Οι αποτυχίες του ΞΕΝΙΑ της Άνδρου και η αποτυχία του δημάρχου της Άνδρου

 

Η αποτυχία του ΞΕΝΙΑ πάει πίσω στον χρόνο. Είναι μια ιστορία της θάλασσας, του λάθους μέρους που κτίστηκε, της λάθος χρήσης. Ένα λάθος που κατέληξε στην πλήρη εγκατάλειψη του και στην καταστροφή του. Μια καταστροφή που έγινε τριπλή με τον χαρακτηρισμό του σε «μνημείο».

Αν το ΞΕΝΙΑ ήταν μνημείο όπως το χαρακτήρισαν θα έπρεπε να σκεφτούν τρόπο αέναης χρήσης, συντήρησης και χρηματοδότησης ενός μνημείου, που δεν θα μπορούσε με τις σύγχρονες προδιαγραφές να έχει γίνει μνημείο λόγω πάρα πολλών αιτιών που δύο ειδικοί έχουν εξηγήσει στο Εν Άνδρω εδώ και χρόνια. Κάπως έτσι λοιπόν και το μνημείο ΞΕΝΙΑ μετατράπηκε μέσα στον χρόνο σε «μνημείο» αποτυχίας του χαρακτηρισμού του!

Η αποτυχία του σημερινού δημάρχου Άνδρου για το ΞΕΝΙΑ ξεκινά το καλοκαίρι του 2014 λίγο πριν αναλάβει επισήμως τις αρμοδιότητες του. Μαζί με τον Κυριάκο Θωμά επισκέπτονται στο Μαξίμου τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συζητούν δύο ζητήματα: (α) να παραμείνουν τα σκουπίδια στον αρχαιολογικό χώρο της Σταυροπέδας και (β) να γίνει κάτι με το ΞΕΝΙΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ακούει τα αιτήματα και μιας και οι πρωθυπουργοί δεν λύνουν προβλήματα, τον παραπέμπει – μαζί με τον Κ. Θωμά – στο υπουργείο Πολιτισμού όπου υπάγονται τα δύο θέματα. Στο υπουργείο Πολιτισμού οι δύο άρτι εκλεγέντες εκπρόσωποι της Άνδρου… τρώνε πόρτα για τα σκουπίδια (μιας και χρειάζεται αλλαγή του αρχαιολογικού νόμου κάτι αδύνατον στην Ελλάδα) και δεν πετυχαίνουν τίποτα για το ΞΕΝΙΑ.

Ο δήμαρχος επιστρέφοντας στην Άνδρο, άπειρος και εγωιστής, κάνει την λάθος πολιτική κίνηση που έκτοτε τον συνοδεύει ολόκληρη την 5ετία του: ΚΡΑΤΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!!!

Όμως μια μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό για έναν δήμαρχο που δεν έχει λύσει τίποτα είναι άχρηστη. Σωστή κίνηση θα ήταν η δημοσιοποίηση των ορίων πίεσης της Άνδρου ως προς τον αρχαιολογικό νόμο. Κάτι που θα ελάφρωνε την πίεση πάνω του και δεν θα επέτρεπε στον Γ. Καπάκη να σπεκουλάρει αργότερα. Φυσικά αργότερα στα μουλωχτά επίσης έσπασε τα μούτρα του στα αρχαιολογικά και ο Γ. Καπάκης ως ΓΓ του ΥΠΕΣ. Και ξέμεινε έκτοτε να μην ξέρει τι να πει…

Ως προς το ΞΕΝΙΑ, όμως, η δημοσιοποίηση θα είχε μεταφέρει την πίεση στο υπουργείο Πολιτισμού για να το αποχαρακτηρίσει. Κάτι που με κινητοποίηση όλης της Άνδρου θα ήταν δυνατό. Πόσο μάλλον που τότε ο κ. Σουσούδης είχε το 60% και στο θέμα αυτό τον στήριζε και όλη η αντιπολίτευση. Δεν το έκανε όμως.

Κι έρχεται τώρα με την εκπνοή της θητείας του, αλλά και όλων των προγραμμάτων και κάνει «ημιδημόσιο» διάβημα! Και λέμε "ημιδημόσιο" γιατί όπως πάντα άπειρος πολιτικά και εγωιστής προσωπικά, επιλέγει να μην στείλει το διάβημα του στο μεγαλύτερο site της Άνδρου, το Εν Άνδρω, δίνοντας το μόνο στο «δικό» του site!!! Για τον λόγο αυτό ΔΕΝ το δημοσιεύουμε μιας και δεν μας έστειλε. Αλλά δημοσιεύουμε την κριτική μας στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ του επί 5ετία να διοικήσει την Άνδρο χωρίς «δικούς του» που τον κανακεύουν και «τους άλλους» που τον κρίνουν.

ΔΕΝ άντεξε ΠΟΤΕ την κριτική ο κ. Σουσούδης. ΔΕΝ είδε ΠΟΤΕ την Άνδρο ως ενιαία ο κ. δήμαρχος. ΔΕΝ κατάλαβε ΠΟΤΕ πως οι μυστικές συναντήσεις έχουν νόημα μόνο όταν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. ΔΕΝ μπόρεσε να φέρει στο φως τα προβλήματα του νησιού και να κάνει συμμέτοχους σε αυτά όλους τους κατοίκους. Εγωιστής, υπερφίαλος, κρυψίνους και άπειρος σε όλα.

Έκρυψε το αδιέξοδο της Σταυροπέδας και του ΞΕΝΙΑ. Όταν μίλησε – ένα χρόνο μετά – για την επίσκεψη του στον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργός ήταν... ο Αλέξης Τσίπρας!!! Πέντε σχεδόν χρόνια μετά έρχεται και μιλα για το ΞΕΝΙΑ!!! Και μιλά «ημιδημόσια» σε μια Άνδρο που ο ίδιος διαίρεσε και συνεχίζει να διαιρεί σε «δικούς του» και σε «άλλους»! Ακόμα και στην δημοσίευση μιας διαμαρτυρία του, που αφορά όλο το νησί την μοίρασε στους «δικούς του» και άφησε έξω τους «άλλους»!!!

Κύριε δήμαρχε ΔΕΝ ΛΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ επί 5ετία γιατί αγνοήσατε την κοινωνία της Άνδρου. Θέλατε να το λύσετε εσείς μόνος σας. Μην κερδίσει πόντο και κάποιος άλλος. Δεν κέρδισε κανείς λοιπόν κανέναν πόντο. Αλλά στο τέλος αποτύχατε εσείς μόνος μέχρι σήμερα.

Όμως εμείς να ευχηθούμε, για το καλό του νησιού, η μοναχική σημερινή διαμαρτυρία σας προς τους αρμόδιους να πετύχει. Για το καλό της Χώρας που στενάζει και της Άνδρου που πρέπει να ξεπεράσει ένα βαρίδι όπως το ΞΕΝΙΑ…

Απλά σκεφτείτε πόσο πιο σημαντική θα ήταν αν την διαμαρτυρία σας συνυπέγραφαν μερικές χιλιάδες κάτοικοι της Άνδρου; Κι όχι μόνο εσείς! Και αν την δημοσιεύατε και στο μεγαλύτερο site της Άνδρου; Όχι μόνο το δικό σας. Και σκεφτείτε αν την αναδημοσίευαν και τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας που τόσο συχνά αναδημοσιεύουν αυτά που γράφει το Εν Άνδρω; Εσείς όμως επιλέξατε την «ημι-δημοσιότητα»!!! Ακόμα μια φορά δεν λειτουργήσατε ως δήμαρχος Άνδρου, αλλά ως δήμαρχος των φίλων που σας κανακεύουν...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΧΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΤΙ ΑΦΗΓΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΛΕΩ.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητοί εχθροί μας από την Άνδρο, επειδή δεν θέλουμε να μάς παραδεχτείτε με τίποτα και να χάσετε το στοιχήμα με τον εαυτό σας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ ωραια του τα λετε του κ Δημαρχου , αλλα δεν νομιζω οτι θα αλλαξει ουτε σκεψεις ουτε χειρισμους γιατι ετσι εμαθε η ετσι θελει να λειτουργει.
Ο κ Δημαρχος με τετοιο ποσοστο που ειχε λαβει στις εκλογες θα μπορουσε να ειχε κανει θαυματα γιατι ολοι μας τον ειχαμε ψηφισει τοτε, αλλα τωρα θα του γυρισουμε την πλατη γιατι και εμεις 5 χρονια την πλατη του βλεπουμε.