Απόμεινε να μετράει υπουργούς και μεταγραφές στο ρόστερ της κυβέρνησης…

Αφού μέτρησε τα καλοκαιρινά πεφταστέρια στο Μάτι ο πρωθυπουργός τώρα πλέον μετράει υπουργούς, αναπληρωτές, υφυπουργούς και μεταγραφές στην κυβέρνηση του. Με τις κυλιόμενες καλοκαιρινές δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάτω του 20% (μεταξύ 15-18%) και με τις επερχόμενες φθινοπωρινές να αναμένεται να κινηθούν αντιστοίχως χαμηλά ενόψει και της ΔΕΘ επιχειρήθηκε ο τελευταίος ανασχηματισμός προ των εκλογών από τις οποίες απέχουμε μήνες. 

Με τον ανασχηματισμό έγινε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας νέας αρχής. Μόνο που μια αρχή σηματοδοτείται με νέα πρόσωπα, με ευέλικτο και δυναμικό σχήμα και με ανθρώπους που δίνουν ελπίδα. 

Αντί αρχής όμως μας προέκυψε κυβέρνηση με 53 υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς! Παλαιούς, νέους και εκ μεταγραφών!

Μόνο «επικρατείας» μετράμε τέσσερις! Στο Άμυνας τρεις! Το Προστασίας του Πολίτη δύο κυρίες! Μια «νεόκοπη αριστερή» και μια «παλαιοδεξιά»! Στο Πολιτισμού τρεις (παλαιοί, νέοι και μια υπουργός πρώην αριστερή, μετά σημιτική και τώρα νέο-συριζική)!

Αυτό πια δεν είναι κυβέρνηση είναι η αποτύπωση της πολιτικής ιστορίας του τόπου μας σε μια απίστευτη εξισορρόπηση εποχών και καταστάσεων για τις οποίες έχουμε χάσει το μέτρημα…

Από την πολιτική ιστορία του τόπου θυμόμαστε αντιστοίχως πολυπληθείς και ετερόκλητες κυβερνήσεις:

-         -  Μια υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου την άνοιξη του 1989, η οποία οδήγησε την χώρα στις ακραία πολωτικές εκλογές το καλοκαίρι του 1989. Και τότε ήταν 53μελές - το «ευέλικτο σχήμα» - καταφέρνοντας να έχει συμπεριλάβει έναν στους τρεις βουλευτές του κλυδωνιζόμενου ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

-         -  Και μια του σε αδιέξοδο ευρισκόμενου Αντώνη Σαμαρά που διακατεχόταν και από πολιτικό πανικό το καλοκαίρι του 2014.

Σήμερα λίγους μήνες πλέον προ των εκλογών ο μόλις 44 ετών πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέποντας το momentum να έχει χαθεί προ πολλού επιχείρησε να αντιγράψει/φτιάξει μια πολυπληθή κυβέρνηση με κάτι από τον κλυδωνιζόμενο Παπανδρέου του 1989 και με κάτι από αναπαλαιώσεις προσώπων του κλυδωνιζόμενου Σαματά το 2014.

Όμως δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό. Απλώς φανερώνουν πολιτική αδυναμία όπως αυτή του 1989 και πολιτικό πανικό όπως αυτός του 2014.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας «καταργήσει» το «παλιό καθεστώς» - έτσι είπε στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες – βάλθηκε να το παλινορθώσει! Μοιράζοντας αξιώματα σε πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Τέτοια «κατάργηση» δεν ξανάγινε. Ή, μάλλον ξανάγινε, αλλά όταν τα στελέχη του «παλιού καθεστώτος» μεταλλάχθηκαν αναλαμβάνοντας πόστα στο «νέο καθεστώς»!!!

Τώρα μερικές παρατηρήσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Είναι τόσο  πολυπληθές που αυτοί του «Επικρατείας» δεν θα βρίσκουν καρέκλα και γραφείο να κάτσουν στο Μαξίμου. Και πρέπει κάποιος να ξεμπερδέψει τις αλληλοεπικαλύψεις των αρμοδιοτήτων για να ξέρουμε ποιος χρεώνεται τι; Άσε που δοκιμάζει και ανθρώπους σε υπουργεία πρωτόγνωρα γι’ αυτούς.

