ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ: Ανοιχτή επιστολή...

 

 Ο Δημήτρης Λοτσάρης μιλά στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση απολογισμού στο Κληροδότημα Π. Μουστάκα (φωτ. Εν Άνδρω).

(Από τον Δημήτρη Λοτσάρη λάβαμε και δημοσιεύουμε ανοιχτή αποστολή για την έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ όλων των υποψηφίων ενόψει των εκλογών. Τονίζει ότι η έναρξη αυτού του διαλόγου θα πρέπει να γίνει όταν θα έχουν διατυπωθεί δημόσια οι θέσεις των παρατάξεων και θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνδυασμοί ώστε και ο διάλογος να είναι επί πολιτικών θέσεων και όχι προσωπικών αντιπαραθέσεων. Το Εν Άνδρω - όπως έχει ήδη αναγγείλει - θα αποστείλει από την επόμενη εβδομάδα συγκεκριμένα ερωτήματα προς και όλους ώστε να έχουμε διατυπωμένες τις θέσεις κάθε υποψηφίου πριν τον τελική ευθεία των εκλογών - Εν Άνδρω).

Αγαπητές Ανδριώτισες και Ανδριώτες

Με αφορμή τις συζητήσεις περί "debate" θέλω να δηλώσω την θέση μου. Είμαι ο πρώτος και σταθερότερος υποστηρικτής του  διαλόγου μεταξύ όλων των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και όλων των Ανδριωτών. Για αυτό μιλάω με όλους και ζητάω υγιή  ανταλλαγή απόψεων, χωρίς εντάσεις πάθος και χωριστικότητα με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και το γεφύρωμα των αντιθέσεων.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας για όλα τα σημαντικά προβλήματα του νησιού μας. Αυτό συνήθως γίνεται με τις δημόσιες συζητήσεις, με τους λόγους μας σε ομιλίες και εκδηλώσεις, με τα κείμενα των εντύπων μας, με τις ανακοινώσεις μας στα ΜΜΕ και με το πρόγραμμά των συνδυασμών μας.

Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του καθενός μας να συμμετέχει σε έναν άρτια οργανωμένο και παραγωγικό δημόσιο διάλογο για τα κοινά και τις προοπτικές της Άνδρου, καθώς και να συμβάλλει στις απαιτούμενες συγκλίσεις. Αυτού του είδους οι συγκλίσεις, επιβάλλονται από το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που πλέον καθορίζεται πολιτικά και διοικητικά από την εφαρμογή και λειτουργία της απλής αναλογικής.

Δεν έχω καμία αντίρρηση να συμμετάσχω σε δημόσιο διάλογο ανταλλαγής ή έστω και αντιπαράθεσης θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων.

Αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην ώρα του, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές, με συμμετέχοντες όσους έχουν τελικά συστήσει συνδυασμούς και έχουν νομιμοποιηθεί από το Πρωτοδικείο.

Ποιο είναι το νόημα να γίνει κάτι τέτοιο τώρα, που ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι δήλωσαν υποψηφιότητα θα φτάσουν μέχρι τις εκλογές μόνοι τους, είτε θα συνεργαστούν με άλλους, είτε θα αποσυρθούν;

Κατανοώ την επικοινωνιακή προσπάθεια του αιτούντος το ανεπίκαιρο "debate", που στόχο έχει – λόγω απουσίας του από το νησί και αργοπορίας του να δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητα του - να συγκεντρώσει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον επάνω του. Αλλά το αίτημα αυτή τη στιγμή το θεωρώ ανεπίκαιρο και άστοχο.

Εκτός των άλλων ακόμα λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις υπάρχουσες παρατάξεις, που διαχειρίζονται με τις όποιες αδυναμίες ή δυνατότητές τους την καθημερινότητα, που δεν μπορούμε να τη θυσιάζουμε σε μια πρόωρη υπερβολική έμφαση στις εκλογικές μας επιδιώξεις. Υπάρχει και δουλειά που πρέπει να γίνεται μέχρι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Τέλος προσωπικά προτιμώ τον δημόσιο  διάλογο και  την αντιπαράθεση επιχειρημάτων, επιδιώκοντας την συνεννόηση με όλους ώστε να βρούμε ότι μας ενώνει και βοηθάει τον τόπο μας. Σε αυτό τον τύπο διαλόγου που πρέπει να γίνει στην ώρα του ήμουν και είμαι πάντα ανοικτός. 

