Απάντηση επάρχου για την αδειοδότηση στον κάμπο Γαυρίου - Μερικά συμπεράσματα του Εν Ανδρω

(Τελικά με την παρέμβαση μας άνοιξε ένας ουσιαστικός διάλογος. Όπως είχαμε ζητήσει από το πρώτο σημείωμα μας όταν προσκαλέσαμε να κατατεθούν όλες οι απόψεις. Ο διάλογος άνοιξε παρά ακραίες και εριστικές απόψεις και απρόκλητες πολιτικές επιθέσεις ορισμένων κατά του Εν Άνδρω. Και άνοιξε ο διάλογος γιατί αντί να φωνάζουμε χωρίς να ξέρουμε θελήσαμε να δούμε τι έχει συμβεί και να μάθουμε τι ισχύει και τι δεν ισχύει στην περίπτωση του κάμπου Γαυρίου.

Και μάθαμε (α) Πως δεν υπάρχουν βιομηχανικές χρήσεις γης στο νησί γιατί όλοι αντιδρούσαν ή αδιαφόρησαν επί χρόνια! Αυτό σημαίνει πως παντού μπορούν να δημιουργηθούν βιομηχανικές χρήσεις! (β) Μάθαμε πως ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου από τον οποίο το αγόρασε η εταιρεία ΒΑΛΜΑ είχε ήδη βγάλει για το οικόπεδο του άδεια βιομηχανικής χρήσης! (γ) Με βάση την υπάρχουσα διαδικασία άρα έχουν τηρηθεί όλα τα νόμιμα! (δ) Αν κάτι πρέπει να γίνει επί του συγκεκριμένου είναι να ανοίξει ένας διάυλος επικοινωνίας και να βρεθεί μια λύση χωρίς ακρότητες και πολιτικές κορώνες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Και οι κάτοικοι έχουν το δικαίωμα να θέτουν ζήτημα, αλλά και επενδύσεις πρέπει να γίνονται για να προχωρήσει ο τόπος. Και φυσικά δεν πρέπει να μεταφέρονται τα αμμοχάλικα από το λιμάνι του Γαυρίου με δεκάδες φορτηγά στην Σταυροπέδα για να γίνει το τσίμεντο! Και μετά να μεταφέρεται το τσιμέντο πάλι πίσω με δεκάδες μπετονιέρες στο Γαύριο και στο Μακροτάνταλο για να χτίζονται σπίτια - Εν Άνδρω)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΔΡΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Άνδρος, 21 Νοεμβρίου 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των προφορικών καταγγελιών κατοίκων της περιοχής του Γαυρίου αλλά και της ανώνυμης έγγραφης καταγγελίας στην υπηρεσία του Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και της δημόσιας τοποθέτησης του Φιλοπρόοδου Ομίλου "το Γαύριο", για την εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ετοίμου Σκυροδέματος, της εταιρείας ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. στον Κάμπο Γαυρίου, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Η Υπηρεσία του Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο εξέδωσε άδεια εγκατάστασης στην Εταιρεία ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. στο συγκεκριμένο χώρο βάσει του Νόμου 4512/2018, στηριζόμενη στην Βεβαίωση Χρήση Γης. Τονίζω πως η βεβαίωση βιομηχανικής χρήσης δόθηκε από τον Δήμο Άνδρου στους προηγούμενες ιδιοκτήτες του οικοπέδου! Δηλαδή, πριν ο επενδυτής κάνει την αγοροπωλησία (6.7.2017). Άρα, ο επενδυτής αγόρασε οικόπεδο με βεβαίωση βιομηχανικής χρήσης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Στις 25.7.2017 ο επενδυτής κατάθεσε στην Υπηρεσία της Περιφέρειας στη Σύρο ερωτηματολόγιο, ώστε να του προσδιοριστούν όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζονται για την αδειοδότηση πλέον της συγκεκριμένης επένδυσης. Ο ενδιαφερόμενος προσκόμισε νόμιμα όλα τα δικαιολογητικά και 9.5.2018 εκδόθηκε η άδεια εγκατάστασης της επένδυσης από την Σύρο.

Εν συνεχεία στις 8 Νοεμβρίου 2018 ανταποκρινόμενος ως Έπαρχος στην ανησυχία και στις καταγγελίες των κατοίκων του Γαυρίου ζήτησα την επίσκεψη στον χώρο του τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία διενεργήθηκε και διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη του έργου εγκατάστασης  είναι σύμφωνη με την άδεια, χωρίς να υπάρχει κάποια περιβαλλοντική όχληση, εφόσον η μονάδα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και όχι λειτουργίας. Συνεπώς όσον αφορά τη η νομιμότητα αυτή έχει τηρηθεί στο ακέραιο.

Το πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αναφέρεται ότι επί πολλά χρόνια οι αντιδράσεις κατοίκων και η αδυναμία των πολιτικών οδήγησαν στην μη ολοκλήρωση ενός σωστού χωροταξικού σχεδιασμού στο νησί που θα είχε ξεκαθαρισμένες χρήσεις γης.

Να θυμίσω ότι για τον χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, με πρωτοβουλία μου ως έπαρχος, τον Νοέμβριο του 2015 στο Ξενοδοχείο "Περράκης", είχα προσκαλέσει τον μελετητή χωροταξικού σχεδιασμού κ. Γιώργο Τσεκούρα με την συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών φορέων και των μηχανικών της Άνδρου.

Η ανταπόκρισή τους στις προτάσεις, τις οποίες θα έστελναν μετά την συνάντηση, δεν υπήρξε η αναμενόμενη. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου έχει συγκεντρώσει και αποστείλει στον μελετητή όσες προτάσεις κατατέθηκαν. Σημειώνω πως από αυτούς που φωνάζουν σήμερα και ασχολούνται με τα κοινά πολλοί είτε δεν ήταν παρόντες είτε δεν πρότειναν λύσεις.

Κατανοώντας την αγωνία των κατοίκων της περιοχής Γαυρίου θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα σε όλα τα στάδια των αδειοδοτήσεων και να είμαστε αυστηροί στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, που ακολουθούν μέχρι την άδεια λειτουργίας. Και φυσικά, μέσα σε κλίμα διαλόγου, να βρεθεί λύση αποδεκτή από τους ενδιαφερόμενους.

Το κρίσιμο πολιτικό συμπέρασμα από το παραπάνω ζήτημα είναι ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική στο νησί μας να μην είναι μόνο λόγια, αλλά να επικεντρωθεί επιτέλους σε προτάσεις για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα όπως είναι το χωροταξικό και οι χρήσεις γης που παρά τις προσπάθειες μας ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι στις δημόσιες εκκλήσεις μας. 

Πρέπει να καταλάβουμε πως αντί να πλειοδοτούμε σε πολιτικές εξαγγελίες καλό θα ήταν να ανοίξουμε ουσιαστικό διάλογο - ιδίως ενόψει εκλογών - για όλα τα σοβαρά θέματα της Άνδρου και βεβαίως και για το χωροταξικό, το οποίο αποτελεί πρώτιστο εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας.

             

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΙΛΛΗΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΝΑΜΕΝΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

Κακούργα κοινωνία. Αλλους τους ανεβάζεις, άλλους τους κατεβάζεις. Τόσοι πολλοί αμαρτήσανε για το παιδί τους και την κακομοίρα τη μάνα τους, ουφ πιά παλιοί ιδιοκτήτες, νέοι εργολάβοι, δημοτικές υπηρεσίες, περιφερειακές υπηρεσίες όλοι την ίδια κακομοίρα μάνα και το ίδιο παιδί φροντίζουνε, τόση φιλανθρωπία θυμίζει ανέκδοτο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχει ανέβει αλλά είσαι τόσο χαζός που δεν το διάβασες...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΑΣ, ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ....
(διαγράφεται ένας άθλιος υπαινιγμός - κεντρικά άρθρα μόνο επώνυμα ή μόνο από όσους κάνουν γνωστή την ταυτότητα τους στον διαχειριστή του site και φυσικά χωρίς υπαινιγμούς για την τιμιότητα του ενός και του άλλου).
.....
γράφετε οτι:
'''Δημοσιεύουμε κατά παράβαση μερικά σχόλια με σαφή ψεύδη εν γνώσει μας γιατί δείχνουν το επίπεδο που διεξάγετε μια σοβαρή συζήτηση με ψεύτικα στοιχεία. Σημειώνουμε πως:
(α) ΔΕΝ υπάρχει καμία ψευδή δήλωση για βιομηχανική ζώνη προς τον Δήμο Άνδρου από τον Υδρουσαίο ιδιοκτήτη που ΝΟΙΚΑΣΕ (όπως μάθαμε) το οικόπεδο στην εταιρεία ΒΑΛΜΑΣ. Υπάρχει κανονική αίτηση και βγήκε κανονική άδεια μιας και η Άνδρος δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει που θα είναι βιομηχανική ζώνη και που όχι. Τα πράγματα είναι απλά μόνο που εσείς ψεύδεστε. Για το τι μπορεί να γίνει τώρα πρέπει να υπάρξει διάλογος όλων των εμπλεκομένων και όχι απειλές ανόητων που κρύβονται φοβισμένοι πίσω από ψευδώνυμα.
(β) Ο κάμπος Γαυρίου, ο κάμπος Πιτροφού, τα βουνά Πιτροφού, ο κάμπος Κορθίου και άλλα μέρη που έχουν μονάδες οχλούσες μπορεί να παρουν χαρακτήρα βιομηχανικής χρήσης μιας και δεν υπάρχουν χρήσεις γης στην Άνδρο. Για να μην πάρουν όλα ή να μην συνεχίσουν να παίρνουν όλα λάθος χρήσεις πρέπει να συμφωνήσουν κάτοικοι και διοικούντες σε χρήσεις γης''
KYΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΓΩΝΣΤΕΣ ΣΑΣ, (ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ), ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ.
ΣΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ,ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΑΡΙΘ.17, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ''Tην με αριθμό 414/06-07-2017 βεβαίωση χρήσης γής, τησ Διεύθυνσης Τ.Υ.Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανδρου, μαζί με το θεωρημένο τοπογραφικό σχεδιάγραμμα,όπου το εν λόγω ακίνητο, βρίσκεται εντός καθορισμένης βιομηχανικής χρήσης ''
ΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ...ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΕΥΔΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ? ?
ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΒΑΖΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ?
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΝ ''ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΝ 365 ΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποια γεγονότα τρέχουν; Ούτε αυτά δεν λέτε. Το ότι ψεύδεστε ασυστόλως και ανωνύμως ειναι φως φανάρι. Γράφετε πως απαντώ εγώ και όχι οι αναγνώστες όταν υπάρχουν δεκάδες σχόλια αναγνωστών και μόνο ένα του Εν Άνδρω που σημειώνει πως δεν έχει νόημα να γράφονται ψέματα. Το ίδια που λέτε κι εσείς. Αυτό γράψαμε γιατί την επόμενη φορά τα σχόλια δεν θα ανέβουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το Site δεν είναι αρένα ανωνύμων ψευτών. Είναι Site διαλόγου. Η αρένα είναι απέναντι ακριβώς όπου γράφεται ότι γουστάρει ο καθένας. Εδώ μόνο ότι πολιτικό επιχείρημα έχει ο καθένας. Υπάρχει διαφορά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα περί παρανομίας υπάρχουν αρμοδιότεροι να τα κρίνουν. Έχει ορίσει η πολιεία γι' αυτό ρόλους. Εμείς γράφουμε από τις επίσημες πηγές κι όχι τι λέει ή τι καταλαβαίνει κάθε πικραμένος. Κατανοητό πως δεν σας αρέσει γιατί "ζείτε 365 μέρες" μέσα στο ψέμα. Αν δεν ζούσατε μέσα στο ψέμα θα ενδιαφερόσαστε για την Άνδρο που δεν έχει καθορισμένες χρήσεις γης.
Αλλά μάλλον εξυπηρετείτε συμφέροντα (σας αρέσει ο υπαινιγμός) και είστε μέρος του προβλήματος της υπανάπτυξης της Άνδρου γι΄αυτό και δεν λέτε τίποτα για την χωρίς ζώνες Άνδρο του Πιτροφού, του Κορθίου, του Μπατσίου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

'''....χωρίς να υπάρχει κάποια περιβαλλοντική όχληση, εφόσον η μονάδα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και όχι λειτουργίας...''' ΔΗΛΑΔΗ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΣΑΡΗ...ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ? ?
ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ? ?
ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΛΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ? ?
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ? ?
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ -ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΥ,
ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ? ?
ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ ....
Η... ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ '' ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ'' ΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ !!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΔΝΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ΔΟΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ. ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΙΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΠΜΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΘΕΣΗΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΑΧΑΡΙΑ) ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ. ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΑΥΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΑΝΕ ΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΓΑΙΝΟΥΝΕ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΑΝΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΆ ΜΕ ΤΑ ΑΜΟΧΑΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΕΣ. ΘΕΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΆ ΤΟ ΠΕΡΑ ΔΟΘΕ. ΤΑ ΧΟΤΝΕ ΧΆΣΕΙ ΤΕΛΙΟΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δημοσιεύουμε κατά παράβαση μερικά σχόλια με σαφή ψεύδη εν γνώσει μας γιατί δείχνουν το επίπεδο που διεξάγετε μια σοβαρή συζήτηση με ψεύτικα στοιχεία.
Σημειώνουμε πως:
(α) ΔΕΝ υπάρχει καμία ψευδή δήλωση για βιομηχανική ζώνη προς τον Δήμο Άνδρου από τον Υδρουσαίο ιδιοκτήτη που ΝΟΙΚΑΣΕ (όπως μάθαμε) το οικόπεδο στην εταιρεία ΒΑΛΜΑΣ. Υπάρχει κανονική αίτηση και βγήκε κανονική άδεια μιας και η Άνδρος δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει που θα είναι βιομηχανική ζώνη και που όχι. Τα πράγματα είναι απλά μόνο που εσείς ψεύδεστε. Για το τι μπορεί να γίνει τώρα πρέπει να υπάρξει διάλογος όλων των εμπλεκομένων και όχι απειλές ανόητων που κρύβονται φοβισμένοι πίσω από ψευδώνυμα.
(β) Ο κάμπος Γαυρίου, ο κάμπος Πιτροφού, τα βουνά Πιτροφού, ο κάμπος Κορθίου και άλλα μέρη που έχουν μονάδες οχλούσες μπορεί να παρουν χαρακτήρα βιομηχανικής χρήσης μιας και δεν υπάρχουν χρήσεις γης στην Άνδρο. Για να μην πάρουν όλα ή να μην συνεχίσουν να παίρνουν όλα λάθος χρήσεις πρέπει να συμφωνήσουν κάτοικοι και διοικούντες σε χρήσεις γης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμπεριστατωμένη απάντηση Επαρχε. Καταλάβαμε πολύ καλά όσοι θέλουμε να καταλάβουμε. Οι ακραίες φωνές 2-3 οικογενειών δεν σημαίνουν τίποτα. Προχωρα. Το νησί θέλει λύσεις και νηφαλιότητα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΤΑΝ Ο'' ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ'' ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΛΕΝΕ Η ''ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ'' ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ'' ΣΙΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ'', ΤΙ ΑΛΛΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ? ?
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΗΜΟ.
ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΥΚΑΡΑΣ ΜΕ ΜΑΝΤΡΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ Ή ΣΕ ΡΕΜΜΑΤΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗ, ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΗΝ, ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΙΛΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ''ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ'' ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ !
ΟΙ ΕΚΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΥΔΡΟΥΣΑΣ, Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ?

Περισσότερα