Αλήθεια τι μπορεί να κάνει ο Φώτης Κουβέλης στο Ναυτιλίας; Τι ξέρει από ναυλαγορές, ναυτιλία και ακτοπλοΐα ο άνθρωπος; Πώς και σε ποια γλώσσα θα συνεννοείται στο Ναυτιλίας με μια διεθνή ναυτιλιακή αγορά που εξελίσσεται σε ένα πολύπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον και με μια ραγδαία εξελισσόμενη και λίαν ανταγωνιστική ακτοπλοΐα;

Άγνωστό. Ελπίζουμε να τον βοηθήσει ο σχετικά έμπειρος υφυπουργός του…

Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε γράψει πως ο Αλέξης Τσίπρας «μετρούσε τ’ άστρα» που έπεφταν. Τώρα μετράει υπουργούς, υφυπουργούς και τις μεταγραφές στο ρόστερ της τελευταίας πριν τις εκλογές κυβέρνησης του. Σε λίγες μέρες θα μάθουμε πως θα μετράνε όλα αυτά στις δημοσκοπήσεις που θα αποτελέσουν και την κρίσιμη απογραφή του προεκλογικού κλίματος…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αφού:
ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ!

This comment was minimized by the moderator on the site

....κυριε Μπασαντή, εισαστε βαθια νυχτωμένος !
εσεις νομιζετε οτι προσωπικες πολιτικες, οτι περνανε στην κυβερνηση αυτή ?
....πουθενα ακόμα και για σημαντικα κομματικα προσωπα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ειδαμε 4 χρόνια, να κανουν προσωπικες πολιτικες στα υπουργεία που διοικούν και ερχόσαστε με αφέλεια κι πονηριά να λέτε για τους τότε υπουργούς με τους σημερινούς.? ?
....καμμία σχέση καμμία τέτοια μέχρι σήμερα συμπεριφορά !!
....συνεπώς η κάθε υπουργός, έστω και η Μαριλίζα, πόσο μάλλον δεν πρόκειται να κάνει προσωπικές πολιτικές, αλλα να δουλέψει για αυτό που τις ανατέθηκε!
....δεν συνεχίζω γιατί ο διάλογος έχει νόημα, όταν μπορούμε όλοι μας ,έξω ακο κομματικές προσωπικές επιλογές να σχολιάζουμε ...δεν νομίζετε ? ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Ευχαριστώ ψευδωνυμε φίλε μου. Μπορεί εγώ να είμαι βαθιά νυχτωμένος με όσα υπογράφω επωνύμως, αλλά εσείς μάλλον είστε αξημέρωτα ξημερωμένος... Συνεπώς όλα όσα λέτε μπορεί να αποδειχτούν λάθος στο τέλος. Αυτή η κυβέρνηση ήδη κυβερνά κοντά ΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια. Έχει δώσει δείγματα γραφής. Ας κριθεί από αυτά. Ας πούμε άλλη πολιτική είχε ως προς την "αριστεία" ο Αριστείδης Μπαλτάς, άλλη ο διάδοχος του. Άλλη πολιτική είχε ως προς την εκκλησία ο Νίκος Φίλης, άλλη ο Κώστας Γαβρόγλου. Άλλη ως προς τα προσωπικά χρέη των πανεπιοστημιακών ο Νίκοε Φίλης, άλλη ο Κώστας Γαβρίγλου (που τα χάρισε!!!). Είτε άλλαξε πολιτική σε όλα τα παραπάνω είτε άλλαξε προσωπικές πολιτικές κάθε υπουργός. Διαλέξτε και πέρνετε.
Αυτά γιατί σας βλέπω λίγο αξημέρωτα ξημερωμένο...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Τζοάνο σε ποιες κυβερνήσεις ήταν υπουργοί ο Πάνος Καμένος και η Κατερινα Παπακώστα; Της ΝΔ. Η Μαριλίζα - παιδί του Άκη και του Γιωργάκη - ήταν γραμματέας και υπουργός στο ΠΑΣΟΚ. Η Ζορμπά χρωστά την επώνυμη πολιτική της παρουσία στο ΠΑΣΟΚ και στον Σημίτη. Αυτά τα κόμματα και οι πολιτικοί τους λέτε πως χρεωκόπησαν την Ελλάδα. Και τώρα επιβραβεύτηκαν με υπουργεία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Γιατί χρεοκόπησαν την χώρα;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν νομίζω πως γράφουμε κάτι καλό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για ξαναδιαβάστε το κείμενο. Απλώς λέμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους αντιγράφει και παίρνει μεταγραφή τα στελέχη τους που όπως λέτε κι εσείς χρεοκόπησαν την χωρα. Αν η Ξενογιαννακοπούλου σκόρπισε 90.000.000 ευρώ στο Υγείας ως υπουργος του ΠΑΣΟΚ - όπως λέει ο Πολάκης - είναι πρόβλημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ της αναθέτει πάλι υπουργείο. Αυτό δεν το καταλαβαίνετε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα σας περάσει ! ΝΔ ΠΑΣΟΚ πού μας χρεοκόπησαν ήταν καλές!