Απολογισμός 5ετίας και ανακοίνωση υποψηφιότητας Θ. Σουσούδη

Ο κ. Σουσούδης στο βήμα του δημοτικού θεάτρου όπου έκανε τον απολογισμό της 5ετίας του και ανακοίνωσε την υποψηφότητα του (φωτ. Εν Άνδρω).

Με 40 λεπτά καθυστέρηση (σε ένα μισογεμάτο δημοτικό θέατρο, το οποίο όμως στη συνέχεια γέμισε και είχε και ορθίους) έκανε χτες βράδυ 16/1/19 ο Θ. Σουσούδης τον απολογισμό της 5ετούς θητείας του στα δημοτικά πράγματα του νησιού και δημοσιοποίησε επισήμως την υποψηφότητα του εκ νέου για δήμαρχος Άνδρου.

Την προηγούμενη φορά που είχε κάνει απολογισμό για την πορεία της θητείας του ο δήμαρχος ήταν - αν θυμόμαστε καλά - στην Αθήνα το 2016 παρουσία 150 περίπου ατόμων στο ξενοδοχείο Πρέζιτεντ. Να υπολογίσουμε πως τόσοι περίπου τον παρακολούθησαν και χτες βράδυ στην Χώρα. Απέχουν πια οι αριθμοί αυτοί από τα 600 άτομα που παρακολούθησαν την ανακοίνωση της πρώτης υποψηφίοτητας του στο Πρέζιτεντ το 2014 με τους δεκάδες υποψηφίους του συνδυασμού του, που παρουσιάστηκαν τότε μαζί του.

Αυτή την φορά ο Θ. Σουσούδης στάθηκε στο βήμα μόνος του και δεν ανακοινώθηκαν κάποιοι υποψήφιοι του. Να θεωρήσουμε πως οι 6-7 δημοτικοί σύμβουλοι που κάθονταν στις πρώτες θέσεις θα είναι ξανά υποψήφιοι του. Με εξαίρεση τον Δημήτρη Λάσκαρη που πορεύεται προς την Περιφέρεια μέσω του συνδυασμού του Γιώργου Χατζημάρκου.

Ο απολογισμός του απερχομένου δημάρχου ήταν μάλλον στρωτός, χωρίς ιδιαίτερες προσωπικές επιθέσεις. Αλλά με αρκετά λάθος στοιχεία. Στα σωστά πως αναφέρθηκε χωρίς υπερβολές σε έργα προηγουμένων, που ολοκληρώθηκαν στη θητεία του όπως ο βιολογικός της Χώρας και το πολιτιστικό κέντρο Κορθίου. Αλλά και σε έργα που έχει βάλει σαν στόχο από το 2015 ο ίδιος αλλά όπως βλέπουμε δεν έχουν προχωρήσει, όπως ο βρεφονηπιακός της Χώρας και το κλειστό του Γαυρίου.

Για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, την οποία σωστά ανέφερε στα έργα του, έδειξε να ξεχνά πως λόγω των δικών του ψευδών προεκλογικών υποσχέσεων το 2014, διασπάστηκε η παράταξη του στο δημοτικό συμβούλιο το 2015 και πως χωροθετήθηκε ΧΥΤΥ ως έργο χάρη στη σθεναρή στήριξη της αντιπολίτευσης. Αυτά ως προς την εσωτερική αντιπολίτευση που ο ίδιος δημιούργησε με τα λάθη του και για την αλήθεια...

Τώρα η αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ είναι έργο που μελετήθηκε επί των προηγουμένων, αλλά όπως σωστά είπε ολοκληρώθηκε επί των ημερών του. Όμως τι την ήθελε την υπερβολή πως "ο χώρος είναι τώρα εξαιρετικός" και πως "θα ζητάνε την παραλία για beach bar"; Η πραγματικότητα τον διαψεύεδει. Στο χώρο υπάρχει ένας ακινητοποιημένος δεματοποιητής με χιλιάδες παρατημένα δέματα σκουπιδιών που στοιβάζονται γύρω του. Ενώ μια νέα χωματερή έχει ξεφυτρώσει στα 150 μέτρα από τον Στρόφιλα, η οποία προσφάτως έφτασε να καίει τρεις μήνες!

Να σημειώσουμε πως ανέφερε και δύο έργα (το αγροτικό ιατρείο Γαυρίου και αγροτικό ιατρείο Μπατσίου) τα οποία γίνονται με ιδιωτικές χορηγίες για τα οποία δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω. Και έκανε πολύ σωστά μιας και οι ιδιώτες χορηγοί προφανώς δεν θα θέλουν να μπλέξουν τη δωρεά τους στα μικροπολιτικά προεκλογικά τοπικά παιχνίδια.

Μια τελευταία παρατήρηση στην αναφορά του δημάρχου για την "πρωτοφανή αντιπολίτευση" που έχει δεχτεί! Να του θυμήσουμε πως η μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε (και επί Θεολόγου και μετά από αυτόν) του δημιούργησε πρόβλημα. Η κριτική της προσεκτική ή και ελάχιστη. Αντιθέτως, ήταν η δική του επιθετικότητα και η επιθετικότητα ορισμένων δημοτικών συμβούλων του απέναντι της που οδήγησε συχνά σε άσκοπες ή καμμιά φορά σε άμετρες συγκρούσεις.

Μια αναγκαία απάντηση

Στο μέτρο που η αναφορά του δημάρχου για "σκληρή αντιπολίτευση" υπονοούσε και το Εν Άνδρω να του θυμήσουμε πως η ιστοσελίδα μας έκανε επίσης αυστηρή κριτική και στην προηγούμενη διοίκηση. Τότε όμως δεν τον ενοχλούσε η κριτική μας. Ενοχλούσε την προηγούμενη διοίκηση η οποία όμως προς τιμή της ούτε για μια στιγμή δεν έφτασε στις ακραίες προσωπικές επιθέσεις που έφτασε ο σημερινός δήμαρχος και μερικοί συνεργάτες ή "φίλοι" του.

Θυμίζουμε στον δήμαρχο πως ποτέ δεν τον ενόχλησε η υπεροψία και η αναποτελεσμάτικότητα στην διοίκηση του. Τον ενόχλησε η αναφορά τους σε αυτές από το Εν Ανδρω! Δεν τον ενόχλησαν οι απίστευτες προσωπικές ύβρεις του αντιδημάρχου του κατά του διαχειριστή του Εν Άνδρω που μέτετρεψαν δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα χωρίς λόγο. Προς τιμή του ο αντιδήμαρχος σε ένα δημοτικό συμβούλιο ζήτησε συγνώμη για τη στάση του. Ο δήμαρχος όμως που την ανέχτηκε δεν είπε ποτέ τίποτα!

Το χειρότερο είναι πως δεν ενοχλήθηκε ποτέ από άθλια προσωπικά σχόλια που γράφτηκαν και γράφονται κατά καιρούς υπό τύπο "ανακοινώσεων" του στους Νέους Ορίζοντες! Και δεν τον ενοχλούν καθόλου ούτε οι απίστευτες αθλιότητες και οι πεζοδρομιακού τύπου αναφορές "φίλων" του κατά του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Πρώτη φορά στην ιστορία της Άνδρου έχουμε τέτοια απίστευτη κατάντια του πολιτικού διαλόγου από την σελίδα του δημάρχου ή από τους "φίλους" ενός δημάρχου.

Κατά τη γνώμη μας ο σημερινός δήμαρχος έχει πλήρη έλλειψη πολιτικής παιδείας. Αδυνατεί να κατανοήσει ο ίδιος και να το εξηγήσει και τους "φίλους" του πως "ο δημόσιος λόγος δημιουργεί δημόσιο ήθος". Έτσι ο δημόσιος διάλογος κατρακυλά από τους "φίλους" του σε άθλιες προσωπικές επιθέσεις και πεζοδρομιακές εκφράσεις που στοχοποιούν όσους δεν ταυτίζονται μαζί του.

Μπορεί να νομίζει πως η "δολοφονία χαρακτήρων" (character assassination) που οι "φίλοι" του επιχειρούν θα του φέρει κάποιο πολιτικό κέρδος. Γι' αυτό ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ! Κάνει μεγάλο λάθος γιατί όλοι ξέρουν όλους σε αυτό τον μικρό τόπο. Και όλοι χρεώνονται και τις πολιτικές τους και τις συμπεριφορές τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 
 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δίκτυο ύδρευσης- αποχέτευσης θα τάξει κανένας υποψήφιος δήμαρχος στον Αγιο Πέτρο ή θα πίνουμε ο ένας τα λύμματα του άλλoυ από τα πηγάδια και τις γεωτρήσεις μας.
Και καλά αποχέτευση ας υποθέσουμε(λέμε τώρα) είναι δύσκολο.
Το δίκτυο ύδρευσης του Γαυρίου που φθάνει μέχρι την πάνω στροφή του Αγ.Πέτρου στου Μπάμπη Καρακατσάνη το σπίτι(που ο ίδιος το πάλαι ποτέ το επεξέτεινε από του Σακαλή μέχρι την οικία του- αν θυμάμαι καλά) είναι τόσο δύσκολο να φθάση μέχρι του Περράκη;
Ομως οι ψήφοι των μονίμων κατοίκων είναι λίγοι.Το ότι υπάρχει όμως ένας αξιόλογος αριθμός τουριστικών μονάδων και μονάδων εστίασης που φέρνουν χρήμα στο νησί αυτό από μόνο του δεν αξίζει για να υδρευθή η περιοχή.;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι δυσαρεστημένοι με τον Σουσούδη,
αν δεν ικανοποίησε αυτός τις προσδοκίες σας για τον ΧΥΤΥ-ΠΛΟΥΣΚΑ ερωτώ: γιατί καμμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα δεν έβγαλε τα καυτά κάστανα από την φωτιά(ενώ το πρόβλημα το αντιμετώπιζαν και όλες οι προηγούμενες δημοτ.αρχές).Προφανώς γιατί εφοβούντο το πολιτικό κόστος. Και ο ΧΥΤΥ βάλτωνε. Και οι Πιτροφιανοί και ενίοτε και όλα τα χωριά της κοιλάδος απο Σταυροπέδα μέχρι και τη Χώρα ανέπνεαν τις διοξίνες.
Και έρχεται η κατακρήμνιση της χωματερής στις ημέρες της προηγούμενης δημοτ.αρχής(μετά τις βροχές εκείνων των ημερών),και τα σκουπίδια μας βγαίνουν κρουαζιέρα στο Αιγαίο, μας στοχοποιεί ο Ελληνικός και διεθνής τύπος, γελούν εις βάρος μας όλοι και μας σατυρίζουν ανέκδοτα της εποχής. Ηταν το κερασάκι στην τούρτα, είχε ξεχειλίσει το ποτήρι και οι ημερομηνίες σαν βρόγχος έσφιγγαν το λαιμό των υπευθύνων.
Και υπεύθυνοι είναι όσοι κάθονται σε υψηλές καρέκλες και γι'αυτό ψηφίζονται.
Και βρίσκεται ο Σουσούδης στο παρά πέντε(άν όχι στο και πέντε) και πρέπει αντίθετα με ότι είχε τάξει στην Υδρούσα να πάρει την σοβαρή απόφαση που ήταν μονόδρομος. Δεν είδα να τελεσφορεί οποιαδήποτε άλλη θέση ακόμα και με την σθεναρή αντίδραση του αντιπολιτευομένου εν Δήμω κ.τ.Γ.Γ.Π.Π με τις σοβαρές πολιτικές πλάτες που διέθετε, ο οποίος καθυστέρησε όσο και όπως μπορούσε την χωροθέτηση.
Θα μου πεις, ας μην έταζε ο Σουσούδης προεκλογικά. Κάποια στιγμή και αυτός όταν κατάλαβε σε ποιό λάκκο παγιδεύτηκε προσπάθησε με κάποια ''μελέτη'' να το καθυστερήση. Ομως η θηλειά είχε φθάσει στο λαιμό. Και αρχισε η νέα δημοτική αρχή να μπαίνει στα βαθειά και να βρίσκει αντιδράσεις. Και πήρε το ανάθεμα ο Δήμαρχος από όλους τους βλαπτομένους. Ας πρόσεχε τι έταζε. Καποια στιγμή ήλθε το τέλος.
Και δεν θα πώ τέλος καλό όλα καλά. Σέβομαι την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη αρκεί να εκφράζεται κόσμια .
Ο πολιτικός στίβος έχει πολύ χώρο για όλους. Αν ο επόμενος δήμαρχος προέρχεται από την περιοχή της Υδρούσας ας αναστείλει τον ΧΥΤΥ με όποιο νόμιμο τρόπο επιλέξει αλλά ας μη μας φορτώσει στα δημοτικά τέλη τα όποια πρόστιμα(ελληνικά ή ευρωπαικά), τον όποιο σούκο ή δεματοποιητή αποφασίσει ως λύση.
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λες και δεν πίστευε ό ίδιος αυτά που διάβαζε. Ύφος και τόνος παρουσίασης σχολικής εργασίας. Κρίμα, γιατί τον πιστέψαμε πολλοί. Έκανε λάθη λέει, αλλά δεν μας είπε πια λάθη ή και τι έμαθε από αυτά. Αλλά επιμένει ότι θα συνεχίσει...Κείμενο γεμάτο μικρόψυχες και μικρόνοες ανακρίβειες, που δείχνουν χαρακτήρα αλαζονικό που δεν έχει και είχε επίγνωση της θέσης του. Καλός επιστήμονας, πολύ καλός και επιτυχημένος επαγγελματίας και καλός οικογενειάρχης. Ας σταματήσει εκεί. Δεν το έχει. Δεν του πάει ο ρόλος του πολιτικού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο εμμονές έβγαζε ο λόγος του κρίμα η Άνδρος μας ! Θα τον τιμήσουμε στο Μπατσί να περιμένει !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΩΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΝΑ ΚΕΊΜΕΝΌ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΦΙΛΕ ΟΔΥΣΕΑ,
Οι Μπάλλας,Θωμάς,Βόσος, ήταν βέβαιο ότι θα τον άδειαζαν τον κ.Σουσούδη(κάποιοι του το είχαμε επισημάνει). Ο Βουραζέρης με τις περίτεχνες αναλύσεις στα συμβούλια του Δήμου μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και ίσως πιστεύει ότι θα καταφέρει να κολυμπήση μόνος. Για τη Μ.Μαμάη και την Βολίκα δεν νομίζω ότι είχαν- πέραν του προσωπικού ενδιαφέροντος να μην περνάνε τα σκουπιδιάρικα μπροστά απο τις ιδιοκτησίες τους--άλλα στο πίσω μέρος του μυαλού τους άσχετα αν από απειρία και κακό υπολογισμό συνέπραξαν με τον αντιπολιτευόμενο τ.Γ.Γ.Π.Π και "κάηκαν" μαζί του.
Ο κ.Λάσκαρης δεν άδειασε ποτέ την παράταξη με την οποία ψηφίστηκε και έδωσε ότι καλύτερο ήξερε και μπορούσε όταν χρειάσθηκε.Νομίζω ότι βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την καρέκλα του επαρχείου.
Σε κάποιο άλλο σχόλιο για την κ.Πολίτου που διάβασα, νομίζω ότι καλύτερα να μην προσπαθήση να την πείση ο κ.Σουσούδης όπως σε κάποιο από τα τελευταία δημ.συμβούλια προσπαθούσε μάταια ο Μπάλλας και οι λοιποί να της χωρέσουνε στο μυαλό κάτι αυτονόητο.Αοσμη, άγευστη, κλπ α..α..στερητικά.
Ο "δουλευταράς" κ.Μούλας(θα είχε πετύχει ως υπάλληλος του Δήμου) και η κ.Ν.Μαμάη πιστεύετε ότι θα ξαναψηφιστούν για την επόμενη περίοδο(αν συμμετέχουν). Καλές οι προθέσεις αλλά περιορισμένης εμβέλειας όσο κι'αν προσπάθησαν να φανούν σε κάποιες εκδηλώσεις.
Προέτρεψαν τον Δήμαρχο σε έργα υποδομής για την ευρύτερη περιοχή; τον ταρακούνησαν από την καρέκλα του με υπομνήματα για το καλοκαιρινό κομφούζιο του λιμανιού για τον βιολογικό που βρωμούσε μέχρι πρόσφατα για το δημοτικό parkιng, για την καλοκαιρινή αναρχία στους δρόμους της χρυσής άμμου του Κυπριού και του SM.Μασούτη και τόσα άλλα στραβά ; Από αυτά θα τους θυμούνται στις εκλογές και όχι από την χειρωνακτική εργασία και δη μπροστά στις καφετέριες για να βλέπουν οι δημότες.
Για τους συμβούλους της πρώτης σειράς και όποιον άλλο μέλλοντα υποψήφιό του ας σκεφτεί καλά ο κ.Σουσούδης ποιος δεν θα τον εγκαταλείψει μέχρι τέλους και ας είναι κάποιος επιτυχημένος και τίμιος σε ότι επαγγέλεται.
Τέλος η σκληρή κριτική του εν 'Ανδρω' στο Σουσούδη είναι γνωστή στους παροικούντας όχι τόσο άδικη όμως και όταν χρειάσθηκε βοήθεια(βλέπε ΧΥΤΥ) έβαλε πλάτη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δήμαρχος στην άνευρη, κουραστική και μονότονη, ομιλία του, που είχε θέμα τον οικονομικό απολογισμό των 4 ετών της διοίκησης, αντί να επικεντρωθεί στα οικονομικά πεπραγμένα του, αφιέρωσε τα πρώτα λεπτά της, σε επίθεση στον αντίπαλό του, υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη, χωρίς βέβαια να τον αναφέρει ονομαστικά, λέγοντας: ΄΄ Ζώ στην Άνδρο με την οικογένεια μου και θα συνεχίσω να ζω εδώ όπως και οι συνεργάτες μου. Ο τόπος μου είναι εδώ και δεν είμαι επισκέπτης ούτε η σχέση μου με την Άνδρο περιορίζεται στο αν έχω ένα αξίωμα ή μια καρέκλα. Όσοι ασχολούνται με τα κοινά, πρέπει να ζούνε στην Άνδρο για την Άνδρο, κάθε μέρα βιώνοντας τα προβλήματα, μαζί με τους συμπολίτες κάθε μέρα από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία.΄΄
Ο κατά τα φαινόμενα απερχόμενος Δήμαρχος, θεώρησε πρώτο και σπουδαιότερο από όλα όσα είχε να πει, κάτι άσχετο με τον οικονομικό απολογισμό και ξεκίνησε προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση στους παριστάμενους ότι κάποιος για να είναι καλός Δήμαρχος πρέπει να ζει μόνιμα στο νησί και κατά συνέπεια να μην στηρίξουν τον Δ. Λοτσάρη . Η άσχετη με την περίσταση παρατήρηση δείχνει ποιόν πραγματικά φοβάται ότι θα τον αντικαταστήσει και τον υπολογίζει σαν επικίνδυνο και μοναδικό του αντίπαλο.
Δεν είπε βέβαια ότι ο Δ. Λοτσάρης, έχει σπίτι και επιχείρηση στην Άνδρο, είναι πετυχημένος Έπαρχος και βρίσκεται στην Άνδρο 4-5 μέρες την εβδομάδα, άσε που δεν γνωρίζει τα σχέδια του υποψηφίου Δημάρχου για μόνιμη εγκατάσταση του ιδίου και της οικογένειας του στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΔΡΟΥΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΑΝΕ .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑΡΙΝΑ Κ ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΜΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ;ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ,ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ.;ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΙ Η Μ.ΜΑΜΑΗ ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Να πεισει ο Σουσουδης και την Ελενη Πολιτου η οποια στηριζει τον Καπακη και ειναι ηδη στο συνδιασμο του Γιαννη,με αυτα και με τα αλλα Γιαννη κατω απο το 6% σε κόβω...αν κατορθωσεις να εισαι τελικα υποψηφιος,ο γερο- Στυλιανος σε λαθος δρομους σε εχει οδηγησει

Περισσότερα