Η ασύμμετρη "βία" των δημοσκοπήσεων...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - PRONEWS.GR

Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Ασφάλεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν φοιτητής του Μαθηματικού και είχε συλληφθεί από την χούντα για την πολιτική του δράση! Έκτοτε πέρασαν 45 χρόνια ώσπου να κληθεί πάλι προχθές επί ΣΥΡΙΖΑ για να απολογηθεί για την πολιτική δράση του ο Λαφαζάνης στην Ασφάλεια!

Το παλιό πολιτικό καθεστώς, αυτό που καταγγέλλουν αγελαία οι Τσίπρας, Πολάκης και οι γύρω τους, ούτε που σκέφτηκε να καλέσει τον Παναγιώτη (ας μας επιτραπεί ο ενικός μιας και τον ξέρουμε από το 1974) για την πολιτική δράση του στην Ασφάλεια.

Πως θα καλούσαν στην Ασφάλεια ένα στέλεχος του ΚΚΕ που αγωνίστηκε κατά της χούντας; Και που ΔΕΝ πλούτισε, ΔΕΝ βιαιοπράγησε, ΔΕΝ έκλεψε. Το μόνο «αξιόποινο» στον Παναγιώτη ότι ήταν και είναι ακραία ιδεολόγος.

Ο Λαφαζάνης φεύγοντας από το ΚΚΕ και πηγαίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε επιπλέον και ακτιβιστής. Στον ακτιβισμό διακρίθηκε κυρίως στο να σταματά με κάθε τρόπο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας λαϊκών ανθρώπων σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Όμως αυτό, αν και αξιόποινη η πράξη, είχε «καθαγιαστεί» νωρίτερα (2011-2015) από τον νεαρό ακτιβιστή Αλέξη. Ήταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που κραύγαζε με στεντόρεια φωνή στα πεζοδρόμια των τηλεοράσεων: «Nα μην τολμήσουν να βγάλουν σε πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία»  

Σε τι λοιπόν μπορούν να κατηγορήσουν οι ελεγχόμενες, από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αστυνομικές αρχές τον Παναγιώτη; Το ότι συνέχισε μόνος μετά το 2015 στον δρόμο που χάραξε ο Αλέξης; Και πως μπορείς να συλλάβεις τον πρώην ανταγωνιστή, συναγωνιστή και σύντροφό σου και να του φορτώσεις όλο τον ποινικό κώδικα για κάτι που «καθαγίαζες» εσύ ως Αλέξης επί 5ετία στα πεζοδρόμια των τηλεοράσεων; Μπορείς;

Όχι! Αλλά αν είσαι ο Αλέξης Τσίπρας το επιχειρείς! Και αν οι αντιδράσεις είναι μεγάλες το γυρνάς… στο τσάμικο! Γιατί δεν έχεις να πιαστείς από τις δημοσκοπήσεις όπως το 2015. Και δεν αντέχεις τον γέρο-Γλέζο, τον Αλαβάνο και τον γερό-Μίκη να σε φτύνουν στο πεζοδρόμιο και στο διαδίκτυο.

Και τι κάνεις όταν γελά μαζί σου κάθε πικραμένος και σε φασκελώνει κάθε αγριεμένος βλέποντας την απίστευτη εικόνα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μπροστά στην Γενική Ασφάλεια;

Κάνεις ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ή kolotoumba (μιας και είναι πλέον διεθνής ο όρος). Και βάζεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα να «καταδικάσει» τα όργανα της τάξης που ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχες βάλει να «καλέσουν σε απολογία τον Λαφαζάνη στην Ασφάλεια»!

Λίγο τρελό! Αλλά ο Τσίπρας το ξανακάνει αρκετές φορές! Θυμηθείτε πως όταν αυτός αποδεχόταν τα πάντα από τους Ευρωπαίους ηγέτες - για να γίνει αποδεκτός από αυτούς - η Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα δήλωνε στις εφημερίδες πως «κλαίει κι οδύρεται κάθε 5η Ιουλίου για την αντιδημοκρατική Ευρώπη»! Λες και αυτοί οι δύο δεν ζούσαν στο ίδιο σπίτι!…

Και μην πείτε πως ο Τσίπρας δεν ήξερε πως η Ασφάλεια θα καλούσε τον Λαφαζάνη (τον πρώην κορυφαίο ανταγωνιστή και σύντροφο του στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην υπουργό του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλπ) να απολογηθεί. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται επί καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Στην περίπτωση του Λαφαζάνη, ο Αλέξης - με την κλήση σε απολογία - ήθελε να του πει πως το παρατράβηξε. Και να πει και στις αγορές πως αυτός τράβηξε το αυτί του «ακραίου»!

Φυσικά η κλήση έγινε όταν ο Αλέξης έλειπε στο εξωτερικό… για δουλειές! Έτσι κάνουν σε όλες τις αστυνομικές ταινίες αυτοί που στήνουν μια υπόθεση. Φροντίζουν να λείπουν όσο πιο μακριά. Για να έχουν άλλοθι.

