Ένας "υποψήφιος δήμαρχος"...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR

Έφτασαν χτες – μετά 145 μέρες - τα 100 τα θύματα της τεράστιας καταστροφής - εθνικού επιπέδου - στο Μάτι. Εκεί που πηγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας κάθε ενάμιση μήνα «να τα πει» με τους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής στη γνωστή καφετέρια που μαζεύονται οι πληγέντες. 

Και τους παρηγορεί με λόγια «αριστερής» ευαισθησίας όπως: «Και να σου έδινα δύο χιλιάρικα τι θα τα έκανες; Θα τα ξόδευες!»

(Δίνει όμως 5 κατοστάρικα επίδομα στους χαμηλόμισθους. Προφανώς αυτοί δεν «θα τα ξοδέψουν»! Θα τα κάνουν… εικόνισμα μαζί με την φωτογραφία του: μπας και τον ψηφίσουν!)

Ο κ. Τσίπρας ξέρει καλά πως στο Μάτι πια δεν θα πάρει ψήφους. Και ότι κάνει το κάνει για τα μάτια του κόσμου! Του άλλου κόσμου!

Αυτού που πια δεν έχει μάτια για το Μάτι! Που ήδη έχει ξεχάσει το Μάτι, τους 100 νεκρούς του, τις χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές, τις χιλιάδες εξαφανισμένες περιουσίες…

Όπως σκέφτεται ο κ. Τσίπρας σκέφτεται και το όργανο της κυβέρνησης εκείνων των ημερών: Ο τότε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Καπάκης!

Ο κ. Καπάκης 60 μέρες μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλε υποψήφιος για το επόμενο έμμισθο πολιτικό πόστο από το οποίο ζητά «να προσφέρει» στην πατρίδα!

Δεν αρκούν οι υπηρεσίες που ΔΕΝ πρόσφερε στις 23 Ιουλίου 2018 όταν συνέβη η καταστροφή κι ήταν στο πόστο του έχοντας διακηρύξει με στεντόρεια φωνή στην Βουλή: «Είμαστε πανέτοιμοι και καλύτερα εξοπλισμένοι από κάθε άλλη φορά»!

Δεν αρκεί η έλλειψη ευαισθησίας που αποτυπώνεται στο ότι ξέχασε επί 145 μέρες να πει ένα δημόσιο συγνώμη για τα θύματα. Τα ξέχασε μπας και τον ξεχάσουν.

Δεν αρκεί η πολιτική ευθύνη που ΔΕΝ έδειξε στις 23 Ιουλίου 2018 όταν χρειάστηκε να περάσουν 14 μέρες για να τον «παραιτήσει» μετά την πανελλήνια κατακραυγή εκείνων των ημερών το Μαξίμου.

Του αρκεί όπως φαίνεται ο ισχυρισμός πως ότι είναι νόμιμο (νομότυπο) είναι και ηθικό. Ισχυρισμός που πρόβαλε – επί παλαιού καθεστώτος – υπουργός της ΝΔ και... εξήλθε της πολιτικής! Προφανώς όμως στο παλιό καθεστώς υπήρχαν κάποιες «παλιές αξίες» που σήμερα στο «νέο καθεστώς» δεν υπάρχουν. Τις έσβησαν μονοκοντυλιά από τον χάρτη των κλασικών ανθρώπινων αξιών υποκαθιστώντας τες οι νέοι με «αξίες νέας εσοδείας…»

Έτσι ενώ ξεψύχησε το 100 θύμα – παππούς που σκέπασε με το κορμί του τον δεκάχρονο εγγονό του και τον έσωσε – ο κ. Καπάκης συνεχίζει απτόητος (σαν να μη συνέβη τίποτα) την προεκλογική εκστρατεία του για… δήμαρχος Άνδρου!

Και κρίνει και επικρίνει… τον προϋπολογισμό του Δήμου! Και κρίνει και επικρίνει συνυποψήφιους του για θέματα πολιτικής ηθικής! Και κατακρίνει τον Τύπο όταν του θυμίζει την πορεία του μέχρι εδώ!

Το αστείο της περίπτωσης Καπάκη είναι πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - της οποίας υπήρξε στέλεχος - «δεν ξέρει τίποτα» γιατί δεν την συμφέρει να ξέρει τίποτα. Όμως και ο κ. Κοτζιάς έχει ξεχάσει πως ο κ. Καπάκης βρέθηκε στην κυβέρνηση ως στέλεχος του «Πράττω»!

Ο κ. Κοτζιάς που «δεν σήκωσε μύγα στο σπαθί του» σε θέμα πολιτικής ηθικής γιατί δεν μιλά για την απίστευτη περίπτωση του στελέχους του;

Προφανώς τα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα αντιλαμβάνονται τις πολιτικές ευθύνες με τον ίδιο τρόπο όπως ο πρωθυπουργός. Κατέλαβαν κι αυτά θέσεις ευθύνης, αλλά ΔΕΝ ανέλαβαν ποτέ καμία ευθύνη! Μόνο τα αξιώματα τους ενδιέφεραν.

Αυτό το τελευταίο το καταθέτουμε εδώ για να το διαβάσει ο εισαγγελέας της ανάκρισης ώστε να έχει γνώση για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του κ. Καπάκη…

Κατά τα άλλα ο κ. Καπάκης πάει για άλλα! Τώρα για να φτάσει «στα άλλα» ο κ. Καπάκης μεσολαβούν… εκλογές. Στις εκλογές του 2014 ως εκπρόσωπος του «νέου» - ο απόστρατος 60χρονος - κ. Καπάκης πέτυχε ποσοστό 12%. Εξέλεξε δύο συμβούλους στο ΔΣ της Άνδρου: τον εαυτό του και μια ακόμα σύμβουλο.

Είναι απορίας άξιον τι προσδοκά μετά την αποπομπή του για την αποτυχία του, με τόσες κατηγορίες να τον βαραίνουν για το Μάτι και χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης όπως δείχνει και η προεκλογική του πορεία;

*Ο Διαμαντής Μπασαντής είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και αναλυτής τάσεων της κοινής γνώμης για το πολιτικό τμήμα του pronews.gr, καθώς και διαχειριστής του ιστότοπου «Εν Άνδρω».

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet