Ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε κι ο Βούτσης...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR

Ζούμε μέρες ιστορικής παρακμής. Όσοι ακόμα παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα θα ‘χουμε να λέμε για τον βίο και την πολιτεία αυτών που κάποτε γνωρίσαμε στα φοιτητικά αμφιθέατρα της νιότης μας και τους βλέπουμε καρεκλοκενταύρους του «προοδευτισμού» σήμερα στην Βουλή. 

Ζούμε μέρες ιστορικής παρακμής. Οι ιστορικοί της αύριον θα ‘χουνε να γράφουνε για την αλλοπρόσαλλη χρήση της οικονομίας και την απίστευτη κατάχρηση εξουσίας της «πρώτης φοράς Αριστερά»!

Στα οικονομικά ζούμε και μέρες ιστορικής απρονοησίας. Όσοι καταλαβαίνουν οικονομικά ακούνε άναυδοι τον Γ. Δραγασάκη (παρ’ ολίγο ΓΓ του ΚΚΕ, πρώην αυτοσχεδιάζοντα αντιμνημονιακό και νυν φιλομνημονιακό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης) να δηλώνει στην Βουλή μετά από τόσες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών (η χειρότερη η δική του) πως οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και άλλη! Πράγμα που σημαίνει πως αν γίνει θα βάλουν χέρι και στις καταθέσεις!

Οι φίλοι του λένε πως έκανε τη δήλωση για να εμποδίσει τον «ανοικονόμητο» Φλαμπουράρη να «χαρίσει» τα κόκκινα δάνεια για προεκλογικούς λόγους! Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει για την απίστευτη ανοησία του.

Αλήθεια, ποιος οικονομολόγος αντιπρόεδρος κυβέρνησης αναγγέλλει δημόσια στο κοινοβούλιο κατάρρευση τραπεζών, ενώ αναζητά εναγωνίως ξένες επανδύσεις; Ποιος Τσακαλώτος – όποια γλώσσα κι αν μιλά – δεν παθαίνει ίλιγγο όταν ακούει τέτοια πράγματα; Αλλά δυστυχώς δεν έχει ο έρμος το θάρρος να ψελλίσει μια διορθωτική κουβέντα…

Τυχαίο, λοιπόν, πως την επομένη στο χρηματιστήριο οι εκμηδενισμένες τράπεζες κατακρημνίζονταν στο ναδίρ; Όπως έλεγε σύμβουλος ξένων επενδύσεων: μετά από αυτό οι εντολές όσων σοβαρών ξένων επένδυσαν στις ελληνικές τράπεζες ήταν πούλα και φεύγα…

Αλλά το ίδιο δεν έγινε με τον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του καλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Ερρίκος Ντυνάν, όταν ξαφνικά βγήκε τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσίπρας και μίλησε «για κλοπή του νοσοκομείου από το δημόσιο» (στο οποίο δεν ανήκε ποτέ)! Αμέσως μετά όλοι οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές εξαφανίστηκαν και ο διεθνής διαγωνισμός βαίνει πλέον προς ακύρωση αφήνοντας την Πειραιώς στα κρύα του λουτρού…

Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Δραγασάκης νομίζουν πως η οικονομία είναι παιχνίδι. Αυτοί μπορούν να παίζουν αλλάζοντας αδιάκοπα τους κανόνες ή και το παιχνίδι: τη μια παίζουν σκάκι, την άλλη παίζουν τάβλι! Και να σκεφτείτε πως η οικονομία «είναι το ατού τους» όπως λέει ο πρωθυπουργός…

Πάμε τώρα στην πολιτική που είναι… το «γήπεδο» τους! Εδώ πέρασαν με μια δρασκελιά από «αντάρτες» και «ευρωσκεπτικιστές» χτες σε «διεθνιστές δημοκράτες» και «νουνεχείς ευρωπαϊστές» σήμερα!