Μόνο που μέτρησε λάθος. Όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον την ανύπαρκτη αξιοπιστία του. Και όλοι αυτοί που κάποτε του διασφάλιζαν το «αριστερό άλλοθι» (Γλέζος, Μίκης, Αλαβάνος κλπ) βρέθηκαν απέναντί του και πλάι στον Παναγιώτη! Ενώ αυτοί που του διασφαλίζουν σήμερα το «αγοραίο άλλοθι» (Τσακαλώτος. Δραγασάκης κλπ) δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους…

Βρέθηκε λοιπόν ο Αλέξης στο πουθενά και με τις δημοσκοπήσεις να του δείχνουν την σε λίγους μήνες έξοδο. Δεν άντεξε τόση «βία» εναντίον του και το γύρισε. Και έτσι κι ο Παναγιώτης γύρισε σπίτι του!!!

ΔΕΝ είναι πρώτη φορά που δεν βγαίνουν τα πράγματα στον Αλέξη. Το ίδιο έκανε και με το Μάτι από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Δύο μήνες έχει πει και έχει κάνει τα πιο απίθανα για να ξεγλιστρήσει από την τεράστιες ευθύνες του ιδίου και των στελεχών του (Τόσκας, Καπάκης, Δούρου, αρχηγός Πυροσβεστικής κλπ). Λέει και ξελέει. Κάνει και ξεκάνει… Και ξαναλέει και ξανα-ξελέει…

Μέχρι που προχτές έβαλε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σταματήσει τις διώξεις. Και μην πει κάποιος πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - που αυτός διόρισε – έστειλε εν αγνοία του στον εισαγγελέα πρωτοδικών μια απανταχούσα που έλεγε: «λάβετε υπόψη σας και το πόρισμα διοικητικών ευθυνών της δημόσιας διοίκησης…»! Δηλαδή, στείλετε τις διώξεις στο μέλλον να πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς διώξεις στην καμπούρα του…

Δεν μέτρησε όμως πως θα ξεσπούσε θόρυβος. Θα έγραφαν οι ιστοσελίδες. Θα έγραφαν οι εφημερίδες. Θα λέγανε τα ραδιόφωνα  και οι τηλεοράσεις. Και θα έβγαιναν όλα τα κόμματα να καταδικάσουν.

Είναι και νωπό ακόμα το χώμα των θυμάτων. Είναι και βαριές κι ασήκωτες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την αξιοπιστία του στο ναδίρ. Και κάπως έτσι βρέθηκε πάλι ο Αλέξης στο πουθενά!

Και την επομένη μέρα βγαίνει η εισαγγελέας – μες την τρελή χαρά – και λέει: «παρεξηγήσατε την εντολή μου!!!» Κι έκανε κι αυτή μια κολοτούμπα! Από αυτές τις γνωστές που κάνουν πολλοί τα τελευταία χρόνια…

Τι μας λένε οι δύο παραπάνω περιπτώσεις;

Πως στο Μαξίμου καταλαβαίνουν πως μετράνε μήνες. Θέλουν να κάνουν τα δικά τους, αλλά δεν μπορούν. Η κοινή γνώμη - που την ενέπαιξαν και την αγνόησαν - έχει μπατάρει. Θέλουν να κλείσουν το μάτι στις αγορές, αλλά τους έχει αποκλείσει το Μάτι κάθε «ηθικό πλεονέκτημα» και το Μακεδονικό κάθε δημοσκοπικό απόθεμα.

Αυτοί που άσκησαν κάθε είδους λεκτική και άλλη βία στους αντιπάλους τους (ας μην ξεχνάμε τις αντισυγκεντρώσεις τους εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων μεταξύ 2011 και 2014) τώρα μιλάνε δια στόματος του υπουργού «άνευ σημασίας και αντικειμένου» Χ. Βερναρδάκη για «ακροδεξιές συμμορίες» στοχοποιώντας ως τέτοια μια τυχαία κλοτσοπατινάδα στην Αθήνα!!!

Ιδού σε τι παραλογισμούς οδηγεί η ασύμμετρη «βία» που ασκούν οι άτιμες δημοσκοπήσεις επί του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντος του.

Κι ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή του μεγάλου προεκλογικού κατήφορου…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ασύμμετρη "βία" του εν Άνδρω και του νεοφιλελέ διαχειριστή του
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κατάλαβα εισαι από εκείνους που μισούν τον Λαφαζάνη. Δεν πειράζει εμέις ακόμα και όταν διαφωνούμε τον βρίσκουμε ιδεολόγο. ¨οσο για το νεοφιλελε καλό αλλά λίγο. Υπάρχει και η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Ή, δεν το έμαθες;
Τέλος πάντων περίμενε να δεις το επόμενο που μάλλον θα σου αρέσει αφού καταγράφει τα θετικά που έφερε στη ζωή μας ο ΣΥΡΙΖΑ...
Καλημέρα... Αν και βρέχει πολύ σήμερα στο Γαύριο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro