SOS: Κάντε κάτι αμέσως το Γαύριο έχει πρόβλημα με την αποχέτευση! - Παρενέβη το Λιμεναρχείο σχηματίστηκε δικογραφία!

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ 11/12/18, ΤΡΙΤΗ, ώρα 17:00

Μέχρι κι εμείς εκπλαγήκαμε με την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης μας για τα λύμματα στο Γαύριο. Ξέραμε την επίδραση των δημοσιευμάτων μας, αλλά ακόμα μια φορά την επιβεβαιώσαμε. 

ΠΡΩΤΟΝ: Το λιμεναρχείο εντός δύο ωρών απάντησε στο ερώτημα μας με σχετικό σημείωμα του που εξηγεί τα ακόλουθα:

"Αγαπητό Εν Άνδρω,

Αναφορικά με το δημοσίευμα για το πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο στο Γαύριο, σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας έχει ήδη σχηματιστεί φάκελος δικογραφίας για θαλάσσια ρύπανση από λύματα προφανώς προερχόμενα από το δημοτικό αποχετευτικό δίκτυο.

Έχουν ενημερωθεί σχετικά η εισαγγελική αρχή και η υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας προς λήψη και έλεγχο δείγματος θαλάσσιου ύδατος. Επίσης, η δημοτική αρχή έχει ενημερωθεί εδώ για τις δικές της άμεσες ενέργειες προς αποκατάσταση τυχόν βλάβης και διαχείριση του προβλήματος."

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ως προς το παρασκήνιο της υπόθεσης. Το Λιμεναρχείο ενημέρωσε τον δήμαρχο από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δήμαρχος είπε πως θα λύσει το πρόβλημα. Δεν το έλυσε. Το Λιμεναρχείο επανήλθε και σήμερα ολοκλήρωσε την σχετική δικογραφία προς τον εισαγγελέα ενώ έστειλε σήμερα και σήμα στην υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας. Η αρμόδια υπάλληλος θα συλλέξει αύριο τα σχετικά δείγματα και πρέπει εντός 24ωρου να τα στείλει και να τα εξεταστούν άμεσα από το εργαστήριο ώστε να υπάρχει και επιστημονική τεκμηρίωση στον φάκελο. Αυτά έγιναν σήμερα υπό την πίεση και της δημοσίευσης μας.

ΤΡΙΤΟΝ: Τα σχόλια κάτω από τα δύο δημοσιεύματα μας μέχρι στιγμής είναι πολλά (14 + 2). Κάτι που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Ευτυχώς που βρέθηκαν οι δύο πρώτοι κι επικοινώνησαν με το Εν Άνδρω ώστε η δημοσιότητα μας να θέσει τους πάντες σε εγρήγορση και να υπάρχει ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα πριν την Παρασκευή που είναι η γιορτή στο Γαύριο.

Ηθικό Δίδαγμα: "όλοι μαζί μπορούμε"! Ειδοποιήστε μας ώστε να πιέσουμε τις καταστάσεις μπας και γίνει κάτι...Ή, όπως έλεγε ο μεγας φιλέλλην Μάγερ: "η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δημακρατίας"...

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ 11/12/18, ΤΡΙΤΗ, ώρα 01:00 πρωινή 

Από το Γαύριο λάβαμε απόψε δύο εναγώνια μηνύματα από μόνιμους κατοίκους του Γαύριου. Νωρίτερα είχαμε λάβει τηλεφώνημα και από τρίτο. Όλα περιέγραφαν την ίδια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Κύριε Μπασαντή,

Στο Γαύριο 20 μέρες πέφτει η αποχέτευση μπροστά στο λιμεναρχείο. Κάηκαν οι αντλίες και δεν μπορούν να τα σπρώξουν στο φανάρι. Είναι ντροπή να στολίζουν καραβάκι για τα Χριστούγεννα 4500 ευρώ και  2500 ευρώ τα φωτάκια. Δηλαδή 7000 ευρώ στο Γαύριο. Και να μην έχουν να αλλάξουν αντλία. Μας έφαγε η βρώμα. Έλεος θα πάθουμε αρρώστιες. Να το δημοσιοποιήσετε σας παρακαλώ μήπως βρεθεί λύση.»

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ

"Στο Γαυριο το καράβι τους μάρανε. Ντροπή τους! Έχουμε Δήμαρχο, αντιδήμαρχο, πρόεδρο τοπικού; Βόθροι πέφτουν μπροστά στο λιμάνι. Βρωμάει όλο το Γαυριο. Και αυτοί θα φέρουν πούλμαν με παιδιά από Χώρα και Μεσσαρια. Αίσχος ας πάνε να κρυφτούν."

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Για το ίδιο θέμα μάς τηλεφώνησε το απομεσήμερο φίλος από το Γαύριο λέγοντας: "Υπάρχει πρόβλημα με την αποχέτευση. Η κατάσταση είναι τραγική βρωμάει παντού στο λιμάνι. Ρώτα τον τοπικό πρόεδρο, την αντιδήμαρχο, τον δήμαρχο να μας πουν πει τι πρόκειται να κάνουν. Δεν πάει άλλο."

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Δημοσιοποιούμε τα τρια μηνύματα των μόνιμων κατοίκων του Γαυρίου. Αυτών που ζουν 12 μήνες στο νησί και αντιμετωπίζουν απίστευτα προβλήματα όπως το παραπάνω. Και ζητάμε δημόσια - ξέρωντας το πόσο δεν αγαπά την δημοσιότητα στο "Εν Άνδρω" ο δήμαρχος Άνδρου - να παρέμβει άμεσα.

Ζητάμε μαζί με τους αναγνώστες μας και από τον τοπικό πρόεδρο και την τοπική αντιδήμαρχο, αλλά κυρίως από τον δήμαρχο Άνδρου να κάνουν κάτι άμεσα. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μια βλάβη στις αντλίες των λυμμάτων να καταδικάζει το λιμάνι της Άνδρου επί 20ημερο σε αυτή την ΑΘΛΙΑ κατάσταση.

Κύριοι αρμόδιοι κάντε κάτι πριν την Παρασκευή. Το Γαύριο έχει άμεσο πρόβλημα…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

γέμισε ο βόθρος σας <a href="https://ekkenoseis-alpha.gr/">Εκκενώσεις Βόθρων</a>

This comment was minimized by the moderator on the site

Γαυριωτες μια ειναι η λυση Εδω και τωρα !
Φορεστε ολοι μπαμπερς, ωστε να σταματησει το λιμανι να δεχεται λυμματα, ωστε να γινει μεθαυριο η γιορτη της Παρασκευης απροσκοπτα και χωρις λυμματα!
Απο Σαββατο τα βγαζουμε τα μπαμπερς και συνεχιζουμε κανονικα το ....χεσ....μο !
Δεν ειναι,δα και τοσο σπουδαιο, για μια - δυο-τ??τρεις μερες να φοραμαε ολοι πανες, προκειμενου να γινει η γιορτη μας!
Ο ευτυχισμενοσ πολιτης τουΓαυριου !

This comment was minimized by the moderator on the site

Έκτακτο ανακοινωθεν προκειμένου να κύλησει ομαλά η εκδήλωση της Παρασκευής ο πρόεδρος και η αντιδημαρχος Γαυριου θα βγουν με αποχή να καθαρίζουν το λιμάνι από τα σκάτα. Εκ του γραφείου τύπου της αντιδημαρχιας και προεδρίας Γαυριου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Απο τότε που εφυγε ο γνωστός και άξιος σε όλους Α.Λ δν λειτουργεί τίποτα στην ύδρευση και την αποχέτευση. Τυχεροί στο μπατσί που πρόλαβε να φτιάξει το αντλιοστάσιο λυμάτων και την υδρευση με τη σωλήνα γυρω απο το χωριό. Καλά ταξίδια να εχει

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνοι τους αποδεικνύουν την ανικανότητα τους να διαχειριστούν προβλήματα.Ολοι αυτοί οι υποψήφιοι με τις βαρυγδουπες δηλώσεις και ανακοινώσεις γιατί κρύβονται τώρα;;; Επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα τους και την επικινδυνότητα τους. Τα πήραμε τα μηνύματα κύριοι.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας μας πουν που βρίσκονται η δυο αντλίες που λυπούν άπω τα αντλιοστάσια
αφού χάλασαν που της έχουν και αν της έχουν στήλη για φτιάξιμο ????
αν δεν γνωρίζουν να βουτήξουν το κεφάλι τους στα σκατά !!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα αυτός ο Δήμος δεν έχει λεφτά να αγοράσει η να επισκευασει μια αντλία μόνο για φιέστες τους περισσεύουν η για καμμια μπογια να βάψει ο πρόεδρος κανένα παγκάκι...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΡΙΜΑ ....ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΚΑΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ '' 365 ΜΕΡΕΣ'' ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ..... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΜΑ.
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ '' 365 ΜΕΡΕΣ'' ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΙΟΛΟΥ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ,ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ''365 ΜΕΡΕΣ '' ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόεδρος τοπικου και χωρική αντιδήμαρχος έχουν αφήσει το Γαύριο στο ελεός του. Έχουν το θράσος να ψάχνουν υποψηφίους του Σουσούδη.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΜΑΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΘΕΛΕΙ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΓΙΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ. ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ.

Περισσότερα