                                                                                     Δημήτρης Λοτσάρης

                                                                                    Υποψήφιος Δήμαρχος

                                                          Επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για την Άνδρο"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Την 4ετία 1998-2002 όπου δήμαρχοι του νησιού ήταν: ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ, ΓΛΥΝΟΣ, ΨΗΤΟΣ πρότειναν ο κάθε ένας στον Σύνδεσμο δημων άνδρου απο 2 - 4 θέσεις για χωροθέτηση ΧΥΤΥ απο την περιοχή τους
ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ --> ΠΥΘΑΡΙΑ ΚΟΥΡΑΜΕΝΗ (ΒΟΥΡΚΩΤΗ) - 2 ΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (ΠΙΤΡΟΦΟΣ) - 1 ΘΕΣΗ, ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ (ΠΙΤΡΟΦΟΣ) - 1 ΘΕΣΗ
ΓΛΥΝΟΣ --> ΚΑΣΤΡΟ - 1 ΘΕΣΗ, ΤΡΟΜΑΡΧΙΑ - 1 ΘΕΣΗ
ΨΗΤΟΣ --> ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟ - 3 ΘΕΣΕΙΣ
Τότε λοιπόν φίλε Γιαννίση έβαλες στο παιχνίδι τη θέση Προφήτης Ηλίας (εφαπτόμενη με την κεντρική πηγή Φλέα της Άνδρου).
Και το 2009 έφτασε η σειρά της για χωροθέτηση αφού ο Μαλταμπές είχε ακυρώσει με περίεργους τρόπους την πρώτη θέση της Βουρκωτής.
ΟΜΩΣ ΕΣΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΙΣΗ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΔΗΜΗΤΡΗ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΠΑΛΙ...ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗ
ΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗΗ
ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΨΕΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ....ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΜΑΥΡΟ...ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗΗΗΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γιαννίσης δεν ήταν δήμαρχος το 2009 αλλά οι θέσεις χωροθέτησης είχαν οριστεί πρίν (2002 - 2006) όπου δήμαρχος και μέλος του συνδέσμου ήταν ο Γιαννίσης. Ο Γιαννίσης πρότεινε τότε τον Προφήτη Ηλία για πιθανή θέση ΧΥΤΥ, και αφού ακυρώθηκαν οι προηγούμενες θέσεις (Στενό - Μακροτάνταλο κλπ) ήρθε η σειρά του Προφ Ηλία
Για να θημηθούμε όλοιιιιιι
ε παιδάκια????

This comment was minimized by the moderator on the site

Τότε κάποιος άλλος ήταν Δήμαρχος Άνδρου και όχι ο Γιαννίσης!
Αν έχει τα κότσια και την αξιοπρέπεια να βγει να δικαιολογήσει την επιλογή του, ο ίδιος ή οποιοσδήποτε πάλαι ποτέ συνεργάτης του.
Μπορούμε να μπουμε σε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για οποιον το επιθυμεί!!!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον, παρακαλούνται οι αναγνώvστες να μην στέλνουν link, αλλά να γράφουν τα στοιχεία (τίτλο και σιτε) που θα τα βρουν οι άλλοι. Το lunk δημιουργεί πρόβλημα στο δικό μας site.
Δεύτερον, ο Γιαννίσης δεν ήταν δήμαρχος το 2009 όταν ορίσθηκε η Μελίδα. Δήμαρχος ήταν ο Βάμβουκας.
Αυτά.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μάλλον ο επαρχος με τον δήμαρχο φόβουνται τα ντιμπειτ ο Καπάκης είχε προτείνει στις προηγούμενες εκλογές για ντιμπειτ αλλά κάνανε την πάπια οι υποψήφιοι τότες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συνετερακια = καπακης + γιαννισης
Ολη η ανδρος ξερει για τις τσαρκες του καβουρα στα απροβάτου
Το θεμα ειναι ο βόσσος που παει υποψηφιος με τν κάβουρα. Να δουμε θα κατεβασει παλι πρόταση ο καβουρας για χυτυ στν προφ ηλία όπως τότε στν σύνδεσμο? Διότι ο βόσσος είναι καθετα αντίθετος της πλούσκας

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΉΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δημαρχος αμφιβάλω εάν το έχει μάθει ακόμα. Αργεί λίγο ε6ναι η αλήθεια. Σιγά σιγά

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟΥ ΚΑΠΑΚΗ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Η Μ.Α. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?
ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ
ΤΟ DEBATE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ Ν' ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΣΑ 24ΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΗΘΕΛΑ
ΝΑ' ΞΕΡΑ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ & ΚΑΠΑΚΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΥΟ ΔΗΜΗΤΡΗΔΩΝ Η ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΥς.

Περισσότερα