...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Πολύ ευχαρίστως

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζοντας τα σχόλια, θα ήθελα να ενημερώσω οτι πράγματι ημουν με τον Δήμαρχο, από 21.00-22.00, και η συζήτηση δεν ηταν για ψηφοδέλτια, αλλά για το λιμάνι και το οδικό δίκτυο.Αυτά για αποκάτάσταση της πραγματικότητας!

This comment was minimized by the moderator on the site

EΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ...
ΣΧΟΛΙΟ
Είσαστε για πολύ λίγα δυστυχώς εσείς. Αν βρίσκατε τρόπο να γράφατε χωρίς τόση ανωνυμία, τόση χλεύη και υπονοούμενα για τον συνεργάτη μας τότε θα δημοσιεύαμε το σχόλιο σας. Για κάντε πάλι μια προσπάθεια...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εντύπωση και απορία αυτό που έγραψε ο συνεργάτης σας Χ. "Με τον δήμαρχο να επιβλέπει....."
Επειδή ημουν χτες βράδυ στο Γαύριο και συγκεκριμένα στο μαγαζί εν γαυρίω, ο δήμαρχος έπινε ρακιές μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού Κώστα Μούλα τον πράκτορα καραβιών Πέτρο και τον Βασίλη Παρασκευαίδη.
Πολλές ώρες ήταν εκεί από τις 20:00 μέχρι τις 23:30 και με θέμα συζήτησης ποιους να βάλουν στο ψηφοδέλτιο και όχι στην επιβλεψη του λιμανιού που πάλι γινόταν της τρελής, έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Όσο για το "Μάλιστα λόγω του δυνατού μελτεμιού στις βραδινές αναχωρήσεις αρχικά τα βαπόρια έμπαιναν ένα-ένα στο λιμάνι με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση τους." καμιά σχέση απλά περίμεναν απέξω από το λιμάμι και τα 2 καράβια γιατί δεν είχαν που να δέσουν.
Αν δεν με πιστεύετε πάρτε το λιμεναρχείο.
Αυτά και ο συνεργάτης σας ας είναι πιο προσεκτικός στα "ρεπορτάζ" που σας στέλνει