Θ. Σουσούδης: Επανάληψη του απολογισμού και της υποψηφιότητας του στην Αθήνα

Ο κ. Σουσούδης κάνει τον απολογισμό του και ανακοινώνει και στο αθηναϊκό κοινό της Άνδρου την υποψηφιότητα του στο ξενοδοχείο St George στον Λυκαββητό (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο (περίπου 200 άτομα) στο ξενοδοχείο St George στον Λυκαβηττό έκανε απολογισμό της 5ετούς θητείας του στους ανδριώτες της Αθήνας ο Θ. Σουσούδης και ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητα του για δήμαρχος Άνδρου.

Στην ομιλία του ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει στην Χώρα πριν λίγες μέρες. Για μια ακόμα φορά μίλησε για προηγούμενα έργα που ολοκληρώθηκαν στη θητεία του και για έργα που εξήγγειλε ο ίδιος το 2014 και που όπως είπε έχει φτάσει η ώρα να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον δημοπράτηση (νηπιαγωγείο Χώρας, κλειστό γυμναστήριο Γαυρίου κλπ).

Και επανέλαβε πάλι πως δρομολόγησε το θέμα των σκουπιδιών και πήρε το πολιτικό κόστος γι’ αυτό. Ο δήμαρχος εδώ "ξεχνά" μονίμως πως το θέμα το είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενοι, αυτός το ξε-δρομολόγησε για έξι μήνες και μετά το ξανα-δρομολόγησε στις ίδιες ράγες, με την πολιτική βοήθεια των προηγουμένων!

Ο λόγος για τον οποίο αντιπαρέρχεται την αλήθεια είναι πως έτσι θα γίνει φανερό πως έχει ευθύνη ο ίδιος και για ένα μέρος της καθυστέρησης, αλλά και για την διάσπαση της παράταξης του. Όπως ευθύνη έχει πως σήμερα δεν υπάρχει καμία διαχείριση απορριμμάτων παρά μια ανεξέλεγκτη χωματερή απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο του Στρόφιλα!

(Να σημειώσουμε πως ο δήμαρχος στο θέμα του ΧΥΤΥ προσέκρουσε στην ανεύθυνη στάση του Γ. Καπάκη που ως ΓΓ Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ επί τριετία εξάντλησε όλη την δραστηριότητα του στο να μην γίνει ΧΥΤΥ στην Άνδρο! Και ευθύνη έχει ο Γ. Καπάκης και γιατί παρασιώπησε όλα αυτά τα χρόνια την παράνομη χωματερή που στήθηκε από τον Δήμο στον Στρόφιλα! Βεβαίως μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι - που το χρεώθηκε με "έξοδο" από την κυβέρνηση ο τέως ΓΓΠΠ - επέστρεψε βάζοντας, με τέτοιες "επιτυχίες", πάλι για υποψήφιος δήμαρχος στο νησί!)

200 άτομα, κυρίως Χωραΐτες, προσήλθαν στην συγκέντρωση (φωτ. Εν Άνδρω).

Από την όλη εκδήλωση μπορεί κανείς να βγάλει μερικά χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα. Το πρώτο είναι πως ο κ. Σουσούδης, παρά την διπλή διάσπαση της παράταξης του και παρά τις δυσκολίες που βρίσκει στη συγκρότηση συνδυασμού σε περιοχές του νησιού προκαλεί ακόμα το ενδιαφέρον των Χωραϊτών της Αθήνας.

Το δεύτερο αναφέρεται στο ακροατήριο της συγκέντρωσης. Απουσίαζαν εμφανώς οι νέοι και οι μικρές ηλικίες. Κάτι που δείχνει πως είτε οι νέοι της Άνδρου δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική είτε ο κ. Σουσούδης δεν έχει βρει τρόπο να τους προσεγγίσει. Σε αντίθεση με το 2014 που είχε πολύ περισσότερο κόσμο (600 άτομα) και πολύ περισσότερους νέους και στον συνδυασμό του και στο ακροατήριο του.

Το τρίτο είναι πως το ακροατήριο της Αθήνας δεν μπορεί να θεωρείται ξεχωριστο πάντα μιας και παρά την απόσταση όταν η εκλογική κούρσα φτάσει στις τελευταίες στροφές συνήθως συγκλίνει με αυτό της Άνδρου. Βέβαια αυτή την 5ετία οξύνθηκαν οι τοπικές αντιθέσεις από τους λάθος χειρισμούς του δημάρχου στο θέμα του ΧΥΤΥ και από τις άνωθεν παρεμβάσεις του Γ. Καπάκη ως ΓΓΠΠ.

Όμως αν σταθούμε ειδικά στο τοπικό ακροατήριο της Άνδρου δεν αρκεί η ολιγόμηνη προεκλογική παρουσία ή ένα «πέρασμα» και μερικές προεκλογικές ανακοινώσεις. Χρειάζεται στην ενιαία πια Άνδρο και χρόνος και παρουσία. Κι αυτό γιατί μετά τον Καλλικράτη η Άνδρος - πέρα από τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της - ψηφίζει και βγάζει δήμαρχο ως ενα σύνολο. Βέβαια για το ανδριώτικο ακροατήριο της Αθήνας, λόγω της απόστασης, μπορεί να μετρά και κάπως περισσότερο η "εικόνα". Και αυτή φροντίζουν να καλλιεργούν με τις παρουσίες τους οι υποψήφιοι στην Αθήνα...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΥ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ? ΠΟΣΟ ΨΗΛΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΣΕ 25.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλά λόγια, ουσία μηδέν. Και ούτε μια λέξη για έναν από τους βασικούς συνεργάτες του σουσουδη, του Αντώνη Λαβδα, που βοήθησε όσο κανένας άλλος τον σουσουδη να γίνει δήμαρχος. Και αυτός τον έκαψε. Του φορτωσε την Αναπτυξιακή και τα χρέη της. Τον ανάγκασε να παραιτηθεί και να μπαργκαρει. Αυτός είναι ο σουσουδης

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΠΑΚΗΣ ..ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΚΑ ΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ? ?
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ..................
ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΒΑΖΟΥΜΕ, ΣΟΒΑΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΣΙΑΣ...........
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΑ ΤΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ! !
..............................

ΑΠΑΝΤΗΣΗ/ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά δεν αναρτούμε τις ύβρεις σας. Σας χαρακτηρίζουν όπως και αυτούς που στηρίζετε και στην ουσία προσβάλλετε. Αναρτούμε την ουσία του σχολίου σας και μια απάντηση/σχόλο.
1. Επειδή λείπατε σε άλλο νησί προφανώς δεν ξέρετε τι συνέβη στην Άνδρο με τα σκουπίδια επί 4,5 χρόνια. Δεν ξέρετε γιατί δεν προχώρησε ο ΧΥΤΥ για τον οποίο αναφέρεται ο δήμαρχος. Που φταίει ο δήμαρχος και που ο κ. Καπάκης για την καθυστερηση. Κάντε λοιπόν τον κόπο να μάθετε τα θέματα της Άνδρου πριν ξεκινήσετε να γράφετε πολιτικές ανοησίες.
2. Κατανοητό πως σας ενδιαφέρει μόνο ένας "υποψήφιος" ο οποίος όμως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ πως κατεβαίνει στις εκλογές. Τον ρωτήσαμε και απάντηση δεν λάβαμε. Εσείς πως το ξέρετε; Το είπε μόνο σε εσάς;
3. Για τους δασικούς χάρτες μάλλον δεν διαβάζετε το Εν Άνδρω. Γράψαμε χτες πως τα ονόματα που αναφέραμε τα έστειλε η Περιφέρεια στο Εν Ανδρω. Τα παράπονα σας λοιπόν στην Περιφέρεια που στην ευρεία σύσκεψη δεν συμπεριέλαβε στον κατάλογο της συμβούλους. υποψηφίους, "υποψηφίους" και άλλους ενδιαφερόμενους που λόγω εκλογών που είδαν φως και μπήκαν.
Καλησπέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro