ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Γιώργος Χατζημάρκος μακράν πρώτος στο Νότιο Αιγαίο...

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μακράν πρώτος με 38% έναντι 13% του Μανώλη Γλυνού στο Νότιο Αιγαίο.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο. Το 38% δηλώνει ότι θα τον ψήφιζε για Περιφερειάρχη αν είχαμε εκλογές την Κυριακή σε έρευνα, που έκανε η ALCO για λογαριασμό του newsIT.gr σε δείγμα 800 ατόμων - ψηφοφόρων Νοτίου Αιγαίου. Η έρευνα έγινε από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου. Την έρευνα δημοσίευσε το newsIT και την αναδημοσιεύει εδώ το Εν Άνδρω.

Αναλυτικά:
 
Στο ερώτημα αν "είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τον Γ. Χατζημάρκο" οι κάτοικοι Κυκλάδων απάντησαν σε ποσοστό 38% ικανοποιημένοι (30% αρκετά, 8% πολύ). Το ποσοστό στους κατοίκους της Δωδεκανήσου έφτασε το 50%. Η παρακάτω κάρτα είναι χαρακτηριστική.

 

Στο ερώτημα αν έχουν θετική γνώμη οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου έχουν θετική γνώμη για τον Γ. Χατζημάρκο σε ποσοστό 50% και για τον Μ. Γλυνό σε ποσοστό 27%. Τρίτος με ποσοστό 26% ο νυν υπουργού αναπληρωτή Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός.Η παρακάτω κάρτα αποτυπώνει τις γνώμες των πολιτών της περιοχής.

 

Το 34% στις Κυκλάδες και το 46% της Δωδεκανήσου όπως φαίνεται και στην παρακάτω κάρτα θέλουν την επανεκλογή του Γ. Χατζημάρκου.

Τέλος, η επόμενη κρίσιμη κάρτα είναι αυτή που δείχνει πως το 38% στο Νότιο Αιγαίο θα ψήφιζε τον Γιώργο Χατζημάρκο αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, έναντι 13% του Μανώλη Γλυνού και 9% του Νεκτάριου Σαντορινιού! Εντύπωση προκαλεί η μειωμένη ιδιαίτερα απόδοση του νυν υπουργου αναπληρωτή Ναυτιλίας ο οποίος γενικά είναι πιο συμπαθής στο ακροατήριο του Νοτίου Αιγαίου.

Η μειωμένη απόδοση του Ν. Σαντορινιού αντανακλά κυρίως την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Κι αυτό γιατί τα νησιά επλήγησαν αφάνταστα από την πολιτική της κυβέρνησης (αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, άνοιγμα συνόρων στο μεταναστευτικό κλπ). Τα ποσοστά του Σαντορινιού είναι ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Αιγαίο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"
(α) Τα τελευταία 40 χρόνια. Δημοσκοπήσεις γίνονται στην Ελλάδα από το 1977-78.
(β) Σχεδόν ΚΑΜΙΑ δεν έχει πέσει έξω πέρα από το ποσοστό της (συν/πλην 3-4%). Η δύο ανατροπές ήταν το 2000 που το ΠΑΣΟΚ πέρασε τη ΝΔ 1%, ενώ ήταν 2% πίσω. Και το 2012 όταν δύο μήνες προ των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ισοβάθμησαν στις μετρήσεις και στη συνέχεια πέρασε μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ (17% έναντι 15%).
(γ) Ποτέ δεν ανατράπηκαν θηριώδεις διαφορές της τάξης του 10%, του 15% ή του 30%.
Αυτά γιατί να ξέρετε τι γράφετε. Γιατί η άγνοια δεν είναι προσόν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro