Μαύρα Χριστούγεννα στο Μάτι - Ενοχές και συνενοχές...

(Υπάρχουν άραγε στο λεξιλόγιο μερικών πολιτευομένων οι λέξεις "ευθύνη" και "συγνώμη"; Πως μπορούν και προσπερνούν τόσο εύκολα "τα έργα και τις ημέρες τους" όταν διοίκησαν τον τόπο; Η παραπάνω τραγική φωτογραφία αφιερώνεται σε όσους είχαν θέσεις ευθύνης την ώρα της μεγάλης καταστροφής και τώρα όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά πολιτεύονται διεκδικώντας θέσεις και αξιώματα... για "να σώσουν τον τόπο"!!! Το χειρότερο: κάποιος δεν έχει συνειδησιακές ενοχές για την ευθύνη της καταστροφή και των 99 νεκρών για τους οποίους και αποπέμφθηκε, οι άλλοι όμως που συζητούν για να πολιτευτούν μαζί του δεν έχουν αντίληψη για τη ήθική συνενοχή προσφέροντας του την παρουσία τους; - Εν Άνδρω)

Στο Μάτι, που καταστράφηκε από την φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι, οι κάτοικοι ακόμα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια του και να μπορέσουν να επαναφέρουν τη ζωή τους σε κανονικούς ρυθμούς.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι σήκωσε ένα μαύρο πανό σε ένα από τα καμένα σπίτια της περιοχής με ευχές για τις γιορτές.

«Καλά Χριστούγεννα. Ευτυχισμένο το νέο έτος 2019. Υγεία, ευτυχία, χαρά, ζωή, αγάπη, ελπίδα, όνειρα, ειρήνη. Το Μάτι ζει», γράφει το πανό. 

Η φωτογραφία ανέβηκε στο facebook από τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι απευθύνοντας κάλεσμα για ενημέρωση την Κυριακή 9 εκεμβρίου στο κινηματοθέατρο Αλίκη Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης. 

Πηγή: Μαύρα Χριστούγεννα στο Μάτι - iefimerida.gr

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

People of the island of Andros should never talk to them and should tell them to leave the island

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος να 'ναι άραγε αυτός;...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς μου έχεις αντίληψη και μας οδηγείς στο απόσπασμα εν μισοί ανδρος