Σε καλό δρόμο η λύση για τους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων και της Άνδρου

Φωτογραφία από την σύσκεψη. Διακρίνονται στο βήμα ο υπουργός Σ. Φάμελος, ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος που συγκάλεσε την σύσκεψη και ο βουλευτής Γ. Βρούτσης που την πρότεινε.

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τους κανόνες κατάρτισης των δασικών χαρτών, αναγνώρισε ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, προσερχόμενος στην κοινή συνεδρίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στην Αθήνα, για τους δασικούς χάρτες. Η συνεδριάση έγινε με πρόσκληση του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου.

Ο υπουργός αποδέχτηκε να μπουν κανόνες στην κατάρτιση των δασικών χαρτών με τρόπο που δεν θα απαξιώνει και δεν θα δεσμεύει την ιδιωτική περιουσία κατά την διαδικασία ένταξης αγροτικών ή χορτολιβαδικών εκτάσεων στους δασικούς χάρτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στην διάρκειά της σύσκεψης παρουσιάστηκαν αναλυτικά και αναδείχθηκαν σε όλο το εύρος τους οι σοβαρότατες επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στα νησιά η εφαρμογή του ΠΔ 32/2016 και ζητήθηκε η αναμόρφωση του ώστε θεραπευτούν οι τεράστιες αδικίες στα νησιά, τα οποία ήδη οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν. Ο αν. υπουργός συμφώνησε και αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα ειδική επιτροπή που θα εκπονήσει την τελική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, οι βουλευτές Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Γιάννης Βρούτσης, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι και έπαρχοι των νησιών. Από την μεριά της Άνδρου παρόντες ήταν ο δήμαρχος και ο έπαρχος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΠΕΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ! ! !
ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ....ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ! !
............................
ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ! !
ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ! !
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ?
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΑΡΟΝΤΕΣ - ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ - ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΑΚΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ......
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ....ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΕΙΤΕ .....
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....
ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παραλείψαμε μέρος από το χυδαίο υβρεολόγιο σας, αλλά βαζουμε ένα μέρος για να αντιληφθεί ο κόσμος της μεθόδους που χρησιμοποιούν οι "φίλοι" κάποιων υποψηφίων ή "υποψηφίων"!!!
Το ερώτημα σας έχει απαντηθεί. Ξαναπαντάμε γιατί μάλλον δεν ξέρετε ανάγνωση:
(α) Το ρεπορτάζ του Εν Άνδρω ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Δεν έγραφε πουθενά για συμβούλους ή πιθανούς υποψήφιους Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Αμοργού, Σύρου κλπ Έγραφε ΜΟΝΟ για δημάρχους και επάρχους. Συνεπώς το πεζοδρομιακού τύπου υβρεολόγιο και οι απειλές αλλού κι όχι στο Εν Άνδρω...
(β) ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΜΕ;
ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΓΡΑΠΤΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ; ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;
(γ) Αυτά τα πεζοδρομιακά που γράφετε δεν τιμούν τους δύο κυρίους εκ μέρους των οποίων μιλάτε. Αντιθέτως η δημοσίευση τους, όπως και των απειλών σας, δείχνει το επίπεδο σας.
ΥΓ Εμένα ως διαχειριστή του Εν Άνδρω με ξέρουν επώνυμα από το 2006 όλοι. Τα τρία βιβλία ιστορίας της Άνδρου που έχω γράψει τα έχουν διαβάσει χιλιάδες. Τα άρθρα για τον πολιτισμό, της ιστορία, την κοινωνία και την πολιτική της Άνδρου τα διαβάζουν καθημερινά χιλιάδες στην Άνδρο και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.
Αλήθεια ποιοι είστε εσείς που βρίζετε και απειλείτε; Ανώνυμοι φίλοι κάποιων. Να σας χαίρονται οι όποιοι φίλοι σας. Και να χαίρεστε εσείς την ανωνυμία σας μαζί με τους όποιους φίλους σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Καπάκης που ήταν εκεί δεν ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο και δεν αναφέρεται πουθενά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Αλλά ανήκει και στους υβριστές με χυδαίο προσωπικό τρόπο του Εν Άνδρω. Παρόλα αυτά εμείς τον αναφέρουμε όταν τον βλέπουμε ή όταν μας τον αναφέρουν.
Στην προκείμενη περίπτωση η Περιφέρεια - από όπου και το ρεπορτάζ ανέφερε μόνο δημάρχους και επάρχους. Δεν έκανε τον κόπο να αναφέρει μερικές ακόμα δεκάδες δημοτικούς συμβούλους των Κυκλάδων ή άλλους ενδιαφερόμενους που γέμισαν την αίθουσα του ΕΒΕΑ.
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

"Από την μεριά της Άνδρου παρόντες ήταν ο δήμαρχος και ο έπαρχος." Συγνωμη, αλλα παρον ηταν κι ο υποψηφιος δημαρχος Δημητρης Γιαννισης ....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1622822441151889&;set=a.425404464227032&;type=3&theater
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Μας συγχωρείτε αλλά μιλάμε για τις υπάρχουσες αρχές του τόπου. Δεν μιλάμε για όσους τυχόν παραβρέθηκαν από ενδιαφέρον.
Και μια ερώτηση:
ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΔΗΣΗ;;;;
ΥΓ Προς γνώση σας. Του στείλαμε γραπτό μήνυμα (έχουμε αντίγραφο) προ ημερών ρωτώντας τον αν θα είναι υποψήφιος και αν θα ανακοινώσει υποψηφιότητα. Δεν απάντησε ποτέ.
Αυτό τι σημαίνει κατά την γνώμη σας;;;;
Εσείς πως συνάγετε οτι θα είναι υποψήφιος; Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του; Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο τέσσερις που ανακοίνωσαν υποψηφιότητα.
Οι υποψηφιότητες αγαπητέ μου ανακοινώνονται και κατατίθενται δεν υπονοούνται ούτε υποκρύπτονται...
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρήσιμο θα ήταν, αν είχαμε επίσημη ενημέρωση από το Δήμο, για την εξέλιξη της υπόθεσης, που αφορά την εκ μέρους του (Δήμου) υποβολή των ορίων των οικισμών της Άνδρου. Όταν είχε εκπνεύσει η προθεσμία για την εκπλήρωση της υποχρέωσής του αυτής, αναφερόταν μεταξύ των ελάχιστων (περίπου 20 Δήμοι ανά την Ελλάδα), που δεν είχαν υποβάλει στο αρμόδιο Υπουργείο τα όρια των οικισμών της Άνδρου. Περιμένουμε επίσημη απάντηση, πριν κρίνουμε, διότι αυτό απαιτεί η υπευθυνότητα.