Οι πρώτες θέσεις του Δημοτικού Συνδυασμού «Μαζί για την Άνδρο».

 

H Σελίδα του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δημήτρη Λοτσάρη

(Από τον Δημοτικό Συνδυασμό "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ" λάβαμε και δημοσιεύουμε το πρώτο κείμενο γενικών θέσεων και αρχών του, το οποίο υπογράφουν τα μέλη του συνδυασμού και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης. Μαζί με το κείμενο λάβαμε και την νέα Σελίδα στο facebook του συνδυασμού την οποία δημοσιεύουμε κι αυτή.
Από όλα όσα γράφονται στο κείμενο επισημαίνουμε την διάθεση για ενότητα και την επισήμανση για ξεπέρασμα του τοπικισμού, της λασπολογίας, των διαιρέσεων, καθώς και την μνεία στα προβλήματα της Άνδρου και όχι στους αντίπαλους συνδυασμούς. Ίδωμεν... - Εν Άνδρω).

Αγαπητές Ανδριώτισες και Ανδριώτες

Η αγάπη μας για την Άνδρο, αυτόν τον υπέροχο πλούσιο και όμορφο τόπο, με παράδοση αιώνων στον πρωτογενή τομέα, την ναυτιλία, τον πολιτισμό, το εμπόριο και τον τουρισμό, το ενδιαφέρον μας για τους ανθρώπους της, η θέληση που έχουμε και η υποχρέωση που νοιώθουμε να βοηθήσουμε το νησί όσο περισσότερο μπορούμε, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε ένα νέο Δημοτικό Συνδυασμό.

Ο συνδυασμός αυτός, με την ονομασία «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ» και με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Λοτσάρη, τωρινό Έπαρχο μας, θα διεκδικήσει την Δημαρχία και την διοίκηση του νησιού στις επόμενες Δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Είμαστε οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι της Άνδρου. Ανάμεσά μας υπάρχουν οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, καθηγητές, νοικοκυρές, βιοπαλαιστές, αγρότες και επιστήμονες. Οι περισσότεροι είμαστε νέοι, πλαισιωνόμαστε από μεγαλύτερους και εμπειρότερους και στηριζόμαστε στην σοφία και την αγάπη των ηλικιωμένων. 

Η ανικανότητα και η αδιαφορία των διοικούντων, οι σπατάλες, οι αδικίες, η απαξίωση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, η φτώχεια και η ανεργία έχουν υποβαθμίσει απελπιστικά την ποιότητα της ζωής μας. Οι νέοι εγκαταλείπουν το νησί μας και οι περισσότεροι από όσους παραμένουμε εδώ, αντιμετωπίζουμε βιοποριστικά προβλήματα, έλλειψη υποδομών, παροχών, φροντίδας και έργων από τον Δήμο.

Θέλουμε να κάνουμε τα αυτονόητα, αυτά που ζητάει η απλή λογική. Να υλοποιήσουμε δηλαδή τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, τα οποία δεν υλοποίησαν αυτοί που πήραν την εντολή να το κάνουν. Θέλουμε να αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, αλλά θα τον διεκδικήσουμε με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που βιώσαμε τόσα χρόνια.

Δεν θα κάνουμε πόλεμο λάσπης μεταξύ Ανδριωτών, δεν θα δώσουμε τροφή στην χωριστικότητα, δεν θα συνεχίσουμε τις παλιές τακτικές. Όσο και αν έχει αποδώσει το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε» εμείς δεν θα το χρησιμοποιήσουμε. Θέλουμε ένα άλλο ήθος στην πολιτική και στην κοινωνία μας, ένα ήθος που θα μας κάνει φίλους, συνάνθρωπους και συμπολίτες, όχι εχθρούς, ανταγωνιστές και αντίπαλους.

Δεν θα κατηγορήσουμε και δεν θα σπιλώσουμε κανέναν, ο κάθε ένας είναι υπόλογος απέναντι στον εαυτό του, στους νόμους και στον Θεό που πιστεύει. Εμείς θα εξετάζουμε τις θέσεις, τις πράξεις, τα γεγονότα και τις αποφάσεις τους και θα κρίνουμε από τις συνέπειες και τα αποτελέσματα που έφεραν στην κοινωνία και τον τόπο.

Το ποιος έκανε έργο και ποιος όχι το βλέπουμε καθαρά γύρω μας κάθε μέρα. Κατανοούμε όλους αυτούς που προσπάθησαν, έστω και αν δεν μπόρεσαν να λύσουν τα μεγάλα αλλά ούτε τα μικρά προβλήματα μας και τους ζητάμε να βοηθήσουν από άλλη θέση.
Όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα χρόνια προβλήματα, των σκουπιδιών, της καθαριότητας, της ύδρευσης, της ενέργειας, της αποχέτευσης, του βιολογικού, του πρωτογενή τομέα, της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας, της χρήσης γης, των συγκοινωνιών και του τουρισμού, αλλά και τα μικρότερα καθημερινά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν όλους άδικα τόσα χρόνια.

Με συνεννόηση, ομόνοια, σύμπνοια, προγραμματισμό και σκληρή δουλειά, θα έχουμε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα. Αλλά σημαντικότερο από όλα για εμάς είναι η συνεργασία, η ομόνοια και η αγάπη που θέλουμε να μας αγκαλιάσουν όλους, ασχέτως παρατάξεων, πεποιθήσεων και παντός είδους διαχωρισμών, για να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα και τις συνθήκες όλων μας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε την Άνδρο μας αυτό που της αξίζει να είναι, η Αρχόντισσα του Αιγαίου.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε όλους τους Ανδριώτες μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια.

Τα μέλη του συνδυασμού

Ο υποψήφιος Δήμαρχος
«Μαζί για την Άνδρο»

Δημήτρης Λοτσάρης

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο κάτω θα πάει η Άνδρος με αυτές τις υποψηφιότητες .Ο Λοτσάρης δεν έχει τα προσόντα ας μην κοροιδευόμαστε .Ο άνθρωπος είναι ψήστης δεν θα έπρεπε καν να τον ακολουθούν σύμβουλοι .Οσουσούδης δοκιμάστηκε επικίνδυνος και πολύ ψεύτης .Ο Καπάκης στον κόσμο του .Η καημένη η Άνδρος τι τραβά

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορεί κάποιος από τους υποψήφιους να μας υποσχεθεί,ότι θα φέρει σχολή μηχανικών ΕΝ στην Άνδρο;;;εκείνο το ολοκαίνουργο κτίριο στο Μουστάκειο περιμένει.....άντε ντε να σας δω υποψήφιοι μου.Να φοιτούν όχι μόνο τα παιδιά από την Άνδρο αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας καταλαβαίνετε πιστεύω τα οφέλη,η Άνδρος των εφοπλιστών χωρίς μία ακαδημία ΕΝ......

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμένα μου αρέσει η ανακοίνωση, θεωρώ ότι έχει κάτι διαφορετικό. Επιτέλους φτάνουν οι τσακωμοί μεταξύ μας. Δηλάδη θέλετε να μου πείτε ότι ο νυν τα έκανε όλα καλά. Στην τελική τον δοκιμάσαμε. Ας δώσουμε την ευκαιρία και σε κάποιον άλλον και τότε να κρίνουμε. Αλλα να κρίνουμε απλά απο μια ανακοίνωση υποψηφιότητας δεν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε λίγο?

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοτσάρη σε παρακολουθώ σαν έπαρχο και μου αρέσεις, μακάρι να γίνεις και δήμαρχος

This comment was minimized by the moderator on the site

Έκαστος στο είδος του .Η πολιτική δεν είναι ψησταριά. Γι αυτό το πρόγραμμα βγήκε νεροβραστο λίγο απολα μισοψημενο. Χωρίς πρόγραμμα με μπόλικη επικοινωνία. Κρίμα για τον τόπο και τους κατοίκους. Κανένα φως στον ορίζοντα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κ. Έπαρχε. Είσαι ο μόνος μέχρι σήμερα που εξέφρασες θέσεις όταν όλοι οι άλλοι απλά σιωπούν. Ο δε νυν Δήμαρχος κ. Σουσούδης δεν έχει καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Τι να υποθέσω; Δεν θα κατέβει στις εκλογές ή αδιαφορεί για μας τους πολίτες; Εύχομαι έναν πολιτισμένο προεκλογικό διάλογο με τελικό νικητή εσένα κ. Λοτσάρη

This comment was minimized by the moderator on the site

Θεωρώντας, ότι ο νέος νόμος που προβλέπει την απλή αναλογική, στην εκλογή των δημοτικών Συμβούλων, αλλά και λιγότερους υποψηφίους για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Και στο δικό μα σπολύπαθο νησί της Ανδρου.
Επιτέλους καταργήθηκε ένα εκλογικό σύστημα, που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης, των αιρετών – υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις - που βάσιζαν την δύναμή τους στη συναλλαγή και στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά της εκλογικής τους πελατείας.
Φυσικά, όσοι έχουν σήμερα την εξουσία, κραυγάζουν ότι ο νόμος αυτός θα καταστρέψει την αυτοδιοίκηση, λες και σήμερα όλα είναι άριστα, όλοι οι δήμαρχοι είναι άμεμπτου ηθικής και θα έρθει ο κακός νόμος να φέρει την διάλυση και την διαπλοκή.
Αυτοί που τα λένε αυτά και είναι αρκετοί, ξέρουν καλά ότι σε λίγους μήνες θα χάσουν την κουτάλα και δεν το αντέχουν.
Σήμερα ξέρουμε στην Ανδρο, ότι υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Σουσούδης, Καπάκης, Λοτσάρης, Μπάλλας και Γιαννίσης, πέντε τον αριθμόν λοιπόν, που ευαγγελίζονται ότι θα σώσουν το νησί μας, αλλά αγνοούν και οι πέντε, ότι τους γνωρίζουμε όλους και σε διάφορες εποχές τους και για να είμαστε ειλικρινείς, τους γνωρίζουμε εδώ στο νησί, για αυτά που έχουν να κάνουν με το νησί και μόνον και κατά πόσο, έχουν τα φόντα να πάνε τον τόπο μας, ένα βήμα πιο πέρα, αρχής γενομένης απο το 2019.
Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη...τα περί εμπειρίας τους στα κοινά κλπ...κλπ...γιατί πιστεύουμε ότι, η εμπειρία που κάποιοι ευαγγελίζονται, δεν είναι ευλογία αλλά κατάρα για την αυτοδιοίκηση.
Αυτού του είδους την αυτοδιοίκηση, δεν την θέλουμε πλέον άλλο, ούτε θέλουμε πλέον να την ξέρουμε, ούτε θέλουμε να την μάθουμε κι άλλο πλέον.
Ας την κρατήσουν για τον εαυτό τους αυτοί που αφού δεν κατάφεραν να μας σώσουν εδώ και 20 χρόνια, προσδοκούν να μας σώσουν τα επόμενα τέσσερα, μεταπηδώντας από τον έναν συνδυασμό στον άλλον και ευαγγελίζονται λύσεις σε προβλήματα που οι ίδιοι με την συμμετοχή τους στα κοινά, αντί, να λύσουν τα διόγκωσαν, είτε απο την συμμετοχή τους στο δημοτικό συμβούλιο, είτε απο την συμμετοχή τους στο περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.
Ελεος πλέον κύριοι....
Μία είναι η ελπίδα μας...ίσως...να κάνατε έναν ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ και οι πέντε και να στρωθείτε στη δουλειά
- με κάθε χρόνο να εναλάσσεστε στα καθήκοντα του Δημάρχου- και την επόμενη φορά την άλλη 4ετία, που θα έχετε ήδη προχωρήσει, όλα τα μεγάλα και κεφαλαιώδη ζητήματα του τόπου μας, που πολύ ορθά ,αλλος σχολιαστής αναφέρει,πιο κάτω και μας τα θύμισε, τότε να επανέλθετε.
ΓΙΑΤΊ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΔΝΕ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά ολοι βρίσκετε...νερόβραστη την παραπάνω ανακοίνωση, ότι δεν λέιε τίποτα απολύτως και μπορεί ναι, μέν να είναι όντως έτσι, αλλά κανένας δεν μας λέει, αλήθεια και τι έχουν πεί μέχρι σήμερα οι άλλοι υποψήφιοι, κύριοι, Μπάλλας και Γιαννίσης, που δίνουν και παίρνουν σε φωτογραφίες μέσα απο το facebook ...σαν τις ..μωρές παρθένες..
Η παραβολή μάλιστα λέει: H Βασιλεία των ουρανών θα μοιάζει με δέκα παρθένες που πήραν τα λυχνάρια τους και βγήκαν να συναντήσουν τον γαμπρό. Πέντε από αυτές ήταν ανόητες και πέντε φρόνιμες».​—Ματθαίος 25:1, 2
E,ναί, λοιπόν εδώ έχουμε να κάνουμε με πέντε υποψηφιότητες....και κατά τον Ματθαίο...ανόητες ή φρόνιμες, πολύ θα θέλαμε όλοι τους, να τοποθετηθούν στα κεφαλαιώδη ζητήματα που απλά υπενθυμίζουμε ότι είναι ανοικτά, εδώ και 20 χρόνια στο νησί μας και είναι:
1. Kατασκευή ΧΥΤΥ
2.Βιολογικοί και δίκτυα σε Γαύριο και Μπατσί
3.Αποπεράτωση και επέκταση λιμένος Γαυρίου Ανδρου, με ταυτόχρονα χάραξη περιφεριακού δρόμου απο και προς το λιμάνι Ανδρου.
4. Υδρευση Μπατσίου- Γαυρίου και οικισμών τους.
5.Κτιριακές εγκαταστάσεις στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών σε Δημοτικά Κτίρια
6.Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό χώρο δίπλα στα σχολεία, στο λιμάνι της Ανδρου.
7.Κατασκευή υδατοφραγμάτων
8.Ανεμογγενητρίες, πού και πόσες, θα παραχωρήσουμε αριθμό .

Περιμένουμε

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ...ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.... ΜΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣΤΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ....
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ...ΑΚΟΥΣΕ ΜΑΣ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 62% ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ.... ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΜΕ...
ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΑΩ...ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΥ..
ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αδύναμη εικόνα αυτή της ανακοίνωσης υποψηφιότητας και παραπαίουσα η παρουσίαση αρχών. Περιμέναμε δυναμικότερη και τεκμηριωμένη παράθεση αρχών, αξιών και σκοπών!

Περισσότερα