Το Κοχύλου απαντά εφ' όλης της ύλης στον Δήμαρχο

Το εμβληματικό δημοτικό σχολείο του Κοχύλου, κτίριο από τα μέσα του 19ου αιώνα, πλήρως εγκαταλειμένο στην φθορά (φωτ. Γ. Τηνιακός).

(Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοχύλου επανέρχεται δριμύτερος με νέα αναλυτική επιστολή του μετά από απάντηση του δημάρχου Άνδρου σε άλλο blog του νησιού - την οποία δεν έστειλε ποτέ στο Εν Άνδρω. Στην δική του απάντηση ο δήμαρχος Άνδρου "αναγνωρίζει" με ιδιαίτερη... αυτοϊκανοποίηση (!!!) το έργο του στο χωριό!!! Μετά από αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Τηνιακός προφανώς θυμωσε πιο πολύ και επανέρχεται εγκαλώντας εκ νέου δήμαρχο και αντιδήμαρχο με στοιχεία, αναφορές και φωτογραφίες. Όλα αυτά επώνυμα και πολύ συγκεκριμένα. Περιμένουμε απάντηση του δημάρχου ελπίζοντας να καταφέρει να απαντήσει εκεί που γίνεται ο διάλογος κι όχι να πετά ως συνήθως την μπάλα στην εξέδρα... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ                                                         

            ΠΡΟΕΔΡΟ Τ.Κ. ΚΟΧΥΛΟΥ                                                             

            ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΡΘΙΟΥ                                               

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ,

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΙΕΡΩΤΗΘΗΚΑ ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ. ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΑΣ (ΑΛΙΜΟΝΟ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΣΘΕ!) ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ:

1) YΔΡΕΥΣΗ

Η ύδρευση και τα εγκαταλειμένα/σπασμένα δρομάκια του χωριού (φωτ. Γ. Τηνιακός)

α) Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΛΑΚΟΥΒΕΣ , ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΛΙΑ , ΜΠΑΖΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ) ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΙΠΗ ΦΩΤΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.

Η εικόνα των δρόμων και τα επικίνδυνα σκαλάκια του χωριού. Χωρίς συντήρηση όλα τα χρόνια (φωτ. Γ. Τηνιακός)

β) Η ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΥΔΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΑ , ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ (ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ) ΠΑΛΙΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ , ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ!

Η εικόνα του αντλιοστασίου του Κοχύλου στο Βουνί!!! (φωτ. Γ. Τηνιακός)

Ο πίνακας του αντλιοστασίου στο Βουνί ορθάνοικτος (φωτ. Γ. Τηνιακός)

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

γ) ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟ? ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ? (ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ)

Εικόνα του αντλιοστασίου στο εσωτερικό (φωτ. Γ. Τηνιακός)

δ) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ.

2) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

α) ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

β) ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΩΡΗΤΩΝ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 3 ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ.

Το κτίριο που συντηρεί ο Σύλλογος και όπου φυλάσσονται ανασκαφικά ευρύματα τριών περιοχών. Εντελώς διαφορετική εικόνα (φωτ. Γ. Τηνιακός)

γ) ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1850 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΓΓΡΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΙΛΑΤΕ? ΤΑ ΚΕΡΑΜΜΥΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ. Η ΣΤΕΓΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΣΑΡΑΚΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

Η στέγη του δημοτικού σχολείου που δεν συντηρεί ο Δήμος Άνδρου με σπασμένα κεραμίδια (φωτ. Γ. Τηνιακός)

ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΕΚ (COMPUTER , ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ , ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΕΣ , AIR CONDITIONS) ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ 2013 ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Το εγκαταλειμένο από κάθε άποψη δημοτικό σχολείο Κοχύλου που δεν συντήρησε επί χρόνια ο Δήμος Άνδρου (φωτ. Γ. Τηνιακός)

3) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ , ΑΣΠΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 2000 ΕΥΡΩ. ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ - ΑΣΠΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΙΣΧΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Αυτός είναι όλος κι όλος ο δημοτικός φωτισμός στο σχεδόν συσκοτισμένο κάθε βράδυ Κοχύλου  (φωτ. Γ. Τηνιακός)

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Η ΓΟΝΙΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΜΕ ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π. ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΗΝΙΑΚΟΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολα αυτά που ΔΕΝ εχουν γινει στο Κοχυλου, εχουν γινει και εχουν πληρωθει (στην Διαυγεια ομως).