Σημαντικά έργα από το Επαρχείο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στην Άνδρο

Στο κεντρικό οδικό δίκτυο και ο δρόμος Γαυρίου - Χώρας, Σταυροπέδας - Κορθίου, Χώρας Κορθίου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξεκινά αρχές Οκτώβρη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Άνδρου αξίας 617.084,80 ευρώ. Το έργο μελετήθηκε από την μηχανικό του επαρχείου Ευλαλία Κερετζή και γίνεται υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Επαρχείου. Αφορά το κεντρικό οδικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και του Επαρχείου.

Δηλαδή, αναφέρεται σε δρόμους που συνδέουν τους κύριους οικισμούς του νησιού. Δεν αναφέρεται σε δρόμους εντός οικισμών, σε χωματόδρομους και σε όλους τους άλλους δευτερεύοντες δρόμους που οδηγούν σε οικισμούς ή σε παραλίες του νησιού για τους οποίους την ευθύνη έχει ο Δήμος Άνδρου.

Την χρηματοδότηση του έργου πέτυχε ο Έπαρχος Άνδρου καταφέρνοντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας κονδύλι της τάξεως των 850.000 ευρώ, το οποίο μετά την έκπτωση, που έδωσε ο ανάδοχος του έργου, κατέβηκε στα 617.084 ευρώ.

Εκτός από αυτό το έργο την Δευτέρα 24/9 περνά ένα ακόμα έργο για την Άνδρο από την Περιφέρεια. Με εισήγηση του Επάρχου περνά κονδύλι ύψους 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση του δημοτικού σταδίου Άνδρου. Την μελέτη έκανε ο τεχνική υπηρεσία του Επαρχείου. Την επικαιροποίησε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου, η οποία και θα επιβλέψει το έργο.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

(α) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης - Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Άνδρου, μετά την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, που προέκυψε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησής του.

Το έργο, «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου 2018», προϋπολογισμού 617.084,80 €, αφορά το σύνολο του επαρχιακού δικτύου του νησιού και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο περιλαμβάνεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση, για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη διάχυση της τουριστικής κίνησης, με συνεχή διάθεση μεγάλου μέρους των διαθέσιμων πόρων, ταυτόχρονα με την διαρκή αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών πηγών.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το σύνολο των εργασιών που περιλαμβάνονται στην εν λόγω εργολαβία, εντός εννέα (9) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

(β) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 20 Σεπτεμβρίου 2018

«Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου έργων "Αποκατάσταση ζημιών Δημοτικού Σταδίου ν. Άνδρου" και "Συντήρηση του Επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου»

              Τέταρτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην Σύρο, 24 Σεπτεμβρίου 2018 είναι η Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Άνδρου   για την υλοποίηση του έργου "Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικού Σταδίου ν. Άνδρου" προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση εργασιών Συντήρησης Επισκευής Δημοτικού Σταδίου Άνδρου, που περιλαμβάνουν:  

  • Κατασκευή και επισκευή χυτού Συνθετικού τάπητα (Retopping) Στίβου για το σύνολο του σταδίου ώστε να μπορεί να λειτουργεί το στάδιο με ασφάλεια.
  • Διαγράμμιση χυτού Συνθετικού τάπητα Στίβου με ανακλαστική βαφή για το σύνολο του σταδίου.
  • Πλαστικά καθίσματα κερκίδας με διπλή πλάτη 300 τεμάχια.
  • Πίλαρ ανοξείδωτο είκοσι αναχωρήσεων 2 (δύο) τεμάχια.
  • Εφαρμογή αντισκωριακού τελικού χρώματος αλκυδικών ή ακρυλικών ρητινών ενός συστατικού και ελαιοχρωματισμοί κοινοί σιδηρών επιφανειών με χρώματα αλκυδικών ή ακρυλικών ρητινών βάσεως νερού ή διαλύτου για τα δύο (2) πίλαρ.

             Επίσης πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Άνδρου, μετά την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον ανάδοχο του έργου, «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Άνδρου 2018», προϋπολογισμού 617.084,80 €, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει καθαρισμούς και επένδυση τάφρων, τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτικά, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες ασφαλείας και σήμανση.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως έχω πληροφορηθεί υπάρχει και άλλο πρόγραμμα για τους Ο.Τ.Α. - ονομαζόμενο "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" - το οποιο μάλιστα παραμένει "Ανοικτό" σε Προτάσεις Έργων απο τους Δήμους, κυρια Έργων και Υποδομών Ύδρευσης , που όμως νομίζω ότι ο Δ. Άνδρου θα πρέπει να σπεύσει να εκμεταλλευτεί και πιθανά να συμμετέχει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως μέχρι να ξεκινήσει το έργο ας κρατάμε μικρό καλάθι για να μην απογοητευτουμε κύριε Διαμαντή μου....Εντάξει;;;;;;Αν και αυτό το έργο οπως και οι εξαγγελίες του Δήμου όλα αυτά γίνονται προεκλογικά για τους ευνόητους λόγους κύριε Διαμαντή μου .....
Και μην ανησυχείτε μια χαρά διαβάζω και καταλαβαίνω τι γράφετε.....και μακάρι να ξεκινήσει το έργο στην ώρα του για το καλό όλων μας...καταλάβατε κύριε Διαμαντή μου;;;; και Καλά θα κάνετε να εισαστε πιο ευγενικός και και να μην λέτε μια κυρία κακιά και ότι έχει άγνοια δεν είναι πρέπον για ένα δημοσιογράφο της δικής εμβέλειας...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλή μου κυρία ήταν λίγο προκλητική η ερώτηση σας "αν μου έδωσαν τα χρήματα και τα έχω στην τσέπη μου". Έτσι απάντησα με τον τρόπο που απάντησα.
Να συμφωνήσω πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σε όλες τις περιπτώσεις και πως τα έργα αφορούν προεκλογική περίοδο όπως γράφετε.
Απλώς να προσθέσω πως το επαρχιακό έργο έχει δρομολογηθεί δύο χρόνια πριν τις εκλογές για να φτάσει με τις μελέτες και τις δημοπρατησεις να ξεκινά 8 μήνες πριν από αυτές.
Και βεβαίως το δημοτικό έργο ασφαλτόστρωσεις χωρίς πολλές μελέτες χρειάζεται κι αυτό τουλάχιστον ενα 6μηνο να ξεκινήσει.
ΥΓ Θα σας πληροφορήσουμε τόσο για την έναρξη των εργασιών και την πρόοδο του επαρχιακού έργου που ξεκινά Οκτώβρη και θα πρέπει να τελειώσει πριν τις εκλογές. Όσο και για το δημοτικό έργο που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει Μάρτη και θα τελειώσει μετά από αυτές.
Καλήνυχτα σας κι ευχαριστούμε για την απάντηση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πως ξερετε κυριε Μασαντη οτι στο χέρι υπάρχουν μονο οι 617.000€; Σας τα έδωσε ο έπαρχος να τα προσέχετε μέχρι να τα χρησιμοποιήσει ;; η Μηπως ειςτε ο ταμεία του ;;; Τα είδατε και το λετε αυτο ;;;; η επειδή αυτη την περίοδο είσαστε υποστηρικτής του βλέπετε στο υπνο σας ευρώ στε χέρια του επάρχου ;;;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν διαβάσετε (αλλά δεν το διαβάσατε) το προλογικό σημείωμα και αν διαβάζατε (που δεν τις διαβάσατε τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας και του Επαρχείου θα βλέπατε πως υπάρχει εργολάβος και η εργολαβία εγκαθίσταται τις πρώτες μέρες του Οκτωβρη και έχει διορία 9 μήνες να ολοκληρώσει το έργο.
Αυτό κυρία Πόπη στα απλά ελληνικά της ελληνικής διοίκησης σημαίνει πως το έργο ξεκινά. Αυτά διαβάσαμε, αυτά ξέρουμε κι αυτά γράφουμε. Αυτά που γράφετε εσείς δείχνουν ΑΓΝΟΙΑ ως προς την διοίκηση (Περιφέρεια & Επαρχείο) και ΚΑΚΟΤΗΤΑ ως προς εμάς (Εν Άνδρω). Και η ΑΓΝΟΙΑ και ΚΑΚΟΤΗΤΑ θα κλείσουν τον κύκλο τους μόλις ξεκινήσει το έργο σε λίγες μέρες.
ΥΓ Επειδή η ΚΑΚΟΤΗΤΑ σας ξεπερνά τα όρια σας λέμε πως τα χρήματα της εργολαβίας δεν τα δίνει ο Έπαρχος ή ο Περιφερειάρχης σε κανέναν να τα βάλει στην τσέπη του. Πληρώνονται από το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ανάλογα με την πρόοδο του έργου.
Αυτά τα λιγα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντα με τον καλό το λόγο για το Δήμαρχο....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι δα! Γράψαμε αναλυτικά λίγο πιο πέρα και εξηγούμε αναλυτικά πως έχει το θέμα. Και ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ να προλάβει μέχρι τις εκλογες να φτιάξει τους δρόμους μας που είναι σαν βομβαρδισμένοι από τους γερμανούς στον πόλεμο. Κάντα μια βόλτα Μικρά Αγγλία, Υψηλού κλπ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ λοιπόν να τους φτιάξει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άρα έχουμε και λέμε: 600.000€ ο Δήμαρχος για τους δημοτικούς δρόμους όπως γράφει στο facebook και άλλες 617.000€ ο έπαρχος για τους κεντρικούς επαρχιακούς δρόμους! Σύνολο 1.217.000€ για τους δρόμους μας! Μεγάλη υπόθεση! Μπράβο και στους 2! Επιτέλους θα μπορώ να κυκλοφορώ με το καλό αμάξι μου!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Στο χέρι υπάρχουν μόνο 617.000 ευρώ από το επαρχείο και την περιφέρεια. Ο Δήμος κοιτά απλώς να για λόγους εντυπώσεων ως συνήθως να εξαγγείλει έργα που δεν προχωράνε. Αλήθεια προχώρησε το κλειστό του Γαυρίου και η μαρίνα του Μπατσίου; Κι εκεί εξήγγειλε έργα και χρήματα. Αλλά ακόμα δεν έχουν δημοπρατηθεί. Άρα;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΝ ΛΟΤΣΑΡΗ. ΑΞΙΟΣ...ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ, ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ'' ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΜΑΛΙΣΤΑ) ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2019, Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗ ...ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ...ΒΛΕΠΟΝΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΟΤΣΑΡΗ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΣΣΩΜΗΣ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ, ΠΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ .
ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ''ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΓΙΑ ΤΑ ΑΞΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ.
ΠΙΤΡΟΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κοσμος εχει προσεξει ποσο δραστηριος ειναι ο Επαρχος κος Λοτσαρης (μου κανει εντυπωση οτι το ''Εν Ανδρω'' στο πιο πανω αρθρο πουθενα δεν αναφερει το ονομα του Επαρχου κου Λοτσαρη, απλως τον αναφερει ''ο Επαρχος'') και συντομα θα τον τιμησει ξανα απο ο οποιο ποστο και κατεβει στις επομενες εκλογες. Πολυ θα ηθελα να ειναι ο επομενος Δημαρχος