Το ενεργό "ηφαίστειο"... της Άνδρου! Και τα προεκλογικά ερωτήματα επ' αυτού...

 

 Οι εικόνες είναι από την Παρασκευή και το Σάββατο πρωί της 14ης & 15ης Δεκεμβρίου 2018. Έχουν περάσει ήδη 6 εβδομάδες (42 ολόκληρες μέρες) από την μέρα που πήρε φωτιά που πήρε από "άγνωστη αιτία" ο περιβάλλων χώρος και η ανεξέλεγκτη χωματερή της Σταυροπέδας, η οποία λειτουργεί πάντα (ακόμα και μετά την αποκατάσταση της παλιάς χωματερής μιας και ο δήμαρχος δεν κατάφερε επί 5ετία να βρει τι θα κάνει τα χιλιάδες δεματοποιημένα σκουπίδια που σωρεύονται στον χώρο. Η φωτιά της 5ης Νοεμβρίου 2018 έδωσε "λύση" καίγοντας επί 42 μέρες ασταμάτητα τα σκουπίδια που είχαν σωρευτεί από το καλοκαίρι (η βροχή δεν σβήνει τα τοξικά αέρια των σκουπιδιών). "Λύση" όμως με βαρύ περιβαλλοντικό κόστος. Και το χειρότερο με άδηλες μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των γύρω περιοχών της Χώρας. Δυστυχώς, πέρα από τα ωραία και τα γιορτινά των ημερών που προβάλαμε, καθήκον μας είναι να επισημάνουμε και το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Στη φωτογραφία η εικόνα την Παρασκευή το πρωί στην Σταυροπέδα όπου το...  "ηφαίστειο" της Άνδρου ήταν ενεργό!!!  

 

 Πέρα από την επί 5ετή παρασιώπηση από την σημερινή δημοτική αρχή της μετεγκατάστασης (για περιορισμένο διάστημα του δεματοποιητή) που είναι αναγκαία έχουμε και το πρόβλημα των υποψηφίων δημάρχων, που αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά κάποιοι σιωπούν μπροστά στο μέγα πρόβλημα του ΧΥΤΥ.  Στα δεδομένα έχουμε πως ο σημερινός δήμαρχος μετά από χρόνια παλινδρομήσεων (και του ιδίου) κατάφερε και χωροθέτησε τον ΧΥΤΥ και πως ο έπαρχος που κατέρχεται κι αυτός στον εκλογικό στίβο για δήμαρχος στήριξε την προσπάθεια έχουμε ήδη δύο υποψηφίους που έχουν πάρει θέση. Καλό θα ήταν να δούμε τι λένε ή τι θα πουν πουν και οι άλλοι υποψήφιοι τι θα κάνουν με την μετεγκατάσταση του δεματοποιητή γιατί η σημερινή κατάσταση είναι απαράδεκτη κι επικίνδυνη.  Άλλη μια εικόνα από το Σάββατο που το "ηφαίστειο ήταν ακόμα ενεργό και η μυρωδιά του ήταν ενοχλητική τριγύρω...

 

 Έχουμε το δεδομένο πως ο επικεφαλής της ελάχιστης αντιπολίτευσης - παρά τα όσα τον βαραίνουν - έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για δήμαρχος και έχει ήδη πάρει θέση πλήρους άρνησης για τον ΧΥΤΥ, καταπολεμώντας λυσσαλέα την σημερινή χωροθέτηση και επιδιώκοντας να αναβληθεί στο άγνωστο μέλλον η κατασκευή νέου χώρου (όταν αποφασίσει αυτός και η παρέα της Πλούσκας για το που θα ξαναχωροθετήσουν). Και επιπλέον έχουμε το δεδομένο πως ο επικεφαλής της ελάχιστης αντιπολίτευσης έχει μέχρι σήμερα αδιαφορήσει κραυγαλέα για την όποια μετεγκατάσταση του δεματοποιητή ανεχόμενος και σιωπώντας για την διαιώνιση της αθλιότητας της Σταυροπέδας. Κάτι που πλήττει τουριστικά και περιβαλλοντικά όλο το νησί και καταστρέφει την πολυάνθρωπη περιοχή της Χώρας. Αλήθεια αυτό ο άνθρωπος πως θα ζητήσει με τέτοια καταστροφική πολιτική π.χ. από τους κατοίκους της Χώρας; Ή, δεν το ενδιαφέρει ο Χώρα και το Κόρθι, αλλά θέλει να ξαναγίνει δημοτικός σύμβουλος μιας κάποιας ελάχιστης αντιπολίτευσης μόνο και μόνο για να ασκεί την γνωστή πολιτική του του όχι σε όλα, λευκό... στα υπόλοιπα; Άλλη μια φωτογραφία του ενεργού "ηφαιστείου" που ο επικεφαλής της ελάχιστης αντιπολίτευσης δεν έχει διακρίνει ποτέ για να πει κάτι....

 

 Υπάρχει και ο κ. Μπάλλας που αν και "απουσίαζε στην ψήφιση¨της χωροθέτησης, εν τούτοις αρκετές φορές έχει εναντιωθεί ως πρόεδρος του ΔΣ της Άνδρου στον επικεφαλής της ελάχιστης και στους όποιους "βέρους" τον ακολουθούν. Το ζήτημα είναι ότι ήρθε η ώρα να πάρει θέση επίσημα στο θέμα. Αν κατέβει δεν μπορεί να μην έχει πάρει θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η εικόνα της Σταυροπέδας είναι καταστροφική για το νησί και τουριστικά και περιβαλλοντικά και ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού. Εδώ φωτογραφία από το διερχόμενο καράβι της γραμμής με κινητό. Παρά την κακή εικόνα ο λευκός καπνός στο νταμάρι είναι εμφανής από δύο μίλια απόσταση!

 

 Τέλος, υπάρχει μια"κρυφή" υποψηφιότητα που πάει κι έρχεται, αλλά δεν ανακοινώνεται. Είναι στον κύκλο της Χώρας, αλλά και ψάχνει μήνες "συμμαχίες"... στην Χώρα (!), στο Κόρθι και στο Γαύριο! Όλο λέγεται πως κάτι βρήκε! Αλλά δεν ανακοινώνεται τίποτα! Ίσως γιατί περιμένει να δει τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες Μπάλλα και Καπάκη. Από αυτή την άποψη είναι μια συμπληρωματική ή αναπληρωματική υποψηφιότητα, που ποντάρει στις αδυναμίες του σημερινού δημάρχου και στις δυσκολίες συγκρότησης των δύο άλλων συνδυασμών που αναφέραμε. Ο τρόπος που κινείται πάντως παραπέμπει σε κριτήρια άλλων εποχών. Τότε που οι τοπικές υποψηφιότητες κρίνονταν από εκλογικούς αιφνιδιασμούς στα καφενεία. Αγνοούν όσοι αυτοσχεδιάζουν πως σήμερα μιλάμε για εκλογές σε όλη την Άνδρο. Στις οποίες θα κληθούν - πέρα από κατηγορίες κατά των άλλων - να απαντήσουν στα μεγάλα προβλήματα που έχει όλο το νησί. Και ένα από τα βασικότερα είναι τα σκουπίδια, το ενεργό "ηφαίστειο" της Σταυροπέδας και ο επικείμενος ΧΥΤΥ. Είναι το πρώτο και βασικό ερώτημα που θα ρωτήσει όλη η Άνδρος. Από την απάντηση σε αυτό θα κριθεί από όλους. Μια ακόμα φωτογραφία από το ενεργό "ηφαίστειο" της Σταυροπέδας - πρωί της Παρασκευής - από το διερχόμενο πλοίο της γραμμής...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι μπήκε στην πρίζα η εξ Αθηνών μηχανή που όλα τα αλέθει των "κεντροβαρών" της Πλούσκας. Κυρία και κύριε και όλοι οι άλλοι μην ορέγεστε η Σταυροιπέδα "πέθανε". Αδίκως γράφετε αυτά τα ώραία, γραφικά και "κεντροβαρή".
Τα έχει πει ο κ. Βόσσος πρώτος, που ως γιατρός πέρα από τα "κεντροβαρή", δεν λέει λέξη για την καταστροφή και την υγεία των κατοίκων από την φωτιά! Κρίμα... Τα λέει ο κ. Καπάκης που θωπεύει της αδιαφορία σας και καταθέτει την άγνοια του για το νησί.
Τα έλεγε και ο κ.. Θωμάς. Μετά είδε την πραγματικότητα. Τα έλεγε και ο κ. Σουσούδης και στο τέλος το κατάλαβε και τα γύρισε. Δεν τα είπε ο έπαρχος και απλώς αποδέχτηκε τους νόμους, την επιστήμη και την λογική. Να δούμε τι θα πει ανοιχτά ο κ. Μπάλλας, αλλά και ο όποιος άλλος υποψήφιος εμφανιστεί.
Εμείς θα είμαστε εδώ να θα ρωτάμε εκ μέρους ΟΛΗΣ της Άνδρου. Γιατί Άνδρος (κάτι που δεν σας ενδιαφέρει) είναι ΚΑΙ η Χώρα. Για την οποία αδιαφπορείτε. ΚΑΙ το Κόρθι. Για το οποίο αδιαφορείτε. ΚΑΙ η Υδρούσα που βλέπετε μόνο κάθε καλοκαίρι να πνίγεται στο σκουπίδι. Γιατί η Σταυροπέδα... δεν υπάρχει! Και γίνεται σε βάρος της και σε βάρος όλης της Άνδρου (για να υπάρξει λαθραία) μια τεράστια νομική παρανομία, μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και μια υγειονομική βόμβα όπως έλεγε πολύ σωστά παλαιότερα και ο κ. Σουσούδης.
Αφήστε λοιπόν τις πετρόχτιστες ανοησίες. Δεν υπάρχει 90 στρέμματα ανοιχτός πετρόχτιστος ΧΥΤΥ!!! Στα 300 μέτρα από τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Άνδρου και των Κυκλάδων!!! Ένας από τους σπουδαιότερους της Ελλάδος!!! Αλλά ξέχάσαμε εσάς ΔΕΝ σας ενδιαφέρει τίποτα...
Δεν σας ενδιαφέρουν οι νόμοι, το περιβάλλον, οι άνθρωποι της Άνδρου. Μόνο ντα πετρόχτιστα όνειρα σας και η άγνοια σας.Μην ανακυκλώνεται τις ανοησίες σας. Το θέμα ΧΥΤΥ και δεματοποιητής είναι το υπ' αριθμόν ένα στην προεκλογική ατζέντα όσο κι αν δεν σας αρέσει.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