Όμως τι είδους δημοκράτες και ευρωπαϊστές είναι όταν κυβερνούν με μια «μειοψηφική πλειοψηφία» που συγκροτείται από 151 εναλλασσόμενους αλά καρτ υπουργούς και βουλευτές! Που έχει υπουργούς που χρωστάνε εκατομμύρια στις τράπεζες που καταρρέουν! Και που στηρίζοντας την παραπαίουσα κυβέρνηση παίρνουν παράταση στις υψηλές απολαυές τους! Αυτό λοιπόν είναι το «ηθικό πλεονέκτημα» της «πρώτης φοράς Αριστερά»;

Και μετά η μειοψηφία χάνει την πλειοψηφία σε νομοσχέδιο λόγω… «γκαζόζας»! Αυτό εξήγησε με απίστευτη απλοϊκότητα ο βουλευτής Φωκάς των Ανελίστας στην Βουλή! Και την επομένη ανέλυσε την διακυβέρνηση της μειοψηφίας με όρους «πολιτικού εκβιασμού» ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Π. Καμένος: απειλώντας με κοινοβουλευτικό πόλεμο και πολιτικό ανταρτοπόλεμο την κυβέρνηση Τσίπρα!

Και η κυβέρνηση του «ανένδοτου» Αλέξη εκβιαζόμενη και πιεζόμενη κατέβηκε ένα ακόμα σκαλί στην σκάλα του κακού. Χρησιμοποίησε τον πρόεδρο Βουλής ως κομματάρχη. Κάτι που αποδέχτηκε ασμένως για μια ακόμα φορά ο πρώην αριστερός Νίκος Βούτσης!

Και κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Παπαχριστόπουλο που στηρίζει την κυβέρνηση! Και του ζήτησε να μην παραιτηθεί μέχρι να ψηφίσει και πάλι ως 151ος  το πρωτόκολλο εισόδου στο ΝΑΤΟ των βόρειων γειτόνων μας! Κι αυτός δέχτηκε την παράκληση του προέδρου!

Στη συνέχεια ο πρόεδρος αποδέχτηκε κυβερνητική παράκληση να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής - μεσούσης της διαδικασίας - ώστε να εξυπηρετηθεί ο «θυμωμένος» πρώην συνεταίρος τους!!!

Κι όλα αυτά έγιναν γνωστά γιατί ο «πιασμένος» βουλευτής βγήκε και μίλησε αφελώς για το deal… στους δημοσιογράφους! Κι έγινε το «έλα να δεις»!

Τέτοιες άθλιες κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις η χώρα δεν έχει δει εδώ και χρόνια. Οι αμέσως προηγούμενες (πριν 35 περίπου χρόνια) μάλλον ήταν απλές πολιτικές ίντριγκες μπροστά στις σημερινές.

Βέβαια καθόλου παράξενο πως με όλα αυτά η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε «σπόνσορα» των πραγματικών ακροδεξιών, καθώς η αγνόηση των δημοκρατικών θεσμών και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών εντείνει την αμφισβήτηση κατά της δημοκρατίας.

Όμως, παρά τα τόσα πολιτικά τσαλίμια και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις η απόσταση του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ όλο και αυξάνεται. Τώρα κυμαίνεται μεταξύ 10% μέχρι 14%! Ενώ και το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αντέχει στην πίεση που του ασκούν οι διάφοροι πολιτικοί γυρολόγοι ευρισκόμενο στο 6-7%.

Η κατάσταση για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι πλέον στο… «δώσε πόνο»! Για να χρησιμοποιήσουμε και τα Συριζαίϊκα της διαβόητης κυρά Τασίας Χριστοδουλοπούλου…

*Ο Διαμαντής Μπασαντής είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και αναλυτής τάσεων της κοινής γνώμης για το πολιτικό τμήμα του pronews.gr, καθώς και διαχειριστής του ιστότοπου «Εν Άνδρω»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet