Βρέχει φωτιά στη στράτα μας...

Άνδρος. Εικόνα θλίψης με θέα το Αιγαίο... 22 Νοέμβριου 2018

Στις 5 Νοεμβρίου ξέσπασε φωτιά από "άγνωστη αιτία" στην πλαγιά του Στρόφιλα. Βοηθούντων και των ανέμων οι φλόγες μπήκαν στην παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο Άνδρου... στην αποκατεστημένη χωματερή της Σταυροπέδας!!! Τα σκουπίδια χρόνων άρπαξαν φωτιά. Το βιοαέριο (όπως εξήγησαν) που παράγουν τα σκουπίδια αναφλέγη και μαζί και όλα τα άλλα που είναι εύφλεκτα στα απορρίμματα.

Η Πυροσβεστική έσπευσε και έσβησε την πλαγιά. Ο Δήμος Άνδρου προφανώς δεν είχε σκεπάσει με χώμα τα σκουπίδια του και όπως μάθαμε καθυστέρησε να ρίξει χώμα για να σβήσει η φωτιά. Ως εκ τούτου αναφλέγη όλη η παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή. Έχουν ήδη περάσει 18 ολόκληρες μέρες και η χωματερή της Άνδρου καίγεται ακόμα!!!

Θυμόμαστε όταν υπήρξαν φωτιές στη χωματερή - επί της προηγούμενης διοίκησης - ο σημερινός δήμαρχος καταφερόταν κατά της τότε διοίκησης και ξεσήκωνε τους κατοίκους. Τον ρωτάμε: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; Τότε είχαμε διοξένες. Τώρα τι έχουμε; Δυστυχώς βλέπουμε πως ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!! ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΥΣΙΑ. Το τετράπτυχο της πενταετούς αποτυχίας του..

Δυστυχώς όμως και κανένας ευαίσθητος οικολόγος από αυτούς που νοιάζονται για τα ζώα και τα πουλιά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται που καίγονται εκατοντάδες τόνοι ακατέργαστα σκουπίδια σε ευθεία γραμμή απόσταση 800 μέτρων από τον Ζαγανιάτη και 1100 μέτρων από τον Πιτροφό δημιουργώντας άθλια εικόνα της Άνδρου και επικίνδυνες καταστάσεις για χιλιάδες ανθρώπους στην κοιλάδα της Χώρας! Πρωφανώς θεωρούν πως τα πουλιά είναι πολυτιμότερα από τους ανθρώπους!!!

Υπάρχει κάποιος να πει κάτι για την παραπάνω εικόνα θλίψης με θέα το Αιγαίο;

Το ίδια και χειρότερα η ελάχιστη αντιπολίτευση. Μόλις το πρόβλημα πηγαίνει στην Χώρα οι της ελάχιστης το ρίχνουν στον ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ. Ο επικεφαλής της, που είχε ανέβει στα κάγκελα να μην γίνει ο ΧΥΤΥ των 5.000.000 ευρώ (για μια χούφτα ψήφους) δεν ψελίζει μια κουβέντα για την αθλιότητα της Σταυροπέδας και για την υποβάθμιση του σπουδαιότερου αρχαιολογικού χώρου της Άνδρου. Όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν "η Άνδρος της ζωής του" είναι ελάχιστη: λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το σπίτι του και μερικά τετράγωνα γύρω τους λίγους ψηφους του! ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΠΟΥΣΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΡΙΒΙΣΜΟΣ! Αυτό είναι το τετράπτυχο της δικής του αποτυχίας στην Άνδρο.

Θα πει κάποιος αυτός δεν είπε ούτε ένα συγνώμη για τους 99 νεκρούς στο Μάτι για τους οποίους υπάρχουν δεκάδες μηνύσεις εναντίον του και μια ογκώδης δικογραφία σε βάρος του. Αλλά στο έργο του αυτό έχει επιληφθεί ήδη ο εισαγγελέας και θα δούμε τι πόρισμα θα βγάλει...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τις παραπάνω θλιβερές φωτογραφίες τις έστειλε απογοητευμένος δημοτικός σύμβουλος Υδρούσας!!! Δεν αντέχει άλλο να βλέπει αυτή την κατάσταση! Ο λόγος; Αγαπά όλη την Άνδρο! Όχι μόνο την αυλή του σπιτιού του...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ κύριε λέτε μισές αλήθειες που είναι ένα ολόκληρο ψέμα. Δυστυχώς τα όσα καταμαρτυρείτε από την μεριά σας αλώς πιστοποιούν όσα γράψαμε. Και τα λέτε κρυπτόμενος για δικούς σας λόγους.
Επειδή αυτά που λέτε αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πρέπει να απαντηθούν και από τα συγκεκριμένα πρόσωπα ένας τετοιος διάλογος έχει νόημα να γίνει ΕΠΩΝΥΜΑ.
Να ξέρουν αυτοί που αναφέρεστε ποιος λέει ψέματα για την μελέτη και την χρηματοδότηση της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ. Ποιος λέει ψέματα ή αλήθεια για το ποιος μπλόκαρε από το 2012 μέχρι το 2015 τον ΧΥΤΥ. Και ποιος από το 2015 μέχρι το 2018;
Και βεβαίως να απαντήσουν επώνυμα αυτοί τους οποίους κατηγορείτε. Εμείς και τότε είχαμε την ίδια θέση με σήμερα. Και τότε βρεθήκαμε ΕΠΩΝΥΜΑ απέναντι στην τότε διοίκηση και τώρα κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Και οι λόγοι δυστυχώς είναι ίδιοι.
Κάντε λοιπόν τον κόπο να πείτε και το όνομα σας ώστε να ανοίξουμε έναν σοβαρό διάλογο για τα πεπεραγμένα γύρω από το θέμα ΠΑΡΑΝΟΜΗ & ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ.
Μέχρι τότε κρατάμε το σχόλιο σας...
Περιμένουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ ΤΟΤΕ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΓΙΑ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΓΛΗΝΟΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ''ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ.
ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ,
ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΙΑΔΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...ΑΠΟ ΔΙΟΞΙΝΕΣ.
ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΑΣΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΩΜΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας θυμίζω πως δεν ήταν ο Κυριάκος Θωμάς ο γιατρός που έγραφε στο ίντερνετ ως αντιπολίτευση του Γλυνού για ΔΙΟΞΙΝΕΣ και τα προβλήματα που αυτές επιφέρουν στους κατοίκους της Άνδρου.
Σας θυμίζω πως οι σύλλογοι Ζαγανιάρη και Πιτροφού δεν ήταν υπό την πολιτική επιρροή του Κυριάκου Θωμά, αλλά του γιατρού όταν έκαναν μηνύσεις και προσφυγές και έγραφαν για ΔΙΟΞΙΝΕΣ.
Σας θυμίζω - γιατί το βοριαδάκι και το νοτιαδάκι δεν πιάνουν το ΣΥΝΕΤΙ - πως συχνά-πυκνά η Χώρα, την οποία μάλλον δεν ξέρετε, πνιγόταν από την κάπνα που κατέβαζε το νοτιαδάκι (φυσικά και δεν ζείτε στην Άνδρο και δεν το ξέρετε). Και η κάπνα είχε και έχει ΔΙΟΞΙΝΕΣ.
Σας θυμίζω πως νοτιαδάκι φυσαγε και φυσάει πάντα στην Άνδρο και επί της προηγούμενης διοίκησης και επί του σημερινού δημάρχου/γιατρού. Η μόνη διαφορά πως τότε υποψήφιος δήμαρχος/γιατρός και οι σύλλογοι που επιρρεαζει φώναζαν για διοξίνες, ενώ σήμερα ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ.
Σας θυμίζω πως το Εν Άνδρω και επί της προηγούμενης διοίκησης φώναζε για τις ΔΙΟΞΙΝΕΣ. Και σήμερα φωνάζει για τις ΔΙΟΞΙΝΕΣ. Και στις δύο περιπτώσεις ΔΙΟΞΙΝΕΣ υπήρχαν και το Εν Άνδρω ήταν εκεί να διαμαρτύρεται για την αθλιότητα του περιβάλλοντος και την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων. Μόνο που στην δεύτερη περίπτωση ο γιατρός ήταν δήμαρχος και είχε "ξεχάσει" τις ΔΙΟΞΙΝΕΣ...
Συνεχίστε κύριε ΣΟΥΣΟΥΔΗ το έργο σας. Πάρτε μαζί σας τον ΣΥΝΕΤΙΑΝΟ που ζει μάλλον στην Μύκονο όπου και αναφέρεται. αλλά ΔΕΝ ξέρει που βρίσκεται...
Κρίμα για το νησί που έχει τέτοιους ανθρώπους που αποδέχονται την αθλιότητα και την επιβάρυνση της υγείας των ανδριωτών...
ΥΓ. Ο Κυριάκος Θωμάς είχε το κουράγιο να παραιτηθεί μόνος του από έμμισθη θέση και από την πολιτική μην αντέχοντας την αποτυχία της διοίκησης Σουσούδη που εσείς υμνείτε. Αυτό είναι το δικό σας επίπεδο και του Σουσούδη. Κρίμα για την Άνδρο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Παλιά κάρφωνε ο.Κυριακος.Θωμάς επί διοίκησης Γλυνού τώρα σιωπή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα έπρεπε να σιωπάς σε άλλο Νησί τα καίνε και δεν μιλάει κανίς
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για τον κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων της περιοχής που καίγονται τα σκουπίδια δεν σε ενδιαφέρει. Με την σιωπή σας φτάσατε από το 1999 στο 2019 χωρίς ΧΥΤΥ! Για ρώτα και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των τεσσάρων διπλανών χωριών σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων (Ζαγανιάρης, Πιτροφός, Πέρα Χωριά, Φάλικα, Μεσαριά). Αλήθεια πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι κανείς να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μερικών χιλιάδων ανδριωτών που μένουν τον χειμώνα στην περιοχή της Χώρας;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro