Έγκυρη η χωροθέτηση της Πλούσκας ή τα «άνθη του κακού» μαραίνονται με την έλευση του πρωινού!!!

Έγκυρή η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Σκόπιμη παρερμηνεία της απάντησης του Επιτρόπου Villa.

Κυκλοφόρησε «δελτίο τύπου» (υπό τύπο non paper) το οποίο αναπαράγουν διάφορες ιστοσελίδες περιορισμένης εγκυρότητας των Κυκλάδων και της Άνδρου (κανείς πρώτα πρέπει να ελέγχει την πληροφορία και μετά να την δημοσιεύει - αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» για τους «δημοσιογράφους» του facebook) που φέρει τον επίτροπο Περιβάλλοντος της Κομισιόν K. Vella να δηλώνει πως είναι «παράνομη η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ της Άνδρου»!

Αν κανείς από τους «δημοσιογράφους» που δημοσίευσαν την είδηση έκανε τον κόπο να διαβάσει την απάντηση του Επιτρόπου και αν ήξερε τα ελάχιστα από ευρωπαϊκές διαδικασίες θα έβλεπε πως στην απάντηση του Κ.Vella δεν υπάρχει τέτοια θέση. Ο Επίτροπος, ως εκ της θέσεως του, απλώς υπενθυμίζει την πάγια νομολογία της Κομισιόν για το περιβάλλον. Και σημειώνει πολύ προσεκτικά πως «την πλήρη ευθύνη για την έγκριση έχει η διαχειριστική αρχή»!

  • ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η διαχειριστική αρχή που ενέκρινε τον ΧΥΤΥ Άνδρου;
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ΠΕΣΠΑ γνωμοδότησε η Αποκεντρωμένη αδειοδότησε και ο υπουργός απέρριψε την προσφυγή κατά της αδειοδότησης! Όλα τα άλλα είναι κουβέντες για να περνά η ώρα.

Οι άδειες δεν ανακαλούνται με την παραπληροφόρηση επί μιας γενικόλογης απαντήσεως του επιτρόπου Περιβάλλοντος ο οποίος απλώς απαριθμεί τις διατάξεις της νομοθεσίας.

Η προσπάθεια ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ με τα FAKE NEWS του διαδικτύου που επιχειρήθηκε για προεκλογικούς λόγους από ορισμένους εκτός και εντός Άνδρου τελειώνει εδώ. Τα «άνθη του κακού» μαραίνονται με την έλευση του πρωϊνού.

Αν έκαναν οι ιστοσελίδες των «δημοσιογράφων του facebook» τον κόπο να ρωτήσουν ή να διαβάσουν προσεκτικότερα την απάντηση δεν θα είχαν γράψει ανακρίβειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και από ότι καταλαβαίνουμε δεν θα είναι και η τελευταία. Γιατί η σωστή δημοσιογραφία θέλει έρευνα, θέλει γνώσεις, θέλει αρχές.

Διαβάστε παρακάτω την επίμαχη περικοπή του Επιτρόπου Villa όπως την δημοσιεύουν «οι παπατρέχες της δημοσιογραφίας χωρίς όρια» και θα καταλάβετε την παραπληρόφορηση που επιχειρήθηκε:

E-003788/2018 Απάντηση του κ. Vella εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η οδηγία 1999/31/ΕΟΚ  δεν καθορίζει το ακριβές περιεχόμενο της μελέτης που πρέπει να διεξάγεται πριν από την έγκριση ενός χώρου υγειονομικής ταφής. Ωστόσο, το άρθρο 7 θεσπίζει μια σειρά ελάχιστων απαιτήσεων που πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση άδειας για χώρο υγειονομικής ταφής, μεταξύ άλλων:

«δ) περιγραφή του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των υδρολογικών και γεωλογικών χαρακτηριστικών του· ε) τις προτεινόμενες μεθόδους πρόληψης και καταπολέμησης της ρύπανσης· (…) η) αν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την οδηγία 85/337/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 27ης Ιουνίου 1985, για την εκτίμηση των επιπτώσεων ορισμένων σχεδίων δημοσίων και ιδιωτικών έργων στο περιβάλλον, τις πληροφορίες που παρέχονται από τον φορέα αξιοποίησης σύμφωνα με το άρθρο 5 αυτής». Η οδηγία αυτή αντικαταστάθηκε από την οδηγία 2011/92/ΕΕ .

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της οδηγίας 2011/92/ΕΕ, όταν απαιτείται εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ο κύριος του έργου οφείλει να παράσχει διάφορες πληροφορίες, όπως περιγραφή του έργου, περιγραφή των πιθανών σημαντικών επιπτώσεων του έργου στο περιβάλλον, περιγραφή των μέτρων που προτείνονται για την αποτροπή των εν λόγω επιπτώσεων, μη τεχνική περίληψη κ.λπ.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, μια άδεια μπορεί να εκδίδεται μόνο αν η μελέτη του χώρου ταφής πληροί όλες τις σχετικές απαιτήσεις της οδηγίας. Επιπλέον, πριν αρχίσουν οι εργασίες διάθεσης, η αρμόδια αρχή επιθεωρεί τον χώρο ώστε να εξασφαλίσει ότι πληροί τους σχετικούς όρους της άδειας.

Για έργα τα οποία υπολείπονται του ορίου που απαιτείται για τον χαρακτηρισμό τους ως μεγάλων έργων, την πλήρη ευθύνη για την έγκριση έχει η διαχειριστική αρχή, η οποία οφείλει να διασφαλίσει ότι διαθέτει την τεκμηρίωση που αποδεικνύει ότι τηρούνται η ενωσιακή και η ισχύουσα εθνική νομοθεσία, πριν εγκρίνει το έργο για συγχρηματοδότηση.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα ευχάριστο "μηδέν" για την Ήπειρο!

EpirusPost.gr logo / 15 Οκτωβρίου 2018 /

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ





Το "μηδέν" συνήθως δεν περιέχει τίποτα θετικό. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να υπάρξει! Κι αυτό επειδή η Ήπειρος είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας που στην λίστα με τα πρόστιμα για την λειτουργία χωματερών συνοδεύεται με ένα μεγάλο "μηδέν". Με άλλα λόγια είναι η περιοχή που δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρώ σε πρόστιμο, γεγονός που αποτυπώνει την πολύ συστηματική δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στην διαχείριση των απορριμμάτων!


Τα αναλυτικά στοιχεία για τα πρόστιμα από την λειτουργία των χωματερών δημοσίευσε η "Καθημερινή της Κυριακής".

Από την σχετική λίστα προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα πρόστιμα μέχρι τώρα έχει καταβάλλει η Πελοπόννησος.

Αναλυτικά η Αττική πλήρωσε 1,2 εκατομμύρια το 2015, 1,1 το 2016, 880 χιλιάδες το 2017 και 280 χιλιάδες το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Στερεά Ελλάδα πλήρωσε 1,2 εκατομμύρια το 2015, 600 χιλιάδες το 2016, 560 χιλιάδες το 2017 και 200 χιλιάδες το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η Πελοπόννησος πλήρωσε οκτώ εκατομμύρια το 2015, 3,9 εκ. το 2016, 2,1 εκατομμύρια το 2017 και 1,04 εκ. το πρώτο εξάμηνο.

Τα Νησιά του Ιονίου πλήρωσαν 720 χιλιάδες για το 2015, 560 χιλιάδες για το 2016, 80 χιλιάδες για το 2017 και 40 χιλιάδες για το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Δυτική Ελλάδα πλήρωσε ένα εκατομμύριο για το 2015, 760 χιλιάδες για το 2016, 200 χιλιάδες για το 2017 και 40 χιλιάδες για το πρώτο εξάμηνο.

Η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, πλήρωσε 640 χιλιάδες σε πρόστιμα για το 2015, 200 χιλιάδες για το 2016, 160 χιλιάδες για το 2017 και 40 χιλιάδες για το πρώτο εξάμηνο.

Η Κεντρική Μακεδονία πλήρωσε 3,4 εκατομμύρια για το 2015, 1,1 εκ. για το 2016, 320 χιλιάδες για το 2017 και 80 χιλιάδες για το πρώτο εξάμηνο.

Το Βόρειο Αιγαίο πλήρωσε 800 χιλιάδες για το 2015, 600 χιλιάδες για το 2016, 440 χιλιάδες για το 2017 και 200 για το πρώτο εξάμηνο.

Το Νότιο Αιγαίο πλήρωσε τρία εκατομμύρια το 2015, 2,4 εκ. το 2016, δύο εκατομμύρια το 2017 και 920 χιλιάδες το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η Κρήτη πλήρωσε 80 χιλιάδες το 2015, 40 χιλιάδες το 2016 και στην συνέχεια μηδενίστηκε.

Η Ήπειρος πλήρωσε "μηδέν"!!!

Από το 2014 μέχρι και σήμερα η Ελλάδα πλήρωσε πρόστιμα ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Από την ύπαρξη 3.000 χωματερών το 2009, το 2014 λειτουργούσαν σ΄ολόκληρη τη χώρα 293. Σήμερα είναι ενεργές 19, σε μικρά νησιά και περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ 23 είναι ανενεργές και προς αποκατάσταση.

Στην Ήπιερο ο εφιάλτης των χωματερών έλαβε τέλος μέσα από συντονισμένη δουλειά και παρότι η περιοχή μέχρι και το 2010 ήταν ουραγός στην διαχείριση των απορριμμάτων.





Facebook

Twitter

Google+

Ανταλλαγή

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα Γιάννινα και το εργοστάσιο, η Κέρκυρα και τα σκουπίδια…




Τηνώρα που η Ήπειρος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, η Κέρκυρα βουλιάζει από τα σκουπίδια και αναζητά λύσεις στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Καιμπορεί τις δύο περιοχές να τις χωρίζει στεριά και θάλασσα ωστόσο τα σενάρια για μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί των Φαιάκων στην Ήπειρο δίνουν και παίρνουν. Καθοριστικός παράγοντας που τα ευνοεί είναι ηέναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου.
Κάτι τέτοιο βολεύει απόλυτα τιςτοπικές αρχές της Κέρκυρας, οι οποίες επί μήνες αδυνατούν να λύσουν το δικό τους πρόβλημα και συχνά πυκνά λοξοκοιτάζουν προς την Ήπειρο.


Πριναπό μερικούς μήνες οι φορείς της Κέρκυρας είχαν υποβάλλει αίτημα για μεταφορά των απορριμμάτων τους στους ΧΥΤΑ της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων, το οποίο είχε απορριφθεί ομόφωνα από τους φορείς διαχείρισης.

Στηνπαρούσα φάση κανένας από τους Φορείς δεν έχει σχετική ενημέρωση από τονΔήμο της Κέρκυρας όμως η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου δεν είναι στην δική τους αρμοδιότητα.

Τηνερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων, συνεδρίαση στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι δήμαρχοι του Νομού, καθώς ως κεντρικό θέμα έχει τονσυντονισμό για την δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου αλλά και αποτίμηση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων.

Είναικάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα γίνει συζήτηση και για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από την Κέρκυρα, θέμα που ήδη συζητείται μεταξύ των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου.

ΟΑναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυραςυπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει το μοντέλο διαχείρισης.

"Ηδική μας πρόταση την οποία γνωρίζει ο Δήμαρχος Κέρκυρας είναι να ανακοινωθεί στην Κέρκυρα και να συμφωνηθεί άμεσα η περιοχή όπου θα γίνειο νέος αυτός χώρος υγειονομικής ταφής. Διότι, δέσμευσή μας είναι ότι η Λευκίμμη θα λειτουργήσει μεταβατικά, μόνο με υπολείμματα, για τρία χρόνια, ώστε να γίνει σε άλλο σημείο ένας νέος υποδειγματικός χώρος υγειονομικής ταφής, ενώ η κοινωνία θα δώσει προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή", υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Το πρόβλημα στο νησί ωστόσο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η άμεση λύση είναι αυτή που ακόμη αναζητείται…

epiruspost.gr

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτος ο κυριος Νοκας αληθεια ποσο ετων ειναι ? Ακομη δεν εχει συνταξιοδοθει ? Εχει παει ποτε στις Γιδες στη Πλουσκα και εχει βγει απο το αυτοκινητο του να περπατησει την Ανδριωτικη γη και που πως και ποτε εχει η δεν εχει νερα ο τοπος μας ?
Σαν περιπατητης των μονοπατιων δεν θα συμφωνησω με κανενα σας, που δεν εχει περπατησει σε αυτα και ποσο μαλλον στη κοιλαδα των Γιδων- Πλουσκα, που λετε να γινει εκει ΧΥΤΥ, τι εγκλημα πατε να διαπραξετε αληθεια και μαλιστα ο κυριος Νοκας, να λεει εκ του μακροθεν....τα δικα του.
Οχι κυριοι, η Ανδρος- Υδρουσσα απαιτει, οχι βιασμο της φυσης για τα δικαμμας απορριμματα,αλλα κατασκευη αυτου η αλλων μορφων απορροφησης τους, μακρυα απο την κοιλαδα των Γιδων-Πλουσκας.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είναι 60 ετών. Έχει περπατήσει ΟΛΗ την Άνδρο από το 1992 πολύ πριν τα μονοπάτια. Αυτός έχει κάνει όλες τις δημοτικές γεωτρήσεις στο νησί! Δική του πρόταση η δημιουργία της μεγάλης λίμνης (1.000.000 κυβικά) στην Κατάκοιλο το 1993 που δεν περπάτησε λόγω αντιδράσεων κάποιων τότε που έλεγαν πως θα καταστραφούν τα χωράφια τους, η φύση και η ομορφιά μέρους της κοιλάδας!!! Έτσι η Άνδρος δεν απέκτησε λίμνη από που θα γινόταν ύδρευση, άρδευση! Και ίσως και τουριστική ατραξιόν!!!
Συνεργάστηκε από το 1992 νομίζουμε με όλους τους δημάρχους και τους κοινοτάρχες της Άνδρου για τα νερά του νησιού. Είναι ο αρμόδιος της Περιφέρειας νομίζουμε κοντά 30 χρόνια. Δεν θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα...
Για περισσότερα ρωτήστε όλους όσους χρημάτισαν σε θέση ευθύνης για τις δημοτικές γεωτρήσεις. Το νερό που πινουμε όλοι από γεωτρήσεις το βρήκε ο Νόκας. Στο τέλος του μήνα θα έρθει για έρευνα για τα επιφανειακά νερά σε τρεις τοποθεσίες του νησιού. Γράψτε του και ζητηστε του να σας δει. Ετσι θα μάθετε περισσότερα...
Με την εκτίμηση μας για το όμορφο σχόλιο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καταλαβαίνω τον πόνο σας να τακτοποιηθεί το θέμα των σκουπιδιών.
Καταλαβαίνω την αγωνία σας μην υπάρξει περεταίρω καθυστέρηση στο ξεκίνημα του έργου. Τα σκουπίδια είναι πολλά και δεν διαχειρίζονται σωστά.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η εμμονή σας. Το ξέρετε όλοι ότι το μόνο που θα βουλώσει στόματα είναι ο υδρογεωλογικός έλεγχος από το ΙΓΜΕ, τον έλεγχο όπως τον έχει ζητήσει το ΙΓΜΕ. Αν το ΙΓΜΕ πει ότι δεν υπάρχουν υπόγεια νερά, τέλος το παραμύθι – τέλος και οι αντιδρώντες. Άλλωστε αυτό ζητάνε οι αντιδρώντες χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, αυτό θεωρούν ότι είναι το όπλο τους.
Όμως γιατί σαν το διάολο το λιβάνι θέλετε να το αποφύγετε? Αυτό σημαίνει φοβάστε!
Φοβάστε γιατί υπάρχουν νερά.
Φοβάστε γιατί θα εκτεθείτε.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μετά 5 υδρογεωλογικές μελέτες θέλετε και μια έκτη! Ενώ η μελέτη που εγκρίθηκε ξεκινά με γεωτρήσεις! Τι άλλο καλύτερο για να δούμε αν υπάρχει νερό ή όχι!
Τι διάολο φοβάστε τις γεωτρήσεις και θέλετε και 6 ή 7 έκθεση; Μήπως δεν έχει νερό; Δεν ξέρουμε. Γι' αυτό θέλουμε τις γεωτρήσεις που προβλέπει και η μελέτη και το έργο. Εσείς δεν τις θέλετε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί ο Λοτσάρης δεν κοινοποιεί το άρθρο σου?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για ρώτα τον; Και ρώτα και τον Σουσούδη γιατί δεν το κοινοποιεί και αυτός; Και ρώτα και τους φίλους σου γιατί δεν το κοινοποιούν και αυτοί...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα χρόνια τα άτιμα περνάνε και δυστυχώς μακραίνει και περιπλέκεται η διαδικασία δημιουργίας ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Το τελευταίο νέο είναι ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, (ΑΕΠΟ), της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη θέση «Πλούσκα» στην Άνδρο, είναι παράνομη γιατί δεν πληροί τους ελάχιστους όρους της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και, ως εκ τούτου, δε δύναται να συγχρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Αυτό προκύπτει από απάντηση της Κομισιόν, δια στόματος του αρμοδίου Επιτρόπου για θέματα Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, κ. Karmenu Vella, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκου Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής έθετε υπόψιν το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχει εκδώσει ΑΕΠΟ για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην Άνδρο, χωρίς να έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες υδρογεωλογικές μελέτες, προκειμένου να αποκλειστεί η μόλυνση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, ζητούσε από την Κομισιόν να απαντήσει εάν «είναι δυνατόν να εκδίδεται ΑΕΠΟ, χωρίς να έχουν ελεγχθεί πρώτα τα υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τυχόν επίδραση του έργου στις γεωτρήσεις ύδρευσης», καθώς και αν μπορεί η Κομισιόν, σε κάθε περίπτωση, «να βεβαιώσει ότι, προκειμένου για την έγκριση και, ενδεχομένως, συγχρηματοδότηση του έργου, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης υδρογεωλογική μελέτη, με τους όρους που επιβάλλουν η νομοθεσία και η επιστήμη».

Στην απάντησή του, ο κ. Vella, αφού σημειώνει ότι στο άρθρο 7 της οδηγίας 1999/31/ΕΟΚ, υπάρχει «μια σειρά απαιτήσεων που πρέπει να περιλαμβάνει η αίτηση άδειας για χώρο υγειονομικής ταφής», σημειώνει ότι, μία εξ αυτών είναι και η περιγραφή των «υδρολογικών και γεωλογικών χαρακτηριστικών» του χώρου δημιουργίας του ΧΥΤΥ.

Σημειώνει δε με έμφαση ότι, «Σύμφωνα με το άρθρο 8 της οδηγίας περί υγειονομικής ταφής των αποβλήτων, μια άδεια μπορεί να εκδίδεται μόνο αν η μελέτη του χώρου ταφής πληροί όλες τις σχετικές απαιτήσεις της οδηγίας. Επιπλέον, πριν αρχίσουν οι εργασίες διάθεσης, η αρμόδια αρχή επιθεωρεί τον χώρο ώστε να εξασφαλίσει ότι πληροί τους σχετικούς όρους της άδειας».
Καταλήγοντας, ο κ. Vella σημειώνει ότι, «την πλήρη ευθύνη για την έγκριση έχει η διαχειριστική αρχή, η οποία οφείλει να διασφαλίσει ότι διαθέτει την τεκμηρίωση που αποδεικνύει ότι τηρούνται η ενωσιακή και η ισχύουσα εθνική νομοθεσία, πριν εγκρίνει το έργο για συγχρηματοδότηση».
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περαστικά σας. Το ότι δεν ξέρετε να διαβάζετε δεν είναι πρόβλημα. Το ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σας λένε είναι πρόβλημα. Ξαναγράψτε την έκθεση σας από την αρχή έχοντας διαβάσει τη νομολογία που απλώς περιγραφει ο Επιτρόπος Κ. Vella...
καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ( 2Ο) ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ.... '' ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΡΟΦΙΛΛΑ'' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΑΣ ! ! ! !
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΧΥΤΥ ! ! ! ! SXOL

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟΒΑΡΕΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ....ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ ! ! ! !
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟ ...ΣΑΘΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ...ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ! ! ! ! !

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΛΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ...ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΣΤΡΟΦΙΛΛΑ ! ! !

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ! ! ! !

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΤΕ ΩΣ ΠΑΝΑΔΡΙΑΚΟ SITE ΚΑΙ ΟΧΙ ....ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ...ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ! ! ! !
ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΜΑΣ.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχουν δύο λεπτομέρειες πριν ξεκινήσουμε την πανανδριακή εξόρμηση:
(α) Το θέμα έχει κλείσει διαχειριστικά, διοικητικά, τεχνικά. Έχουν ολοκληρωθεί μελέτες τόσων χρόνων, έχουν γίνει 5-6 υδρογεολογικές κλπ Ζητάτε εδώ και τώρα να ξεκινήσουμε τι; Κάτι που δεν γίνεται; Ζητάτε πολιτική λύση σε ένα τεχνικό, επιστημονικό, οικονομικό κλπ θέμα; Και θέλετε να σας πει ΝΑΙ η αρχαιολογία; Και θέλετε και 3-4 χρόνια να προχωρήσετε στο πολιτικό σας σχέδιο της ολοκλήρωσης όλης της διαδικασίας για τη νέα θέση! Και μετά άλλα 2-3 να γίνει ο ΧΥΤΥ!!! Και μέχρι τότε τα σκουπίδια θα τα πετάτε στην χωματερή του Στρόφιλα! Στην Σταυροπέδα! Εξαιρετικό σχέδιο....
(β) Δεν ψάχνουμε για 20 στρέματα, αλλά για 90!!! Πρεπει να γίνει και ένα μικρό εργοστάσιο! Τι δεν το ξέρετε; Δηλαδή σχεδιάσατε ΧΥΤΥ χωρίς το σωστό εμβαδόν; Δεν το πιστεύω...
Αφήστε τα αυτά που λέτε δεν γίνονται.
Καλησπέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρώ. Εξακολουθείς να είσαι λάθος. Άλλο είναι η διαχειριστική αρχή και άλλο η αδειοδότηση αρχή.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Διαχειριστική αρχή είναι το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου περιβάλλοντος. Σωστά το παρατηρήσατε. Ως εκ τούτου αφού δεν ανακάλεσε ο υπουργός ως διοικητικός προϊστάμενος της Αποκεντρωμένης δεν ανακαλείται η άδεια παρά μόνο δικαστικά.
Τα ρωτ'ησαμε. Τα μάθαμε. Το θένα έκλεισε. Ευχαριστώ για την διόρθωση..
ΥΓ Το λάθος ήταν κατά λάθος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι μια τελευταία προσπάθεια παραπληροφόρησης λίγο πριν βγουν τα τεύχη δημοπράτησης του έργου για να αμφισβητήσουν οι λίγοι που αντιδρούσαν για την εγκυρότητα και την επιστημονική επάρκεια της αδειοδότησης για την οποία συνυπέγραψαν τόσοι ειδικοί και πανεπιστημιακοί.
Πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ο ντόρος και η παραπληροφόρηση των ημερών ως πλατφόρμα του υποψηφίου που θα κατεβάσουν οι διαφωνούντες για να λέει στους Χωραΐτες και στους Κορθιανούς: η Ευρώπη λέει πως είναι παράνομη η Πλούσκα!
Τόσο βλάκες θεωρούν όλοι αυτοί τους Χωραΐτες και τους Κορθιανούς. Να; χάψουν τα τρικ παραπληροφόρησης. Κι αυτά τα λένε αυτοί που τρε΄χουν σήμερα πίσω από τον ευρωβουλευτή του Λαφαζάνη. Όπως πριν 'ετρεχαν και διορίζονταν σε πόστα διοικητών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και π[ου μετά έγιναν ΣΥΡΙΖΑ για ένα φεγγάρι (όσο υπήρχε ο Καπάκης στο Εσωτερικών). Άνθρωποι με αρχές! Που καταδικάζουν το παλαιό πολιτικό σύστημα του οποίου όλα τα κόμματα υπηρέτησαν!
Συνεχίστε έχετε πλάκα…

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάποιοι προσπαθούν να βρουν παραθυράκια για την καθυστέρηση του έργου. Άλλοι προσπαθούν να κλείσουν αυτά τα παραθυράκια με κάθε μέσο.
Ρε σεις την επιστημονική τεκμηρίωση την κοιτάει κανείς;
Σας βλέπω τυφλωμένους έως παρεξηγήσεως! Οι μεν δεν θέλουνε σκουπίδια στον τόπο τους, οι δε σκουπίδια με κάθε κόστος στην Πλούσκα.
Είμαστε όλοι βλάκες γιατί ενεργούμε με παρωπίδες. Έχουμε πάρει τη μια πλευρά και εξαπολύουμε λόγια, κατηγορητήρια κλπ κλπ κλπ.
Ξαναλέω την επιστημονική τεκμηρίωση την κοιτάει κανείς;
Ακόμα καλύτερα την ψάχνει κανείς;
Υπάρχουν και τα άνθη του καλού τα οποία με σωστή καλλιέργεια μεγαλώνουν, παράγουν, ευωδιάζουν! Ανάλογα τι ζητάει ο κάθε ένας!

Περισσότερα