σαν να δουλευει μια φριτέζα σιγοκαιει κυριε Διαμαντη ....καμμια ενόχληση κια για κανεναν...μην οξυνετε τα πνευματα και αφηστε ησυχα και χαλαρα να τρεξουν οι οποιες μεχρις στιγμης κρυφες προσπαθειες γίνονται να ερθει ο ΧΥΤΥ, εκεί στην θέση αυτή, που δεν ενοχλεί κανενα, πλήν ίσως κάποιων εξυπνάκησων, που πριν λίγα χρόνια, αγοραζοντας γύρωθεν γή, σε εξευτελιστικες τιμές, ονειρευονται, να κάνουν μαγαζιά και σουβενίρς μαγαζιά και καφετέριες στους μελλοντικούς λένε επισκέπτες του Στρόφιλλα.
και καλά...πές ότι αυτοί βρήκαν μερικούς δύστυχους ιδιοκτήτες και αγόρασαν την γή τους κάποτε λέγοντας τους, ότι, ...και πολλά σας δίνουμε δεν έχει αξία, σκεπτόμενοι τότε πονηρά και δουλεύοντας με ότι μέσο είχαν και έχουν, στο να προσπαθούν να αποτρέψουν, την μόνη κεντροβαρή και ενεδειγμένη λύση δημιουργίας, ενός σύγχρονου Ευρωπαικών προδιαγραφών ΧΥΤΥ,ώστε επιτέλους να κλείσει το θέμα αυτό, για εμάς σήμερα και για τα παιδιά μας αύριο στο μέλλον.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΤΟ '' ΕΝ ΑΝΔΡΩ'' ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΗΤΑΝ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ, ΕΝΑΠΟΘΕΤΑΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛ...ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ ΚΙΑ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΔΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΣΤΡΟΦΙΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΕΣΗ- ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΟΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ,ΕΝΟΣ ΧΥΤΥ, ΜΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ .
ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΠΟΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ... ΟΙΣΤΡΟ ΤΩΝ ΛΕΖΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ..ΔΗΘΕΝ ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΠΛΗΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ .....
ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΕΡΙΜΝΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΑΣ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι στηρίζετε τον έπαρχο, το ξέρουμε όλοι, μας το έχετε γνωστοποιήσει.
Το ότι δε στηρίζετε το Σουσούδη, το ξέρουμε όλοι, μας το έχετε γνωστοποιήσει.
Το ότι προσπαθείτε με το μέσο που διαθέτετε να κατατροπώσετε τον Καπάκη, το ξέρουμε όλοι, μας το έχετε γνωστοποιήσει και αυτό και με κάποιο σχετικό δίκιο.
Το ότι περιμένετε στη γωνία (και καλά κάνετε) να πάρει θέσεις ο Μπάλλας για να τον κατηγορήσετε, το ξέρουμε όλοι, μας το έχετε γνωστοποιήσει.
Το ότι περιμένετε το Γιαννίση να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το ξέρουμε όλοι, και όταν γίνει είμαστε σίγουροι ότι έχετε αρκετά μαζεμένα να τον κατηγορήσετε.
Αν νομίζετε ότι αυτό συμβάλει να μας βοηθήσει για την καλύτερη επιλογή δημάρχου, ε, τι να πω! Ζείτε σε άλλη εποχή.
Αυτού του είδους τη δημοσιογραφία απεχθανόμαστε και ευχόμαστε να πρυτανεύσει επιτέλους η λογική.
By the way (όπως λένε στο χωριό μου) αφού ο δήμαρχος αφήνει να καίγονται τα σκουπίδια στη Σταυροπέδα, που αν και γιατρός δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει, ο έπαρχος τι λέει επ’ αυτού? Τι κινήσεις έχει κάνει ως έπαρχος?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον ψεύδεστε ασύστολα. Δεν έχουμε γνωστοποιήσει τίποτα. Απλώς γράφουμε αυτά που βλέπουμε. Και βλέπουμε πως ο Σουσουδής ως δήμαρχος επί 5ετία έκανε το αυτονόητο - μετά από παλινδρομήσεις - στην χωροθετηση ΧΥΤΥ. Τον στηρίξαμε σε αυτό το ζήτημα. Δεν κάνει το αυτονόητο με την μεταφορά του δεματοποιητή και άνοιξε νέο ΧΑΔΑ. Τον εγκαλούμε σε αυτό το ζήτημα. Απλά πράγματα.
Δεύτερον ο έπαρχος έκανε το αυτονόητο στην χωροθέτηση και αποδέχτηκε το νόμο και τις επιστημονικές και αρχαιολογικές προτροπές στην χωροθέτηση. Έλαβε υπόψη του και τις οικονομικές παραμέτρους της παραμονής των σκουπιδιών στο πουθενά. Και ήταν ο μόνος που ανέδειξε την σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Άνδρους: την προϊστορική πόλη του Στρόφιλα. Και προχώρησε σε μια πανανδριακή συγκέντρωση 1000 κατοίκων της Άνδρου στο ανοιχτό θέατρο ενημερώνοντας το κοινό όλης της Άνδρου.
Ο Καπάκης έκανε το ανόητο και το αδιανόητο. Επανέφερε την χωροθέτηση στο μηδέν. Αγνόησε επιστημονικές υποδείξεις δεκάδων υπηρεσιών, αγνόησε την σπουδαιότερη αρχαιολογική ανακάλυψη της Άνδρου και των Κυκλάδων και ακολούθησε μερικούς ακραίους και μια «γνωμάτευση» ενός καθηγητή που προσέλαβαν οι ακραίοι, την οποία έκαναν φύλο και φτερό οι καθηγητές που έφερε ο δήμαρχος και οι υπηρεσίες της περιφέρειας. Αυτά γράφουμε για τον βίο και την πολιτεία του στην Άνδρο. Για τον βίο και την πολιτεία του στην Αττική γράφουν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.
Ο κ. Μπάλλας, όπως και ο έτερος υποψήφιος που ΔΕΝ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του πρέπει να πάρουν θέση. Δεν έχουμε σκοπό να κατηγορήσουμε κανέναν από τους δύο όπως ψευδέστατα ισχυρίζεστε. Εμείς απλώς ρωτάμε και περιμένουμε τις απαντήσεις κάθε υποψηφίου. Αν οι υποψήφιοι δεν απαντήσουν θα έχουμε κάθε δικαίωμα να τους εγκαλέσουμε. Αλήθεια αν απαντήσουν λογικά γιατί να τους εγκαλέσουμε;
Τα παραπάνω είναι προφανή στις δημοκρατίες. Δεν είναι προφανή όμως σε πολλούς από εσάς απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε. Όμως τα προβλήματα της Άνδρου είναι τόσο οξυμένα δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην ρωτάμε και να μην κρίνουμε τις θέσεις ή την έλλειψη θέσεων κάθε υποψήφιου.
Καληνύχτα σας…

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro